Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

GRUPLANDIRMA SEÇENEKLERİ – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

GRUPLANDIRMA SEÇENEKLERİ – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi

GRUPLANDIRMA SEÇENEKLERİ

GROUP BY yan tümcesi, toplama işlevleriyle ilişkili veri analizlerini daha da hassaslaştırmak için önemli ölçüde genişletildi. Bu seçenekler SQL3’te standardize edilen ROLLUP, CUBE ve GROUPING SET’lerdir.

TOPLAMA seçeneği

ROLLUP seçeneğinin rolü, GROUP BY deyiminin çalışmasını genişletmektir. Birkaç kriterin kullanılması durumunda, global kümenin sadece bir değil birkaç alt bölümünün uygulanmasından oluşur. Her alt bölüm birkaç alt gruba yol açar.

Bu şekil, GROUP BY yan tümcesiyle ROLLUP seçeneğinin kullanılmasının, aynı ekranda, yani bir pano biçiminde birlikte görüntülenen birkaç sonuç kümesi oluşturduğunu gösterir. Her biri ROLLUP seçeneği tarafından yapılan tek bir alt bölümü kullanan birkaç isteğin yürütülmesine benzetilir.

GROUP BY yan tümcesi tarafından ROLLUP seçeneğiyle N ölçütü kullanılarak yapılan alt bölümlerin sayısı N+1 alt bölüme eşittir, yani N+1 istek tarafından oluşturulan sonuçların birleştirilmesinden, her biri ROLLUP tarafından yapılan tek bir alt bölüm kullanılarak seçenektir.

ROLLUP seçeneğinde kriterlerin yazılma sırası, her seferinde listenin sağından soluna bir kriteri eleyerek kombinasyonların üretilmesine izin veren kesin bir algoritmaya göre hangi alt bölümlerin gerçekleştirileceğini etkiler. Böylece, TOPLAMA (A, B, C) aşağıdaki alt bölümleri gerçekleştirir: ((A, B, C), (A, B), (A), ()). Son boş alt bölüm (), tüm veri kümesi üzerinde toplamaların yapılmasına izin verir.

Her bir alt bölüm tarafından üretilen alt grupların sayısı sistematik olarak belirlenemez. Bu sayıyı hesaplamak için veri setine başvurmak gerekir.

TOPLA seçeneği tarafından oluşturulan sonuçların yorumlanması, hesaplamadaki müdahalesini belirtmek için her bir kriterle ilişkili bir NULL değerinin olup olmadığına bağlıdır.

Bu yorum, veri kümesinin kendisinde boş değerlerin bulunmasıyla daha da karmaşık hale gelir. Bu durumda, NULL değerinin kaynağıyla ilgili bir belirsizliğimiz olacaktır: verilerden mi yoksa ROLLUP seçeneğinin çalışmasından mı türetilmiştir?

CUBE seçeneğinin rolü, GROUP BY deyiminin çalışmasını genişletmektir. Birkaç kriterin kullanılması durumunda, global kümenin sadece bir değil birkaç alt bölümünün uygulanmasından oluşur. Her alt bölüm birkaç alt gruba yol açar. KÜP seçeneği, kullanılan ölçütlerin tüm olası kombinasyonlarıyla TOPLA seçeneğinin bir uzantısıdır.

GROUP BY yan tümcesi tarafından CUBE seçeneğiyle N kriter kullanılarak işlenen alt bölüm sayısı 2N alt bölüme eşittir.

GRUPLAMA SETLERİ 

GRUPLAMA KÜMELERİ seçeneği, alt bölümleri kendi seçtiğiniz kombinasyonlarla özelleştirmek için kullanılır. GROUP BY deyiminin GROUPING SETS seçeneği, alt bölümleri sayı ve düzen açısından özelleştirmenize olanak tanır.

GROUPING_ID seçeneği

GROUPING_ID seçeneği, gerçekte SELECT yan tümcesinde kullanılan bir Boole işlevidir. Kullanılan seçeneğe bakılmaksızın GROUP BY yan tümcesinde kullanılan ölçütü parametresi olarak alır. Hesaplamada kriterin kullanılıp kullanılmadığını (görüntü değeri 0) veya kullanılmadığını (görüntü değeri 1) belirtmenizi sağlar.

GROUPING_ID işlevi, panoda görüntülenen boş değerlerle ilgili belirsizliği ortadan kaldırır. İster boş veri, ister ROLLUP seçeneğinin (veya GROUP BY yan tümcesinin diğer seçenekleri) göstergeleri olsun, kökenleri artık açıkça belirlenebilir.

IIF gibi bir mantıksal işlevin kullanılması, panonun okunabilirliğini daha da artırır.

Panoyu yorumlamak artık kolay ve keyifli hale getirildi. Aslında talebin yerine getirildiğini gösterir ve yorumlanması şu şekildedir:

1) 200 sayısı, dört özellik için boş değerlere sahip ürünlerin sayısını temsil eder: renk, stil, boyut ve sınıf;
2) 248 sayısı, boyutları ve sınıfları ne olursa olsun renk ve stil olmak üzere her iki özellik için boş değere sahip ürünlerin sayısını temsil eder;
3) 5 rakamı, stil ve bedene sahip olmayan, yani son iki özellik için boş değerler olan siyah ve H Sınıfı ürünlerin sayısını temsil eder.

Günümüzde iş zekası çözümlerinin çeşitliliğine rağmen, toplama işlevleri hala herhangi bir veri analizinin mihenk taşıdır. Bu işlevlere hakim olmak, “önce veritabanı içi” yaklaşımını uygulamak ve analiz için verilere doğrudan erişmek veya grafiksel veri görselleştirme çözümlerini en uygun şekilde kullanmak için temel bir beceridir.


Excel gruplandırma
Excel satırları gruplandırma
PowerPoint gruplandırma
Excel gruplandırma formülü
Excel gruplandırma kısayol
PowerPoint gruplandırma kısayol
Word gruplandırma
Excel kategorize Etme


Pencereleme İşlevleri

SQL pencereleme, bu sorgulama dilinde bir devrime imza attı. Bu mekanizma, tüm sonuçları birleştiren tek bir ekranla birkaç ayrı sorgu yapıyormuşuz gibi bir veri kümesinden birkaç kez örneklemeyi içerir.

Veri kümesi, talebin FROM yan tümcesinde yalnızca bir kez belirlenirken, çoklu örneklemesi, sanki aynı veri kümesini birkaç kez işliyormuşuz gibi, OVER işleviyle SELECT yan tümcesinde yapılır.

Bu tekniğin kullanımı bize aşağıdakileri yapma olasılığını verir:

—aynı anda farklı sonuçları görüntülemek için aynı sorguyu kullanmak, dolayısıyla bir özet panosunun geliştirilmesi;
— aynı sorguda grup karmaşık analizleri, OVER() işlevi kullanılmadan sözdizimsel ve anlamsal hatalar olarak kabul edilir. Bu analizin bir örneği, tüm veri kümesiyle ilgili minimum, ortalama veya toplam gibi özet göstergelerin yanı sıra veri satırlarının her birine ilişkin temel verileri aynı anda görüntülemektir;
— bu mekanizmayı toplama işlevleri, sıralama işlevleri ve dağıtım işlevleri gibi SQL dili analitik işlevleriyle birleştirmek.

Bu üçüncü bölüm, toplama işlevleri örneklerine dayalı olarak SQL dilinde veri pencerelemeyi sunmaya ayrılacaktır. OVER() pencereleme fonksiyonu ile sıralama, dağıtım ve ofset fonksiyonları gibi analitik fonksiyonların kullanımı aşağıdaki bölümde detaylandırılacaktır.

Bu bölümde ele alınacak farklı kavramların zihin haritasını sunar.

OVER() pencereleme fonksiyonunun çalışma modu

Veri analizinin temel amacı, temel verileri ve işlenen veriler için özet göstergeleri aynı anda içeren gösterge panoları geliştirmektir.

SQL dilinin sözdizimsel kısıtlamaları nedeniyle bu gereksinim daha önce mümkün değildi. Pencereleme işlevi (OVER) yakın zamanda bu sorunu çözmüş ve SQL dilini yeni analitik özelliklerle genişletmiştir.

Bu örnekte sorgu, iki ayrı sorgumuz varmış gibi davranır; biri her bir ürünün adını ve fiyatını görüntülerken, diğeri aynı veri kümesini temel alan ve aynı ekranda birleşik sonuçlar sağlayan maksimum fiyat olan tüm grupla ilgili bilgileri görüntüler.

Pencereleme mekanizmasıyla ilişkili analitik işlevler

Bir SQL sorgusunda veri pencereleme, yalnızca analitik işlevlerden biri ile anlamlıdır. İkincisi dört kategoride sınıflandırılabilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın