Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Rastgele Yöntem – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Rastgele Yöntem – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Rastgele Yöntem

Rastgele yöntemin kusuru, nadiren, belirtilen aralığın dışında bir sayı döndürerek felaketle başarısız olabilmesidir. Bunun nedeni, yöntemin rnd.nextInt() tarafından döndürülen değeri Math.abs ile negatif olmayan bir tam sayıya eşlemeye çalışmasıdır.

nextInt(), Integer.MIN_VALUE değerini döndürürse, Math.abs ayrıca Integer.MIN_VALUE değerini döndürür ve kalan operatör (%) negatif bir sayı döndürür, n’nin iki katı olmadığı varsayılır. Bu, neredeyse kesinlikle programınızın başarısız olmasına neden olacaktır ve başarısızlığın yeniden oluşturulması zor olabilir.

Rastgelenin bu üç kusuru düzelten bir versiyonunu yazmak için, lineer kongruential sözde rasgele sayı üreteçleri, sayı teorisi ve ikinin tümleyen aritmetiği hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olmanız gerekir. Neyse ki, bunu yapmak zorunda değilsin, zaten senin için yapıldı. Random.nextInt(int) olarak adlandırılır ve 1.2 sürümünde Java.util standart kitaplık paketine eklenmiştir.

nextInt(int)’nin işini nasıl yaptığının ayrıntılarıyla ilgilenmenize gerek yok (yine de aşırı derecede merak ediyorsanız belgeleri veya kaynak kodunu inceleyebilirsiniz). Algoritma geçmişine sahip kıdemli bir mühendis, bu yöntemi tasarlamak, uygulamak ve test etmek için çok zaman harcadı ve ardından doğru olduğundan emin olmak için alandaki uzmanlara gösterdi.

Daha sonra kütüphane beta testine tabi tutuldu, yayınlandı ve birkaç yıl boyunca binlerce programcı tarafından kapsamlı bir şekilde kullanıldı. Yöntemde henüz bir kusur bulunamadı, ancak bir kusur keşfedilecek olsaydı, bir sonraki sürümde düzeltilirdi. Standart bir kitaplık kullanarak, onu yazan uzmanların bilgisinden ve sizden önce kullananların deneyimlerinden yararlanırsınız.

Kütüphaneleri kullanmanın ikinci bir avantajı da, işinizle yalnızca marjinal olarak ilgili sorunlara geçici çözümler yazarak zaman kaybetmenize gerek kalmamasıdır. Çoğu programcı gibiyseniz, zamanınızı temeldeki tesisattan ziyade uygulamanız üzerinde çalışarak geçirmeyi tercih edersiniz.

Standart kitaplıkları kullanmanın üçüncü bir avantajı, performanslarının sizin hiçbir çaba göstermeden zaman içinde artma eğiliminde olmasıdır. Birçok kişi bunları kullandığından ve endüstri standardı kıyaslamalarda kullanıldıklarından, bu kitaplıkları sağlayan kuruluşların daha hızlı çalışmasını sağlamak için güçlü bir teşviki vardır.

Örneğin, standart çok duyarlıklı aritmetik kitaplığı, java.math, 1.3 sürümünde yeniden yazılarak önemli performans iyileştirmeleri sağlandı. Kütüphaneler ayrıca zaman içinde yeni işlevler kazanma eğilimindedir. Bir kitaplık sınıfında bazı önemli işlevler eksikse, geliştirici topluluğu bu eksikliği bildirecektir.

Java platformu her zaman bu topluluktan gelen önemli girdilerle geliştirilmiştir. Daha önce süreç gayri resmiydi; şimdi Java Topluluğu Süreci (JCP) adı verilen resmi bir süreç var. Her iki durumda da, eksik özellikler zamanla eklenme eğilimindedir. Standart kitaplıkları kullanmanın son bir avantajı, kodunuzu ana akıma yerleştirmenizdir. Bu tür kodlar, çok sayıda geliştirici tarafından daha kolay okunabilir, bakımı yapılabilir ve yeniden kullanılabilir.

Tüm bu avantajlar göz önüne alındığında, ad hoc uygulamalar yerine yalnızca kütüphane olanaklarını kullanmak mantıklı görünüyor, ancak programcıların önemli bir kısmı bunu yapmıyor. Neden? Niye? Belki de kütüphane olanaklarının var olduğunu bilmiyorlar.

Her büyük sürümde kitaplıklara çok sayıda özellik eklenir ve bu eklemelerden haberdar olmak önemlidir. Belgeleri çevrimiçi olarak inceleyebilir veya herhangi bir sayıda kitaptaki kütüphaneler hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Java Random sayı üretme
Java random number between 1 and 100
math.random java kullanımı
Java. Diziler
Tekrarsız rastgele sayı üretme C
Java Random Sınıfı
Java iki sayı arasında Random
Java Random matris oluşturma


Kitaplıklar tüm belgeleri incelemek için çok büyüktür, ancak her programcı java.lang, java.util ve daha az ölçüde java.io içeriğine aşina olmalıdır. Gerektiğinde diğer kütüphaneler hakkında bilgi edinilebilir.

Kütüphanelerdeki tüm olanakları özetlemek bu öğenin kapsamı dışındadır, ancak birkaçından özel olarak bahsedilir. 1.2 sürümünde, java.util paketine bir Collections Framework eklendi. Her programcının temel araç setinin bir parçası olmalıdır.

Koleksiyonlar Çerçevesi, koleksiyonları temsil etmek ve işlemek için birleşik bir mimaridir ve bunların temsillerinin ayrıntılarından bağımsız olarak manipüle edilmelerine olanak tanır. Performansı artırırken programlama çabasını azaltır. İlişkisiz API’ler arasında birlikte çalışabilirliğe izin verir, yeni API’leri tasarlama ve öğrenme çabasını azaltır ve yazılımın yeniden kullanımını teşvik eder.

Çerçeve, altı koleksiyon arayüzüne dayanmaktadır. Bu arayüzlerin uygulamalarını ve onları manipüle etmek için algoritmaları içerir. Eski koleksiyon sınıfları Vector ve Hashtable, çerçeveye katılmak için yeniden donatıldı, bu nedenle çerçeveden yararlanmak için onları terk etmeniz gerekmez.

Koleksiyonlar Çerçevesi, birçok sıradan görevi yapmak için gereken kod miktarını önemli ölçüde azaltır. Örneğin, bir dizi vektörünüz olduğunu ve onu alfabetik olarak sıralamak istediğinizi varsayalım. Bu tek astar işi yapar.

Yukarıdaki örnekler, Collections Framework ile yapabileceklerinizin yüzeyini zar zor çiziyor. Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Sun’ın Web sitesindeki [Koleksiyonlar] belgelere bakın veya öğreticiyi okuyun.

Dikkate değer bir üçüncü taraf kitaplığı, Doug Lea’nın çok iş parçacıklı programlama görevini basitleştirmek için üst düzey eşzamanlılık yardımcı programları sağlayan util.concurrent’ıdır.

1.4 sürümündeki kitaplıklara birçok ekleme var. Dikkate değer eklemeler şunları içerir:

java.util.regex— Tam gelişmiş bir Perl benzeri düzenli ifade tesisi.
java.util.prefs— Kullanıcı tercihlerinin ve program yapılandırma verilerinin kalıcı olarak depolanması için bir tesis.
java.nio— Ölçeklenebilir I/O (Unix. poll çağrısına benzer) ve bellek eşlemeli I/O (Unix mmap çağrısına benzer) dahil olmak üzere yüksek performanslı bir I/O tesisidir.
java.util. — Yenitoplama uygulamaları.

Bazen bir kütüphane tesisi ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. İhtiyaçlarınız ne kadar özel olursa, bunun gerçekleşmesi o kadar olasıdır. İlk dürtünüz kütüphaneleri kullanmak olsa da, bazı alanlarda sunduklarına baktıysanız ve ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, alternatif bir uygulama kullanın.

Herhangi bir sonlu kitaplık kümesi tarafından sağlanan işlevsellikte her zaman delikler olacaktır. İhtiyacınız olan işlevsellik eksikse, bunu kendiniz uygulamaktan başka seçeneğiniz olmayabilir.

Özetlemek gerekirse, tekerleği yeniden icat etmeyin. Oldukça yaygın görünen bir şey yapmanız gerekiyorsa, kütüphanelerde istediğinizi yapan bir sınıf zaten olabilir. Varsa kullanın; bilmiyorsan kontrol edin.

Genel olarak konuşursak, kitaplık kodunun kendi yazacağınız koddan daha iyi olması ve zaman içinde gelişmesi muhtemeldir. Bu, bir programcı olarak yeteneklerinizi yansıtmaz; ölçek ekonomileri, kütüphane kodunun ortalama bir geliştiricinin aynı işlevselliğe ayırabileceğinden çok daha fazla ilgi gördüğünü belirtir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın