Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Çekirdek Varlıkların Belirlenmesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Çekirdek Varlıkların Belirlenmesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Hazırlama

Çekirdek Varlıkların Belirlenmesi

Acer-Euro gereksinim belirtimi sırasında tanımlanan veri sözlüğünden, başlangıçta temel nesnelerin rolünü oynayan iki kavramı, yani NewsItem ve Product’ı seçiyoruz. Bu nedenle veri tasarımı etkinliği, gösterildiği gibi veri şemasına iki varlığın dahil edilmesiyle başlar.

Çekirdek Alt Şemaların Tasarımı

İkinci adımda, Ürün ve Haber Öğesi temel varlıklarına odaklanan çekirdek alt şemalar detaylandırılır. Entity NewsItem, tümü ilkel tipte tek bir değere sahip olan bir dizi basit özellikle (Başlık, Alt Başlık, Tarih, Metin Tarihi, Yer vb.) karakterize edilir. Bu nedenle, tüm bu özellikler basitçe NewsItem varlığının öznitelikleri olarak temsil edilir.

Tersine, varlık Product hem basit hem de karmaşık özelliklere sahiptir. Çeşitli basit özellikler (ad, kısa açıklama, uzun açıklama, küçük görüntü, normal görüntü, büyük görüntü vb.), Ürün varlığına uygun tipte nitelikler getirilerek modellenir. Bu özniteliklerin yanı sıra Ürün, Product varlığının uygun dahili bileşenlerinin tanıtılmasını gerektiren bazı çok değerli özelliklere (Benefit, ProductConfiguration, TechSpecItem) sahiptir.

Özellikle;

  • Fayda, bir ürün tarafından sunulan ve ürün sayfasında vurgulanması gereken ana avantajları temsil eder. Faydayı özetleyen kısa bir metin olan Açıklama (örneğin “ultra taşınabilirlik”) ve faydası ayrıntılı olarak açıklayan bir metin olan DescriptionLong öznitelikleri aracılığıyla açıklanmıştır.
  • Product Configuration, belirli bir ürün yapılandırmasını temsil eder (örneğin, “128 MB RAM, HD 9 GB, . . .”). Bir ürün ailesinde birçok ürün konfigürasyonu olabilir. Her konfigürasyon, ModelAdı, Parça Numarası, Açıklama ve Fiyat aracılığıyla tanımlanır.
  • TechSpecItem, bir ürünün teknik özelliklerinden bir öğeyi temsil eder. Kısa bir metin açıklaması olan Açıklama niteliğini içerir.

Bu karmaşık özelliklerden kaynaklanan tüm varlıklar, Ürün kavramının uygun alt parçaları olduklarını vurgulamak için zorunlu bire çok ilişkilerle temel Ürün varlığına bağlanır.

Entity Product, diğer iki karmaşık özelliği temsil eden Logo ve Award paylaşılan bileşenlerini de içerir:

  • Logo, site genelinde ve Avrupa çapında kullanılan ticari logoları temsil eder (örneğin, “Windows CE” logosu, “Intel Inside” logosu vb.), bu da donanım ve yazılım bileşenlerinin özellikleri hakkında göstergeler verir. bir ürün oluşturmak; bir logo, yalnızca dahili kullanım için kullanılan Ad özniteliğiyle (örneğin, “Intel inside”) ve logoyu grafik olarak görüntülemek için Görüntü özniteliğiyle tanımlanır.
  • Ödül, şirketin ürünleri için kazandığı ödülleri temsil eder (örneğin, “Cebit Best in Show” ödülü). Bir ödül, bir resim ve bir unvan ile karakterize edilir.

Açıkçası, Logo ve Ödül, Ürünün uygun alt parçaları değildir. Bir logo ve ödül, kendisine bağlı bir üründen bağımsız olarak var olabilir veya birden fazla ürünle ilişkilendirilebilir. Ancak, Acer-Euro uygulamasında normal olarak bir ürünün sınırları içinde sunuldukları ve yönetildikleri gerçeğini vurgulamak için bir ürünün ana alt şemasının bir parçası olarak ele alınırlar. Ortaya çıkan çekirdek alt şema rapor edilir.


varlık-ilişki diyagramı oluşturma
Varlık-İlişki Modeli
Veri tabanı Varlık-İlişki modeli
varlık-ilişki modeli örnekleri
Veri Modelleri nelerdir
ER diyagramı tabloya dönüştürme
Veritabanı Diyagram örnekleri
Nesneye yönelik veri modeli nedir


Erişim Alt Şemasının Tanımı

İlk veri tasarımı adımının sonunda, çekirdek alt şemalar yerindedir. Ardından, çekirdek nesnelere erişim sağlanmalıdır. Üretilen dış kullanıcılarla ilişkili kullanım örneklerinden, haberlere erişimin bir kategorizasyon kavramıyla desteklenmesi gerektiği sonucuna varıyoruz.

Bu nedenle, NewsCategory varlığı tanıtılır ve NewsItem varlığına bir ilişki aracılığıyla bağlanır. NewsCategory, Name (kategorinin adını ifade eden bir dize) özniteliği aracılığıyla tanımlanır. NewsCategory varlığı yalnızca haberlere hiyerarşik bir erişimi destekleme amacına hizmet ettiğinden, temsil edilecek tek bilgi parçası kategori adıdır.

Haber kavramının erişim şemasında ikinci bir öğe tanıtılır: HighlightedNewsItem alt varlığı NewsItem varlığını uzmanlaştırır ve gösterilen harici kullanıcılar için kullanım örnekleri ve site görünümü haritası tarafından belirtildiği gibi ana sayfada yayınlanan vurgulanan haberleri içerir. 

İki seviyeli bir kategorizasyon hiyerarşisi, iki kategorize eden varlığın göründüğü yerde gösterildiği gibi, Ürün eşgörünümlerine erişimi destekler:

  • ProductGroup, en geniş ürün kategorisini temsil eder (örneğin, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar vb.). Grubun adını taşıyan Name özelliği ve grubun seçilen ürünlerinin temsili fiyatlarını listeleyen PriceList niteliği ile tanımlanır.
  • ProductBrand, ürünlerin ticari markaya göre bir alt kategorisini temsil eder (örneğin, Travelmate). Her ürün grubu farklı ürün markalarını kümeleyebilir. Her marka, Ad aracılığıyla ve bir markanın tüm ürünlerinde ortak olan ana özellikleri vurgulayan kısa bir metin açıklamasıyla tanımlanır.

Şema, tek bir Avrupa yan kuruluşu için içerik organizasyonunu temsil eder (örneğin, Acer İtalya, Acer UK, vb.). Ancak, Acer-Euro uygulamasının temel amacı, tüm Avrupa iştiraklerinin içeriğini merkezileştirmektir.

Bu nedenle, şimdiye kadar tasarlanan veri şemasının tüm varlıklarının örnekleri çok dilli olarak kabul edilmelidir; harici kullanıcılar içeriğin ana dillerinde yazılmış sürümünü almalı ve dahili kullanıcılar, hakları olan içeriğin sürümünü yönetmelidir (örneğin, İspanyol yan kuruluşunun ürün yöneticileri yerel haberleri güncellemelidir). sadece İspanya için).

İçeriğin yerelleştirilmesini desteklemek için erişim şeması, Acer-Euro Web sitesinin geliştirildiği farklı Avrupa ülkeleri hakkında bilgi depolayan, daha fazla kategorik bir kavram olan varlık Ülkesi ile zenginleştirilmiştir.

Gösterildiği gibi, ülke varlığı birkaç öznitelikle karakterize edilir: Ad, yerel dilde adı, Isocode, IT, UK ve benzeri gibi standart ülke kodu, Metin kodlaması için kullanılan karakter kümesini temsil eden Karakter Seti, Mutlak_URL yani Acer-Euro sayfalarının uluslararası sürümlerinde görüntülenecek ulusal Web sitesinin standart URL’si EnglishName ve kolaylaştırmak için ulusal sayfalara eklenecek yerelleştirilmiş anahtar sözcükleri içeren bir metin olan Anahtar Kelimeler. arama motorları tarafından indekslenmesi gerekir.

İdeal olarak, Ülke varlığı, her örneğin (örneğin bir ürünün örneğinin) belirli bir ülke için bir versiyon olduğu gerçeğini belirtmek için, şimdiye kadar tanımlanan tasarım şemasının diğer tüm öğeleriyle ilişkilendirilmelidir. Ancak, birkaç gözlem, ülke ile sınırlı sayıda ilişkinin yeterli olduğunu göstermektedir:

  • Ürün ve haber sınıflandırmaları katı sınırlama hiyerarşileridir: bir İtalyan ürün grubu, yalnızca İtalyan ürünlerini içeren İtalyan markalarını içerir; İspanyolca haber kategorisi yalnızca İspanyolca haberlerini karakterize eder.
  • Ürünlerin uygun dahili bileşenleri (faydalar, teknik özellikler) yeniden kullanılmaz: bir İtalyan ürününün yararları ve teknik özellikleri İtalyancadır ve başka bir ülkede yeniden kullanılamaz.
  • Paylaşılan bileşenlerin (logolar ve ödüller) yerelleştirilmesi gerekmez, çünkü bunlar basit resimler veya uluslararası başlıklar içerir.

Böylece, kategorize eden varlık Ülkesini ürün ve haberlerin kategorizasyon hiyerarşisinin köküne bağlamak, belirli bir ülke ile ilişkili içeriğin “dilim”ine erişim sağlar.

Üçüncü tasarım adımının sonunda, veri şeması, Ürünler ve Haberler temel varlıklarına odaklanan iki temel ve iki veri erişim alt şeması içerir. Ülke varlığı, her iki erişim alt şeması tarafından paylaşılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın