Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sınırlı Aralık Modeli – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Sınırlı Aralık Modeli – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Sınırlı Aralık Modeli

Kapsamlar her zaman modelin değerinden daha büyük ve asla daha az olmayan bir aralık tanımlar. Değerin bir alt aralığa sahip olmasını istemiyorsanız kapsamı 0 olarak ayarlayabilirsiniz.

Sınırlı aralıklarla çalışırken hatırlanması gereken bazı kurallar şunlardır:
• Kullanıcı sınırlanan aralığın dışında yeni bir değer ayarlarsa, değer en yakın sınıra (minimum veya maksimum) ayarlanır.
• Kullanıcı, kapsam maksimumu aşacak şekilde yeni bir değer ayarlarsa, model değeri maksimum eksi kapsam miktarına sıfırlar — böylece kapsamın genişliğini korur.
• Kullanıcı kapsamı negatif bir sayıya ayarlarsa, 0’a sıfırlanır.
• Kullanıcı, kapsamı maksimumu aşacak kadar büyük ayarlarsa model, kapsamı sıfırlar
varsa, modelin mevcut değeri ile maksimum değeri arasında kalan genişliktir.
• Kullanıcı minimum veya maksimumu sıfırlar, böylece modelin değeri artık belirlenen değerin dışına düşerse
sınırlı aralık, değer, orijinal değerine en yakın sınır olacak şekilde ayarlanır.
• Bir kullanıcı minimum değeri maksimumu aşacak şekilde sıfırlarsa, maksimum ve değer
yeni minimuma sıfırlayın. Tersine, eğer yeni bir maksimum mevcut minimumdan küçükse, minimum ve değer yeni maksimum olacak şekilde ayarlanır. Her iki durumda da, sınırlı aralığın genişliği yoktur ve kapsam 0’a sıfırlanır.
• Kullanıcı, kapsamın maksimumu aşması için bir minimum veya maksimumu sıfırlarsa, kapsam maksimumu aşmayacak şekilde küçültülür.
• Kullanıcı minimum veya maksimumu sıfırlar ve böylece modelin değeri sınırlanan aralığın dışına düşerse, değer orijinal değerine en yakın sınır olacak şekilde ayarlanır.
• Bir kullanıcı minimumu maksimumu aşacak şekilde sıfırlarsa, maksimum ve değer yeni minimuma sıfırlanır. Tersine, eğer yeni bir maksimum mevcut minimumdan küçükse, minimum ve değer yeni maksimum olacak şekilde ayarlanır. Her iki durumda da, sınırlandırılmış aralığın genişliği yoktur ve kapsam 0’a sıfırlanır.
• Kullanıcı, kapsamın maksimumu aşması için bir minimum veya maksimumu sıfırlarsa, kapsam maksimumu aşmayacak şekilde küçültülür.
Son olarak, valueIsAdjusting özelliği, bu değişikliğin bir seride olduğunu gösteren bir boole değeridir. Örneğin JSlider, kullanıcı bileşeni sürüklerken bu özelliği true olarak değiştirir. Bu, bileşendeki herhangi bir ChangeEvent dinleyicisini, bu olayın muhtemelen bir seriden biri olduğu ve hemen tepki vermemeyi seçebileceği konusunda uyarır.

BoundedRangeModel arabirimini uygulayan nesneler, model minimum, maksimum, değer veya kapsam özelliğini değiştirdiğinde bir ChangeEvent tetiklemelidir. BoundedRangeModel arabirimi, ChangeEvent abonelerinin bir listesini tutmak için standart yöntemleri içerir.

Tipik olarak, özellik değişikliği başına bir olay oluşturulur. Ancak, çok sayıda olayı tetiklemeden birden çok değişiklik yapmak isterseniz, beş özelliğin tümünü aynı anda değiştirmek için setRangeProperties() yöntemini çağırabilirsiniz. Bu yöntem, çağrı başına tek bir ChangeEvent oluşturur.


Java Ders Notları PDF
Java Nesne Tabanlı PROGRAMLAMA Ders Notları
Java Nesne Yönelimli programlama örnekleri
Java kodları ve Anlamları Pdf
java ile programlamaya giriş – pdf
Java E-kitap
Java PDF Türkçe
Java PROGRAMLAMA Dili PDF


Varsayılan Sınırlı Aralık Modeli Sınıfı

Swing, DefaultBoundedRangeModel sınıfıyla BoundedRangeModel arabiriminin standart bir uygulamasını sağlar. Bu sınıf, sınırlı aralık modelini doğru bir şekilde uygulamak için gereken minimum işlevselliği sağlar. Programcılar bu sınıfı uygun gördükleri şekilde kullanmakta ve genişletmekte özgürdürler.

Özellikler

DefaultBoundedRangeModel sınıfının özellikleri, uyguladığı arabirimin özellikleriyle aynıdır; varsayılan değerler sağlar, ancak gösterildiği gibi başka türlü özellik eklemez veya değiştirmez.

Sınırlı aralık arabirimi tarafından belirtildiği gibi, model minimum, maksimum, değer veya kapsam özelliklerini değiştirdiğinde, DefaultBoundedRangeModel bir ChangeEvent tetikler.

İşte, DefaultBoundedRangeModel sınıfının ve sınırlı aralık arabiriminin bazı özelliklerini göstermeye yardımcı olan bir program. Modelin uygun olmayan özellik değerlerine nasıl tepki verdiğini göstermek için kasıtlı olarak arayüzü karıştırmaya çalışıyoruz.

Çıktıyı adım adım inceleyelim. İlk adım, bir DefaultBoundedRangeModel tanımlamak ve ona bir ChangeListener eklemektir. Bunu yaptıktan sonra aşağıdaki modelin varsayılan değerlerini yazdırıyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken iki şey var. İlk olarak, minimumu 50’ye sıfırlayarak, value özelliğinin sınırlı aralığın dışına çıkmasına izin verdik. Model, değeri yeni minimuma uyacak şekilde yükselterek telafi etti.

İkinci olarak, maksimumu minimumdan daha az ayarlayarak modele bir İngiliz anahtarı attık. Bununla birlikte, sınırlı aralık modeli minimumu ve değeri buna göre yeni belirtilen maksimumla eşleşecek şekilde ayarladı.

Burada, mevcut maksimumdan daha büyük bir alt aralıkla bir kapsam belirlemeye çalıştığımızda ne olduğunu görüyoruz – model, kapsamı, sınırlı aralık içine düşecek şekilde kısaltır. Kapsamın alt aralığının değerini maksimumu ihlal edecek şekilde sıfırlarsak aynı şey olur.

Son olarak, herhangi bir dinleyiciye bunun bir dizi değişiklik olduğunu ve dinleyicinin hemen tepki vermesi gerekmediğini bildirmek için valueIsAdjusting özelliğini etkinleştiririz.

JScrollBar Sınıfı

JScrollBar, kaydırma çubuğunun Swing uygulamasıdır. AWT 1.1 muadili java.awt.Scrollbar’ın hafif halefidir ve uygulamalarını Swing’e dönüştüren programcılar için doğrudan bir yedek olarak tasarlanmıştır. JScrollBar sınıfı, çeşitli görünüm ve hislerle gösterilir.

Kaydırma çubuğuyla programlamak için anatomisini anlamak önemlidir. Kaydırma çubukları, iki ok düğmesinin arasına yerleştirilmiş, kaydırıcı veya başparmak adı verilen dikdörtgen bir sekmeden oluşur.

Her iki uçtaki ok düğmeleri, kaydırıcının konumunu ayarlanabilir sayıda birim (genellikle bir) artırır veya azaltır. Ek olarak, başparmak ve bitiş düğmeleri arasındaki alana (genellikle çağrı alanı olarak adlandırılır) tıklamak, kaydırıcıyı varsayılan olarak bir blok veya on birim hareket ettirir.

Kullanıcı, kaydırma çubuğunun değerini üç yoldan biriyle değiştirebilir: başparmağı her iki yönde sürükleyerek, ok düğmelerinden birine basarak veya sayfalama alanına tıklayarak.

AWT’de olduğu gibi, kaydırma çubukları iki yönden birine sahip olabilir: yatay veya dikey. Yatay kaydırma çubuğunun bir örneğini sağlar. JScrollBar, kaydırma çubuğunun verilerini temsil etmek için sınırlı aralık modelini kullanır. Her bir sınırlı aralık özelliğinin ataması da gösterilir.

Kaydırma çubuğunun minimum ve maksimum değerleri, ok düğmelerinin iç kenarlarında bulunur. Kaydırma çubuğunun değeri, kaydırıcının sol (veya üst) kenarı olarak tanımlanır. Son olarak, kaydırma çubuğunun kapsamı, baş parmağın genişliğini toplam aralığa göre tanımlar. (Daha eski Ayarlanabilir arayüz, kapsam özelliğine “görünür miktar” olarak atıfta bulunur.) Yatay kaydırma çubuklarının sağa, dikey kaydırma çubuklarının ise aşağı doğru arttığına dikkat edin.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın