Arama Komutu – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Arama Komutu
Çeşitli search() yöntemlerinin nasıl çalıştığını tartıştığımıza göre, şimdi gerçek bir örneğe bakalım. Örnek, Adlandırma Kabuğu için bir arama komutunun uygulanmasını gösterir. Bu örnek, aranacak bağlamın adını alan search() yöntemini, arama ölçütlerini açıklayan bir arama filtresini ve bir Arama Kontrolleri nesnesini kullanır.
Arama komutu her zaman mevcut bağlamda aramaya başlar, bu nedenle aramayı kullanmadan önce cd’yi kullanarak dizin hizmetinde uygun konuma gitmeniz gerekir. arama, ilk bağımsız değişkeni olarak bir arama filtresi belirtmenizi gerektirir. Filtrede boşluk kullanamayacağınızı unutmayın, aksi takdirde filtre birden çok bağımsız değişken olarak ayrıştırılır ve bu nedenle çalışmaz. Arama komutunu şu şekilde kullanabiliriz.
Kurumsal JavaBeans
Çekirdek Java API’lerine RMI ve JavaBeans’in eklenmesi, Java’ya standart bir dağıtılmış nesne çerçevesi ve bir bileşen modeli getirdi. Enterprise JavaBeans (EJB) mimarisi, standart bir dağıtılmış bileşen modeli sağlamak için bu temeller üzerine kuruludur.
Öyleyse, EJB bileşenlerinin, RMI kullanılarak oluşturulan normal dağıtılmış nesnelerden veya JavaBeans bileşen modeli kullanılarak tanımlanan yerel (dağıtılmamış) bileşenlerden nasıl farklı olduğunu sorabilirsiniz. Aslında değiller.
Bir EJB bileşeni, RMI kullanılarak uzak bir nesne olarak dışa aktarılması anlamında bir RMI nesnesidir. Ve bir EJB bileşeni aynı zamanda bir JavaBeans bileşenidir, çünkü içgözlemlenebilecek özelliklere sahiptir ve özellikleri için erişimci yöntemlerini tanımlamak için JavaBeans kurallarını kullanır.
Ancak bir EJB, bu parçaların toplamından çok daha fazlasıdır. EJB mimarisi, kurumsal bean geliştiricisinin bir EJB ortamı tarafından sağlanan işlem işleme, güvenlik, kalıcılık ve kaynak havuzlama olanaklarından kolayca yararlanabileceği bir çerçeve sağlar.
Bu tesisler elbette bedava gelmiyor. Bu hizmetlere katılmak için nasıl çalıştıklarını ve EJB nesnenizin hangi kurallara uyması gerektiğini anlamanız gerekir.
Enterprise JavaBeans, düzenli dağıtılmış nesnelerin yararlı olduğu her durumda kullanışlıdır. Bununla birlikte, EJB nesnelerinin bileşen doğasından ve işlem işleme ve kalıcılık gibi EJB nesnelerinin nispeten kolaylıkla sağlayabildiği diğer hizmetlerden yararlanan durumlarda mükemmeldirler.
İyi bir örnek, bir çevrimiçi bankacılık uygulamasıdır. Evde oturan bir kullanıcı, nerede ve kiminle yaşıyor olursa olsun, tüm finansal hesaplarına bağlanmak ve bunların tek bir kullanışlı arayüzde birbirine bağlı olduğunu görmek istiyor.
EJB bileşen mimarisi, çeşitli finansal kurumların, diğer dağıtılmış nesne API’lerinde yapacağımız gibi, ortak bir Hesap arayüzünün farklı uygulamaları olarak kullanıcı hesaplarını dışa aktarmasına olanak tanır.
Linux arama komutu
Dosya arama komutu
Linux dosya arama komutu
Arama komutu Ctrl
Find komutu
Ls komutu
Linux find komutu
Grep komutu
Ancak bu uzak Hesap nesneleri aynı zamanda JavaBeans bileşenleri olduğundan, müşteri tarafındaki finansal uygulama, belirli hesapların sahip olabileceği özelleşmiş genel özellikleri belirlemek için Hesap nesneleri üzerinde iç gözlem yapabilir, böylece ortak hesap özellikleriyle birlikte müşteriye gösterilebilirler.
Ayrıca Hesap nesneleri, müşterinin tek bir işlem içinde bir dizi hesap işlemi gerçekleştirmesine, ardından hepsini işleme koymasına veya geri almasına izin veren işlemsel EJB nesnelerine dönüştürülebilir.
Bu, özellikle bir para çekme talebi gönderilmeden önce destekleyici bir transferin gerçekleştirilebileceğinden emin olmanız gerekiyorsa, finansal başvurularda kritik bir özellik olabilir. EJB’deki işlemsel destek, aktarım sırasında bir hata oluşursa ve bir istisna ortaya çıkarsa, tüm işlemin geri alınabilmesini ve istemci tarafındaki uygulamanın size nedeni hakkında bilgi verebilmesini sağlar.
EJB bileşen modeli, uygulamaları ve çekirdekleri (çoğunlukla) belirtimde yer alan bileşen hizmetlerinin ayrıntılarından yalıtır. Bu ayrımın bir yararı, aynı kurumsal çekirdeği belirli uygulamaların gerektirdiği şekilde farklı koşullar altında dağıtabilme yeteneğidir.
Bean’in işlem yapısını, kalıcılığını, kaynak havuzunu ve güvenlik yönetimini kontrol etmek için kullanılan parametreler, bean uygulamasında veya istemci uygulamasında gömülü olarak değil, ayrı konuşlandırma tanımlayıcılarında belirtilir.
Böylece, dağıtılmış bir uygulamada bir bean konuşlandırıldığında, konuşlandırma ortamının özellikleri (istemci yük seviyeleri, veritabanı konfigürasyonu, vb.) dikkate alınabilir ve bean’in konuşlandırma seçeneklerinin ayarlarına yansıtılabilir.
EJB API, javax.ejb paketinde ve alt paketlerinde bulunan standart bir Java uzantısıdır. EJB arabirimlerine karşı kod yazmak için bu uzantı API’sini açıkça yüklemeniz gerekir.
Ayrıca, EJB’nin yalnızca dağıtılmış bileşenlerin Java ortamında nasıl çalışması gerektiğine ilişkin bir belirtim olduğunu da unutmamalısınız. EJB nesnelerini fiilen oluşturmak ve kullanmak için, EJB özellikli bir sunucu kurmanız gerekir.
Bu bölümün Enterprise JavaBeans’e temel bir giriş sağladığını unutmayın. Daha eksiksiz kapsam için bkz. Enterprise JavaBeans, Richard Monson−Haefel (O’Reilly).
Gelişen Standartlar
Bu bölümdeki bilgiler ve kod örnekleri, Mart 1998’de yayınlanan Enterprise JavaBeans belirtiminin 1.0 Sürümüne dayanmaktadır. Kod örnekleri, uyumluluk açısından iki farklı EJB sunucusunda test edilmiştir: Weblogic/BEA’nın Tengah sunucusu Sürüm 3.1.2 ve 0.4 EJBHome’daki iyi insanlar tarafından sağlanan ücretsiz referans EJB sunucusunun sürümüdür.
Bu yazının yazıldığı sırada Sun, EJB spesifikasyonunun 1.1 Versiyonunun genel bir taslağını yayınlamıştı ve daha sonraki bir tarihte piyasaya sürülecek olan 2.0 versiyonunu planlıyor. Bu bölümdeki bilgiler, artımlı 1.1 güncellemesiyle büyük ölçüde değişmemiştir, ancak 1.1’deki değişikliklerle ilgili bazı ayrıntılar bölümün sonunda açıklanmıştır. Bu bölümdeki materyallerin ne kadarının EJB 2.0’a uygulanacağı belli değildir.
EJB Rolleri
“Remote Method Invocation”da, RMI ortamındaki iki temel rolü tanımladım: uzak nesnenin istemcisi ve bir tür sunucu veya hizmet sağlayıcı görevi gören nesnenin kendisi. Bu iki rol, EJB ortamında da mevcuttur, ancak EJB, konteyner sağlayıcı adı verilen üçüncü bir rol ekler.
Konteyner sağlayıcı, daha önce bahsettiğim bir EJB nesnesi için tüm ekstra hizmetleri uygulamaktan sorumludur: işlem işleme, güvenlik, nesne kalıcılığı ve kaynak havuzudur.
CORBA’ya aşina iseniz, EJB konteynerini CORBA’daki ORB’ye kabaca eşdeğer olarak düşünebilirsiniz, birkaç CORBA hizmeti de dahil edilmiştir. Bununla birlikte, EJB’de kap, kesinlikle bir sunucu tarafı varlığıdır.
İstemcinin EJB nesnelerini kullanmak için kendi kapsayıcısına ihtiyacı yoktur, ancak bir EJB nesnesinin uzaktan kullanım için dışa aktarılabilmesi için bir kapsayıcıya sahip olması gerekir. Üç EJB rolünün birbiriyle nasıl etkileşime girdiğine dair kavramsal bir şema gösterir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)