Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Programlı Sınıf Oluşturma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Programlı Sınıf Oluşturma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Sürüm Farklılıkları 

Programlı Sınıf Oluşturma

İkinci görevimiz, programlı olarak yeni bir sınıfın nasıl oluşturulacağını öğrenmek. Daha önce belirtildiği gibi, bu, kaynak kodu üretiminden kaçınmak isteyen ara yazılım ürünleri ve çerçeveleri için kullanışlıdır. Örneğimizde, verilen sınıfın tüm alanlarını içeren ancak yöntem içermeyen bir değer nesnesi üreteci oluşturacağız.

Değer nesnesi, verileri ağ üzerinden iletmek için dağıtılmış uygulamalarda kullanılan yaygın bir tasarım modelidir. Kuşkusuz, oluşturucumuz değer nesnelerinin çok kaba bir sürümünü üretecek, ancak yalnızca değerlerinin korunması amaçlanan alanları oluşturmasını sağlayarak onu biraz ilginç hale getireceğiz.

Covertjava.bytecode paketinde, kopyalanacak alan adları için iki komut satırı parametresi, tam nitelikli bir sınıf adı ve bir normal ifade deseni alan bir ClassGenerator sınıfı yazacağız. ClassGenerator’ın main() yöntemi gösterilir.

Tıpkı MethodInstrumentor’da olduğu gibi, uygulama komut satırı sözdizimini kontrol eder, sınıfı yükler ve ardından gösterilen replaceValueObject() yöntemini çağırır.

Uygulama, önce oluşturulan sınıfı temsil etmek için bir ClassGen örneği oluşturur. Sınıf, parametre sınıfıyla aynı ada sahiptir, ancak bir Değer son eki vardır. Java.lang.Object’i genişletir ve java.io.Serializable’ı uygular. Ardından, uygulama, verilen ölçütlerle eşleşen adları arayan parametre sınıfının alanlarını yineler.

Uygulama, bir bit maskesi kullanarak statik ve geçici alanları filtreler ve uygun alanları oluşturulmakta olan sınıfa kopyalar. Oluşturulan alanın erişim değiştiricisi, basitlik için genel olarak ayarlanmıştır.

Oluşturma tamamlandıktan sonra, sınıf temsili onu diskte tutan çağırana geri döner. ClassGenerator’ı SimpleClass üzerinde çalıştırmak, covertjava.bytecode adlı bir dosya üretir. Geçerli dizinde SimpleClassValue.class. Sınıfın derlenmiş sürümünü gösterir.

İvme kazanan yeni bir açık kaynak projesi, barındırılan ASM bayt kodu işleme kitaplığıdır. BCEL kitaplığı ile aynı hedeflere ulaşmak için tasarlanmıştır, ancak farklı bir uygulama yaklaşımı nedeniyle önemli ölçüde daha iyi bir performans iddia etmektedir. BCEL, bireysel bayt kodu yönergelerine kadar bir ikili sınıf dosyasını temsil eden eksiksiz bir nesne ağacı oluşturur.

Bu nedenle, potansiyel olarak bir sınıf dosyası için oluşturulmuş yüzlerce nesneye sahip olabilir ve bu da performansın düşmesine neden olabilir. Her sınıf dosyası özniteliği için bir nesneye sahip olmak uygun olsa da, bu yaklaşım, binlerce sınıfın araçlandırılması durumunda çalışma zamanı bayt kodu manipülasyonu için maliyetli hale gelebilir.

ASM, gerekli olmadığında nesnelerin örneklenmesini önlemek için bir ziyaretçi tasarım modeli kullanır. Çerçeve tarafından sağlanan bir sınıf çözümleyici, kullanıcı tanımlı bir ziyaretçi sınıfı geçiş yöntemini ve alan verilerini parametre olarak çağırır.

Parametrelerin çoğu için, ziyaretçi uygulaması verileri ikili biçimde tutarak bunları bir sonraki ziyaretçiye iletir. Değiştirilmesi gereken alanlar veya yöntemler için ziyaretçi uygulaması, çerçeveden nesne temsilini alır ve ardından nesneyi işler. Bu şekilde, bayt kodunun çoğu ikili biçimde kalır ve performans yükü minimumdur.

Enstrümantasyonun minimum performans yüküne sahip olmak önemliyse ASM, BCEL’den daha iyi bir seçimdir. Uygulamanın netliği ve basitliği daha yüksek önceliğe sahipse, BCEL’i öneririz.


Java nesne oluşturma
Java sınıf oluşturma
Java alt sınıf oluşturma
Java class çağırma
Java sınıf Örnekleri
java’da sınıfların başlangıç ve bitişleri
Java class Soruları
Java Method oluşturma


Bayt Kodu

Artık bayt kodunu nasıl değiştireceğinizi öğrendiğinize göre, bu tekniği çalışma zamanında işlevselliği artırmaya yönelik diğer yaklaşımlarla karşılaştırabilirsiniz.

“Kontrol Akışını Durdurma”, herhangi bir arayüzün statik bir uygulaması olmadan yakalama yöntemlerini etkinleştiren dinamik proxy’ler sundu. Dinamik proxy’lerin yazılması basit ve kullanımı kolay olmasına rağmen, ana dezavantajları, yalnızca arabirimlerle (sınıflarla değil) çalışmaları ve çağıran kodda açık örnekleme gerektirmeleridir.

Bu nedenle, Chat ile dinamik bir proxy kullanmak için, proxy’yi kurmak üzere ChatServer’ın setMessageListener() yöntemini çağırmak zorunda kaldık. Chat için kaynak kodumuz olmasaydı, kaynak koda dönüştürmeden bu mümkün olmazdı. Geliştirme sırasında uygulama kodunun değiştirilmesi kabul edilebilir, ancak üçüncü taraf kod veya çalışma zamanı entegrasyonu için uygun bir çözüm değildir. Dinamik proxy’den farklı olarak, bayt kodu ince ayarı, ince ayarı yapılan kodda herhangi bir derleme zamanı değişikliği gerektirmez.

Nesnelere ve yöntemlere kesit özellikleri eklemek için gelişmekte olan bir teknoloji olan AOP, geleneksel programlama için temiz ve iyi yapılandırılmış bir geliştirmedir. Yönleri kullanarak, yöntem çağrılarının izlenmesi veya ön işleme ve son işleme gibi işlevleri kolayca ekleyebilirsiniz.

AOP, program mantığının uygulanmasını izleme, profil oluşturma, güvenlik ve diğerleri gibi altyapı görevlerinden temiz bir şekilde ayırır. Yönler, uygulama koduyla birlikte derlenen ve işlenen ayrı dosyalarda tanımlanır.

AOP uygulamaları, ek davranışı eklemek için bayt kodu araçlarına dayanır. Bu bakımdan, dinamik proxy’lerden çok, bu bölümde incelediğimiz bayt kodu ince ayarına benzerler. AOP, doğrudan bytecode mühendisliğinin sunduğu esneklikten yoksun, üst düzey bir yaklaşımdır. Uygun olduğunda, özellikler mevcut bir uygulamaya gizli mantık eklemenin en kolay yolu olabilir.

Kısaca;

  • Bayt kodu manipülasyonu, kod üretimi, mevcut sınıfların enstrümantasyonu ve kaynak kodlarını değiştirmeden sınıfların davranışlarının geliştirilmesi için kullanışlıdır.
  • Java sınıf dosyasının formatı ve olası talimatlar JVM belirtiminde tanımlanmıştır.
  • Her Java yönteminin mantığı, makine koduna çok benzeyen temel komutlar olan bir dizi ilkel JVM yönergesiyle temsil edilir.
  • Sınıf dosyasının ikili biçimi, sınıf, alanlar, yöntemler, nitelikler ve diğer özellikler hakkındaki verileri içeren JVM belirtiminde tanımlanan sözde yapılarla temsil edilir.
  • Apache Byte Code Engineering Library (BCEL), bir sınıfı oluşturan yapı ve alanlarla çalışmak için nesne yönelimli bir API sağlar.
  • Enstrümantasyon, yeni bayt kodu eklemek veya bir sınıfın mevcut bayt kodunu artırmaktır.

Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın