Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Google’dan Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Google’dan Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Google'ın Anahtar Kelime Aracını Kullanma

Google’dan Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Çoğu insanın AdSense hakkında sahip olduğu ilk sorulardan biri, AdSense programından ne kadar para kazanabileceğinizle ilgilidir. Maalesef bu sorunun kolay bir yanıtı yoktur.

Öncelikle, Google’ın ne kadar para kazanabileceğinizi açıklamadığını bilmelisiniz; reklamverenlerinden ne kadar ücret aldığını veya aldığınız alımların yüzde kaçını size söylemez. Bu doğru, AdSense programına kaydolduğunuzda, bunu kazancınızın ne olacağı hakkında hiçbir fikriniz olmadan yapıyorsunuz. Bana tam olarak bilgilendirilmiş bir sözleşmeye dayalı anlaşma gibi gelmiyor.

Google’ın ne kadar kazanabileceğinizi açıklamamasının nedenlerinden biri, reklamverenlerinden talep ettiği fiyatın tam anlamıyla anbean dalgalanmasıdır. Reklamverenler anahtar kelimeler için teklif verir ve nihai teklif fiyatı yalnızca bir ziyaretçi ana web sayfasını açtığında belirlenir. Google, her bir reklam sunulana kadar ne ücretlendirildiğini bilmiyor.

Bununla birlikte, AdSense programının nasıl çalıştığını genel olarak biliyoruz. Sayfalarınızda görüntülediğiniz reklamlar, tıklama başı maliyet (TBM) veya bin gösterim başı maliyet (BGBM) temelinde yerleştirilebilir. Yani, reklamveren ya birisi bir reklama tıkladığında ya da birisi sadece reklamı görüntülediğinde ödeme yapar. Sitenizde TBM veya BGBM reklamları alıp almadığınız konusunda hiçbir seçeneğiniz yoktur.

Bir reklamveren Google’a her ödeme yaptığında (bir tıklama veya bir gösterim için), bu ödemeden komisyon şeklinde bir kesinti alırsınız. Ne kadar komisyon alacağınız, reklamverenin söz konusu reklam için Google’a ne kadar ödediğine bağlıdır. Ödeme, reklamverene ve içeriğin kalitesine göre değişir; En popüler içerik ve anahtar kelimeler için rekabet, reklamverenlerin fiyatı buna göre artırmasına neden olur.

Bu dolar cinsinden ne anlama geliyor? Her şey bağlıdır; Ödemeler, sitenizdeki içeriğin türüne bağlı olarak tıklama başına birkaç kuruştan on dolara kadar herhangi bir yerde yapılabilir ve bunun bir yüzdesini alırsınız (bu yüzde kaçtır, Google ifşa etmez).

Dolayısıyla kazandığınız miktar, reklamverenlerin ödediği fiyata, sitenizin aldığı hedeflenen trafik miktarına ve sitenizdeki reklamları görüntüleyen veya tıklayan ziyaretçi sayısına bağlıdır. Açıkçası, en popüler ve trafiği yoğun olan siteler, daha az trafiğe sahip sitelere göre daha yüksek bir tıklama başına maliyete sahiptir. Site trafiğini artırmak için sitenizin içeriğini iyileştirmek sizin yararınızadır; ne kadar çok trafik oluşturursanız, AdSense reklamlarından o kadar çok para kazanabilirsiniz.

AdSense’i Gerçek Dünyada Kullanma

Peki, AdSense ile para kazanmaya nasıl başlayabilirsiniz? Önümüzdeki birkaç bölümde ayrıntıları tartışacağız, ancak genel olarak bu böyle gidiyor.

AdSense Nasıl Çalışır?

1. AdSense web sitesine gidin ve yeni bir hesap oluşturun. (Zaten bir Google hesabınız varsa, yolu yarıladınız; yalnızca web siteniz veya blogunuz ve nasıl ödeme almak istediğiniz hakkında bazı bilgiler eklemeniz gerekiyor.)
2. Sitenizde ne tür reklamlar olmasını istediğinize karar verin. AdSense, çeşitli reklam boyutları, biçimleri ve renkleri sunar.
3. AdSense, tüm bu bilgilere dayanarak, sitenizdeki her sayfa için özel olarak hazırlanmış bir HTML kodu bloğu oluşturacaktır. Bu kod bloğunu kopyalayın ve web sayfanızda reklamların görünmesini istediğiniz yere yapıştırın.

Reklamlar gösterilmeye başladıktan sonra arkanıza yaslanın ve sitenizin ziyaretçilerinin tıklamaya başlamasını bekleyin. AdSense’in kontrol paneli aracılığıyla sitenizdeki reklamların performansını izler ve elde edilen gelirleri takip edersiniz. Sitenizdeki reklamları değiştirmek veya yeni reklamlar oluşturmak için kontrol panelini de kullanabilirsiniz. Google ayrıca, daha fazla reklam geliri elde etmek için sitenizi optimize etmenize yardımcı olacak çeşitli araçlar da sağlar. (Sitenizin olabildiğince etkili olması elbette Google’ın çıkarınadır.)


Google para kazanma uygulaması
google’dan para kazanma yolları
Tıklama başına para kazanma
Google Play para kazanma
google play para kazanma (hilesi)
Skillshop para Kazanma
Online para kazanma
Reklam izleyerek para kazanma


Web Sitenize İçerik için AdSense Ekleme

Web sitenizden para kazanmak istediğinizde, gitmeniz gereken yol İçerik için Google AdSense’tir. AdSense, hem büyük hem de küçük reklamverenlerin içerikle alakalı reklamlarını sitenize yerleştirir. Sitenizin ziyaretçileri bu reklamlara tıkladığında, o reklamdan elde edilen gelirin bir kısmını alırsınız.

İçerik için AdSense reklamlarını web sitenize eklemek için öncelikle AdSense programına kaydolmanız gerekir. Kaydolduktan sonra, AdSense kodunu sitenizin HTML’sine ekler ve paranın gelmesini beklersiniz.

İçerik için Google AdSense’i Anlamak

Google’ın İçerik için AdSense programı, web sitenizden gelir elde etmenin en iyi yollarından biridir. Program, web sitesi veya blog barındıran herhangi bir kişi veya şirkete açıktır. Büyük bir site veya büyük bir şirket olmanıza gerek yok; bireyler tarafından yönetilen tek sayfalık siteler de uygundur.

İçerik için AdSense programına kaydolduğunuzda, Google web sitenize bir veya daha fazla küçük metin veya resim reklam yerleştirir. Bu reklamlar otomatik olarak oluşturulur ve sitenizin okuyucularıyla alakalı olacak şekilde otomatik olarak seçilir. Bu reklamların arkasındaki reklamverenler, akla gelebilecek her kategoride büyük uluslararası markalardan küçük yerel işletmelere kadar uzanıyor.

Görünen uygunsuz veya istenmeyen reklamlar hakkında da endişelenmenize gerek yok. AdSense, sitenize uygun ve rahatsız edici olmayan reklamlar almanızı sağlamak için bir dizi önlem içerir. Bu önlemler, rakiplerinizden veya diğer belirli sitelerden gelen reklamları engellemenize izin veren filtreleri içerir; hem reklam kalitesini hem de uygunluğunu değerlendiren dahili bir inceleme; ve hassas veya uygunsuz içeriği engelleyen filtreler.

Google’ın web sayfanızda görüntülenecek uygun reklam bulamaması durumunda, seçtiğiniz bir varsayılan reklamı görüntülemeyi bile seçebilirsiniz.

Ayrıca bu reklamların web sayfalarınızda nasıl görüneceğini de belirleyebilirsiniz. Birkaç farklı reklam boyutu ve yapılandırması arasından seçim yapabilirsiniz; kullanılan renkleri bile seçebilirsiniz, böylece reklamlar sitenizin içeriğine uyum sağlar veya site içeriğinden sıyrılır.

Neredeyse garanti edilen şey, sitenize yerleştirilen reklamların, sitenizin ziyaretçileri için onları daha çekici kılan, sitenizin içeriğiyle bir ilgisi olacağıdır. Site içeriğiniz değişirse, Google görünen reklamları da değiştirir.

Bir ziyaretçi bir reklamı tıkladığında size ödeme yapılır; kimse tıklamazsa, gelir elde edilmez. Google, sitenize en alakalı reklamları yerleştirerek, tıklamaları artırmak ve reklam gelirlerini artırmak için çalışır. Performans, bir dizi özelleştirilebilir çevrimiçi rapor aracılığıyla izlenir.

Sitenizdeki reklamların sayfa gösterim sayısını, tıklama sayısını ve hatta tıklama oranını takip edebilirsiniz. Akıllı web yöneticileri, farklı reklam biçimlerinin, renklerinin vb. performansını analiz etmek için bu raporları kullanır ve ardından reklam performansını artırmak için tercihlerini yeniden yapılandırır. Ve unutmayın, reklamlar ne kadar iyi performans gösterirse, siteniz için o kadar fazla gelir elde edersiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın