Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sınırlı Aralık Bileşenleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Sınırlı Aralık Bileşenleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Mobil İçerik Kullanımı

Radyo Düğmesi Sınıfı

JRadioButton, JToggleButton’un bir alt sınıfıdır ve genellikle diğer JRadioButton’larla birlikte kullanılır ve kullanıcıların bir dizi seçenek arasından tek bir seçim yapmasına olanak tanır. Bu amaçlanan davranış nedeniyle, JRadioButton’lar genellikle bir ButtonGroup (sonraki bölümde açıklanmıştır) tarafından yönetilen gruplarda kullanılır. JRadioButtons, resimler açısından JCheckBox’larla aynı davranışa sahiptir; bu, varsayılan bir simge sağlanmışsa seçilen simgenin her zaman belirtilmesi gerektiği anlamına gelir.

JRadioButton sınıfı, tüm özelliklerini ve varsayılan değerlerinin çoğunu üst sınıflarından devralır. Tek istisna gösterilmiştir. Varsayılan olarak, JRadioButtons üzerinde kenarlık çizilmez ve yatay Hizalamaları soldadır.

Tipik olarak, JRadioButtons ve JCheckBoxes, contentAreaFilled özelliği açıkça false olarak ayarlanarak şeffaf (opak değil) bırakılmalıdır. Bu bileşenler genellikle kendilerine ayrılan alanın çoğunu doldurmaz ve onları opak veya dolgulu hale getirmek, gösterildiği gibi arkalarında garip görünen bir dikdörtgenin boyanmasına neden olur.

ButtonGroup Sınıfı

ButtonGroup sınıfı, herhangi bir zamanda grupta birden fazla düğmenin seçilmemesini garanti ederek düğmelerin mantıksal olarak birlikte gruplandırılmasına izin verir. Aslında, düğmelerden biri seçildiğinde, ButtonGroup her zaman tam olarak bir düğmenin seçili kalmasını sağlayacaktır. Bunun, bir seçim yapıldıktan sonra bir daha asla ulaşılamayan bir başlangıç durumuna (hiçbir düğmenin seçilmediği) izin verdiğini unutmayın.

Daha önce belirtildiği gibi, ButtonGroup’lar genellikle JRadioButton’ları tutmak için kullanılır, ancak bu tamamen bir kuraldır ve ButtonGroup tarafından uygulanmaz.

ButtonGroup’un add() yöntemi, AbstractButton türündeki nesneleri alır, böylece herhangi bir düğme türü, bir tür karışımı bile eklenebilir. Tabii ki, bir ButtonGroup’a bir JButton eklemek çok yararlı olmaz, çünkü JButtons seçili ve seçili olmayan durumlara sahip değildir. Aslında, ButtonGroups’a eklenen JButton’ların, basıldıkları takdirde diğer düğmelerin durumu üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

ButtonGroup nesnelerinin herhangi bir görsel görünümü yoktur; sadece bir dizi düğmenin mantıksal bir gruplandırmasını sağlarlar. Bir ButtonGroup’taki düğmeler yine de bir Kapsayıcıya eklenmeli ve hiçbir ButtonGroup kullanılmıyormuş gibi yerleştirilmelidir.

ButtonGroup sınıfında tanımlanan bazı yöntemlerin AbstractButton nesneleriyle, bazılarının ise ButtonModel nesneleriyle ilgilendiğini belirtmek gerekir. add(), remove() ve getElements() yöntemlerinin tümü AbstractButton’u kullanırken, getSelection() , isSelected() ve setSelection() yöntemleri ButtonModel nesnelerini kullanır.


Güç spektral yoğunluğu örnek
Nyquist teoremi örnekleri
Nyquist örnekleme frekansı hesaplama
Nyquist frekansı formülü
Nyquist ÖRNEKLEME frekansı
Nyquist teoremi formülü
Nyquist Teoremi
Katkı maddeleri Yönetmeliği


Özellikler

ButtonGroup listelenen özellikleri tanımlar. elements özelliği, grubun içerdiği AbstractButton nesnelerinin bir Numaralandırmasıdır. Selection özelliği, seçili olan düğmenin ButtonModel’ini içerir.

Aşağıdaki örnek, bir başkan adayları listesinden yalnızca tek bir seçim yapılmasını sağlamak için bir ButtonGroup kullanımını göstermektedir. Her yeni düğme seçildiğinde hangi olayların tetiklendiğini göstermek için düğmelere dinleyiciler eklenir. İlk önce üç radyo butonu oluşturup bunları bir buton grubuna ekliyoruz. Ardından, her seçim yapıldığında bazı bilgileri yazdırmak için bir ActionListener ve bir ItemListener tanımlarız. Her bir butona her iki dinleyiciyi de ekliyoruz. Kodun geri kalanı sadece düzendir.

Gruba bir düğme ekler. Grupta seçili buton yoksa ve verilen buton seçiliyse grubun seçimi olur.

Tüm JToggleButton’ların, bir düğmenin seçilip seçilmediğini belirlemek için (tanımlandığında) ButtonGroup’a dayanan bir DefaultButtonModel uzantısı kullandığını unutmamak önemlidir. Aşağıdaki kısa örnek, bir gruba birden fazla seçili düğme eklemenin düğmelerin durumunu gerçekten nasıl değiştirdiğini gösterir. Koddaki yorumları okuduğunuzdan emin olun.

Burada yaptığımız ilk şey, her ikisi de seçili olan, ilgisiz iki geçiş düğmesi oluşturmak. Her ikisinin de isSelected() öğesinden doğru döndüğünü göstermek için seçili durumlarını yazdırıyoruz. Ardından, her ikisini de bir ButtonGroup’a ekliyoruz ve yanıtlarını isSelected()’e tekrar yazdırıyoruz. Bu kez, yalnızca birincisi true değerini döndürür, çünkü grupta zaten seçili bir düğme olduğundan ikincisi, eklendiğinde düğme grubu tarafından kapatılmıştır.

Sınırlı Aralık Bileşenleri

Bu bölüm, birkaç Swing bileşenini, onları çalıştıran modele göre gruplandırır: sınırlı aralık modeli. Swing’deki sınırlı aralık bileşenleri arasında JSlider, JProgressBar ve JScrollBar bulunur. Ek olarak, ilerleme çubuklarından yararlanan iki sınıfı tartışıyoruz: ProgressMonitor ve ProgressMonitorInputStream. Bu sınıflar, çeşitli görevlere atayabileceğiniz bir JOptionPane kullanarak durum iletişim kutularını görüntüler.

Sınırlı aralık modelini kullanan bileşenler tipik olarak iki tamsayı sınırı içinde sınırlandırılmış bir tamsayı değerinden oluşur. Alt sınır, minimum, her zaman modelin geçerli değerinden küçük veya ona eşit olmalıdır.

Ayrıca, modelin değeri her zaman maksimum olan üst sınırdan küçük olmalıdır. Modelin değeri birden fazla birimi kapsayabilir; bu boyut, kapsamı olarak adlandırılır. Sınırlı aralık ile, kullanıcının modelin değerini bileşenin kurallarına göre ayarlamasına izin verilir. Değer kurallardan herhangi birini ihlal ederse, model değerleri buna göre ayarlayabilir.

javax.swing.BoundedRangeModel arabirimi, böyle bir nesne için veri modelini ana hatlarıyla belirtir. Arayüz, AWT 1.1’de sunulan java.awt.Adjustable arayüzüne çok benzer ve birçok özelliğini korur.

BoundedRangeModel arabirimini uygulayan nesneler, ayarlanabilir bir tamsayı değeri, bir kapsam ve bir minimum ve maksimum içermelidir. Swing, üç sınırlı aralık bileşeni içerir: JScrollBar, JSlider ve JProgressBar. Bu bileşenler gösterilmiştir.

Minimum , maximum ve value özellikleri gerçek sınırlı aralığı oluşturur. uzanım özelliği, değere kendi alt aralığını verebilir. Kapsamlar, modelin değerinin tek bir birimi aştığı durumlarda kullanılabilir; dinamik olarak da değiştirilebilirler.

Örneğin, birçok kaydırma çubuğunun kayan “başparmakları”, pencerede görüntülenen toplam bilgilerin yüzdesine göre kendilerini yeniden boyutlandırır. Bu davranışı Swing ile taklit etmek isterseniz, sınırlı aralıklı bir kaydırma çubuğu bildirebilir ve gerektiği gibi büyümek veya küçülmek için kapsam özelliğini ayarlayabilirsiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın