Web Teknolojileri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Web Teknolojileri
“billgatesweb” ailesi web tasarımı, blog yazma, web sitesi ayarlamaları gibi pek çok alanda titizlikle çalışmaktadır. Web teknolojilerine hakim “billgatesweb” ekibi isteğiniz doğrultusunda web sitelerinizi oluşturur. Var olan ama pasif durumda olan siteleriniz aktif, güncel tasarımlarla yeniler.
Web teknolojileriyle ilgili yardım almak için iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
Web uygulamaları, çeşitli donanım ve yazılım bileşenlerine, protokollere, dillere, arayüzlere ve standartlara dayanan karmaşık sistemlerdir.
Bu bölüm, Web uygulamalarını karakterize eden bileşenler arasında bir “rehberli tur” önermektedir; Argümanların ilerleyişi öyledir ki, her yeni gelişme, önceki teknolojik çözümlerin sergilediği sorunların doğal sonucu olarak yorumlanabilir. Bu yaklaşım, halihazırda sahip olabileceğiniz, ancak belki de sistematik olarak organize edilmemiş bazı arka plan bilgilerini net bir referans çerçevesinde birleştirmenize yardımcı olabilir.
İnceleme, Web uygulamaları oluşturmaya yönelik temel teknolojilerle başlar: HTTP—kaynak aktarım protokolü—ve HTML—hipermetin yazma dili. İlk bölüm ayrıca, bir Web arabirimini daha etkileşimli hale getiren istemci tarafı komut dosyalarını ve bileşenlerini de açıklar.
HTTP ve HTML tek başına basit Web sitelerinin geliştirilmesine olanak sağlar, ancak büyük ve karmaşık uygulamalar için yetersizdir; özellikle HTML, sayfaların içine sunum özelliklerini yerleştiren etiketlerinin sayısı ve ifade gücü bakımından sınırlıdır.
Bununla birlikte, HTML’nin en son sürümü (HTML 4) ve özellikle basamaklı stil sayfalarının tanıtımı, büyük ölçekli uygulamalar için gerekli olan içeriği sunumdan ayırma yönünde hareket eder.
Bu bölümün ikinci bölümü, HTML 4 tarafından önerilen kavramların bir evrimi olarak Genişletilebilir İşaretleme Dili’ni (XML) sunar; XML’in “görünüm ve his” yönlerinden tamamen bağımsız olduğunu ve sunumun, basamaklı stil sayfalarıyla karşılaştırılabilir bir teknoloji olan eXtensible Stylesheet Language (XSL) aracılığıyla XML belgelerine eklenebileceğini gösterir.
Ayrıca, orijinal olarak Belge Türü Tanımları (DTD’ler) ve daha yakın zamanda XML şema tanımları (XSD’ler) tarafından temsil edilen XML belgelerinin yapısını açıklıyoruz ve bir DTD veya XML’e göre iyi biçimlendirilmiş ve geçerli bir XML belgesi kavramını tanıtıyoruz.
Özellikle veri yoğun uygulamalarla ilgili olmayan teknolojileri gösterirken, sonraki bölümler veri yoğun yönlerin detayına iner. İlişkisel veritabanları ve SQL dili ile veri yönetimine kısaca değinir, bunlar 30 yılı aşkın süredir kullanılan çok konsolide iki teknolojidir.
İlişkisel veritabanlarının Web uygulamalarına entegrasyonunun ilginç bir yönü, sağlayıcılar tarafından farklı satıcılar tarafından üretilen veri havuzlarına erişimi basitleştiren Açık Veritabanı Bağlantısı (ODBC) ve Java Veritabanı Bağlantısı (JDBC) gibi birlikte çalışabilirlik standartlarının varlığıdır. geliştiriciler için tek tip bir arayüz oluşturmak gerekir. Son olarak, sayfaların dinamik yapısını desteklemek için özel olarak tasarlanmış geniş bir teknoloji yelpazesi sunar.
HTTP protokolünün bir uzantısı olarak Ortak Ağ Geçidi Arayüzü’nü (CGI) tanımlayarak başlıyoruz; daha sonra Java tabanlı Web sunucusu uzantılarını (sunucu uygulaması mimarisi olarak adlandırılır) ve sunucu tarafı komut dosyası oluşturmayı (Java Sunucu Sayfaları [ JSP] ve Etkin Sunucu Sayfaları [ASP] gibi dillerde yer alır) tartışacağız.
Sonra, sunucu tarafı komut dosyası oluşturmanın bir evrimi olarak etiket kitaplıklarını sunuyoruz; ve son olarak, Web Uygulama Sunucuları kavramını tanıtarak ve iki popüler mimari olan Java 2 Enterprise Edition ve Microsoft .NET’i kısaca karşılaştırarak karmaşık, üç katmanlı mimarilere odaklanıyoruz.
