Masaüstünü Yönetme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
JWindow Sınıfı
JWindow, tek bileşeni olarak bir JRootPane kullanan bir java.awt.Window uzantısıdır. Bu temel ayrım dışında, JWindow, Window sınıfı tarafından tanımlanan hiçbir şeyi değiştirmez. AWT’de, Window sınıfını kullanmanın yaygın bir nedeni, bir açılır menü oluşturmaktı.
Swing açıkça bir JPopupMenu sınıfı sağladığından, bu amaçla JWindow’u genişletmeye gerek yoktur. JWindow’u kullanacağınız tek zaman, JFrame tarafından eklenen süslemeler olmadan kendi penceresinde görüntülenmesi gereken bir şeye sahip olmanızdır. Bunun, pencerenin yalnızca program aracılığıyla (veya varsa, kullanıcının platforma özel pencere yöneticisi denetimleri aracılığıyla) taşınabileceği veya kapatılabileceği anlamına geldiğini unutmayın.
JWindow’un olası kullanımlarından biri, bir uygulama başlatılırken bir açılış ekranı görüntülemek olabilir. Birçok program, muhtemelen telif hakkı bilgilerini, kaynak yükleme durumunu vb. içeren böyle bir ekran görüntüler.
Bu programın tek yaptığı, bir çift etiket içeren bir JWindow oluşturmak ve bunu ekranın ortasında görüntülemek. Gerçek bir uygulamada, çeşitli sistem kaynakları yüklenirken başlık ekranı görüntülenebilir (bu durumda bir ProgressMonitor kullanmayı düşünün). Çalıştırıldığında, bu örnek gösterildiği gibi ekranın ortasında basit bir pencere görüntüler.
JWindow gösterilen özellikleri tanımlar. Bu bölümde daha önce açıklandığı gibi, contentPane , glassPane ve layeredPane gerçekten JRootPane’in özellikleridir. Kolaylık sağlamak için doğrudan erişim sağlanır.
JFrame’den (ve aşağıda JApplet’ten) farklı olarak, JWindow kök bölmenin menü çubuğuna doğrudan erişim sağlamaz. Bu, JWindow’un kullanım amacının yalnızca bir göstergesidir. Bir JWindow’da bir menü çubuğu görüntülemek için zorlayıcı bir nedeniniz varsa, ona her zaman kök bölmeden erişebilir veya onu bir bileşen olarak ekleyebilirsiniz.
Düzen özelliği burada listelenmiştir çünkü JWindow, pencerenin içerik bölmesinin düzen yöneticisini ayarlamak yerine düzen yöneticisini değiştirmeye çalışıldığında bir Hata oluşturmak için setLayout() işlevini geçersiz kılar.
RootPane özelliği, çerçeve oluşturulduğunda yeni bir JRootPane örneğine ayarlanır ve genel yöntemler kullanılarak değiştirilemez.
Bileşenleri doğrudan pencereye (içerik bölmesi yerine) eklemeye veya düzen yöneticisini ayarlamaya çalışıldığında pencerenin bir Hata verip vermeyeceğini belirtir. Varsayılan olarak, pencere oluşturulduktan sonra bu doğru olarak ayarlanır. Alt sınıflar, tavsiye edilmese de gerekirse bu özelliği değiştirebilir.
JApplet Sınıfı
JApplet, bir web tarayıcısında (veya appletviewer’da) kullanılmak üzere tasarlanmış Swing programları oluştururken kullanılan basit bir java.applet.Applet uzantısıdır. Applet’in doğrudan bir alt sınıfı olan JApplet, init() , start() ve stop() yöntemlerinin hala kritik roller oynamasıyla hemen hemen aynı şekilde kullanılır.
JApplet’in Applet üzerinden sağladığı birincil şey, JRootPane’in tek görüntü bileşeni olarak kullanılmasıdır. Aşağıda açıklanan özellikler ve yöntemler, JFrame ve JWindow’daki önceki bölümlerde açıklananlara çok benzemelidir.
Chrome Remote Desktop
Evdeki bilgisayara uzaktan bağlanmak
Farklı ağda Uzak Masaüstü Bağlantısı
Opera uzaktan masaüstü
Uzaktan masaüstü programları
Chrome Uzaktan erişim
Chrome Uzaktan Masaüstü sağ tık
Chrome Uzaktan Masaüstü uzantısı
Uyarı Mesajını Gizleme
Bu yazının yazıldığı sırada, mevcut popüler tarayıcılar, uygulamaların sistem olay sırasına erişmesine izin vermiyor. Sonuç olarak, Java konsoluna, uygulamanın sistem olay sırasına erişmeye çalıştığını ve başarısız olduğunu belirten bir uyarı mesajı yazdırılır. Bu uyarıyı yeterince rahatsız edici bulursanız, Swing onu bastırmanıza olanak tanıyan bir geçici çözüm sunar. Aşağıdaki kodla uygulamanız için bir oluşturucu uygulamanız yeterlidir.
AWT’de, uygulamaların nadiren (eğer varsa) kurucuları vardı. Swing ile bir oluşturucu (argüman içermemesi gerekir), bunun gibi istemci özelliklerini ayarlamak için iyi bir yerdir.
JApplet’ler genellikle mevcut bir Java uygulamasında (web tarayıcısı) kullanıldığından, Swing iş parçacığı sorunları konusunda dikkatli olmanız gerekir. İyi bir kural, bileşenlerin herhangi bir eklenmesi veya değiştirilmesinin init() yönteminde yapılması gerektiğidir.
start() yönteminde Swing bileşenleriyle etkileşim kurmayı seçerseniz, SwingUtilities.invokeLater() veya SwingUtilities.invokeAndWait() yöntemlerini kullanarak olay gönderme dizisindeki kodu yürüttüğünüzden emin olmalısınız. İşte bu tekniği kullanan basit bir uygulama; ayrıca uyarı mesajını bastırmak için bir kurucu kullanırız. Elbette, bu örnekte, bu kodu init()’e taşıyabilir ve invokeLater() kullanımını güvenli bir şekilde ortadan kaldırabiliriz.
JApplet, gösterilen özellikleri ve varsayılan değerleri tanımlar. Bu bölümde daha önce açıklandığı gibi, contentPane , glassPane, layeredPane ve JMenuBar özellikleri gerçekten JRootPane’in özellikleridir. Kolaylık sağlamak için onlara doğrudan erişim sağlanır.
Düzen özelliği burada listelenir, çünkü JApplet, uygulamanın içerik bölmesinin düzen yöneticisini ayarlamak yerine düzen yöneticisini değiştirmeye çalışıldığında bir Hata oluşturmak için setLayout() işlevini geçersiz kılar. Uygulama oluşturulduğunda rootPane özelliği ayarlanır. Genel yöntemlerle değiştirilemez.
Düzen yöneticisini ayarlamak için bileşenleri doğrudan uygulamaya (içerik bölmesi yerine) ekleme girişiminde bulunulursa, uygulamanın bir Hata verip vermeyeceğini belirtir. Varsayılan olarak, uygulama oluşturulduktan sonra bu, doğru olarak ayarlanır. Gerekirse alt sınıflar bu özelliği değiştirebilir.
Yeni bir uygulamacık oluşturur ve timerQueue’nun çalışmasını sağlar. Tarayıcılar (ve uygulama görüntüleyici) bu şekilde yeni uygulamalar oluşturur. Bir oluşturucuya bir uygulama sağlarsanız, belki de olay kuyruğu denetimini devre dışı bırakmak için, tarayıcıların bir uygulama oluşturucunun argüman içermemesini beklediğini unutmayın. Yapıcı, uygulamanın ön plan rengini siyah ve arka plan rengini beyaz olarak ayarlar.
Paint()’i çağırmaktan başka bir şey yapmamak için Container.update()’i geçersiz kılar. Bu, JComponent tarafından sağlanan update() uygulamasıyla (ve JFrame tarafından kullanılan uygulamayla) tutarlıdır.
Bu yöntem (add() tarafından çağrılır), doğrudan JApplet’e bir bileşen eklenmeye çalışıldığında bir Hata atmak üzere geçersiz kılınır. Eklenmesine izin verilen tek bileşen, tüm uygulamayı dolduran (BorderLayout.CENTER kullanılarak) JRootPane’dir.
Masaüstünü Yönetme
Belirli GUI uygulamalarının, tek bir kök pencerede birden çok “çerçevenin” görüntülenmesine izin vererek bir masaüstü ortamını simüle etmesi gerekir.
Bu çerçeveler, gerçek bir masaüstünde göreceğiniz normal çerçeveler gibi görünür, ancak aslında pencere yöneticisi tarafından bilinmezler çünkü bunlar, terimin normal anlamında gerçekten pencereler değildir. Bazı uygulama türleri için (kelime işlemciler, IDE’ler vb.), bu, UI tasarımına yönelik çok güçlü bir yaklaşım olabilir.
Burada, Swing’in Java’da bu tür bir uygulama oluşturmanıza olanak sağlamak için sağladığı bir sınıf koleksiyonuna bakacağız. Bölümün sonunda, çeşitli kullanışlı özelliklerin nasıl uygulanacağını gösteren geniş bir örnek program sunacağız.
Swing masaüstü/dahili çerçeve modelinde yer alan sınıfların her birine bakmadan önce, hepsinin birlikte nasıl çalıştığına genel bir bakış için biraz zaman ayıracağız. Bu bölümde ele alacağımız sınıflar arasındaki ilişkileri gösterir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)