Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sayfa İçi Bağlantılar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma

Sayfa İçi Bağlantılar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

İnterneti Kullanma

Sayfa İçi Bağlantılar

Sonraki örnek, sayfa içi bağlantılarla birbirine bağlanan birden çok birim içeren sayfaların uygulamasını gösterir. Otomatik bir sayfa içi bağlamsal bağlantı ile veri birimine bağlı bir dizin birimi içeren bir WebML sayfasını gösterir.

Sayfa içi bağlantıların varlığı, uygulamayı üç şekilde etkiler:

  • Sayfaya birden fazla yoldan erişilebilir: sayfalar arası bağlantıda gezinerek ve sayfa içi bağlantı kullanarak. Bu, sayfanın farklı parametreler de dahil olmak üzere farklı HTTP istekleri tarafından çağrılabileceği anlamına gelir. Şablon, hangi birimlerin başlangıçta hesaplanabilir olduğunu anlamak için parametreleri istekten çıkarmalı ve değerlerini kontrol etmelidir. Daha sonra bağlam yayılımı, başlangıçta hesaplanabilir birimlerden bağımlı birimlere açıklandığı gibi ilerler.
  • Sayfa içi bağlantının hedef birimi, alternatif girdi değerleriyle hesaplanabilir: ya sayfa içi bağlantının gezinmesinden sonra HTTP isteğinde taşınan yeni bir değerden ya da kaynak tarafından sağlanan varsayılan değerden sayfa içi bağlantı birimi. Şablon, hangi girdinin kullanılacağına karar vermek için uygun bir koşullu ifade içermelidir.
  • HTML oluşturma bölümü, hem sayfa içi bağlantının gezinmesi tarafından belirlenen “taze” değerleri hem de sayfayı yeniden hesaplamak için gereken tüm parametreleri ekleyerek bir sayfa içi bağlantı için bağlantı etiketi oluşturmalıdır. bazı birimlerin içeriğini navigasyondan önceki değere geri yüklemek için HTTP isteğine eklenen “korunmuş” değerler.

JSP şablonu, HTTP isteğinin kodunun çözülmesiyle başlar. Mevcut örnekte, sayfa, Kategori veri birimi tarafından gerekli olan kategori nesnesinin OID’si olan tek bir giriş parametresine sahiptir. İstek parametresinin getirilmesi 4. satırda yapılır: CategoryDU adlı parametre istekten çıkarılır ve CategoryDUInput adlı Java değişkeninde saklanır.

Önceki örneklerden farklı olarak, bu değişken, sayfaya erişim yöntemine bağlı olarak bir boş değer veya geçerli bir nesne tanımlayıcı içerebilir: sayfaya bağlamsal olmayan bir şekilde erişiliyorsa, CategoryDU parametresi null olur; sayfaya, sayfa içi bağlantıya gidilerek ulaşılıyorsa, CategoryDU parametresi, veri biriminde görüntülenmek üzere seçilen haber kategorisinin tanımlayıcısını saklar.

Veritabanı bağlantısına ayrılan olağan kısımdan sonra, şablon, sorguların hazırlanması ve yürütülmesi ile devam eder. İndeks birimi, açıklandığı gibi bağlamdan bağımsız bir birimdir ve sorgusu, herhangi bir giriş parametresinden bağımsız olarak yürütülebilirken, veri birimi, indeks biriminin dahili olarak bağımlı bir birimidir. Bu nedenle, önce indeks biriminin sorgusu yürütülür ve ardından veri biriminin sorgusu yürütülür.

İndeks biriminin sorgusu 10-13 satırlarında işlenir. Önceki örneklere göre tek fark, imlecin ilk satırdan önceki konumunun (satır 17’de yapıldığı gibi) sıfırlanmasına izin veren bir JDBC 2 kaydırılabilir sonuç kümesinin (satır 10-11),4 kullanılmasıdır.

Bu varyasyon, indeks biriminin sonuç kümesinin ilk satırına iki kez erişilmesi gerektiği için gereklidir: bir kez veri birimi için varsayılan girdi olarak kullanılacak OID’yi çıkarmak için (satır 16) ve bir kez de HTML yorumlamasını yazdırmak için. dizin (33–34. satırlar). Kaydırılabilir sonuç kümeleri, ilk erişimden sonra (satır 17) imlecin konumunun sıfırlanmasına izin verir, böylece dizinin HTML yorumunu üreten döngü ilk satırdan başlar.

İndeks biriminin sorgusu yürütüldükten sonra sıra veri biriminin sorgusuna gelir. Sorguyu hazırlamadan önce, en spesifik giriş değerinin kullanıldığından emin olmak için 15. satırdaki test gerçekleştirilir.

Sayfaya bağlamsal olmayan bir şekilde erişildiyse, kategori DUInput değişkeninin değeri boştur ve dizin biriminden veri birimine varsayılan parametre yayılımı gerçekleşmelidir: dizin biriminin sorgusunun sonucunun ilk satırı, bir varsayılan almak için getirilir. Girişi (satır 15), OID sütununun değeri, kategori DUInput değişkenine (satır 16) atanır ve imleç orijinal konumuna sıfırlanır (satır 17).


Bağlantı oluşturma
HTML Sayfa İçi Bağlantı oluşturma
Dreamweaver Sayfa içi bağlantı oluşturma
HTML Link Verme
İç linkleme Nasıl Yapılır
HTML Link Verme Kodu
Tabloların oluşturulması
Dosyaya link Verme


Sayfaya, sayfa içi bağlantı gezinerek erişildiyse, CategoryDUInput değişkeninin değeri boş değildir ve varsayılan bağlam yayılımı atlanır. Bu durumda HTTP isteğinden gelen OID değeri kullanılır. Bu testten sonra, veri biriminin sorgusu, parametre olarak DUInput değişkeni kategorisinde (satır 22–23) saklanan mevcut en spesifik değer kullanılarak yürütülür.

Ardından, iki sorgunun sonuç kümeleri kullanılarak HTML kodu oluşturulur. Basit olması için, biri indeks birimi, diğeri veri birimi için olmak üzere iki tablo oluşturuyoruz. Gerçek bir örnekte, daha estetik bir sonuç elde etmek için ekstra HTML biçimlendirmesi gerekecektir.

Bu örnek, tipik olarak indeks birimi ile aynı şekilde uygulanan kaydırma birimlerinin uygulamasını tartışmamıza izin verir. Bir indeks biriminin uygulanması ile bir kaydırma biriminin uygulanması arasındaki fark, üretilen HTML işaretlemesindedir.

Kaydırma birimi, dizin birimiyle aynı sorguyu kullanır, ancak sonuç kümesindeki yalnızca seçili nesnelerden yararlanır: ilk ve son nesneler, geçerli nesne, nesnenin giriş parametresiyle aynı OID’ye sahip nesne olarak tanımlanır. kaydırma birimine bağlı veri birimi ve sonuç kümesindeki geçerli nesneden hemen önce/sonra gelen nesneler olarak tanımlanan önceki ve sonraki nesnelerdir.

Bir kaydırma birimi için HTML üretimi, kaydırma biriminin sorgusunun sonuç kümesinin taranmasıyla belirlenen URL’leri uygun nesnenin OID’sini içeren dört bağlantı etiketinin (ilk, son, önceki, sonraki) oluşturulması anlamına gelir.

Kodu, otomatik olmayan bir sayfa içi bağlantıyla başa çıkmak için de uyarlanabilir. Bu durumda, varsayılan parametre yayılımı uygulanmaz. Sonuç olarak, sayfaya bağlamsal olmayan bir şekilde erişildiğinde, veri biriminin sorgusu yürütülmez ve içeriği gösterilmez.

Veri biriminin yapımını atlamak için, veri biriminin sorgusunun 20-23. satırlarda yürütülmesini ve 38-45. satırlarda HTML kodunun üretilmesini aşağıdaki testle koşullandırmak yeterlidir:  sayfa bağlantısında gezinildi.

Giriş Birimleri

Dördüncü örnek, gösterilen filtrelenmiş çoklu veri modelini kullanarak giriş birimlerinin uygulanmasını tartışır. Bu örnek, HTML formlarına ve HTTP POST yöntemine dayalı olarak bağlantı oluşturmanın ikinci bir yolunu gösterir.

Giriş birimleri iki nedenden dolayı diğer birimlerden farklıdır. İlişkili bir içerik alma sorgusu yoktur, ancak doğrudan sayfa şablonunun gövdesinde bir HTML formuna çevrilirler.

Her zaman otomatik olmayan ve kullanıcılar tarafından girilen değerleri parametre olarak taşıyan giden bağlantıları, bir bağlantı etiketi yerine bir HTML formunun action niteliği ve gönder düğmesi kullanılarak uygulanır. Bağlantı tarafından taşınan parametreler genellikle varsayılan GET yöntemi yerine HTTP POST yöntemi kullanılarak gönderilir.

HTTP isteğinin farklı kodlaması, bağlantının HTML yorumunu etkiler, ancak istekten parametre çıkarmayı etkilemez; önceki örneklerde kullanılan önceden tanımlanmış JSP istek nesnesi, POST isteğinden de giriş parametrelerini çıkarmak için kullanılabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın