Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Yöntem Başlığı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Yöntem Başlığı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Yöntem Başlığı

main() yöntemi için yöntem başlığı oldukça karmaşıktır. Yöntem başlığında kullanılan terimlerin her birinin anlamı ve amacı, siz bu ders kitabını tamamladığınızda daha net hale gelecektir; şimdilik kısa bir açıklama yeterli olacaktır.

Yöntem başlığında public static void main(String[] args), public sözcüğü, tıpkı Birinci sınıfı tanımladığınızda olduğu gibi, bir erişim değiştiricisidir. İngilizce dilinde, statik kelimesi çok az değişiklik gösteren veya durağan anlamına gelir.

Java programlama dilinde, ayrılmış statik anahtar sözcüğü aynı zamanda değişmeyen anlamına gelir ve Birinci sınıf için oluşturulan her üyenin aynı, değişmeyen bir main() yöntemine sahip olacağını belirtir. Java programlama dili içinde, statik ayrıca benzersizliği de ifade eder. Bilgisayarın belleğinde First sınıfı için yalnızca bir main() yöntemi depolanacaktır. Tabii ki, diğer sınıfların sonunda kendi farklı main() yöntemleri olabilir.

İngilizce’de boşluk kelimesi boş anlamına gelir. main() yöntemi başlığında void anahtar sözcüğü kullanıldığında, main() yönteminin boş olduğunu göstermez, bunun yerine main() yöntemi çağrıldığında herhangi bir değer döndürmez. Bu, main()’in çıktı üretmediği anlamına gelmez, aslında yöntem üretir. main() yöntemi, onu kullanabilecek başka bir yönteme herhangi bir değer göndermez. Dönüş değerleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Tüm Java uygulamalarının main() adlı bir yöntem içermesi gerekir ve çoğu Java uygulamasının ek yöntemleri vardır. Bir Java uygulamasını yürüttüğünüzde, derleyici her zaman önce main() yöntemini yürütür.

public static void main(String[] args) yöntem başlığında, thecontentsbetweentheparentheses,(String[] args) öğesinin, “First Java programı” dizesinin bir bağımsız değişken olması gibi, main() yöntemine iletilen bir bağımsız değişkeni temsil etmesi gerektiğini zaten fark etmişsinizdir println() yöntemine geçti.

String, karakter dizilerini temsil etmek için kullanılabilecek bir Java sınıfını temsil eder. args tanımlayıcısı, main() yöntemine gönderilebilecek tüm Dizeleri tutmak için kullanılır. main() yöntemi, bu bağımsız değişkenlerle onları yazdırmak gibi bir şeyler yapabilir, ancak main() yöntemi gerçekte args tanımlayıcısını kullanmaz.

Yine de, main() yönteminin parantezleri içine bir tanımlayıcı koymalısınız. Tanımlayıcının args olarak adlandırılması gerekmez, herhangi bir yasal Java tanımlayıcısı olabilir, ancak args adı gelenekseldir.

main() yöntemi başlığında String sınıfına başvurduğunuzda, köşeli parantezler bir String nesneleri dizisini belirtir. Diziler ve String sınıfı hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Gösterilen basit programın hatırlanması gereken birçok parçası vardır. Ancak, şimdilik, /******/ satırını çalıştırmak istediğiniz herhangi bir ifadeyle değiştirebileceğiniz bir kabuk olarak gösterilen programı kullanabilirsiniz.

Artık Java programlama dilinde yazılmış bir programın temel çerçevesini anladığınıza göre, ilk Java programınızı bir metin düzenleyiciye girmeye hazırsınız. Herhangi bir dilde yazdığınız ilk programın “Merhaba dünya!” onun çıktısı olarak. Şimdi böyle bir program oluşturacaksınız. Not Defteri, WordPad gibi herhangi bir metin düzenleyiciyi veya başka herhangi bir kelime işlem programını kullanabilirsiniz.


Java Ders Notları PDF
Java ile PROGRAMLAMAYA Giriş – PDF
Java nesne Yönelimli programlama örnekleri
Java nesne Tabanlı PROGRAMLAMA Ders Notları
Java PDF Türkçe
Nesne tabanlı programlama Nedir
java’da derleme işlemi sonrasında aşağıdakilerden hangisi üretilir?
java’da derleme işlemi hangi uygulama ile yapılır?


İlk Java programınızı yazmak için:

1 Herhangi bir metin düzenleyiciyi (Notepad, WordPad veya başka herhangi bir kelime işlemci programı gibi) başlatın ve gerekirse yeni bir belge açın. (Not defteri, programlarınızı yazmak için kullanımı en kolay programdır.)
2 Sınıf üst bilgisini public class Hello yazın. Bu örnekte, sınıf adı Hello’dur. Sınıf için istediğiniz herhangi bir geçerli adı kullanabilirsiniz. Merhaba’yı seçerseniz, Java programlama dili büyük/küçük harfe duyarlı olduğundan, sınıfa merhaba olarak değil, Merhaba olarak başvurmalısınız.
3 Enter tuşuna bir kez basın, { yazın, tekrar Enter tuşuna basın ve ardından } yazın. Süslü parantezler arasına main() yöntemini ekleyeceksiniz. Zorunlu olmamakla birlikte, her süslü parantezi kendi satırına yerleştirmek iyi bir uygulamadır. Bu uygulama, kodunuzun okunmasını kolaylaştıracaktır.
4 Gösterildiği gibi, süslü parantezler arasına main() yöntemi başlığını ekleyin ve ardından main() için bir dizi süslü parantez yazın. Ardından, main() yönteminin köşeli parantezleri içine “Merhaba dünya!” çıktısını verecek ifadeyi ekleyin.
5 main() yöntemine bir println() ifadesi ekleyin.
6 Programı, Öğrenci Diskinizdeki Chapter.01 klasörüne Hello.java olarak kaydedin. Dosya uzantısının .java olması önemlidir. Değilse, Java programlama dili için derleyici programı tanımayacaktır.

Yardım Birçok metin düzenleyici, kaydedilmiş bir dosyaya kendi dosya adı uzantılarını (.txt veya .doc gibi) ekler. Çift uzantıya sahip olmadığından (Hello.java.txt gibi) emin olmak için kaydedilen dosyanızı iki kez kontrol edin.

Dosyanın çift uzantısı varsa, dosyayı yeniden adlandırın. Bir dosya adını (“Hello.java” gibi) açıkça tırnak içine alırsanız, çoğu düzenleyici dosyayı kendi uzantılarını eklemeden belirttiğiniz şekilde kaydeder. .Java dosyalarınızı metin belgeleri olarak kaydettiğinizden emin olun. Not Defteri için varsayılan, tüm belgeleri metin olarak kaydetmektir.

Bir Programa Yorum Ekleme

Gördüğünüz gibi, en basit Java programı bile birkaç satırlık kod alır ve biraz kafa karıştırıcı bir sözdizimi içerir. Birçok görevi gerçekleştiren büyük programlar çok daha fazla kod içerir ve siz daha uzun programlar yazdıkça, neden adımları dahil ettiğinizi veya belirli değişkenleri nasıl kullanmayı amaçladığınızı hatırlamanız giderek zorlaşır.

Program yorumları, belgeleme amacıyla bir programa eklediğiniz, yürütülmeyen ifadelerdir. Programcılar, kendileri ve gelecekte programlarını okuyabilecek başkaları için notlar bırakmak için yorumları kullanır. En azından programlarınız, programın yazarını, tarihini ve programın adını veya işlevini belirten açıklamalar içermelidir.

Bu dizi üzerinde çalışırken, her programın ilk üç satırına yorum eklemeniz önerilir. Yorumlar program adını, adınızı ve tarihi içermelidir. Eğitmeniniz sizden ek yorumlar eklemenizi isteyebilir.

Bir program geliştirirken yorumlar da yararlı bir amaca hizmet edebilir. Bir program beklendiği gibi çalışmıyorsa, çeşitli ifadeleri yorumlayabilir ve ardından etkisini gözlemlemek için programı çalıştırabilirsiniz. Bir ifadeyi yorumladığınızda, onu bir yoruma dönüştürürsünüz, böylece derleyici komutunu yürütmez. Bu, arızalı programlardaki hatalı ifadelerin yerini tam olarak belirlemenize yardımcı olur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın