Arayüz Tanımlama Dili – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
CORBA’dan RMI Nesnelerine Erişme
Hesap nesnemiz artık IIOP konuştuğundan, buna Java dışı CORBA istemcilerinden de erişebiliriz. İlk olarak, RMI/IIOP ile sağlanan rmic derleyicisi kullanılarak yapılabilecek Hesap arayüzü için bir IDL arayüzü almamız gerekiyor.
Idloption, CORBA standardı tarafından tanımlanan Java-to-IDL eşlemesini kullanarak bir Java RMI arabiriminin bir IDL eşlemesini oluşturur. Bu IDL eşleme ile, herhangi bir CORBA istemcisinin Java uzak nesnemizle konuşmasını sağlayan dile özgü saplamalar oluşturabiliriz.
Java IDL’si
Java 2 platformunun 1.2 Sürümünde tanıtılan Java IDL API, Java programları ile Ortak Nesne İstek Aracısı Mimarisi (CORBA) kullanılarak oluşturulan dağıtılmış nesneler ve hizmetler arasında bir arabirim sağlar. CORBA, Object Management Group (OMG) tarafından tanımlanan bir standarttır.
Dağıtılmış nesnelerin birbirleriyle etkileşim kurmak için kullanabileceği bir mimariyi, arayüzleri ve protokolleri tanımlar. CORBA standardının bir parçası, uzak yetenekli nesnelerin arayüzlerini tanımlamak için uygulamadan bağımsız bir dil olan Arayüz Tanımlama Dili’dir (IDL).
Diğer şeylerin yanı sıra IDL arayüzlerini C++ sınıflarına, C koduna ve Java sınıflarına dönüştürmek için OMG tarafından tanımlanan standart eşlemeler vardır. Bu oluşturulan sınıflar, uzak istemcilerle iletişim kurmak için temeldeki CORBA çerçevesini kullanır ve size kendi dağıtılmış nesnelerinizi uygulamanız ve dışa aktarmanız için temel sağlar. Java IDL, standart IDL-Java eşlemesinin bir uygulamasıdır ve Sun tarafından org.omg.CORBA ve org.omg.CosNaming paketlerinde ve bunların alt paketlerinde standart Java SDK’sı ile sağlanır.
RMI gibi, Java IDL de size ağ üzerinden uzak nesnelere erişmenin bir yolunu sunar. Ayrıca, nesnelerinizi diğer CORBA istemcileri tarafından erişilebilir hale getirmek için ihtiyaç duyduğunuz araçları sağlar. Java IDL kullanarak bir Java sınıfını dışa aktarırsanız, o sınıfın bir örneğini oluşturabilir ve bir adlandırma/dizin hizmeti aracılığıyla yayınlayabilirsiniz. Uzak bir istemci bu nesneyi bulabilir, üzerinde yöntemleri çağırabilir ve istemcinin yerel makinesinde çalışıyormuş gibi ondan veri alabilir.
Ancak RMI’den farklı olarak, CORBA kullanılarak dışa aktarılan nesnelere, herhangi bir dilde IDL bağlaması (C, C++, Ada, vb.) uygulanmış istemciler tarafından erişilebilir.
CORBA standardı en hafif tabirle kapsamlıdır. Temel uzak nesne mimarisine ve IDL’nin sözdizimine ek olarak, bir nesne adlandırma hizmeti, bir güvenlik ilkesi hizmeti ve kalıcı nesne hizmetleri gibi çeşitli dağıtılmış nesne hizmetleri için belirtimleri de içerir. Tüm bu konuları tek bir bölümde tamamen ele almaya çalışmak çılgınlık olur, bu yüzden yapmayacağım. Bunun yerine, sadece CORBA mimarisinin ve IDL sözdiziminin temel özelliklerini ele alacağız.
Ağdaki uzak CORBA nesnelerini bulmak için standart bir yol sağladığı için hemen hemen her CORBA uygulamasının anahtarı olan Adlandırma Hizmetine de bakacağız. Bununla birlikte, Java IDL API’sine ve idltojava derleyicisine ve bunların birlikte size Java kodunuzdan CORBA nesnelerine ve hizmetlerine nasıl bir arabirim sunduklarına bir göz atacağız. Ayrıca, Java’da uygulanan kendi CORBA nesnelerinizi oluşturmak için ihtiyacınız olan araçları da sağlarlar.
Bu bölümün geri kalanı kabaca üç bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde, CORBA mimarisine ve uzak nesneleri oluşturmanıza, dışa aktarmanıza, erişmenize ve yönetmenize nasıl izin verdiğine genel bir bakış atacağız. İkinci bölümde, kendi CORBA nesnelerinizi yaratmanın ayrıntılarını keşfedeceğiz. Son olarak, istemcilerin CORBA nesnelerinize uzaktan nasıl erişebileceğine bakacağız.
Java arayüz tasarımı
Java arayüz Nedir
Soyut sınıflar Java
Yazılımda arayüz nedir
Interface Kavramı
Java paketleri
İmplement Java Nedir
Java abstract Nedir
CORBA Mimarisi
Özünde, dağıtılmış nesneler için CORBA mimarisi, Java RMI tarafından kullanılan mimariyle birçok özelliği paylaşır. Uzak bir nesnenin açıklaması, nesne için bir istemci saplama arabirimi ve bir sunucu iskelet arabirimi oluşturmak için kullanılır. Bir istemci uygulaması, istemci saplamasını kullanarak uzak bir nesne üzerindeki yöntemleri çağırır.
Yöntem isteği, temel alınan altyapı aracılığıyla uzak ana bilgisayara iletilir; burada nesne için sunucu iskeletinden yöntemi nesnenin kendisinde çağırması istenir. Yöntem çağrısından kaynaklanan herhangi bir veri (dönüş değerleri, istisnalar) iletişim altyapısı tarafından istemciye geri iletilir.
Ancak CORBA ve RMI arasındaki benzerliklerin bittiği yer burasıdır. CORBA, başından beri dilden bağımsız bir dağıtılmış nesne standardı olarak tasarlanmıştır, bu nedenle spesifikasyonunda RMI’den (veya olması gerektiğinden) çok daha kapsamlı ve ayrıntılıdır.
Farklı yerleşik özelliklere sahip dilleri desteklemesi gerektiğinden, çoğunlukla bu ekstra ayrıntılar CORBA’da gereklidir. C++ gibi bazı diller nesneleri doğrudan desteklerken, C gibi diğerleri desteklemez. Nesne yönelimli olmayan dillerin CORBA’dan yararlanabilmesi için CORBA standardının ayrıntılı bir nesne modeli belirtimi içermesi gerekir.
Java, nesne arabirimlerini iletmek ve bunları soyut olarak incelemek için yerleşik destek içerir (Java bayt kodlarını ve Java Yansıma API’sini kullanarak).
Dolayısıyla CORBA spesifikasyonu, bu işlemler için kendi olanakları olmayan dillerde uygulanabilen bir Dinamik Çağrı Arayüzü ve bir Dinamik İskelet Arayüzü hakkında ayrıntıları içerir. Java gibi bu yeteneklere sahip dillerde, yerleşik özellikler ile CORBA belirtimi tarafından tanımlanan özellikler arasında bir eşleme olması gerekir.
Bu bölümün geri kalanı, CORBA mimarisini oluşturan ana bileşenlere genel bir bakış sağlar: CORBA arayüzlerinin bu şekilde tanımlandığı Arayüz Tanımlama Dili; uzak nesneler ve bunları kullanan uygulamalar arasındaki tüm etkileşimleri yönetmekten sorumlu olan Nesne İstek Aracısı (ORB); CORBA’da uzak istemcilerin ağ üzerindeki uzak nesneleri bulmasını sağlayan standart bir hizmet olan Adlandırma Hizmeti; ve bir CORBA bağlamında süreçler arasındaki düşük seviyeli iletişimi yöneten ORB arası iletişim.
Arayüz Tanımlama Dili
Arayüz Tanımlama Dili, CORBA’daki veri tiplerini tanımlamanın birincil yolunu sağlar. IDL, herhangi bir özel programlama dilinden bağımsızdır. IDL’den belirli programlama dillerine eşlemeler veya bağlamalar, CORBA spesifikasyonunun bir parçası olarak tanımlanır ve standartlaştırılır. Bu yazının yazıldığı sırada, C, C++, Smalltalk, Ada, COBOL ve Java için standart bağlamalar OMG tarafından onaylanmıştır. “IDL Referansı”, IDL sözdiziminin tam bir tanımını içerir.
ORB ve Adlandırma Hizmeti gibi merkezi CORBA işlevleri, hizmetleri ve tesisleri de IDL’de belirtilmiştir. Bu, belirli bir dil bağlamasının aynı zamanda çekirdek CORBA işlevleri için o dile bağlamaları sağladığı anlamına gelir. Sun’ın Java IDL API’si, OMG tarafından tanımlanan Java IDL eşlemesini takip eder.
Bu, Java bağlamasının standart öğelerine bağlı kalmanız koşuluyla, CORBA tabanlı Java kodunuzu CORBA standardının uyumlu herhangi bir Java uygulamasında çalıştırmanıza olanak tanır. Ancak, Sun’ın uygulamasının bazı standart olmayan öğeler içerdiğini unutmayın; bunlar uygun olan yerlerde bu bölümde vurgulanmıştır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)