Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Veri Tasarımı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Veri Tasarımı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Reklam Metni İçeriği

Veri Tasarımı

Veri tasarımı, veri uzmanının, gereksinimlerin belirlenmesi sırasında tanımlanan ana bilgi nesnelerini kapsamlı ve tutarlı bir kavramsal veri modeli halinde düzenlediği aşamadır. Veri modelleme köklü bir disiplindir: En popüler kavramsal veri modeli olan Varlık-İlişki modeli 1976’da önerilmiştir ve o zamandan beri konsolide veri modelleme uygulamaları ve yönergeleri mevcuttur.

Bununla birlikte, bilgi nesnelerinin böyle bir bağlamda oynadığı rol nedeniyle, Web uygulamaları için veri modellemenin özel bir tadı vardır; bu nedenle, tartışılan veri tasarımı yöntemi Web uygulamalarına uyarlanmıştır. Temel uygulama nesnelerini tanımlayan tipik alt şemaların tasarımına, bunlara erişmek için gereken kategorizasyon verilerine, navigasyon için gerekli çekirdek nesneler arasındaki ara bağlantıya ve kişiselleştirme verilerine odaklanır.

Bir Web uygulaması için veri tasarımının önemli bir yönü, mevcut veri kaynaklarında yer alan geçmiş tasarım seçimleriyle ilişkisi ile ilgilidir. Bir Web uygulaması tipik olarak, kurumsal veri tabanında depolanan ve muhtemelen Web izleyicisine hitap etmek için gerekli olan multimedya dosyaları veya belgeler gibi daha az yapılandırılmış diğer içerik yoluyla “zenginleştirilmiş” zaten var olan içeriği yayınlar.

Böyle bir senaryoda veri tasarımı ve uygulama, muhtemelen birbiriyle rekabet eden iki hedefi dengelemelidir: yeni uygulamanın gereksinimlerini karşılamak ve geçmiş veri tasarımına ve uygulama kısıtlamalarına bağlı kalmaktır.

Web uygulaması tarafından yönetilen içerik zaten mevcut olsa bile (bir veri tabanında veya eski bir sistemde) kavramsal veri tasarımı alakalı kalır ve “en iyi” veriyi tasarlamak amacıyla mevcut veri kaynaklarından bağımsız olarak gerçekleştirilmelidir. Web uygulaması için şema. Ardından, uygulama aşaması, Web uygulamasının kavramsal veri şemasını mevcut veri kaynaklarıyla eşleştirme zorluğuyla karşı karşıya kalacaktır. Haritalama görevi, bir dizi etkili yöntem, araç ve teknolojinin mevcut olduğu teknik bir görevdir.

Veri tasarımı, Varlık-İlişki (E-R) modeli kullanılarak uygulama veri şemasının birleştirilmesinde yer alan çeşitli adımların ayrıntılı olarak tartışıldığı ve aynı zamanda Acer-Euro çalışan örneğine uygulandığı konudur.

Köprü Metni Tasarımı

Köprü metni tasarımı, gereksinimler belirtimi sırasında tanımlanan işlevsel gereksinimleri, gerekli bilgi sağlama ve veri işleme hizmetlerini içeren bir veya daha fazla site görünümüne dönüştüren etkinliktir.

Köprü metni tasarımı, köprü metni mimarının, veri nesneleri üzerinde tanımlanan birimlerin sayfalar içinde nasıl oluşturulacağını ve birimlerin ve sayfaların köprü metinleri oluşturmak için bağlantılarla nasıl bağlanacağını belirlemesine olanak tanıyan WebML modelinden yararlanarak kavramsal düzeyde çalışır. Veri tasarımından farklı olarak, hiper metin kavramsal modelleme, çok az metodolojik desteği olan yeni bir disiplindir.

Köprü metni tasarımı, tüm yaşam döngüsünün, çoğunlukla kavramsal ve model odaklı bir yaklaşımdan yararlanan aşamasıdır. Site görünümleri ve sayfalar tarafından sunulacak işlevler hakkında akıl yürütmek, kavramsal düzeyde ve görsel bir modelle kaynak kodu düzeyinde olduğundan çok daha kolaydır ve daha tutarlı ve nitel bir tasarımla sonuçlanır.

Tasarım desenlerinin mevcudiyeti, hipermetin mimarının görevini daha da kolaylaştırır ve hiper metin düzenliliğini ve kullanılabilirliğini artırarak, muhtemelen çok büyük bir uygulama üzerinde tutarlı bir tasarım stilini zorlar.

Ek olarak, hiper metin tasarımının çıktısı olan site görünümlerinin WebML ayrıntılı özellikleri, tasarlanan hiper metnin yapısını resmi, ancak uygulamadan bağımsız bir şekilde belgelemektedir; bakım ve evrim için gerekli değişiklikleri yönetmek için esastırlar.

Köprü metni tasarımı, site görünümü şemasının taslağını hazırlamak için kaba tasarım notasyonlarını ve taslak site görünümü şemasından ayrıntılı bir WebML şeması elde etmek için yönergeleri sunan bir konudur. Bu gösterimler ve prosedürler, çalışan örnek kullanılarak somut olarak gösterilmiştir.


Veritabanı tasarımı Nedir
Veri tabanı TASARIMI örnekleri
Veri tabanı tasarımı PDF
Veri tabanı TASARIMI Staj Defteri
Veritabanı tasarımı Aşamaları
Veri Tabanı Tasarımı
Veri tabanı HAZIRLAMA
Mantıksal veritabanı tasarımı


Web Uygulamasının Dağıtımı

Bu çalışmanın ana odak noktası kavramsal modelleme olmasına rağmen, uygulamaların eninde sonunda kullanıcılarına teslim edilmesi ve bu nedenle de tasarlanıp devreye alınması gereken belirli bir mimari üzerinde uygulanması, test edilmesi, dağıtılması ve sürdürülmesi gerekir. 

Mimari tasarım, uygulamanın hizmetlerini kullanıcılara sunduğu mimariyi oluşturan donanım, ağ ve yazılım bileşenlerinin tanımıdır. Mimari tasarımın amacı, performans, güvenlik, kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirlik açısından uygulama gereksinimlerini en iyi karşılayan ve aynı zamanda uygulama projesinin teknik ve ekonomik kısıtlamalarına saygı duyan bu bileşenlerin karışımını bulmaktır.

Mimari tasarımın girdileri, işlevsel olmayan gereksinimler ve iş gereksinimlerinin toplanması sırasında tanımlanan ve gereksinim belirtimlerinde resmileştirilen kısıtlamalardır. Çıktı, işlemciler, süreçler ve bağlantılar açısından mimarinin topolojisini ele alan herhangi bir belirtim olabilir.

Uygulama, veri ve hiper metin tasarımını seçilen mimaride çalışan bir uygulamaya dönüştürmek için gerekli yazılım modüllerini üretme faaliyetidir.

Veri uygulaması, E-R veri şemasının bir veya daha fazla veri kaynağına eşlenmesini ele alır. Bu görev, kavramsal düzeydeki varlıkları, öznitelikleri ve ilişkileri, gerçek verilerin depolanacağı veri kaynaklarındaki bazı fiziksel veri yapıları ile ilişkilendirmeyi amaçlar.

Veri tasarımı aşaması için açıklandığı gibi, veri uygulaması iki senaryodan birinde gerçekleşebilir: veri kaynağı Web uygulamasıyla birlikte tasarlanıp uygulandığında veya veri kaynakları Web uygulamasında önceden var olduğunda ve onunla entegre edilmesi gerektiğinde. İlk durumda, veri eşleme, kavramsal bir veri şemasını, içeriğin depolandığı ve yönetildiği “çevrimiçi” veri tabanının şemasına dönüştürmenin klasik etkinliği anlamına gelir. İkinci durumda, birkaç alternatif çözümün mümkün olduğu daha karmaşık bir veri ve eski sistem entegrasyonu sorunuyla karşılaşılmalıdır.

Köprü metni uygulaması, bir WebML site görünümünde belirtilen kavramsal düzeydeki sayfaları ve birimleri seçilen işaretleme ve sunucu tarafı komut dosyası diline çevirerek dinamik sayfa şablonları veya komut dosyası oluşturma programlarının üretimi ile ilgilenir. Sayfa şablonları, sayfaları hesaplamak ve müşterinin isteklerini yerine getirmek için gereken prosedürel mantığı sağlayan sunum katmanında veya iş katmanında konuşlandırılan iş nesneleriyle birlikte çalışabilir.

Temel sayfa kodlama tekniklerini örneklemek için Java Sunucu Sayfaları, ilişkisel veritabanları ve JDBC veri erişim API’sinin kullanıldığı köprü metni uygulaması ele alınır; Konu genişletildi, burada hiper metin uygulamasını çok büyük uygulamalara ölçeklendirmek için gelişmiş çözümler gösterdik.

Bu çözümler, Model-View- Controller tasarım modeline dayalı yazılım mimarilerini, uygulama iş nesnelerini uygulamak için kurumsal Java Beans kullanımını ve XSL ve CSS aracılığıyla sunum stilinin uygulama kodundan ayrılmasını içerir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın