Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Özelleştirme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Özelleştirme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Arama Motoru Pazarlaması

Web Özelleştirme 

Kullanıcılar, bir web uygulaması tarafından sunulan tüm içeriğin yalnızca çok küçük bir alt kümesiyle ilgilenebilir. Ancak, kullanıcıların farklı ihtiyaçları ve tercihleri göz önüne alındığında, içeriği etkili bir şekilde eşleştirmek ve önceliklendirmek de oldukça zordur. Ek olarak, kullanıcılar uygulamayı şirketlerinin standartlarına veya bireysel tercihlerine uyacak şekilde uyarlamak da isteyebilir. Kişiselleştirme bir seçenek olsa da, kullanıcılar ne istediklerini biliyor ve ihtiyaçlarını da açıkça belirtebiliyorlar.

Kullanıcılara içerik ekleme veya kaldırma, sayfa düzenlerini seçme, görünümü ayarlama (renk şemaları, yazı tipleri vb.) ve gerekirse kendi içeriklerini ekleme veya içe aktarma gibi özelleştirme özellikleri de sunun.

Kullanıcıların bir uygulamayı içerik ihtiyaçlarına, renk ve düzen tercihlerine ve bileşenlerine uyacak şekilde özelleştirmesine izin vermek, kullanıcılara gerekli esnekliği de sağlar. Ayrıca bu kararların bir kısmını kullanıcılara erteleyebildikleri için tasarımcıların üzerindeki yükü de azaltıyor.

Örneğin, tasarımcılar tek bir uygulamanın görünüm ve hissine odaklanabilir ve tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan görsel bir tasarım bulma konusunda endişelenmez. Özelleştirme seçenekleri aracılığıyla, kullanıcılar farklı bir renk, yazı tipi, tema vb. tercih etmeleri halinde sayfaların görünümünü de değiştirebilirler.

Ancak bu, zor tasarım kararlarından kaçınmak için bir neden olmamalıdır. Özelleştirme seçenekleri sunulduğunda bile birçok kullanıcı özelleştirmeyi de tercih etmez. Ek olarak, çok fazla özelleştirme seçeneğine sahip olmak muhtemelen arayüze karmaşıklık katar ve kullanıcıların arayüzü özelleştirmesini de oldukça zorlaştırabilir.

İçerik düzeyinde özelleştirme, kullanıcılar uygulama içeriğinin yalnızca çok küçük bir alt kümesiyle ilgilendiklerinde kullanışlıdır. Kullanıcıların, mevcut içerik listesinden ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına uygun içeriği seçmelerine de izin verin. Ayrıca, mümkün olduğunda, kullanıcıların seçenekleri daraltmasını ve içeriği hızlı bir şekilde seçmesini kolaylaştırmak için de içeriği kategorilere ayırın.

Kullanıcıların mevcut içerik arasından seçim yapmasına yardımcı olmanın diğer yolları, ayrıntılı açıklamalar ve kullanıcı derecelendirmeleri sağlamaktır. Kişiselleştirmeyi özelleştirmenin bir parçası olarak dahil etmek, kullanıcıların yararlı içeriği keşfetmesine yardımcı olmanın başka bir yoludur.

Örneğin, kullanıcılar iGoogle’a bir içerik modülü eklediklerinde (“gadget” olarak anılır), ilgili içeriği görüntülemeleri için de onlara “Ayrıca beğenebilirsiniz …” bağlantısı sunulur. iGoogle’ın kullanıcılara yardımcı olduğu başka bir yol da, onlara portallarına bir sekme eklediklerinde sekmenin adına göre otomatik olarak içerik ekleme seçeneği sunmasıdır. Bu seçenek gerilim açısından da son derece önem taşır.

Birçok web uygulaması boş başlar çünkü veri sağlamak için kullanıcılara güvenirler (örneğin, bir hata izleme uygulaması, çevrimiçi takvim, yapılacaklar listesi, vb.). Uygulama sayfaları eninde sonunda dolacak olsa da, kullanıcılar uygulamaya (veya uygulama içindeki yeni bir işleve) ilk kez eriştiklerinde boş bir sayfa, yani “boş bir sayfa” göreceklerdir. İçeriksiz bir sayfa gördüklerinde, bundan sonra ne yapacakları konusunda kafaları karışabilir ve uygulamanın istenildiği gibi çalışmadığı izlenimine de kapılabilirler.

Boş sayfa sayfasında, ilk kez kullananların nasıl başlayacağı, bundan sonra ne yapılacağı ve verilerle doldurulduğunda sayfanın nasıl görüneceği gibi soruları açıklıkla yanıtlayın. Bu, kullanıcılara öğreticiler ve yardım metinleri aracılığıyla başlamanın en iyi yollarını açıklayarak ve/veya içerikle dolu sayfanın tipik bir ekran görüntüsünü de göstererek gerçekleştirilebilir.

Kullanıcılara bir web uygulamasıyla ilk etkileşimleri sırasında sunulabilecek herhangi bir rehberlik, uygulamada kendilerini rahat hissetmelerini sağlar ve hızlı bir şekilde başlamalarına da yardımcı olur. Ek olarak, kullanıcılar boş bir sayfa ile karşılaştıklarında, web uygulamasının sunduğu işlevselliğin kapsamını ve kapsamını belirlemekte zorlanabilirler, bu da uygulama ile etkileşime girme derecelerini de sınırlayabilir.


Google Keşfet
Google Keşfet Nasıl açılır
Tam geçmişi göster
keşfet’i aç
history.google.com tr
Geçmişi göster
Google Keşfet açılmıyor
Google Keşfet neden yenilenmiyor


Boş bir sayfaya sahip olmak, kullanıcılar için birkaç amaca hizmet eder: uygun beklentileri belirler, harekete geçmeye de teşvik eder, onları sayfanın sonunda nasıl görüneceği konusunda bilgilendirir ve uygulama hakkında olumlu bir ilk izlenim yaratır.

Etkili bir boş levha sayfasının önemli bir tasarım özelliği, boş levhayı kaldıracak ve kullanıcıların uygulamaya aşina olmasını sağlayacak, belirgin şekilde görüntülenen bir veya daha da fazla eylemdir.

İşlemlere, kullanıcılara neden herhangi bir içerik görmediklerini bildiren mesajlar da eşlik edebilir. Örneğin, Basecamp, kullanıcıların bir yazı tahtası oluşturmadığını ima eden “ilk” ile “Bu proje için ilk yazı tahtasını oluştur” gibi mesajlar da kullanır.

Öğreticiler veya demolar sunarak kullanıcıların bir web uygulamasını veya bir işlevsellik parçasını kullanmayla ilgili adımları anlamalarını sağlayın. Kullanıcıların uygulamayı hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilmeleri için onları hedefli ve kısa süreli yapın. Bu önemli bir yarar sağlayacaktır.

Örnek içeriğe sahip bir ekran görüntüsü göstererek sayfanın doldurulduğunda nasıl görüneceğine dair net beklentiler belirleyin. “Örnek veri” veya “Örnek” gibi filigranlar ekleyerek kullanıcılara gerçek verileri görmediklerini açıkça gösterin veya arka planda kaybolması için ekran görüntüsünü de karartın.

Kullanıcıların web uygulamasını kullanmadan önce yapmaları gereken belirli görevler varsa, ilk kurulum sürecinde onlara yol gösterecek seçenekler de sunun. Örneğin, bir finansal uygulama için, kullanıcılara hesap oluşturmaları da önerilebilir.

BLANK SLATE, uygulamanın yeni kullanıcılarına, uygulamayla hızlı bir şekilde üretken olabilmeleri için gerekli rehberliği sunar. Kullanıcılar uygulama ile etkileşime girdikten ve onu verilerle doldurduktan sonra, kullanıcılara yardım etme ihtiyacı da tamamen ortadan kalkmaz. İÇERİKSEL YARDIM, SIKÇA SORULAN SORULAR ve UYGULAMA YARDIMI kullanarak kullanıcılara uygulamayla etkileşimleri boyunca yardımcı olmaya devam etmek de önemlidir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın