Kaba Tasarım – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Kaba Tasarım
Site görünümü kaba tasarımında, köprü metni mimarı, site görünümü haritasını bir dizi WebML alanında birleştirmek ve her alanın içeriğini ve görünürlüğünü belirtmek için gösterilen her site görünümüne bir dizi iyileştirme adımı uygular.
İlk aktivite, alanların belirlenmesinden oluşur. Alanların tanımlanması, uygulamanın modüllere bölünmesine ilişkin bir ön fikri somutlaştıran işlevsel gereksinimlerin ve site görünümü haritalarının yeniden incelenmesiyle başlar. Bu girdilerden tasarımcı, geliştirilecek site görünümü alanlarının birleştirilmiş listesini oluşturur ve her site görünümünün ilk WebML temsilini üretir.
Alanlar oluşturulduktan sonraki adım, alan görünürlüğünü ifade etmektir. Bir alan şunlar olabilir:
- Kapsayıcı site görünümüne erişildiğinde varsayılan olarak erişiliyorsa, varsayılan bir alan. Tipik olarak, bir site görünümündeki varsayılan alan, site görünümü ana sayfasını içeren alandır.
- Web sitesindeki diğer herhangi bir alandan küresel olarak erişilebilir olduğunda bir dönüm noktası alanı. Tipik olarak, “yer işareti” olma kavramı, kullanıcının uygulamanın herhangi bir sayfasından yer işareti alanına “atlamasına” izin veren, Web sitesinin tüm sayfalarında bulunan bazı yer işareti alanları menüsünün oluşturulmasına fiziksel olarak çevrilir.
- Yalnızca diğer alanların bazı sayfalarından açık, noktadan noktaya gezinme bağlantıları aracılığıyla ulaşılabilen bir hipermetin parçasına karşılık gelen bir iç alan.
Alanların görünürlüğü, WebML yer işareti ve varsayılan gösterimler uygulanarak ifade edilir. Alan X varsayılan alandır; bu nedenle, site görünümüne girildiğinde erişilendir. Alan X ve alan Z, dönüm noktası alanlarıdır; bu nedenle, SiteView’ın herhangi bir sayfasına varsayılan sayfalarına bağlantılar eklenecektir. Y ve K alanları, bunun yerine, belirli sayfalardan açık bağlantılarla ulaşılabilen dahili alanlardır.
Kaba tasarımın son adımı, her bir alanla ilişkili içeriğin belirlenmesidir. Gereksinim analizi sırasında toplanan site görünümü haritaları, her bir alan tarafından sunulan hizmetlerin resmi olmayan bir metinsel açıklamasını içerir. İçerik belirtimi, veri şemasının nesnelerinin alanı inşa etmedeki rolünü vurgulayarak, içerik ve işlevlerin alanlara atanmasını daha da detaylandırır.
Bir alanın içeriği, aşağıdaki gibi sınıflandırılan hiper metin parçaları cinsinden ifade edilir:
- Çekirdek bilgi nesnelerini temsil eden belirli varlıkların veya varlık gruplarının içeriğini yayınlayan çekirdek hiper metinler.
- Temel kavramlara çeşitli erişim biçimlerini destekleyen köprü metinlerine erişin. Temel kavramları birbirine bağlamak için kullanılan ara bağlantı köprü metinleri.
- Kullanıcı tanımlama, erişim hakları yönetimi, kişiselleştirilmiş içerik teslimi ve kişisel nesne yönetimi gibi kişiselleştirme amaçları için kullanılan kişiselleştirme hipermetinleri
- Varlıkların oluşturulması, silinmesi ve güncellenmesi ve ilişkilerin oluşturulması ve silinmesi gibi içerik yönetimi işlemlerini destekleyen içerik yönetimi köprü metinleri.
En iyi web tasarım siteleri
Web Tasarım Ajansı
En iyi web tasarım firmaları
Web sitesi tasarımı ücretsiz
Web tasarım örnekleri
Web tasarım öğrenme
Özel tasarım web sitesi
Web tasarım Nasıl yapılır
Alanlara dahil edilen köprü metni parçaları, resmi olmayan bir metin gösterimi kullanılarak ifade edilir; bir alanın sınırları içine dahil edilen aşağıdaki ifadeler, kapalı hipermetin parçalarını belirtir:
- Core(CoreEntity,Component1, . . . ,ComponentN) çekirdek varlık CoreEntity ve onun alt bileşen varlıkları Component1, hakkında içeriğin yayınlanmasını ifade eder. . . ,BileşenN.
- Access(CoreEntity,AccessEntity1, . . . ,AccessEntityN), bir veya daha fazla varlık CoreEntity örneğine erişimi belirtir,
kategorize eden varlıklar AccessEntity1 aracılığıyla adım adım seçim yoluyla. . . ,ErişimVarlığıN. Kategorize eden varlıklar belirtilmediğinde, köprü metni parçası, arama mekanizmaları aracılığıyla çekirdek varlığa erişimi destekler. - Interconnection(Role1, . . . ,RoleN), Entity1 örneklerinden EntityN örneklerine navigasyonu belirtir; burada Entity1 ve EntityN, Role1 ilişki rolleri dizisiyle bağlanan çekirdek varlıklardır. . . ,Rol N.
- Create&Connect(Entity1,Role1, . . . ,RoleN), Varlık1 öğesinin yeni bir örneğinin ve muhtemelen bağlantının oluşturulmasını belirtir.
- Role1, ilişki rolleri aracılığıyla yeni örneğin N mevcut varlığa. . . ,Rol N.
- Modify(Entity1), Entity1 varlığının örneklerinin değiştirilmesini belirtir.
- Sil(Varlık1), Varlık1 varlık örneklerinin silinmesini belirtir.
- Connect(Role1),Disconnect(Role1) sırasıyla Role1 ilişki rolü örneklerinin oluşturulmasını ve silinmesini belirtir.
- Set(ContextInformation), site görünümünün tüm sayfalarında kullanıma sunulan bazı küresel bilgi parçalarının ayarını belirtir.
- Bağlam bilgisi tipik olarak bir öznitelik değeridir, örneğin bir varlık örneğinin OID’si.
Haber öğeleri oluşturmaya, silmeye ve değiştirmeye ayrılmış bir alan için içerik belirtimi örneğini gösterir. NewsCategory’yi kategorize eden bir varlık olan News’e erişilir ve seçilen kategorideki haberler silinebilir ve değiştirilebilir; alan ayrıca, seçilen kategori içinde bir haber parçası oluşturma ve site görünümünün tüm sayfalarında ve alanlarında mevcut kategoriyi global bir parametre olarak belirleme olanağını da içerir.
Detaylı Tasarım
Bir site görünümünün taslak şeması yerleştirildikten sonra, her alanın genel metinsel açıklamalarını kaba tasarım tarafından ifade edilen özellikleri destekleyen bir WebML belirtimine dönüştürerek onu iyileştirmek mümkündür. Ayrıntılı tasarım süreci, sayfa tanımlama, sayfa görünürlük belirtimi ve sayfa içerik belirtimi gibi gösterilen iyileştirme adımlarını site görünümünün tek tek alanlarına yinelemeli olarak uygular.
Sayfa tanımlama, bir alanın sayfalara bölünmesini ele alır. Her sayfaya, çevreleyen alanın içeriğinin ve işlevlerinin bir bölümü atanır ve bu paylaştırma, içerik öğelerini ve yüksek derecede tutarlılığa sahip işlevleri bir arada tutarak hiper metnin kullanılabilirliğini ve etkinliğini optimize etmeyi amaçlar ve gevşek bağlı özellikleri ayırma söz konusudur.
Sayfa belirtimine bir örnek olarak, gösterilen alanın kaba belirtimini göz önünde bulundurun. Alanın içeriği, gösterildiği gibi üç farklı sayfaya atanabilir: ilk sayfa, kategorisi aracılığıyla haberlere erişime, mevcut kategori olarak bir kategori seçimine ve bir haberin silinmesine izin verir. geçerli kategori için öğe; ikinci sayfa (NewsModification) tek bir haber parçasının değiştirilmesine izin verir; üçüncü sayfa (NewsCreation), yeni bir haber parçasının oluşturulmasını destekler.
Sayfalara bu işlev ve içerik tahsisi, tüm içerik yönetimi işlevlerini aynı sayfada tutmak pratik olmadığından ve bu nedenle her içerik yönetimi işlemi özel bir sayfaya atandığından, alan ve mantıksal uyum nedenleriyle gerekçelendirilir.