Kutuları Seçme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Kutuları Seçme
Seçim kutuları, muhtemelen form öğelerinin en karmaşık ve en çok yönlü olanlarıdır. Tasarımcılar, kullanıcının küçük bir ekran alanında seçebileceği birçok seçeneği saklamalarına izin verdiği için onları sever (öte yandan, tasarımcılar da CSS ile düzgün bir şekilde biçimlendiremedikleri için onlardan nefret eder).
Not : Metin ve değerin, seçim kutusunda bulunan seçeneklerin her birinin özellikleri olduğuna dikkat edin; Select box nesnesinin value özelliğini okuyarak seçilen değeri okuyamazsınız – çünkü böyle bir şey yoktur.
İki tür seçim kutusu vardır: yalnızca bir özel seçime izin veren tek seçimli seçim kutuları ve kullanıcının Ctrl tuşunu basılı tutarak ve istediği seçenekleri vurgulayarak birden fazla seçenek seçmesine izin veren çoktan seçmeli seçim kutuları vardır.
Not : Yardımcı teknolojiye veya klavye kullanıcılarına sahip kullanıcılar için çoktan seçmeli seçme kutuları bir kabus alanıdır, bu nedenle bunun yerine bir onay kutuları listesi kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu aynı zamanda sunucu tarafındaki seçimin okunmasını da kolaylaştıracaktır.
Seçim kutusuna ulaşmanın en hızlı yolu, dizin yerine öğenin adını kullanmaktır. Bunun nedeni, çoklu özniteliğin ayarlanıp ayarlanmadığına bağlı olarak, seçim kutularının eleman tipinin bir-bir veya birden çok seçim olabilmesidir. Doğru nesneye ulaştığınızda, seçilen seçeneği okumak için onun selectedIndex özelliğini kullanabilir ve liste sayacı olarak selectedIndex’i kullanarak seçeneğin değerini veya metnini görüntüleyebilirsiniz.
Öğe koleksiyonundaki adıyla seçim kutusuna ulaşabilir ve options adlı yeni bir dizi oluşturabilirsiniz ([], new Array() için bir kısayol gösterimidir). Seçim kutusunun seçeneklerinin her biri arasında dolaşın ve seçilen özelliğinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Bu durumda, seçeneğin metin değerini yeni bir dizi öğesi olarak seçimlere itin. Ardından, dizinin join() yöntemini kullanarak diziyi bir dizgeye dönüştürün ve görüntüleyin.
Değerlerin bu şekilde okunması tek seçenekli bir seçim kutusuyla da çalışır; ancak, mevcut seçeneklerin sayısına bağlı olarak aşırıya kaçabilir. Öğenin türüne bağlı olarak seçenekleri okuyarak her iki yöntemi daha genel bir işlevde bir araya getirebilirsiniz.
Seçenekleri Ekleme, Değiştirme ve Kaldırma
Seçim kutuları, seçenekleri programlı olarak eklemenize veya kaldırmanıza izin verdikleri sürece, form öğeleri giderken benzersizdir. Option yapıcısını kullanarak ve onu seçenekler listesine dahil ederek yeni bir seçenek ekleyebilirsiniz.
Seçenekler koleksiyonunu yeniden yazmadan önce tüm seçenekleri kopyalamanız gerektiğinden, bir seçeneği başka bir seçeneğin önüne eklemek biraz daha sorunludur. insertBeforeOption() işlevi iki parametre alır: form öğesinin adı ve yeni seçeneği daha önce eklemek istediğiniz seçeneğin diziniyle ilgilidir.
Seçim kutusunu bulmadan ve yeni seçeneği oluşturmadan önce i ve j adlı iki döngü sayacı ve opts adlı boş bir dizi tanımlayarak başlarsınız.
Ardından, seçim kutusunun seçeneklerini eski adlı bir değişkende saklayın ve bunlar arasında dolaşın, her biri için yeni bir seçenek oluşturun ve özelliklerini yeni seçeneğe atayın.
Yeni liste bir öğe daha uzun olacaktır, bu nedenle yeni listede dolaşmadan önce length özelliğini artırırsınız. Döngü sayacının fonksiyona gönderilen parametre ile aynı olup olmadığını test eder ve bu durumda yeni seçeneği eklersiniz.
Aksi takdirde, seçeneği eski seçeneğe ayarlar ve j sayaç değişkenini artırırsınız. Döngü sırasında i değişkenini değiştiremeyeceğiniz için burada ikinci bir sayaca ihtiyacınız olduğuna dikkat edin. Yeni seçenek listesi bir öğe daha büyük olacağından, opts dizisinde depolanan değeri elde etmek için j kullanmanız gerekir.
Seçim kutusundaki seçeneklerin sayısına bağlı olarak, bu oldukça yavaş ve zorlu bir komut dosyası haline gelebilir. DOM kullanarak aynı efekti çok daha hızlı ve daha az kodla elde edebilirsiniz. Seçim kutuları, web uygulaması geliştirmenin büyük bir parçasıdır ve geleneksel olarak öğeleri ileri geri hareket ettirerek iki listeyi sıralamak için arayüz olmuştur.
java 1.4.2_05 indir
Java yükle
E-Okul Java İndir
java 8 update 271 64-bit
Java JRE 32-bit free download
Java Runtime
Java 271 32 bit
Java 32 bit kurulum
Etkileşimli Formlar: Bağımlı Öğeleri Gizleme ve Gösterme
JavaScript ve formlarla ilgili gerçekten harika bir şey, formları “kullanıma hazır” olduklarından çok daha ilgi çekici ve dinamik hale getirebilmenizdir. Kullanıcının Gönder düğmesini tıklamasını veya Enter’a basmasını beklemeden her şeyi birbiriyle etkileşime sokmak ve hemen bir form göndermek caziptir. Bunun tehlikesi, yalnızca görsel olanlar dışındaki kullanıcı aracıları için desteği feda etmeniz değil, aynı zamanda kullanıcıların zamanından önce veri göndermesidir.
Bir formda görüntülenen seçeneklerin sayısını veya arayüzü değiştirmek söz konusu olduğunda, değişiklik işleyicilerini kullanmak oldukça güvenlidir. Örnek olarak demo formunu kullanalım.
Mantıksal bir bağlantısı olan bazı alanlar olduğunu fark etmiş olabilirsiniz: “diğer konu” metin alanı yalnızca “Diğer” seçeneği seçildiğinde anlam kazanır ve bülteni HTML veya düz metin olarak alma seçeneği devreye girer. sadece kullanıcı haber bültenine abone olmayı seçer.
Bir komut dosyası ile bu seçenekleri gizleyebilir ve yalnızca kullanıcı uygun seçeneği belirlediğinde görünmesini sağlayabilirsiniz. Bir tarayıcıda nasıl göründüğünü gösterir. Gizlemek istediğiniz öğelere uygulanacak bir sınıf ve df adlı bir ana nesnenin özellikleri olarak iki dinamik öğenin kimliklerini tanımlarsınız.
Ardından, gizlenecek öğeleri bulmanız gerekir. DOMhelp yöntemini en yakınSibling() kullanarak, satır sonlarını değil, gerçekten ulaşmak istediğiniz öğeleri gizlemeye çalıştığınızdan emin olabilirsiniz. Olay işleyici yöntemleri tarafından erişilebilir olmaları için öğeleri ana nesnenin özelliklerinde saklayın.
Öğeleri gizleme sınıfını ekleyerek gizleyebilirsiniz ve onay kutusuna letterChange() yöntemini işaret eden bir tıklama olay işleyicisi ve seçim kutusuna SubjectChange() öğesini işaret eden bir değişiklik işleyicisi atayabilirsiniz.
İşaretli özelliğini test etmeden önce, letterChange() yöntemindeki getTarget() aracılığıyla onay kutusunu alırsınız. Özellik işaretliyse, gizleme sınıfını kaldırırsınız; yoksa eklersiniz.
SubjectChange() yöntemi aynı şekilde çalışır; hedefi alır ve beşinci seçeneğin seçili olup olmadığını (yani, selectedIndex’in 4’e eşit olup olmadığını) kontrol edersiniz. Öyleyse, isteğe bağlı öğeden gizleme sınıfını kaldırırsınız; yoksa eklersiniz. Ek olarak, yöntem, kullanıcıların hemen yazmaya başlayabilmeleri için tarayıcının odağını yeni gösterilen öğeye ayarlar.
Bağlı öğeleri göstermek ve gizlemek, bir formun parçalarını diğer seçeneklerle bağlantılı hale getirmenin bir yoludur. Farklı bir yaklaşım, onları görünür tutmak, ancak devre dışı bırakılmış bir özellik eklemektir. Bu, kullanıcı için değiştirilmelerini imkansız hale getirir ve tarayıcı onları gri renkte gösterir.
Bu, yalnızca öğeleri gizlemekten biraz daha az çok yönlüdür, çünkü devre dışı özniteliği yalnızca giriş, metin alanı, seçim, seçenek, optgroup ve düğme için geçerlidir. Windows’ta Firefox’ta formun devre dışı bırakılmış öğelerle nasıl göründüğünü gösterir.
Komut dosyasındaki temel fark, devre dışı bırakmak istediğiniz her girdi öğesini ayrı ayrı hedeflemeniz gerektiğidir. Radyo düğmeleri durumunda bu, bir döngüden geçmeniz gerektiği anlamına gelir. Komut dosyasındaki değişiklikler kalın harflerle vurgulanmıştır ve kendi kendini açıklayıcı olmalıdır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)