Bölüm, Web uygulamalarının bir sonraki zorluğunun tartışılmasıyla sona ermektedir: farklı yorumlama yeteneklerine sahip birden çok cihaz için içeriğin yayınlanması gerekir.
Web Teknolojileri Nelerdir
Web Teknolojileri Dersi
Web Teknolojileri PDF
Web Teknolojileri Nedir
Web Teknolojileri ders notları PDF
Web Teknolojileri Ders Notları
Web Teknolojileri Dersi Nedir
Web Teknolojileri Vize Soruları
HTTP ve HTML: Web Teknolojisinin Temeli
Teknoloji turuna HTTP protokolünde ve HTML biçimlendirme dilinde yer alan temellerden başlıyoruz.
Web uygulamalarının kökenindeki temel teknoloji, kullanıcıların uzak sunuculara kaynak isteklerinde bulunmalarına izin veren uygulama düzeyinde bir protokol olan iyi bilinen Köprü Metni Aktarım Protokolüdür (HTTP).
HTTP, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (eski adıyla Centre European pour la Recherche Nucleaire) olan CERN’de çalışan iki araştırmacı Tim Berners-Lee ve Robert Cailliau’nun icadıdır.
HTTP’nin kökeni, 1990’da başlatılan ve basit bir arayüzle belgelere, raporlara, görüntülere ve içinde depolanan çevrimiçi yardıma erişim için dağıtılmış bir hiper ortam sistemi oluşturmayı amaçlayan World Wide Web (WWW) projesine kadar izlenebilir. sunucular bir TCP/IP ağı üzerinden yayılır.
Teknik olarak konuşursak, HTTP, tarayıcı veya kullanıcı aracısı olarak adlandırılan bir istemci programı ile Web sunucusu adı verilen bir sunucu programının, istek ve yanıt alışverişi yapmak için etkileşimde bulunabileceği kuralları tanımlayan bir istemci-sunucu uygulama protokolüdür.
HTTP terminolojisinde, kullanıcı aracısı, sürekli çalışan ve ağdan gelen istekleri dinleyen bir süreç olan Web sunucusuna belirli bir kaynak için bir istek gönderir; isteği aldıktan sonra, sunucu kaynağı bulur veya oluşturur ve istemciye bir yanıt gönderir.
İstemci tarafından talep edilen temel kaynak, bir multimedya hiper metin belgesini temsil eden bir metin parçası olan bir HTML sayfasıdır. Daha genel olarak, bir istek, Web sunucusunda saklanan herhangi bir formattaki bir dosyayı, hatta sunucu tarafında yürütülecek bir programın çağrısını ele alabilir.
HTTP protokolü, İnternet üzerinden dağıtılan kaynakları değiş tokuş etmek için tasarlanmıştır ve bu nedenle standart bir kaynak adresleme sisteminden yararlanır. HTTP kaynakları, biçimin yapılandırılmış dizeleri olan Tekdüzen Kaynak Konum Belirleyicileri (URL’ler) aracılığıyla tanımlanır.
Sabit http:// ön ekinden sonra URL, sunucunun ana bilgisayar adını veya IP adresini, ardından muhtemelen bir bağlantı noktası numarasını (belirli bir sunucu bağlantı noktasına erişimi belirtir), ardından isteğe bağlı olarak Web sunucusu dosyasındaki bir yol adını içerir. sistem, isteğe bağlı olarak sorgu dizesi adı verilen bir dizi parametreyle takip edilen, istenen kaynağa işaret eder.
HTTP istekleri, tarayıcı tarafından, kullanıcı tarayıcının “sayfa aç” komutuna bir URL yazdığında açıkça veya kullanıcı bir sayfadaki bir bağlantıya tıkladığında örtük olarak verilir. HTTP isteklerinin üç bölümden oluşan sabit bir formatı vardır: istek satırı, bazı isteğe bağlı mesaj başlıkları ve istek gövdesi yer alır.
İstek satırı, üç bölümden oluşan biçimlendirilmiş bir dizedir; HTTP yöntemi, istenen kaynağın URL’si ve protokol sürümü. En önemli HTTP yöntemleri, sırasıyla gerçekleştiren GET ve POST’tur.
Web sunucusuna bir kaynak için düz bir isteğin sunulması. Sunucu tarafından işlenecek olan büyük kullanıcı girdisini (örneğin, uzun bir metin veya bir dosya) içeren bir isteğin sunulması. Böyle bir durumda, kullanıcının girdisi, isteğe ek olarak paketlenir ve sözde istek gövdesini oluşturur.
“billgatesweb” Web Teknolojileri Nelerdir,Web Teknolojileri Dersi,Web Teknolojileri PDF,Web Teknolojileri Nedir,Web Teknolojileri ders notları PDF,Web Teknolojileri Ders Notları,Web Teknolojileri Dersi Nedir,Web Teknolojileri Vize Soruları alanlarında hizmet vermektedir.