Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Sayfalarında Geri Bildirim Sağlamak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Web Sayfalarında Geri Bildirim Sağlamak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JLabel Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JavaScript ile Web Sayfalarında Geri Bildirim Sağlamak

Bir HTML belgesinde kullanıcıya içerik yazarak geri bildirim vermek için tek yönlü document.write() yöntemini zaten kullandık. Bu yöntemin sahip olduğu sorunları, yani yapıyı ve sunum katmanını karıştırmak ve tüm JavaScript kodunu ayrı bir dosyada tutmanın bakım faydalarını kaybetmek gibi sorunları da tartıştık.

Pencere Yöntemlerini Kullanma: komut (), uyarı () ve onay ()

Geri bildirim vermenin ve kullanıcı tarafından girilen verileri almanın farklı bir yolu, tarayıcının size pencere nesnesi aracılığıyla sunduğu yöntemleri, yani komut istemi (), uyarı () ve onay () kullanmaktır.

En sık kullanılan pencere yöntemi, bir örneği görünen alarm() yöntemidir. Yaptığı şey, bir iletişim kutusunda bir değer görüntülemek (ve belki de kullanıcının donanımı destekliyorsa bir ses çalmak). Kullanıcı daha sonra mesajdan kurtulmak için (fare ile tıklayın veya klavyede Enter tuşuna basın) OK düğmesini etkinleştirmelidir.

Uyarılar, tarayıcıdan tarayıcıya ve işletim sisteminden işletim sistemine farklı görünür. Bir kullanıcı geri bildirim mekanizması olarak, alert() çoğu kullanıcı aracısı tarafından desteklenme meziyetine sahiptir, ancak aynı zamanda kullanıcıya bilgi aktarmanın çok “yüz yüze” ve beceriksiz bir yoludur. Uyarı, normalde kötü haber veren veya ileride bir tehlike olduğu konusunda birini uyaran bir mesajdır; bu sizin niyetiniz değildir.

Bir ziyaretçi Gönder düğmesi aracılığıyla formu göndermeye çalışırsa, uyarıyı alır ve tarayıcı, Tamam düğmesini etkinleştirdikten sonra formu sunucuya göndermez. Windows XP’deki Mozilla Firefox’ta uyarı, gördüğünüz gibi görünür.


Geri bildirim Uygulaması
Google hata bildirme
Chrome durduruldu geri bildirim gönder
Market geri bildirim Aracı nedir
Whatsapp geri bildirim nedir
İnstagramda geri bildirim ne DEMEK
YouTube geri bildirim hatası
Chrome sorun


Uyarılar komut dosyasına herhangi bir bilgi döndürmezler, sadece kullanıcıya bir mesaj verirler ve OK düğmesi etkinleştirilene kadar daha fazla kod yürütmeyi durdururlar. Bu, komut istemi() ve onay() için farklıdır. İlki, ziyaretçilerin bir şey girmesine izin verir ve ikincisi, kullanıcılardan bir eylemi onaylamalarını ister.

İpucu : Hata ayıklama önlemi olarak alert() kullanılmayacak kadar kullanışlıdır. Tek yapmanız gereken, kodunuza o sırada değişken değerinin ne olduğunu bilmek istediğiniz bir uyarı(variableName) eklemek. Bilgileri alacak ve kodun geri kalanının, komut dosyanızın nerede ve nasıl başarısız olduğunu izlemek için harika olan Tamam düğmesi etkinleştirilene kadar yürütülmesini durduracaksınız.

Döngüyü durdurmanın bir yolu olmamasına rağmen onu döngülerde kullanmaya dikkat edin ve düzenlemenize geri dönmeden önce yüzlerce kez Enter tuşuna basmanız gerekebilir. Ek’te Mozilla’s, Opera’s ve Safari’nin JavaScript konsolları ve Mozilla Venkman gibi başka hata ayıklama araçları bulunmaktadır.

Confirm()’in, ziyaretçinin OK veya Cancel’ı etkinleştirmesine bağlı olarak bir Boole değeri (doğru veya yanlış) döndüren bir yöntem olduğuna dikkat edin. Onay iletişim kutuları, ziyaretçilerin web uygulamalarında gerçekten kötü adımlar atmasını engellemenin kolay bir yoludur. Bir kullanıcıdan bir seçimi onaylamasını istemenin en güzel yolu olmasalar da, gerçekten kararlıdırlar ve kendi onaylama işlevlerinizin büyük olasılıkla sahip olmayacağı bazı işlevler sunarlar.

Hem alert() hem de onay() kullanıcıya bilgi gönderir, peki ya bilgi almak? Kullanıcı girdisini almanın basit bir yolu, istem() yöntemidir. Bu, iki parametre alır; birincisi, giriş alanının üzerinde etiket olarak görüntülenen bir dize ve ikincisi, giriş alanı için önceden ayarlanmış bir değerdir. Tamam ve İptal (veya benzeri) etiketli düğmeler, gösterildiği gibi alanın ve etiketin yanında görüntülenecektir.

Ziyaretçi Tamam düğmesini etkinleştirdiğinde, kullanıcı değişkeninin değeri Kullanıcı12 (ön ayarı değiştirmediğinde) veya girdiği her şey olacaktır. İptal düğmesini etkinleştirdiğinde, değer boş olacaktır.

Normal İfade ve test() yöntemi şimdi kafanızı karıştırıyorsa endişelenmeyin; bunlar kapsanacak. Şimdi önemli olan tek şey, içinde bir istem() bulunan bir while döngüsü kullanmamızdır. while döngüsü, ziyaretçi İptal’e basana kadar (bu, dateValue null olur) veya doğru biçimde bir tarih girene (checkPattern normal ifadesinin test koşulunu karşılayan) kadar aynı istemi tekrar tekrar görüntüler.

Özet

İstem(), alarm() ve onay() yöntemlerini kullanarak oldukça şık JavaScript’ler oluşturabilirsiniz ve onların lehine bazı noktalar vardır:

• Yöntemler tarayıcının işlevselliğini, görünümünü ve verdiği hissi kullandığından ve HTML’den daha zengin bir arayüz sunduğundan (özellikle, varsa ve varsa uyarı sesi birçok kullanıcıya yardımcı olabilir) kavranması kolaydır.
• Uygulamaları son derece kolaydır ve uygun HTML öğeleri yerine yalnızca JavaScript’e ihtiyaç duyarlar; bu nedenle, yer imlerinde/favelet’lerde (yer imi veya mevcut belgeyi değiştiren bir favori aracılığıyla arayabileceğiniz küçük komut dosyaları – özünde tarayıcı) kullanılırlar. JavaScript özellikli tüm tarayıcılarda bulunan uzantılar.
• Geçerli belgenin dışında ve üstünde görünürler ve bu da onlara büyük önem verir.
Ancak, veri almak ve geri bildirim vermek için bu yöntemlerin kullanımına karşı çıkan bazı noktalar vardır:
• Mesajları şekillendiremezsiniz ve web sayfasını engeller, bu da onlara daha fazla önem verir, ancak aynı zamanda tasarım açısından hantal görünmelerine neden olur. Kullanıcının işletim sisteminin veya tarayıcı kullanıcı arayüzünün bir parçası oldukları için kullanıcı tarafından tanınması kolaydır, ancak ürünün uyması gerekebilecek tasarım kurallarını ve yönergelerini ihlal ederler.
• Web sitesinin görünümünde ve hissinde geri bildirim olmaz; bu da siteyi daha az önemli kılar ve kullanılabilirliği artıran tasarım öğelerimiz aracılığıyla kullanıcının yolculuğunu durdurur.
• JavaScript’e bağımlıdırlar—JavaScript kapatıldığında da geri bildirim alınabilir.
• Mozilla veya daha eski Netscape tarayıcılarını kullanmadığınız sürece, uyarı() veya bilgi istemi()’nin bu siteden mi yoksa farklı bir siteden mi olduğunu söylemenin bir yolu yoktur. Bu bir güvenlik sorunudur, çünkü üçüncü taraf bir sitede bir istem() görünmesini sağlayabilir ve kullanıcı girdisini okuyup sizinkine aktarabilirsiniz. Bu, oltalama adı verilen fenomenin bir tekniğidir ve büyük bir güvenlik ve gizlilik tehdididir. Bazı güvenlik şirketleri konuyla ilgili bilgiler yayınladığından, bu geri bildirim ve giriş mekanizmalarını kullanan ziyaretçiler sitenize güvenmeyebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın