Ağ Oluşturma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
RMS Depolama
Özellikle kurumsal sektörde herhangi bir uygulama için temel sorunlardan biri, uygulama kapatıldıktan sonra verilerin saklanması sorunudur.
MIDP uygulamaları yolda satış elemanları tarafından kullanılabilir, finansal verilerin anlık görüntüleri güvenli bir sunucu aracılığıyla cihaza indirilebilir veya bir oyun için yüksek puanların saklanması gerekebilir. Küçük, kısıtlı bir cihazda tam ölçekli bir JDBC veri tabanı uygulamak, güç ve işlemci üzerinde kaynak tüketmekten bahsetmeye bile gerek yok, maceralı olurdu.
Ancak, ölçeğin diğer ucunda veriler doğrudan aygıtın dosya sistemine yazılamaz, çünkü bu MIDP korumalı alan güvenlik modelini bozar.
Bu nedenle MIDP, Kayıt Yönetim Sistemi (RMS) olarak bilinen basit bir kayıt tabanlı kalıcı depolama mekanizması sağlar. RMS, MIDlet uygulamasının sistem güvenliğini korurken kalıcı verileri kontrollü bir ortamda depolamasına izin verir. Çalışmadıklarında MIDlet’ler için basit, geçici olmayan bir veri deposu sağlar.
RMS’yi oluşturan sınıflar, javax.micro-edit.rms paketinde bulunur. Temel olarak, RMS çok küçük, temel bir veritabanıdır. İkili verileri bir RecordStore içindeki bir Kayıtta depolar. MIDlet’ler, bir RecordStore’daki kayıtları ekleyebilir, kaldırabilir ve güncelleyebilir. Kalıcı veri depolama konumu, uygulamaya bağlıdır ve MIDlet’e açık değildir.
Bir RecordStore’a bir paket içindeki tüm MIDlet’lerden erişilebilir ve MIDP 2.0, erişimi diğer MIDlet süitlerinden doğru erişim izinleriyle MIDlet’lere genişletir. Ancak, ana MIDlet takımı cihazdan kaldırıldığında, başka bir takımdaki bir MIDlet’in bunları kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın, kayıt depoları da kaldırılır.
MIDP 2.0’da Medya API’si
MIDP 2.0, Media API olarak bilinen küçük bir yalnızca ses ortamı yeteneği içerir. Media API, çok daha zengin isteğe bağlı J2ME Mobile Media API’nin bir alt kümesidir. Mobile Media API, Nokia 3650 ve Nokia 6600 gibi bazı Symbian OS telefonlarında gelir, ancak ek bir API’dir ve MIDP 2.0’ın parçası değildir.
MIDP 2.0 Medya API’si, temel donanım tarafından destekleniyorsa, WAV dosyalarının ton üretimi ve ses oynatımı için destek sağlar. MIDP 2.0, yalnızca zengin özelliklere sahip akıllı telefonları değil, mümkün olan en geniş cihaz yelpazesini hedeflediğinden, Media API’nin amacı, tüm MIDP 2.0 cihazlarının yeteneklerine uygun en düşük ortak payda işlevselliği sağlamaktır. Media API ve Mobile Media API programlamayı Bölüm 3’te ayrıntılı olarak ele alacağız.
Ağ Oluşturma
CLDC’nin, Genel Bağlantı Çerçevesi olarak bilinen, ağ oluşturmaya yönelik modernleştirilmiş bir yaklaşımı nasıl tanımladığına baktık. Çerçeve, MIDP sınıfları ve altta yatan ağ protokolleri arasındaki her ağ bağlantısı için tutarlı bir arayüz sağlamayı amaçlamaktadır.
Hangi protokol kullanılırsa kullanılsın, bir ağ bağlantısı her yapıldığında arayüz aynı kalır. Bir bağlantıyı açmak için Connector sınıfındaki statik open() yöntemi kullanılır.
MIDP 1.0’da desteğin gerekli olduğu tek protokol HTTP idi. MIDP 2.0, HTTP ve HTTPS’nin yalnızca iki zorunlu protokol olmasına rağmen, çok daha fazla protokolü kullanılabilir hale getirdi. İsteğe bağlı protokoller yuvaları, sunucu yuvalarını ve datagramları içerir.
MIDP 2.0, Push Registry’ye ilginç yeni bir özellik ekler. Push Registry, MIDlet’ler tarafından kaydedilen gelen ağ bağlantılarının bir listesini tutar. Cihaz tarafından gelen bir bağlantı alındığında, bağlantı noktası ve MIDlet adı aranır. MIDlet şu anda çalışmıyorsa, güvenlik ilkesi izin veriyorsa, MIDlet başlatılacaktır.
Ortak ağ oluşturma
Windows 10 iki bilgisayar arası ağ kurma
Windows 10 ev ağı kurma
Windows Ortak Ağ oluşturma
Yerel ağ bağlantısı kurma
Özel ağ oluşturma
Windows 10 ortak ağ Kurma
Ofis ortak ağ Kurma
Helloworld, Turbo Sürüm
Çalışmanın bu aşamasında, size bazı gerçek kodları göstermeye başlamamızın zamanı geldi. O halde örnek bir uygulamaya göz atalım. Helloworld, geliştiricilere temel bilgileri göstermeye hizmet ettiği ve aynı zamanda programlaması basit olduğu için yazarların defalarca yiğitliği olmuştur.
Ancak burada okuyucuyu biraz daha esnetebileceğimizi düşündük. Size biraz daha yararlı bir şey vermek istiyoruz, daha önce yapılmış bazı noktaları göstermeye hizmet eden ve ayrıca bu çalışmayı daha derine indiğimizde belirtmek istediğimiz noktaları gösteren bir şey vardır.
Bu uygulamanın adı hala Helloworld, ancak ona biraz ihtişam katmak için “Turbo Edition” etiketi eklendi! Önceki Helloworld uygulamaları ekranda yalnızca bazı metinleri görüntülemeye hizmet ederken, bu sürüm MIDP 2.0’da bulunan bazı daha kullanışlı eklemelerin kilidini açmayı amaçlıyor. Oyun API’si en olası aday gibi görünüyordu.
Yukarıda ana hatlarıyla belirtildiği gibi, tekerleği yeniden oluşturmak yerine Game API ve bazı hareketli grafikleri kullanarak nelerin başarılabileceğini göstermenin ilginç olacağına karar verdik.
Burada kullanılan tekniklerin, kullanıcıya dünyada her şeyin yolunda olduğunu ve uygulamanın yüklendiğini bildirmek için bir açılış ekranı işlevi görebileceği düşünülüyordu. Çalışırken, dörde bölünmeden önce Symbian logosu görüntülenir. Dört parça döner ve ekran “Helloworld, Turbo Edition” olur. Ardından animasyon ters yönde çalışır.
Bu, oldukça karmaşık bir animasyon olmasının yanı sıra, uygulama yaşam döngüsünü ve bunun geliştirici için gerçekte ne anlama geldiğini gösterir. Ayrıca Game API’nin temel ilkelerinden biri olan sprite animasyonunu da gösterir. Öyleyse, içinde gerçekte ne olduğuna bir göz atalım.
Bu uygulama dört sınıf ve bir PNG formatındaki grafik dosyasından oluşmaktadır. Nokia 6600 kullanılarak test edildi ve son ürünü elde etmek için elbette bu bölümde daha sonra açıklanan araçlardan bazılarını kullandık.
MIDlet Sınıfı: Helloworld.java
Bu uygulama için ana sınıftır. Bu sınıf, uygulamanın MIDlet yaşam döngüsünü temsil eder. Bu bölümün başlarında, bir MIDlet’in başlatmadan yok edilmeye kadar geçen süreci açıklamıştık.
Uygulama yazılımı yöneticisi ile MIDlet’in kendisi arasındaki ilişkiden bahsettiğimizi hatırlarsınız. AMS, MIDlet sınıfını başlatan sınıfı sağlar. Bunu yapmaya hazır olduğunda, startApp() yöntemine bir çağrı yapılır (her MIDlet’in bir tane vardır).
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)