Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Java Sanal Makinesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Java Sanal Makinesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Java Dahili Çerçeve Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Java Sanal Makinesi

“Decompiling Classes”, bayt koduna ve Java’da hizmet ettiği amaca kısa bir genel bakış sundu. Bildiğiniz gibi bayt kodu, Java programlarının platformlar arası yürütülmesini sağlayan kaynak kod ile makine kodu arasındaki ara adımdır.

Bayt kodu, dil kavramlarını, sınıf dosyası formatını, Java Sanal Makinesi (JVM) gereksinimlerini ve Java programlama dilinin diğer önemli yönlerini de açıklayan Java Sanal Makine Spesifikasyonu tarafından tanımlanır.

Spesifikasyona sıkı sıkıya bağlılık, bayt kodunda derlenen uygulamaların taşınabilirliğini ve her yerde yürütülmesini sağlar. İşletim sisteminin üzerinde çalışan JVM, yürütme ortamını sağlamaktan ve Java bayt kodu komutlarını yerel makine yönergelerine dönüştürmekten sorumludur.

Bu kitapta daha önce sunulan bilgisayar korsanlığı tekniklerinin çoğu, bir uygulama davranışını değiştirmek için kaynak kodun elde edilmesini ve değiştirilmesini gerektiriyordu. Bu bölümde kaynak kod seviyesinden ziyade bytecode seviyesinde çalışacağız. Sınıf dosyası veri yapılarını nasıl görüntüleyeceğimizi, mevcut bayt kodunu nasıl kullanacağımızı (geliştireceğimizi) ve programlı olarak yeni sınıflar oluşturacağımızı keşfedeceğiz.

Bayt kodu düzeyinde değişiklik yapmanın faydalarından bazıları şunlardır:

  • Kaynak kodunu almanız veya bayt kodunu kaynak koda dönüştürmeniz ve daha sonra kaynağı yeniden derlemeniz gerekmez.
  • Bayt kodu, sınıflar bir JVM’ye yüklenirken anında bir sınıf yükleyici tarafından üretilebilir veya kullanılabilir.
  • Bayt kodu oluşturmayı otomatikleştirmek, kaynak kodu oluşturmaya göre daha kolay ve hızlıdır çünkü daha az adım söz konusudur ve derleyicinin çalıştırılması gerekmez. Örneğin Hibernate, çalışma zamanında Java sınıfları için kalıcılık kodu oluşturur.
  • Araçlar, kaynak dosyalarda bulunması gerekmeyen ek mantık sağlamak için bayt kodu araçlarına güvenebilir. Örneğin, Aspect
  • Oriented Programming’in (AOP) bazı uygulamaları bayt koduna özel nitelikler ekler ve AOP’yi desteklemek için yöntemleri kullanır.

Sonraki iki bölüm, JVM belirtiminin bayt koduyla ilgili yönlerine kısa bir giriş sunar. JVM’nin nasıl çalıştığı ve sınıf dosyasının formatı hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olsa da, bu bölümde sunulan teknikleri uygulamak için kesinlikle gerekli değildir.

Sabırlı olmadığınız biliniyorsa ve spesifikasyon benzeri materyalleri okumak, kodunuz için son kullanıcı belgeleri yazmakla karşılaştırılabilirse, sonraki iki bölümü atlayıp doğrudan “Enstrümantasyon ve Bayt Kodu Oluşturma” başlıklı bölüme gitmekten çekinmeyin.

Sınıf Dosyalarını Görüntüleme

Ücretsiz jClassLib kitaplığıyla birlikte gönderilen Bytecode Viewer, sınıf dosyasının içeriğine göz atmayı sağlayan mükemmel bir GUI yardımcı programıdır. Sol bölmede dosya yapısının hiyerarşik bir görünümünü ve sağ bölmede seçilen öğenin içeriğini gösterir. Covertjava.bytecode paketinden SimpleClass içeriğini görüntüleyen jClassLib’i gösterir.

jClassLib Bytecode Viewer, sınıf dosyasının değiştirilmesine izin vermez, ancak sonraki bölümlerde sunulan yapıları görselleştirmek için harikadır. Bayt kodu hakkında bilgi edinmenin yararlı bir yolu, bayt kodundaki yönergeleri kaynak koddaki ifadeler ve işleçlerle karşılaştırmaktır. Görüntüleyici, bu bölümün sonunda gerçekleştireceğimiz bayt kodunun oluşturulması ve enstrümantasyonunda hata ayıklamak için de kullanılabilir.


Java indir
Java 32 bit
java download 64-bit
java sanal makinesi aşağıdakilerden hangini çalıştırmak için kullanılır?
Java SE
Java download
Java 64 bit
java 32-bit indir gezginler


JVM Komut Seti

Java kaynak dosyaları, belirli bir biçimi izleyen ikili sınıf dosyalarında derlenir. Her Java yönteminin mantığı, JVM belirtiminde tanımlanan bir dizi ilkel JVM yönergesiyle temsil edilir. JVM komutları, makine koduna benzeyen temel komutlardır.

Her JVM talimatı, bir işlem kodundan (işlem kodu) ve ardından işlemin parametrelerini temsil eden sıfır veya daha fazla işlenenden oluşur. Sınıf dosyasında yönergeler, bir yöntemin Code özniteliğini temsil eden bir ikili akış olarak depolanır. İşlem kodu, işlenen verilerini temsil eden baytlar tarafından takip edilebilen 1 bayt olarak saklanır. Örneğin, gösterilen kaynak kodu, gösterilen talimat grubuyla temsil edilir.

Talimatların çoğu çok basittir ve talimatları temsil ettikleri kaynak koda kadar izlemek kolaydır. Örneğin, icont_0, 0 değerine sahip bir tamsayı sabiti tanımlar ve istore_1, yığının tepesinden bir değer (bizim durumumuzda 0) bir dizin tarafından belirtilen yerel bir değişkene (bizim durumumuzda i) depolar. Daha ilginç bir senaryo, bir yöntem çağrısıdır.

Listelerden görebileceğiniz gibi, println yöntemi çağrılmadan önce, statik sınıf alanının adı (System.out) ve parametrenin değeri (i) ilk olarak işlenen yığınına itilir. Talimatlarla ilgili ayrıntılı bilgi JVM spesifikasyonundan elde edilebilir, ancak bu, bu çalışmanın kapsamı dışındadır.

Bayt kodu için bir soyutlama katmanı sağlayan bir çerçeve kullanacak olsak da, talimatlara ve bunların işlenenlerine aşina olmanız yararlıdır. Enstrümantasyon ve bayt kodunun oluşturulması, komut setlerinin programlı olarak oluşturulmasını gerektirir, bu nedenle en azından komut setinin ve Java ile nasıl eşleştiğinin temel olarak anlaşılması önemlidir.

Sınıf Dosya Biçimi

İkili sınıf dosyasının biçimi, JVM belirtimi tarafından zorunlu kılınmıştır. Sınıfın kendisini, yöntemlerini, alanlarını ve niteliklerini temsil eden bir dizi veri yapısı tarafından tanımlanır. Bayt kodunu değiştirmek için, çeşitli öğeler için kullanılan adlandırma kurallarını ve anahtar veri yapılarının biçimini öğrenmeniz gerekir.

Alan ve Yöntem Tanımlayıcıları

Java, yöntemi, yöntemin aldığı parametrelere göre oluşturulan tanımlayıcıyla birleştirerek aşırı yüklenmiş yöntemleri destekler. Bu şekilde, dahili olarak print(int i) ve print(char ch) iki ayrı metot olarak saklanır. Ad yönetimi, tarafından zorunlu kılınan bir kuralı izler.
JVM spesifikasyonu ve bayt kodu karıştırılmış adları sakladığı için, burada bir göz atabilirsiniz.

Alanlar ve yöntem tanımlayıcıları, türlerine göre kodlanır. Bayt kodunda kullanılan Java tarafından bildirilen türü ve karşılık gelen alan tanımlayıcı türünü gösterir.

Sınıf Dosya Yapısı

Her Java sınıfı, tipik olarak 8 bitlik baytlardan oluşan bir sınıf dosyasında saklanan bir ikili akış tarafından tanımlanır. Akış içeriği, JVM belirtiminde verilen ve burada alıntılanan bir sözde yapı tarafından açıklanır. Bu çok fazla bilgi gibi görünse de, bu ve sonraki bölümlerde sunulan yapılar daha sonra bayt kodunun oluşturulmasını ve enstrümantasyonunu anlamada yardımcı olacaktır.

Anlaşılır olması açısından, JVM spesifikasyonu, sırasıyla işaretsiz 1-, 2- ve 4-bayt türleri temsil eden u1, u2 ve u4 sözde türlerini tanımlar. ClassFile yapısının her alanını ve anlamını listeler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın