Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Anahtar RMI Sınıfları – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Anahtar RMI Sınıfları – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Derleyiciler

RMI derleyicisi (rmic) bu saplama ve iskelet sınıflarını sizin için otomatik olarak oluşturur. Sağladığınız uzak arabirim ve uygulama sınıfına bağlı olarak, rmic, uzak arabirimi uygulayan ve istemci uygulaması ile gerçek sunucu nesnesi için aracı olarak hareket eden saplama ve iskelet sınıfları oluşturur.

İstemci saplama sınıfı için, derleyici, yöntem bağımsız değişkenlerini basitçe paketleyen (sıralayan) ve bunları sunucuya ileten her uzak yöntemin bir uygulamasını oluşturur.

Sunucu iskelet sınıfı için, RMI derleyicisi uzak yöntemlerin başka bir uygulama kümesini oluşturur, ancak bunlar uzak yöntem çağrısından yöntem bağımsız değişkenlerini almak, bunları paketinden çıkarmak ve nesne uygulamasında ilgili yöntem çağrısını yapmak için tasarlanmıştır.

Yöntem çağrısı ne üretirse üretsin (dönüş verisi veya istisna), sonuçlar paketlenir ve uzak istemciye geri iletilir. İstemci saplama yöntemi (bu noktada hala yürütülüyor) sonuçları paketinden çıkarır ve uzak yöntem çağrısının sonucu olarak bunları istemciye iletir.

Bu nedenle, uzak nesnelerinizi oluşturmanın ilk adımı, dağıtılmış bir nesne bağlamında kullanmanız gereken nesne türleri için uzak arabirimleri tanımlamaktır. Bu, aşağıdaki istisnalar dışında, dağıtılmamış bir uygulamada genel arabirimleri tanımlamaktan çok farklı değildir:

RMI kullanarak dağıtmak istediğiniz her nesne, java.rmi.Remote arabirimini genişleten bir arabirimi doğrudan veya dolaylı olarak genişletmek zorundadır. Uzak arabirimdeki her yöntemin, bir Java.rmi.RemoteException veya RemoteException’ın üst sınıflarından birini fırlattığını bildirmesi gerekir.

RMI, uzaktan dağıtım için etkinleştirilen nesneler ile etkinleştirilmeyen nesneler arasında hızlı bir şekilde ayrım yapmasına izin vermek için ilk şartı getirir. Daha önce gördüğümüz gibi, bir uzak yöntem çağırma sırasında, RMI çalışma zamanı sisteminin, uzak yönteme yönelik her argümanın bir Uzak nesne olup olmadığını belirleyebilmesi gerekir. Basitçe uzak nesneleri işaretleyen bir etiket arabirimi olan Uzak arabirim, bu kontrolün yapılmasını kolaylaştırır.

İkinci gereksinim, uzak bir oturum sırasında meydana gelebilecek hatalarla başa çıkmak için gereklidir. Bir istemci uzak bir nesne üzerinde bir yöntem çağrısı yaptığında, uzak yöntem çağrısının tamamlanmasını engelleyen herhangi bir sayıda hata oluşabilir.

Bunlar, istemci tarafı hataları (örneğin, bir argüman sıralanamaz), istemci ile sunucu arasında veri aktarımı sırasındaki hataları (örneğin, ağ bağlantısı kesilir) ve sunucu tarafındaki hataları (örneğin, yöntem atar) içerir. uzaktaki arayana geri gönderilmesi gereken yerel bir istisna).

RemoteException sınıfı, bir uzak yöntem çağrısı sırasında ortaya çıkabilecek farklı sorun türlerinden herhangi biri için temel istisna sınıfı olarak RMI tarafından kullanılır. Uzak arabirimde bildirdiğiniz herhangi bir yöntemin uzaktan çağrılabilir olduğu varsayılır, bu nedenle her yöntemin bir RemoteException veya onun üst arabirimlerinden birini atabileceğini bildirmesi gerekir.

Örnek, iki yöntem bildiren basit bir uzak arabirimi gösterir: doThis() ve doThat(). Bu yöntemler istediğimiz her şeyi yapabilir; Hesap örneğimizde para yatırmak, çekmek ve transfer etmek için uzak yöntemlerimiz vardı.

Her yöntem tek bir String argümanı alır ve bir String sonucu döndürür. Bu arabirimi bir RMI ayarında kullanmak istediğimiz için arabirimin Uzak arabirimi genişlettiğini beyan ettik. Ayrıca, her yöntem bir RemoteException fırlatma olarak bildirilir.

Bu sınıf, ThisOrThatServer arabiriminde bildirilen doThis() ve doThat() yöntemlerinin uygulamalarına sahiptir; iki uzak yöntemi uygulamak için kullanılan doSomething() adlı uzak olmayan bir yöntemi de vardır.

Uzaktan çağrılabilir bir yöntem olmadığından doSomething() yönteminin RemoteException fırlatıyor olarak bildirilmesi gerekmediğine dikkat edin. Yalnızca uzak arabirimde bildirilen yöntemler uzaktan çağrılabilir. Uygulama sınıfınıza dahil ettiğiniz diğer tüm yöntemler uzak olmayan olarak kabul edilir.


Java sınıflar
Nesne Tabanlı programlama sınıflar
Java final nedir
java’da veri ile çalışmak için kullanılan sınıflar
java’da sınıfların başlangıç ve bitişleri
Java static method nedir
Java Nesne Nedir
Java static nedir


Uzak Nesne Uygulamaları için Anahtar RMI Sınıfları

Muhtemelen bizimThisOrThatServerImplclass’ımızın UnicastRemoteObject sınıfını da genişlettiğini fark etmişsinizdir. Bu, java.rmi.server paketindeki bir sınıftır ve java.rmi.server.RemoteServer’ı, kendisi de tüm RMI uzak nesneleri için temel sınıf olan java.rmi.ser−ver.RemoteObject’i genişletir.

Sunucu nesnesi uygulamaları yazmakla ilgili üç anahtar sınıf vardır:

UzakNesne

RemoteObject, hem Remote hem de java.rmi.server paketini uygular, hem Serileştirilebilir arabirimler tarafından kullanılır. RemoteObject sınıfı, bir uzak nesne başvurusunun istemci ve sunucu bölümlerinde olmasına rağmen. Hem istemci taslakları hem de sunucu uygulamaları, RemoteObject’ten (doğrudan veya dolaylı olarak) alt sınıflara ayrılır. Bir RemoteObject, belirli bir uzak nesne için uzak referansı içerir.

RemoteObject, Object’ten devralınan equals(), hashCode() ve toString() yöntemlerini uzak nesneler için anlamlı ve pratik bir şekilde yeniden uygulayan soyut bir sınıftır. Örneğin equals() yöntemi, iki RemoteObject nesnesinin dahili uzak referansları eşitse (yani her ikisi de aynı sunucu nesnesine işaret ediyorsa) true döndürmek için uygulanır.

Uzak Sunucu

RemoteServer, RemoteObject’i genişleten soyut bir sınıftır. Bir dizi statik tanımlar
RMI’de sunucu nesnelerini uygulamak için yararlı olan yöntemlerdir ve uzak nesneler için çeşitli anlambilimleri tanımlayan sınıflar için bir temel sınıf görevi görür.

Prensipte, uzak bir nesne basit bir noktadan noktaya referans şemasına göre davranabilir; senkronize tutulması gereken ağda dağılmış kendi kopyalarına sahip olabilir; veya herhangi bir sayıda başka senaryo. JDK 1.1, UnicastRemoteObject sınıfıyla yalnızca noktadan noktaya, kalıcı olmayan uzak başvuruları destekledi. Java 2 SDK 1.2, RMI etkinleştirme sistemini tanıttı, bu nedenle RemoteServer’ın başka bir alt sınıfı olan Etkinleştirilebilir sağlar.

Tek Noktaya Yayın Uzak Nesne

Bu, TCP/IP ağları üzerinden noktadan noktaya uzak referansları uygulayan somut bir RemoteServer alt sınıfıdır. Bu başvurular kalıcı değildir: bir sunucu nesnesine yapılan uzak başvurular yalnızca sunucu nesnesinin ömrü boyunca geçerlidir. Sunucu nesnesi oluşturulmadan önce (ana bilgisayar üzerinde çalışan bir sanal makinenin içinde) veya nesne yok edildikten sonra, istemci nesneye uzaktan referanslar alamaz.

Ek olarak, nesneyi içeren sanal makine çıkarsa (kasıtlı olarak veya başka türlü), istemcilerde mevcut tüm uzak referanslar geçersiz hale gelir ve kullanılırsa RemoteException nesneleri oluşturur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın