Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

İlerleme Monitörü Kullanma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

İlerleme Monitörü Kullanma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Video Kampanyası Oluşturma

Bir İlerleme Monitörü Kullanma

Aşağıdaki örnek, bir ProgressMonitor’u çalışırken göstermektedir. Bununla birlikte, her yarım saniyede bir olayları başlatan bir zamanlayıcı ile iletişim kutusunu güncellemeyi simüle ediyoruz. Gerçek güncellemeyi sistem olay kuyruğuna yerleştirmek için invokeLater() yöntemini kullanıyoruz; Swing’de birden çok iş parçacığıyla çalışırken bu her zaman ihtiyatlı bir fikirdir.

InvokeLater() işlevini, Update iç sınıfı tarafından uygulanan bir kod bölümünü çalıştırırız. Update’in run() yöntemi, yalnızca ilerleme çubuğunun ilerleme özelliğini artırır, ilerleme çubuğundaki metni günceller ve sayacı günceller.

İlerleme İzleme Giriş Akışı

ProgressMonitorInputStream, programcının bir giriş akışından okunan veri miktarını izlemesine olanak tanır. Kendi içinde, ilerledikçe giriş akışının okuma ilerlemesini güncellemek için kullanıcının erişebileceği bir ProgressMonitor nesnesi içerir. Bu nesne için sınıf diyagramını gösterir.

ProgressMonitorInputStream sınıfı, çoğunlukla java.io.InputStream’de bulunan yöntemlerin çoğunu içerir. Tüm InputStream nesneleri gibi, giriş üzerinde daha iyi kontrol için bu sınıfı bir FilterInputStream ile birbirine bağlayabilirsiniz. Tipik bir ProgressMonitorInputStream ile ilişkili ilerleme izleme iletişim kutusunu gösterir.

Bu nesne içinde tanımlanan ilerleme monitörünü içeren ProgressMonitorInputStream’in tek özelliğini gösterir: progressMonitor. Salt okunur erişimci, iletişim kutusunu kapatmanın yanı sıra ilerlemeyi veya not dizesini değiştirmenize olanak tanır.

Oluşturulduğunda, ProgressMonitorInputStream mevcut veri miktarını okumaya çalışır ve akıştan baytlar okundukça ilerleme izleyicisinin progresyon özelliğini günceller. Bir ProgressMonitorInputStream’i, okunmayı bekleyen veri miktarının iyi tanımlanmadığı başka bir giriş akışının (örneğin bir PipedInputStream) etrafına sararsanız, bu garip sonuçlara yol açabilir.

ProgressMonitorInputStream’den tek seferde küçük miktarlarda veri okumak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, iletişim kutusunun ilerlemesini sık sık güncelleme şansı vardır.

Son olarak, herhangi bir engelleme isteğinde olduğu gibi, olay gönderim kuyruğundayken read() gerçekleştirmemeye çalışın. Bu şekilde, çağrı aşırı bir süre boyunca engellenirse, herhangi bir yeniden boyama isteğini aşağı çekmez ve uygulamanızın çöktüğü yanılsamasını yaşamazsınız. Okuma () işlemlerini ayrı bir iş parçacığında işlemek en iyisidir.

parentComponent öğesinin üzerine yerleştirilmiş bir ProgressMonitorInputStream iletişim kutusu oluşturur. İletişim kutusu, iletişim kutusu ömrü boyunca sabit olan statik bir mesaj içerir. Yapıcı ayrıca hedef giriş akışına bir referans alır.


Monitör parlaklık ayarı kaç olmalı
Monitör kontrast ayarı kaç olmalı
Monitör renk değiştiriyor
İps monitör renk ayarları
LG monitör renk ayarları
En iyi monitör renk ayarları
ASUS monitör Renk sorunu
Çift monitör renk eşitleme


Progress Monitor Giriş Akışı Kullanımı

Burada, bir dosya yükleme ilerlemesini izlemek için bir ProgressMonitorInputStream sınıfının kullanıldığını gösteren basit bir örnek verilmiştir. Dosyanın adını komut satırında aşağıdaki gibi belirtebilirsiniz.

Bu program dosyayı her seferinde biraz okur ve sonuçları ekrana döker. Dosya bulunamazsa, bir hata iletişim kutusu görüntülenir. Programı çalıştırırsanız, bir metin dosyası yükleyin (ikili dosya değil).

Listeler ve Açılan Kutular

Bu bölüm iki benzer bileşenle ilgilidir: listeler ve açılan kutular. Her iki bileşen de kullanıcıya bir seçenekler kataloğu sunar. Liste, kullanıcının tekli veya çoklu seçim yapmasına izin verir.

Birleşik giriş kutusu yalnızca tek bir seçime izin verir, ancak kullanıcının bir seçim de yazmasına izin veren bir metin alanıyla birleştirilebilir. Tasarım açısından, hem listeler hem de birleşik giriş kutuları benzer özelliklere sahiptir ve yakında göreceğiniz gibi, her ikisi de birçok Swing bileşeninin yapamayacağı şekilde genişletilebilir.

Liste, kullanıcının seçim yapabileceği grafiksel bir bileşendir. Listeler tipik olarak aynı anda birkaç öğe görüntüleyerek kullanıcının tek bir seçim veya birden çok seçim yapmasına olanak tanır. Listenin envanterinin bileşenin görüntüsünü aşması durumunda, liste genellikle tüm içerikte gezinmek için bir kaydırma çubuğuyla birleştirilir.

AWT, List bileşeninin içeriğini dizelerle sınırladı. Swing JList bileşeni bu kısıtlamayı kaldırır. Liste öğeleri artık dizeler, resimler, yani kendi kendini boyayabilen herhangi bir Java bileşeni olabilir. Swing, liste bileşenleriyle geniş ölçüde esneklik sunar; programcının gereksinimlerinin gerektirdiği kadar basit veya karmaşık olabilirler.

Basit bir liste ile ayaklarımızı ıslatalım. Aşağıdaki örnek, yalnızca dizelerden oluşan tek seçimli bir liste oluşturmak için Swing listesi sınıfını, JList’i kullanır.

Kaynağa yakından bakın. Fark edebileceğiniz ilk şey, Salıncak listesini bir kaydırma bölmesi nesnesinin görünüm penceresinin içine gömmek zorunda kaldığımızdır. AWT’den farklı olarak Swing JList sınıfı, verileri arasında kaydırmayı desteklemez. Bunun yerine sorumluluğu JScrollPane sınıfına devreder.

Bu, bir kaydırma çubuğunu sizin için otomatik olarak yöneten selefi java.awt.List’e göre önemli bir tasarım değişikliğidir. Bununla birlikte, bir listeyi kaydırma bölmesi nesnesinin görünümü yapmak, Swing’in genel felsefesine daha iyi uyar.

Bu, geliştiricilerin, liste bileşeniyle sağlanan bir varsayılanı kabul etmek yerine, özelleştirilmiş bir kaydırma çubuğunu (veya kaydırma bölmesini) kendi listeleriyle yeniden kullanmalarına olanak tanır. Ayrıca otomatik kaydırma desteğini etkinleştirir, böylece fareyi listenin üstüne veya altına sürükleyebilirsiniz ve içeriği otomatik olarak kaydırılır.

Birden çok sayı seçmeyi deneyin (bunu, tıklarken “Shift” düğmesini basılı tutarak yapabilirsiniz). Bir seferde yalnızca bir aralık veya sürekli bir sayı dizisi seçmenize izin verildiğini unutmayın. Geçerli seçim aralığının ötesinde bir sayı seçerseniz, aralık, aradaki her şeyi kapsayacak şekilde genişletilir.

Seçilen ilk sayı (yani, “Shift” düğmesini basılı tutmanız gerekmeyen sayı), aralığın ilk uç noktası olur. Bu bitiş noktasına çapa denir. En son seçim (ana hatları çizilen) ikinci son noktayı oluşturur. Bu öğeye kurşun denir. Bağlantı noktası ve müşteri adayı birlikte gösterildiği gibi listede bir dizi seçim oluşturur.

Son olarak, örnek, kullanıcı düğmeye bastığında çağrılan bir actionPerformed() yöntemi içerir. Bu yöntem, listede o anda seçili olan tüm öğeleri raporlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın