Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Kullanıcı Arayüzleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Kullanıcı Arayüzleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Mobil İçerik Kullanımı

Kullanıcı Arayüzleri

Mobil bilgi cihazları için bir kullanıcı arabirimi, MIDP 1.0 belirtimini oluşturmanın ilk aşamalarında masanın etrafında oturanlar için zorlayıcı bir şey olabilirdi.

JSR 37 için Java Topluluk Sürecinin (MIDP 1.0) bir parçası olan Symbian da dahil olmak üzere sınırlı güç, görüntüleme ve depolama özelliklerine sahip bir cihazla karşı karşıya kalan katılımcılar, bu sorunun en iyi nasıl çözüleceği konusunda uzun uzun düşünmüşlerdir.

MIDP cihazları, elbette, uygulama geliştirmekle görevli olanlar için oldukça zorlayıcıdır. Uygulama tasarımındaki zorluğun çoğu, kurumsal kullanıcının kolayca kavrayabileceği kadar sezgisel veya oyuncu için yeterince ilgi çekici, gelişmiş, üretken bir uygulama oluşturmaya çalışmaktır. Ayrıca kısıtlı bir ortamda çalışabilmelidir.

Java geliştiricileri bu noktada kendilerine şu soruyu sorabilirler: “J2ME teknolojisinin ne kadarının J2SE’den uyarlandığını veya kısaltıldığını görebiliyorum, öyleyse neden aynısını kullanıcı arabirimi için yapmıyorum?” Birçoğu cihaz paradigmasının kendisiyle ilgili olan çok sayıda neden vardır. AWT, masaüstü uygulamaları için tasarlanmıştır.

Masaüstü paradigması, diğer uygulamalardan devralınan kullanımdan yararlanır: belirli bileşenlerin amacı ve kullanımı ve bunlar arasındaki gezinme kullanıcı tarafından anlaşılır ve bu nedenle yeniden öğrenilmesi gerekmez. Ayrıca sezgiseldir: daha fazla alan, GUI’nin daha dolu, daha açıklayıcı etiketlere sahip olmasını sağlar ve bir işaretçi aygıtı, bu komutları başlatmak için uygun bir yol sağlar.

Mobil uygulamalar için ana hususlardan biri taşınabilirlik olmalıdır. Piyasada hepsi farklı ekran boyutlarına ve tuş takımlarına sahip birçok farklı cihaz bulunmaktadır. Bazılarında işaretçi aygıtları, bazılarında oyun çubukları ve diğerlerinde tam klavye bulunur. MIDP tüm bu cihazları karşılamak zorunda kaldı.

Mobil cihazların pencere yönetimine veya yeniden boyutlandırmaya büyük bir ihtiyacı yoktur. Açıkçası, AWT tipi bir arayüz, bu kadar küçük bir cihazda aşırıya kaçacaktır. Örtüşen pencereler, formlar arasında geçiş yapma ve ardından yeniden boyutlandırma gibi özellikler boşa gider. Düğmeler de belirli yerlere yerleştirilir. Mobil kullanıcı arayüzünün daha akıcı ve dinamik olması gerekiyor.

Üreticiler, odak grupları, kullanılabilirlik çalışmaları ve diğer pazar araştırmaları ile cihazlarını kullanıcılar üzerinde test etmek için çok zaman harcadıklarından, kullanıcıların cihazın ekranına veri girmenin ve buradan okumanın başka bir yöntemini öğrenmelerini beklemek boşa gider. Bir PC kullanıcısının PC kullanıcı arayüzünü kullanarak edindiği kalıtsal bilgiyi hatırlıyor musunuz? Aynısı bir mobil kullanıcı arayüzü için de geçerlidir.

Bu nedenle, üst düzey UI bileşenlerinin her birinin uygulanması cihazların kendilerine bırakılmıştır ve sonuç olarak MIDP GUI (LCUI olarak bilinir) aşağıdakileri dikkate alacak şekilde tasarlanmıştır:

• taşınabilir bir kullanıcı arabirimi
• küçük cihazların form faktörü, ekran boyutu, veri giriş yöntemleri ve işlemci boyutunun dikkate alınması: AWT nesnelerini işlemek ve bunların çöp toplama işlemleriyle uğraşmak kısıtlı bir cihaz için uygun olmayacaktır.
• birçok kişi hareket halindeyken veya elindeki göreve tam olarak konsantre olmadığında cihazları kullanacak; cihazların birçoğu tek elle kullanılacaktır, ancak bazıları işaretleme cihazı kullanabilir
• uygulamaların kullanıcı arabirimi, cihazdaki yerel uygulamalarla karşılaştırılabilir olmalıdır.


Kullanıcı arayüzü nedir
Donanım arayüzü
Kullanıcı arayüzü tasarımı
Arayüz nedir
Telefonda kullanıcı arayüzü nedir
Grafik arayüz nedir
Kullanıcı arayüzü örnekleri
Komut Arayüzü Nedir


MIDP UI API’sinin Yapısı ve Sınıfa Genel Bakış

LCDUI, her ikisi de olay işleme yeteneklerine sahip olan yüksek seviyeli ve düşük seviyeli API’lere bölünmüştür.

Üst düzey API, ekran boyutu ve giriş yönteminden bağımsız olarak birçok cihazda taşınabilir olması gereken uygulamalar için tasarlanmıştır. Bu uygulamalar genellikle üzerinde çalıştıkları cihazdan haberdar olabilir ve buna göre ayarlamalar yapabilir. Bunun basit bir örneği, bir işaretleme cihazının mevcut olup olmadığı olabilir.

Bu sınıf kümesi yüksek düzeyde soyutlamaya sahiptir ve bu nedenle geliştiricinin görünüm ve his üzerinde çok az kontrolü vardır. Daha spesifik olarak, programcının bileşenlerin rengi, yazı tipi ve stili üzerinde hiçbir kontrolü yoktur; ekrandaki görüntünün kaydırılması ve gezinmesi, temel uygulamaya bırakılmıştır.

Tersine, düşük seviyeli API çok az soyutlama sağlar ve programcıya nesnelerin ekranda nereye yerleştirileceği konusunda hassas kontrol sağlar. Bu tür uygulamaların tipik örnekleri, grafiklerin ekranda piksel düzeyinde yerleşim gerektirdiği oyunlardır.

Olay dinleyicileri, nesne konumlandırması üzerinde hassas kontrol sağlamanın yanı sıra, tuşlara basma ve bırakma gibi ilkel olayları da izleyecektir. Geliştiricinin ayrıca somut anahtarlara ve işaretçi eylemlerine erişimi vardır. Canvas ve Graphics nesneleri, düşük seviyeli API sınıflarının temelidir.

Tipik olarak, bu uygulamalar, üst düzey API kullanılarak geliştirilenlerden daha az taşınabilirdir. Ancak bu, bu uygulamaların taşınabilir hale getirilemeyeceği anlamına gelmez. Kullanıcı arayüzünü ana oyun mantığından ayırmaya yönelik bazı dikkatli tasarımlar, ölçek ekonomileri sağlayabilir ve bu tekniklerin ve teorilerin birçoğu araştırılacaktır.

Canvas nesnesi, ekran boyutunu sorgulamak ve ayrıca tuş takımındaki belirli tuşlara erişmek için genel bir yöntem sağlayan oyun-anahtar eşleme kullanımıyla tuşları belirlemek için yöntemler sağlar. Bu eşleme, oyun geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu eylemlerin çoğunu belirlemeye yardımcı olur ve altlık üzerindeki belirli tuşların düzenini, bir oyuncunun oyun oynarken üstlenebileceği mantıksal konumlara eşler.

LCDUI Modeli

MIDP kullanıcı arayüzünün temel soyutlama seviyesinde Görüntülenebilir nesne bulunur. Bu, kullanıcı girişiyle birlikte cihaza özgü grafik işlemeyi kapsar ve herhangi bir zamanda yalnızca bir Görüntülenebilir nesne görünebilir.

İki API’de üç tür Görüntülenebilir nesne vardır:

• List veya TextBox gibi karmaşık, önceden tanımlanmış, değişmez kullanıcı arabirimi bileşenleri
• Form gibi diğer nesneleri veya kullanıcı arayüzü bileşenlerini içerebilen genel nesneler; metin alanları gibi giriş nesneleri, örneğin kullanıcı girişini, bir şifre girişini yakalayabilen ekranlar sağlamak için eklenebilir.
• alt düzey API’nin bir parçası olan Canvas gibi kullanıcı tanımlı ekranlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın