Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

HTML Nitelikleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

HTML Nitelikleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Domainleri

Form Elemanları

Form koleksiyonundaki her formun bir özelliği, özünde bu form içindeki tüm form öğelerinin bir dizisi olan (tüm HTML öğelerinin aksine) öğeler adı verilen bir nesneye sahiptir. Öğelere, formlara ilk ulaştığınız gibi, dizin numarası, nesne adı veya köşeli parantez içindeki bir dize olarak isim ile ulaşabilirsiniz.

Son örnekte de görebileceğiniz gibi, notasyonları karıştırıp eşleştirebilirsiniz. İndeks numaraları veya parantez içindeki dizeler yerine değişkenleri de kullanabilirsiniz.

Öğeler koleksiyonunun kendisi, uzunluk adı verilen salt okunur bir özelliğe sahiptir. Örneğin, bir formdaki tüm öğeler arasında dolaşmak ve türlerini okumak için bu özelliği kullanabilirsiniz.

Koleksiyon içindeki her öğenin birkaç özelliği vardır; hangilerinin desteklendiği, öğenin türüne bağlıdır. Şimdi tüm özellikleri listeleyeceğim ve bu özelliği destekleyen öğeleri parantez içinde listeleyeceğim.

Özel bir öğe türü, kendi koleksiyonuyla birlikte gelen, seçenekler adı verilen bir özellik olan ancak daha sonra bu konuda daha fazla bilgi veren seçim kutusudur. Her öğenin, aynı zamanda öğenin türüne bağlı olan bir dizi yöntemi vardır. Bu yöntemlerin hiçbiri herhangi bir parametre beklemez.

Not: Click()’in ilk başta biraz garip göründüğüne dikkat edin, ancak web uygulamaları üzerinde çalışıyorsanız gerçekten yardımcı olabilir ve geliştirme ortamınızın orta katmanı, Java Spring ve .NET gibi formların gönderim sürecine bir şeyler yapar. yapmak. Bu, JS’ye yeni başlayanlar için bir ortam değildir ve bu nedenle bu çalışmanın kapsamı dışındadır.

Elements Koleksiyonunda Bulunmayan HTML Nitelikleri

Element koleksiyonunun özelliklerine ek olarak, formlar ve element koleksiyonları aracılığıyla söz konusu elemente ulaştıktan sonra (tabii ki tarayıcı ayarları izin verirse) niteliklerini okuyabilir ve ayarlayabilirsiniz. Örneğin, sütun ve satır niteliklerini değiştirerek bir metin alanının boyutunu değiştirebilirsiniz.

■İpucu : Bu öğe için mevcut olmaması durumunda, öznitelikleri ayarlamaya çalışmadan önce, öğenin türünü kontrol etmenin iyi bir fikir olduğuna dikkat edin. Örneğin bir SELECT öğesinin sütun veya satır öznitelikleri yoktur.

Küresel Olarak Desteklenen Mülkler

Tüm form öğeleri başlangıçta tür, ad, biçim ve değer özelliklerini destekledi. Yakın zamanda yapılan bir değişiklik, dosya yükleme alanlarının artık ayar değerini desteklememesidir, çünkü bu, kötü niyetli bir komut dosyası oluşturucunun, virüslü bir bilgisayardaki bir kullanıcı bir şey yüklediğinde sunucunuza yüklemek üzere kendi dosyalarını enjekte etmesine izin verir.

Bir öğeye doğrudan DOM yöntemleriyle eriştiğinizde, üst forma ulaşmak için formu kullanmak oldukça kullanışlı olabilir. Örneğin, örnek formdaki e-posta alanına DOM üzerinden erişirseniz.

Öğenin formda ne kadar derine yerleştirildiğine bağlı olarak, form kullanmak düğümleri sayma zahmetinden sizi kurtarabilir ve HTML’den bağımsız olduğunuz için aslında betiğin bakımını kolaylaştırır. Yalnızca düğüm geçişini kullanmak istiyorsanız, HTML işaretlemesinde aynı bağımsızlığı elde etmek için üst düğümün düğümAdı’nı kontrol eden özyinelemeli bir döngü de kullanabilirsiniz.

Bu, kullanıcı aracısından bağımsız olsa da, çoğu tarayıcının form ve öğe koleksiyonları sunduğunu varsayabileceğiniz için çoğu web sitesinde aşırıya kaçabilir (elbette emin olmak için bunları test edebilirsiniz). Form ve öğe koleksiyonlarını kullanmak, Netscape 4 veya MSIE 4 gibi DOM-2 olmayan tarayıcıları da desteklediğiniz anlamına gelir.


HTML biçimlendirme
HTML Listeler
HTML tablo etiketleri
HTML elementleri
Html biçimlendirme etiketleri
HTML Notları
HTML Çerçeve Yapımı
Html çerçeve ekleme


blur() ve focus() kullanma

Kullanıcı aracısının odağını bir öğeden uzaklaştırmak için blur() veya ayarlamak için focus() kullanabilirsiniz. Bunun tehlikesi, blur() öğesinin odağı ayarlaması gereken herhangi bir hedefi almamasıdır; bu, kullanıcı aracılarının bir sonraki öğeye, tarayıcının konum çubuğuna veya istedikleri başka herhangi bir şeye odaklanabileceği anlamına gelir.

Faresi olan, gören bir kullanıcı için bu pek sorun değil; ancak, yardımcı teknolojiye veya klavye kullanıcılarına güvenen kör kullanıcılar, belgede yollarını yeniden bulmakta sorun yaşayacaklardır.

Bazı web sitelerinin kodlarına baktığınızda böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Geliştiriciler bunu, tarayıcıların mevcut bağlantının etrafında mavi bir kutu (Mac’te MSIE) veya noktalı bir kenarlık (PC’de MSIE/Mozilla) göstermesini durdurmak için yapardı. Bu çok kötü bir fikir, çünkü bir klavye kullanıcısı Enter’a bastığında hangi öğeye ulaşabileceğini bilemez.

Focus()’u kullanmanın bazı meşru nedenleri vardır; ancak çoğu durumda, form girişinin otomatik sırasını değiştirmek iyi bir fikir değildir. Her kullanıcı formu göremez ve görebilen kullanıcılar bile bakmayabilir.

Özellikle çok sayıda farklı verinin girilmesini bekleyen daha uzun formlarda, insanların ekrana bakmadıklarını, bir çıktıdan veya kredi kartından, pasaportlarından vb. verileri okurken dokunarak yazdıklarını göreceksiniz. . Aradaki formu kontrol etmek ve doğru alanları doldurmadığınızı veya daha önce açılan bir hata mesajına takılıp kaldığınızı fark etmek oldukça sinir bozucu.

Metin Alanları ve Şifre Alanları

Metin alanları, metin alanları, gizli alanlar ve parola alanları, kullanıcıların metin içeriğini girdiği alanlar olduğu için muhtemelen uğraşmanız gereken en yaygın alanlardır.

Global form elemanı özelliklerine ek olarak, eleman özellikleri değeri ve defaultValue’u da desteklerler. Aradaki fark, bir kullanıcı öğenin içeriğini değiştirirse, value özelliğini değiştirir, ancak defaultValue öğesini değiştirmez.

Bu aynı zamanda, alanın değerini değiştirdiğinizde değişikliğin görünür olduğu, ancak defaultValue değiştirdiğinizde olmadığı anlamına gelir. Elemanın varsayılan değerini değiştirmek ve görünür hale getirmek istiyorsanız hemen ardından reset() yöntemini çağırmanız gerekir. Örnek belgede, e-posta alanında varsayılan bir değeriniz vardır.

defaultValue için bir örnek bulmak zordur, bu, JavaScript ile arka ucun işi olması gereken bir şey yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Bir örnek, geçerli etki alanının Almanca olup olmadığını test etmek ve e-posta alanının varsayılanını bir Alman e-posta adresiyle değiştirmek olabilir. Belge yüklendiğinde aşağıdaki kod çalıştırılmalıdır.

Değişikliği görünür kılmak için reset()’i çağırmanız gerektiğine dikkat edin. Değişikliği exampleFormGermanPreset.html’de görebilirsiniz. Metin öğeleri, metin örneklerinin kopyalanmasını ve yapıştırılmasını kolaylaştırmak için içlerindeki tüm metni vurgulayan select() adlı bir yönteme izin verir. Bu genellikle web sitelerinde veya çevrimiçi dokümantasyon sistemlerinde bir özellik olarak görülür.

Not: TEXTAREA öğeleri için, diğer form metin öğelerinde olduğu gibi değeri ve defaultValue’u okuyup yazarsınız. Ancak, HTML etiketinin bir değer özelliği yoktur; ilk ve değiştirilen değer, açılış ve kapanış etiketi arasında bulunan metindir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın