Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

UML Kullanarak Veri Modelleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

UML Kullanarak Veri Modelleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Uygulamasını Kişiselleştirme   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

UML Kullanarak Veri Modelleme

Varlık-İlişki modeli genellikle veri modelleme için fiili standart olarak kabul edilse de, Birleşik Modelleme Dili (UML) tarafından alternatif bir seçenek sunulur, en popüler üç tasarım yönteminin birleşiminden nesne yönelimli bir tasarım notasyonu ortaya çıktı. nesne yönelimli uygulamalar analizi ve tasarımı için, yani OMT, OOSE ve Booch yöntemi (UML ve bahsedilen üç nesne yönelimli yöntem hakkında referanslar verir).

UML, başlangıçta nesne yönelimli bir uygulamanın sınıflarının yapısını temsil etmek için tasarlanmış olsa da, bir uygulama alanının veri modelini belirtmek için de kullanılabilen veri modelleme için ilkelleri içerir. Özellikle UML sınıf diyagramları Varlık-İlişki diyagramlarına alternatif olarak kullanılabilir.

Bir UML sınıf diyagramı ile bir Varlık-İlişki diyagramı arasındaki en belirgin fark, bir sınıf ile bir varlık arasındaki farktır: sınıf, varlık kavramının bir genellemesidir; bu, tasarımcının yalnızca nitelikleri değil, aynı zamanda sınıfın örneklerine uygulanabilen işlevler (yöntemler olarak adlandırılır).

Ancak bu fark, UML’yi Varlık-İlişki modelinden daha genel kılar ve bu nedenle tasarımcı, Varlık-İlişki modeliyle aynı belirtimi elde etmek için UML sınıf diyagramlarından yararlanabilir.

UML sınıf diyagramları Varlık-İlişki diyagramlarından daha fazla özelliğe sahiptir, örneğin OCL dilini kullanarak öznitelikler ve ilişkiler için türetme kurallarını belirleme olasılığı gibidir.

İki gösterim arasındaki temel benzerlikleri ve farklılıkları gözden geçirir. Bu kitapta kullanılan Varlık-İlişki notasyonu UML’nin katı bir alt kümesi olduğundan, UML’ye zaten aşina olan tasarımcılar veri modelleme için favori dillerini kullanmaya devam edebilirler.

Türetilmiş Bilgi

Veri modellemede, bir varlığın bazı özniteliklerinin veya ilişkilerinin değeri, şemanın diğer bazı öğelerinin değerinden belirlenebilir. Örneğin, bir makalenin vergi sonrası fiyatı, vergi ve KDV öncesi fiyatının çarpımı olarak hesaplanabilir ve bir sanatçının yayınladığı parçalar, sanatçının yayınladığı tüm albümlerin “birleştirilmesi” ile hesaplanabilir. her albümde bulunan parçalar. Hesaplanabilen nitelikler ve ilişkiler türetilmiş olarak adlandırılır.

Varlık-İlişki modeli, öznitelikleri ve ilişkileri türetilmiş olarak karakterize etmek için standart bir gösterim veya bunların hesaplama kurallarını ifade etmek için bir dil içermez.

Ancak, bir özniteliğin veya bir ilişkinin belirtimi, türetilmiş bilgilerin modellenmesini desteklemek için kolaylıkla genişletilebilir:

  • Bir öznitelik ya da ilişki, öznitelik ya da ilişki adının önüne bir bölü işareti (/) eklenerek türetilmiş olarak gösterilir.
  • Türetilmiş özniteliği veya ilişkiyi tanımlayan hesaplama kuralı, öznitelik veya ilişkinin bildirimine eklenen bir ifade olarak belirtilir.

Türetme kurallarını yazmak için kullanılan dil, bir varlığın özniteliklerinden oluşturulmuş ifadeleri destekleyen herhangi bir dil ve ilişkilerin geçişini gösteren yol ifadeleri olabilir. Aşağıdaki örneklerde, kısaca özetlenen popüler bir nesne yönelimli gösterim olan Birleşik Modelleme Dili’nde (UML) tanımlanan Nesne Kısıtlama Dili’ni (OCL) kullanıyoruz.

Türetilmiş özniteliklerin iki örneğini gösterir. Öznitelikleri arasında, Madde maddesi iki normal öznitelik, Fiyat ve İndirim ve ifadenin değeri olarak hesaplanan bir türetilmiş /İndirimliFiyat özniteliği içerir.


UML modelleme örnekleri
UML örnekleri
UML diyagramını Java koduna çevirme
UML diagram
UML diyagramları java
UML diagram oluşturma
Uml Nedir
Uml diyagramları nelerdir


Varlık Sanatçısı, Count ifadesinin değeri olarak hesaplanan /NumberOfAlbums adlı bir türetilmiş öznitelik içerir. Bu ifade, ilişki rolüne göre bir sanatçıyla ilişkilendirilen albümlerin sayısını sayar. Bir varlıktan kaynaklanan bir ilişki rolünü geçmek için kullanılan bir yol ifadesi örneğidir.

Türetilmiş ilişki örneğini gösterir: varlık Sanatçı, bir sanatçı ile albümleri ve bir albüm ile parçaları arasındaki iki ilişkinin birleşimi olan türetilmiş bir ilişki /ArtistToTrack tarafından varlık Parça ile ilişkilendirilir.

Türetme kuralı, bir yol ifadesi aracılığıyla iki ilişki rolünden birinde ifade edilir. Örnekte, türetme kuralı, Artist varlığından varlık Track’e olan ilişki rolüne uygulanır ve rol bildirimine ifade eklenerek resmi olarak belirtilir.

Örnek

Albümler ve sanatçılar hakkında bilgileri açıklayan basit bir veri şeması gösterir. Sanatçılar, parçalardan oluşan albümler yayınlar ve çalışmalarının incelemelerini alır. Sanatçıların bir adı, biyografisi, resmi, doğum tarihi ve yeri ve muhtemelen ölüm tarihi ve yeri vardır. Sanatçılar, ilki bir enstrümanla karakterize edilen caz sanatçıları ve pop sanatçıları olarak ikiye ayrılır.

Albümlerin bir başlığı, yayın yılı ve bir kapak resmi vardır; her albüm parçası, numarası, başlığı ve süresi ile karakterize edilir. Her albüm CD, teyp vb. gibi farklı desteklerde mevcuttur ve her desteğin bir liste fiyatı, bir indirim ve türetilen gerçek bir fiyatı vardır. Bir sanatçıyla ilişkilendirilen her inceleme için, incelemenin yazarı, başlığı, tarihi ve metni mevcuttur.

Varlıklar arasındaki ilişkiler, aşağıdaki kardinalite kısıtlamalarıyla karakterize edilir: bir inceleme tek bir sanatçıyla ilişkilendirilir, bir sanatçının birkaç incelemesi ve birkaç albümü olabilir; bir albüm benzersiz bir sanatçıya aittir, farklı desteklere sahip olabilir ve birden çok parça içerir; son olarak, bir parça yalnızca bir albüme aittir.

Albüm, Sanatçı ve İnceleme varlıkları, vurgulanmış alternatif anahtarları kabul eder. Tersine, Destek ve İzleme, kendileri için anlamlı anahtarların tanımlanamadığı varlıklara örneklerdir, çünkü her iki varlık için de varlığın nesnelerini benzersiz bir şekilde tanımlamak için hiçbir “makul” nitelik kombinasyonu yeterli değildir.

Örneğin, Başlık özelliği, Parça varlığı için iyi bir aday anahtar olarak görünebilir, ancak farklı albümlerde aynı başlığa sahip iki parça olabileceğinden atılır. Her durumda, OID özniteliği birincil anahtar olarak dolaylı olarak mevcuttur ve Destek ve İzleme varlıklarının her bir örneğini benzersiz şekilde tanımlar.

Varlık-İlişki şeması, boyunca çalışan bir örnek olarak kullanılacak olan, müzik albümlerinin satışına ayrılmış bir Web sitesi olan CDNOW Web sitesinden esinlenmiştir.

Veri yoğun Web uygulamaları, genellikle bir veya daha fazla veri havuzunda depolanan bilgileri yayınlar ve yönetir. Bu bölümde, kavramsal düzeyde bilginin yapısını temsil etmek için kullanılan Varlık-İlişki modelinin özellikleri sunulmuştur. Varlık-İlişki modeli, varlıklar, nitelikler, ilişkiler ve IS-A hiyerarşileri gibi basit ve anlamlı kavramları kullanır ve özellikleri ifade etmek için görsel bir gösterimi benimser.

Uygulama alanının nesneleri, benzer örneklerin ortak özelliklerini soyutlayan varlıklarla temsil edilir. Bu özellikler, varlık öznitelikleri olarak ifade edilir, bunların bazıları anahtar olarak belirtilebilir, yani varlık örneklerini açık bir şekilde tanımlarlar.

Nesneler arasındaki anlamsal ilişkiler bunun yerine, kardinalite kısıtlamaları ile karakterize edilen ilişkiler olarak temsil edilir. Özel bir tür semantik ilişkilendirme, genel bir kavramın daha özel bir konsepte özelleştirilmesi, tasarımcının varlıkların ortak yönlerini dikkate almasına ve onları bir taksonomide düzenlemesine izin veren genelleme hiyerarşileri kullanılarak ifade edilir.

Varlık-İlişki modelinin ilkelleri serbestçe kullanılabilse de, Varlık-İlişki diyagramını geleneksel ilişkisel teknoloji kullanarak uygulamayı daha basit hale getiren birkaç uygulama önerdik.

Son olarak, Varlık-İlişki gösterimini, herhangi bir ifade gücü kaybı olmadan, bu gösterime zaten aşina olan tasarımcılar tarafından kullanılabilen UML sınıf diyagramlarıyla kısaca karşılaştırdık.


billgateswebUML modelleme örnekleri,UML örnekleri,UML diyagramını Java koduna çevirme,UML diagram,UML diyagramları java,UML diagram oluşturma,Uml Nedir,Uml diyagramları nelerdir alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın