Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Araması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Araması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Web Araması

Büyük veri yoğun Web uygulamalarında, kullanıcıların gezinmeyi atlamasını ve istenen nesneye hızla yakınlaşmasını sağlamak için arama olanakları sağlamak esastır. Anahtar sözcük araması çok popüler bir erişim mekanizmasıdır, ancak aynı zamanda iki ucu keskin bir kılıçtır: veri öğeleri, arama sonuçlarının beklenen kesinliğinin yüksek olması için birkaç tanımlayıcı anahtar sözcükle iyi karakterize edilmişse, arama en kısa ve öz olanıdır. 

Ancak, veri içeriği genel ise ve alakasız sonuçların ortalama sayısının yüksek olması beklenebilirse, o zaman arama can sıkıcı hale gelir ve navigasyon tabanlı erişim paradigmaları tercih edilir. Arama tabanlı bir modele karar vermeden önce bir diğer temel gözlem, aramanın gerçekleştirildiği içerik öğelerinin heterojenliğidir.

Kullanıcı tarafından sağlanan anahtar sözcükler tek bir varlığın örneklerinde aranacaksa, homojen girişlerle bir sonuç dizini sunmak kolaydır, böylece kullanıcı bir giriş seçtiğinde onu sunmak mümkün olur. hem aranan anahtar kelimeleri içeren örneğin ayrıntılarını hem de “anlamsal bağlamını” (örneğin, ilgili kavramların dizinleri) içeren bir sayfadır.

Tersine, arama uygulamanın tüm nesneleri üzerinde “kör” olarak yapılırsa, homojen sonuçların bir listesini sunmak ve alınan öğenin anlamsal bağlamını yeniden oluşturmak daha zordur.

Genel bir kural olarak, zengin bir kategorileştirme varlıkları ve özel koleksiyonlar içeren iyi tasarlanmış bir erişim şeması, tasarımcının verilerin yapısal ve ilişkisel özelliklerine dayalı hiper metin tasarım kalıpları sağlamasını kolaylaştırmalıdır. anahtar kelime tabanlı arama ikincil bir erişim mekanizmasıdır.

Ancak, aramanın kapsamı ve içeriğin konusu iyi tanımlandığında ve çok geniş olmadığında, anahtar kelime araması birincil ve en etkili erişim mekanizması olabilir. Örneğin, ACM Software Interest Group on Database Systems’in (ACM Sigmod) dijital kitaplığından alınan filtrelenmiş dizin modeli örneğini gösterir.

Kütüphane, çok iyi tanımlanmış bir konu hakkında büyük bir teknik ve bilimsel yayın koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Bu durumda, bir arama formu kullanmak, ilgilenilen yayını doğrudan bulmanın en etkili yoludur, çünkü sonuç tek türdedir (yayın) ve uzman kullanıcı kolayca anlamlı anahtar kelimeler sağlayabilir (örneğin, sonuncusu). bir yazarın veya teknik bir terimin adı), arama alanını azaltmaya ve istenen örnekleri almaya yardımcı olur.

Arama koşuluyla eşleşen büyük miktarda veri olması durumunda, sonuçları farklı sayfalarda düzenlemek ve benzersiz bir sayfada uzun bir dizini kaydırmaktan kaçınmak için filtrelenmiş bir kaydırılmış dizin kullanılabilir. Yahoo arama motorundan bir sayfayı yeniden üreten ve anahtar kelimeye dayalı bir aramanın sonuçlarını sunan filtrelenmiş kaydırılmış dizin örneği gösterilmektedir. Sayfa başına yirmi öğe görüntülenir ve kaydırma komutları sonuç sayfalarında gezinmeye izin verir.


Arama motorları
Eski arama motorları
Arama motoru Örnekleri
Arama Motoru Nedir
Arama Motorları Nelerdir
Telefon arama web
En büyük arama motorları
Herşeyi bulan arama motoru


Tutarlılık

Tutarlılık, iyi tasarımın temel bir ilkesidir ve kavramsal olarak benzer sorunlara karşılaştırılabilir çözümler verilmesi gerektiği anlamına gelir. Köprü metni organizasyonuna atıfta bulunarak, kompozisyon ve gezinme kalıplarının tutarlı kullanımı, uygulamanın tanıdık olmayan bir bölümünün organizasyonunu tahmin etmek için geçmiş deneyimleri uygulayarak, kullanıcıların bilgiye nasıl erişecekleri ve işlemleri nasıl gerçekleştirecekleri konusunda güvenilir beklentiler oluşturmalarına yardımcı olur. Tutarlılık yalnızca kompozisyon ve gezinme için değil, aynı zamanda sunum ve özellikle sayfaların düzeni için de geçerlidir.

Daha sonra tartışılacağı gibi, muhtemelen uygulamanın tüm sayfalarına tek tip olarak uygulanan CSS ve XSL stil sayfalarında yer alan standart sunum kuralları kullanılarak sunum tutarlılığı büyük ölçüde geliştirilebilir.

Tutarlı sayfa tasarımının önemine bir örnek olarak, Cisco Web sitesinden alınan iki sayfayı gösterin. Her iki sayfa da Cisco çözümleri hakkında içerik sunan Çözüm alanına aittir.

Gösterilen sayfa, kırıntı bağlantıları, destekleyici kullanıcı yönlendirmesi ve anahtar kelime tabanlı arama için bir giriş birimi içerir. Aynı alandaki diğer sayfalar, gösterildiği gibi, benzer yayın ve gezinme gereksinimlerine değinmelerine rağmen, karşılaştırılabilir özellikler içermez.

Çoklu Cihaz Uygulamaları için Köprü Metni Modelleme

Site görünümleri, farklı cihazlara yönelik alternatif içerik sunumu biçimlerinin ifade edilmesi amacına da hizmet edebilir. Her site görünümü, belirli bir aygıt sınıfının yorumlama yeteneklerine en uygun ayrıntı düzeyinde bilgi ve hizmetleri kümeleyebilir. Bu yönü daha iyi anlamak için, CDNOW sitesinin kitabın ilk bölümünde örnek olarak kullanılan ve sırasıyla adreste bulunan iki versiyonunu ele alalım.

Her iki site de müşterilere satmak amacıyla sanatçılar ve albümleri hakkında bilgiler sunar. Ancak, iki sürüme farklı cihazlarla (PC ve WAP özellikli bir cep telefonu) erişilir ve bu nedenle çok farklıdır:

  • Web sitesinin kişisel bilgisayarlar için olan HTML versiyonu, müzik albümleri ve sanatçılar hakkında kapsamlı bilgiler sağlar ve site ayrıca albüm satın almak istemeyen ama müzikle ilgilenen kullanıcıları da cezbeder.
  • WAP telefonlarına yönelik WML versiyonu, kayıtlar hakkında çok kısa bilgiler sağlar ve alıcılar için tasarlanmıştır. Küçük bir ekranla göz atmanın zorluğu göz önüne alındığında, köprü metni çok daha basittir ve belirli bir başlığı bulmak için gereken etkileşimler en aza indirilir.

Ana sayfaların zıt olduğu iki versiyonun farklı organizasyonu takdir edilebilir. Web’de ve sitenin WAP sürümünde aynı içeriğin (belirli bir sanatçı için kullanılabilen albümlerin listesi) yorumunu gösterir. WAP sayfası çok daha basittir ve sanatçının biyografisi, incelemeleri ve haberleri, albüm parçaları vb. gibi doğrudan ürünü satın almaya yönelik olmayan ek içeriğe, bunun yerine Web sayfasında sağlanan bağlantıları atlar.

WAP uygulamasının köprü metni şeması açıklanmıştır. Köprü metni üç basit sayfadan oluşur. Kullanıcıya, sanatçıları aramak için bir veri giriş birimi, ardından arama ile üretilen sanatçıların adlarını gösteren bir dizin birimi sunulur.

Son olarak, bir sayfa, sanatçının tüm albümlerini çoklu veri biriminde gösterir. CDNOW Web sitesinin HTML sürümünü tanımlayan hiper metinle karşılaştırıldığında, WAP sayfalarının çok daha basit olduğunu ve en fazla bir veya iki birimden oluştuğunu görmek kolaydır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın