Kampanya Yönetimi Arayüzünün Yapısı
Kampanya Yönetimi Arayüzünün Yapısı
Google AdWords arayüzü, hesap verilerinin hiyerarşik yapısını yansıtır. Tüm kampanyalar için tüm ayarların tanımlandığı Kampanyalar sekmesi şekilde gösterildiği gibi hiyerarşik bir yapıya sahiptir. Arayüzün sol tarafında, kampanyaların ve reklam gruplarının hiyerarşik yapısında gezinmek için bir panel bulunur.
Sayfanın orta kısmı bulunduğunuz seviyeye göre değişir. Yapının her seviyesinde, bu alan alt seviyeye ilişkin istatistikleri sunar. Böylece, Çevrimiçi Kampanyalar düzeyinde (sol panelde) verileri görüntülerken, merkezi kısım her kampanya için istatistikleri görüntüler.
Belirli bir kampanya düzeyindeki verileri görüntülerken, merkezi kısım, kampanyadaki her bir reklam grubu için istatistikleri görüntüler. Son olarak, belirli bir reklam grubu düzeyindeki verilere bakıldığında, merkezi kısım her bir anahtar kelime için istatistikleri görüntüler.
Ayrıca merkezi alan, sekmeler aracılığıyla hiyerarşik yapının farklı seviyelerine erişim sağlar. Böylece, bir kampanyayla ilgili verilere başvururken, Anahtar Kelimeler sekmesi, kampanyanın tüm reklam gruplarının anahtar kelimelerinin genel görünümüne doğrudan erişim sağlar.
Her düzeyde, hiyerarşinin alt kısımlarında da yeni öğeler tanımlayabilirsiniz: yeni bir kampanya, yeni bir reklam grubu, yeni bir anahtar kelime veya yeni bir reklam.
Bu hızlı sunumun amacı, size yönetim arayüzüne ilişkin ilk genel bakışı sunmaktır. Bu kitabın geri kalanında kullanımını pratik örneklerle detaylandıracağız.
Rapor Merkezi
Kampanyalar tanımlanıp yayınlandıktan sonra performanslarını Kampanyalar sekmesinden takip edebilirsiniz. Ancak bu formun örneğin toplantılarda kullanımı pek pratik değildir. Rapor merkezi (Raporlar sekmesi), istatistikleri özet biçiminde sağlayarak bu dezavantajın üstesinden gelir. Raporlama sayfası gösterilir.
Oluşturulan sentetik görünüm, bir veya daha fazla sayfada (hesabınızın boyutuna ve istenen bilgilere bağlı olarak) kampanyaların, reklam gruplarının, anahtar kelimelerin vb. performansını elde etmenizi sağlar. Bu veriler çeşitli biçimlerde (CSV, XML) dışa aktarılabilir veya daha fazla işlenmek üzere Google Dokümanlar’a aktarılabilir. Bu raporlar, iyi performans gösteren unsurların ve iyileştirilebilecek unsurların belirlenmesini mümkün kılar.
İlgili Araçlar
AdWords araçlarının yanı sıra, diğer Google araçları da web sitenizi ve reklam kampanyalarınızı optimize etmede çok değerli olabilir. Bu kitap, bu araçların her birinin ayrıntılı işleyişini açıklamayı amaçlamasa bile, bunların var olduğunu ve emrinize amade olduğunu bilmelisiniz. İkinci bölümde, genel bir pazarlama kampanyasının parçası olarak bundan nasıl yararlanılacağını göreceğiz. Bu araçların tümü, kampanya yönetimi arayüzünün Fırsatlar sekmesinde mevcuttur.
Kampanya yönetimi Süreci aşamaları
Kampanya stratejisi örneği
Pazarlama kampanya örnekleri
Perakende kampanya örnekleri
Etkileşim yönetimi
Kampanya nedir
Pazarama Kampanyaları
Kurumsal İletişim kampanya Örnekleri
Anahtar Kelime Üreteci
Anahtar kelime oluşturucu, bir AdWords hesabına sahip olmadan da erişilebilen bir araçtır: adresinde veya önceden bir AdWords hesabı oluşturduysanız, Fırsatlar sekmesinden sonuçlarını test edebilirsiniz (hesabınıza para yatırmanıza veya bir hesap oluşturmanıza gerek yoktur). erişmek için kampanya).
Oluşturucuya bir anahtar kelime (veya bir sitenin adresini) girdiğinizde, girdiğiniz anahtar kelimeyle (veya sitenin içeriğiyle) ilgili anahtar kelimeleri size sunmak için Google arama motorunda gerçekleştirilen aramalardan toplanan istatistikleri kullanır. verdiğiniz adres).
Oluşturucu size bir tablo biçiminde, komşu veya alakalı anahtar kelimelerin bir listesini ve ayrıca bu terimlerdeki (bu anahtar kelimelere verilen tekliflerin seviyesini yansıtan) rekabet seviyesinin bir göstergesini ve yerel ve küresel aramayı döndürür. İstatistik.
Ardından, kendi anahtar kelime listenizi oluşturmak için bu listeden ilham alabilirsiniz.
AdWords kampanyanızı oluştururken bu aracı nasıl kullanacağınızı E-tabloda göreceğiz. Trafik Tahmincisi, Anahtar Kelime Oluşturucu ile ilgili bir araçtır (Fırsatlar sekmesinden de erişilebilir), her bir anahtar kelime hakkında (faturalandırılan tahmini ortalama TBM, reklam konumu, vb.)
Google Analytics
Google Analytics, Google’ın web sitesi istatistik aracıdır. Bunu kullanmak için, sitenin sayfalarının her birine (Analytics tarafından kayıt sırasında sağlanır) bir JavaScript kodu yerleştirilmelidir ve daha sonra istatistikler toplanır: ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin kaynağı, en çok ziyaret edilen sayfalar, vb.
Analitik Panosu, genel istatistikleri görüntüler ve uygulamanın sunduğu farklı olasılıklar arasında gezinmenizi sağlar: ziyaretçilerle ilgili demografik istatistikler, ziyaret kaynakları, içerikle ilgili istatistikler.
Google Analytics ayrıca belirli göstergeleri (ziyaretçi sayısı, dönüşüm oranı vb.) izlemek ve bu göstergeler önceden belirlenmiş eşiklerin üzerine veya altına düştüğünde raporlamak için bir uyarı aracı sunar. Otomatik bir uyarı sistemi, sitenin “davranışı” olağan parametrelerden saptığında bir uyarının tetiklenmesini de mümkün kılar.
AdWords ve Analytics hesapları önceden ayrıdır, ancak AdWords hesabınızla aynı giriş bilgilerine sahip bir Analytics hesabı oluşturursanız, oluşturma işlemi sırasında iki hesabı bağlamayı isteyebilirsiniz. Ardından, Analytics’i AdWords ile birlikte kullanabilirsiniz.
Web Sitesi Optimize Edici
Web Sitesi Optimize Edici, “Ya eğer…?” sorusuna yanıt vermeyi amaçlar. :
• Ana sayfam bu resim yerine bu resmi kullansaydı ne olurdu?
• Ya metnim daha kısa olsaydı?
• Ya metnim daha açıklayıcı olsaydı?
• Ya yeşil bir arka plan yerine kırmızı bir arka planım olsaydı?
Bunun için tüm bu durumları test edecek “deneyler” tanımlıyoruz. Deneyler, değiştirilecek bir sayfaya ve bir “dönüşüm” tanımlayan bir açılış sayfasına dayanmaktadır: kullanıcı bir bağlantıya tıklamıştır, bir ürün satın almıştır, bir posta listesine abone olmuştur.
Web Sitesi Optimize Edici, her ziyaretçiye hipotezlerle eşleşen sayfanın rastgele sürümlerini gönderir ve her sürüm için dönüşüm istatistiklerini toplar; bu, dönüşüm açısından hangi değişikliklerin en ilginç olduğunu belirlemeye yardımcı olur.
İki test modu vardır: iki farklı adreste iki ayrı sayfa kullanın ve bu iki adresi, onları rastgele sunan Web Sitesi Optimize Edici’ye sağlayın veya farklı sayfalardan oluşan bir birleşimsel sayı oluşturan birbiriyle ilişkili birkaç küçük değişiklik uygulayın.
Bu seçenekte, sayfalara birkaç parça JavaScript kodu ekleyerek, Web Sitesi Optimize Edici’ye değiştirmek istediğiniz alanları belirtmeniz ve bu alanlar için değişkenler önermeniz gerekir. Bu, çok sayıda kombinasyonun hızlı bir şekilde test edilmesini sağlar, ancak elbette anlamlı veriler elde etmek için yüksek trafik gerektirir.
Bu tür bir araç, örneğin, dönüşümleri optimize etmek için reklamlarınızla ilişkili açılış sayfalarında kullanılabilir. Sitenizin ergonomisinin, görsel seçimlerinin, bilgi düzeninin her şeyden önce İnternet kullanıcıları tarafından dikte edilmesi gerektiğini unutmayın.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)