Gösterge Elemanı Yöntemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Gösterge Elemanı Yöntemi
Temel kullanılabilirlik, zorunlu alanların kullanıcı için net olması gerektiğini belirtir, bu nedenle HTML’nin zorunlu alanları işaretlemek için geleneksel olarak etiket metninden sonra bir yıldız işareti biçiminde bir göstergeye sahip olması gerekir.
Bu, hangi alanların zorunlu olduğunu belirlemek için kullanabileceğiniz bir şeydir. Formdaki tüm SPAN öğeleri arasında dolaşıyorsunuz ve sınıflarının zorunlu olup olmadığını test ediyorsunuz. Bu durumda, LABEL öğesinin for özelliğinden doğrulamak için öğenin kimliğini alırsınız (özelliğin adının for değil htmlFor! olduğuna dikkat edin).
Özel Nitelik Yöntemi
Çok deneysel özel öznitelik yöntemi, Peter-Paul Koch tarafından Şubat 2005’te A List Apart’taki “JavaScript Tetikleyicileri” makalesinde açıklanmıştır. Burada bir örneğe girmeyeceğiz, ancak bunun anlamı, standart olmayan öznitelikler bulmanızdır. .
Daha sonra bu öznitelikleri kontrol etmek ve buna göre hareket etmek için betiğinizde getAttribute() öğesini kullanabilirsiniz. Hatta bu fikri, HTML’deki doğrulama kurallarının korunmasına izin verecek şekilde genişletebilirsiniz.
Bu yöntemin ana sorunu, HTML’yi yeniden icat etmeniz ve bunun için özel bir DTD bulmanız gerekecek. David Eisenberg bunun nasıl yapılacağını “Özel DTD’yi Doğrulama” bölümünde açıklıyor.
Yöntemlerin Başarısızlıkları
Bu yöntemlerin hepsinde aynı sorun vardır: Doğrulama kurallarını HTML ve JavaScript’te ve arka uç komut dosyasında ayrı ayrı tutarsınız, bu da çift bakım anlamına gelir. Ayrıca, arka uç komut dosyası bir sınıf veya SPAN aracılığıyla hangi alanların zorunlu olduğunu belirleyemediğinden, “gizli alan” yöntemi dışında tümü HTML’yi yalnızca JavaScript’e uygun hale getirir.
Doğrulama Kurallarını Paylaşma
Daha temiz bir yaklaşım, tüm doğrulama kurallarını ve geri bildirim mesajlarını tek bir noktada tutmaktır. Bilgileri depolamak için XML kullanabilir ve almak için XHR’yi kullanabilirsiniz, ancak bu oldukça hataya açıktır. Daha kolay bir çözüm JSON kullanmaktır.
Kalıpları ve hata mesajlarını almak çok kolay; bir uyarı( validationRules [’email’][‘error’] ) “Lütfen geçerli bir e-posta giriniz” şeklinde bir uyarıya neden olur. JSON dizesini arka uçta da oluşturabilirsiniz.
Sözdizimi kafa karıştırıcıysa endişelenmeyin; önemli olan, farklı bir PHP betiği bunu içeriyorsa, doğrulama kurallarını bir PHP dizisi olarak alacağıdır; ancak JavaScript olarak json parametreli PHP betiğini eklerseniz, validationRules nesnesi emrinizde olacaktır.
Kalın yazılan kısım, tarayıcıya bir metin/javascript başlığı göndererek ve dizi verilerini doğru biçimde yazarak bunu yapar. Metin/javascript başlığı olmadan, tarayıcı PHP’den döndürülen dizeyi JavaScript olarak tanıyamaz, bu nedenle sunucu tarafı dilleri kullanarak JavaScript yazmanın çok önemli bir yönü olduğunu görebilirsiniz.
Kullanıcılara Doğrulama Geri Bildirimi Verme
Geri bildirim vermenin bazı yöntemlerini zaten ele aldık ve şimdi bir form doğrulama örneğini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz ve diğer seçeneklerde komut dosyasında gerekli değişiklikleri listeleyeceğiz.
En belirgin ve muhtemelen en eski yöntem JavaScript uyarılarını, ele alındığı için tekrar etmeyeceğiz ve şimdiye kadar bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmiş olmalısınız. Bunun yerine, daha güzel örneklere bir göz atalım.
Araç Gösterge ve güvenlik Sistemleri
Göstergebilimsel analiz örnekleri
Göstergebilimsel analiz nasıl yapılır
Göstergebilimsel analiz pdf
GÖSTERGEBİLİMSEL analiz
Reklam çözümlemesi örnekleri
Göstergebilim reklam analizi
Reklam çözümleme yöntemleri
Hatalı Alanların Listesini Gösterme
Bu yöntemde, kullanıcıya hata içeren alanların bir listesini gösterirsiniz. Bu, sayfa yüklendikten sonra formun üzerindeki listeyi gösteren arka uç komut dosyalarının geleneksel bir geri bildirimidir. JavaScript ile doğrulama yaptığınızda sayfayı yeniden yüklemediğiniz için, Gönder düğmesinin yukarısındaki formun alt kısmında kullanıcının bulunduğu listeyi göstermek daha iyi bir fikir olabilir.
Bunun nasıl görünebileceğini gösterir. Açıklandığı gibi XAMPP veya Apache gibi PHP çalıştıran bir sunucu olması gereken localhost’unuzda exampleTopList.html dosyasını açarak örneği kendiniz görebilirsiniz.
Formda oluşan tüm hataları depolayacak bir hata dizisine ihtiyacınız olacak. Bir errorMessage’ı önceden null olarak tanımlarsınız; bu, Gönder düğmesinin üzerindeki mesaj haline gelir. errorTitle ve errorClass, görünüm ve hissi tanımlamak için hata listesinin ve uygulanan sınıfın üzerinde gösterilecektir. Gönder düğmesini bulmak için sendButtonID gereklidir.
Yöntemler, bir form gönderme komut dosyası için oldukça standarttır: form gönderildiğinde olay işleyiciyi uygulamak için bir init() yöntemi, bir olay dinleyicisi send() yöntemi, eski hata mesajlarını kaldırmak için bir yöntem (kullanıcı dosyayı yeniden yüklemeyeceğinden). sayfa ancak komut dosyası bir hata olduğunda sayfanın yeniden yüklenmesini durdurduğu için birkaç kez veri girebilir) ve her zorunlu form alanının değerini kontrol etmek için bir araç yöntemi yer alır.
Halihazırda görünür olabilecek tüm hata mesajlarını kaldırmak ve validationRules JSON nesnesi arasında döngü oluşturmak için flushErrors() yöntemini çağırın. Zorunlu öğelerin her birinin var olup olmadığını belirleyin ve parametre olarak öğenin kimliğiyle checkValue() yöntemini çağırın.
CheckValue() yardımcı yöntemi, alanların bazılarında sorunlar varsa hata dizisine yeni öğeler ekler, bu nedenle hata mesajını birleştirmeye başlamadan önce uzunluğunun 0’dan büyük olup olmadığını kontrol edin.
Ardından, bir DIV oluşturun, onu errorMessage özelliğinde saklayın ve stile uygun hale getirmek için hata sınıfını ona uygulayın. Bir H2 oluşturun ve errorTitle özelliğinde depolanan metni bu başlığın metin içeriği olarak ekleyin. Başlığı errorMessage DIV’ye ekleyin, yeni bir UL öğesi oluşturun ve UL’yi errorMessage’a ekleyin. Ardından yeni oluşturulan UL’yi errorList özelliğinde saklayın.
checkValue() yöntemi, gerçek doğrulama görevlerini yapar ve parametre olarak gönderilen ID’ye sahip öğeyi alarak başlar. Gönderme yönteminde zaten yaptığınız için öğenin var olup olmadığını test etmeye gerek yoktur. Öğe türünü alır ve buna göre farklı form öğelerini test eden bir switch ifadesi başlatırsınız.
Tür olarak text ve textarea durumunda, öğenin value niteliğini alır ve validationRules nesnesinde depolanan desene karşı test edersiniz. Kalıp eşleşmezse, değer olarak öğe kimliğiyle ilişkili hata mesajıyla hata dizisine yeni bir öğe eklersiniz.
Bu örnekte tek bir seçim kutusu olan seçim kutusu durumunda, bu nedenle tür bir seçimdir, seçili seçeneğin değerini seçenekler dizisi ve selectedIndex özelliği aracılığıyla almanız gerekir. Form bir “diğer” seçeneği sunduğundan, seçili olup olmadığını kontrol etmeniz ve bunun yerine otherSubject metin alanının değerini almanız gerekir.
Hem select değeri hem de diğer özne, validationRules nesnesinde depolanan desenle test edilir ve eşleşmezse hata olarak eklenir. Pencerenin yüklenmesi bittiğinde init() yöntemini yürüten pencereye bir olay işleyici ekleyin ve işte, JavaScript kullanılarak doğrulanan ve kullanıcı doğru veri türünü girene kadar bir hata listesi gösteren bir form oluşturdunuz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)