Java Şifreleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Java Şifreleme
Yalnızca Java Şifreleme Uzantısında (JCE) bulunan sınıfları kullanır. JCE, ihracatı ABD hükümeti tarafından sınırlandırılan kriptografik yazılım içerir. Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada dışında yaşıyorsanız bu yazılımı indirmeniz yasal değildir.
-e seçeneği verileri şifreler ve -d seçeneği şifresini çözer. Bu işi yapmak için bir şifre kullanılır. Şifre bir anahtar kullanır. Farklı tuşlar farklı sonuçlar üretecektir. SecretWriting, anahtarını SecretKey.ser adlı bir dosyada saklar.
Programı ilk çalıştırdığınızda, SecretWriting bir anahtar oluşturur ve bunu dosyada saklar. Ardından, anahtar dosyadan yüklenir. Dosyayı kaldırırsanız, SecretWriting yeni bir anahtar oluşturacaktır. Verileri şifrelemek ve şifresini çözmek için aynı anahtarı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Bu simetrik bir şifrenin bir özelliğidir. Şifrelerin farklı çeşitleri hakkında daha fazla konuşacağız.
SecretWriting, onu ilk kullandığınızda bir anahtar oluşturmak zorundadır. Bu işlem birkaç saniye sürebilir, bu yüzden beklemeye hazırlıklı olun.
Bu arada bu programdaki adımlara bir göz atalım:
1. Komut satırı bağımsız değişkenlerini kontrol edin. -e veya -d şeklinde bir seçenek ve bir dizi bekliyoruz.
2. Sonra şifreyi kullanmak için bir anahtara ihtiyacımız var. Önce SecretKey.ser adlı bir dosyadan anahtarın serisini kaldırmaya çalışıyoruz. Bu başarısız olursa, yeni bir anahtar oluşturmamız gerekir. Bir KeyGenerator nesnesi anahtarlar oluşturur. Masher örneğinde bir MessageDigest elde ettiğimiz gibi, bir fabrika yöntemi kullanarak bir KeyGenerator elde ederiz. Bu durumda DES (Data Encryption Standard) şifreleme algoritması için bir anahtar istiyoruz.
KeyGenerator oluşturucu = KeyGenerator.getInstance(“DES”); Rastgele yeni bir anahtar üretmek için anahtar üreteci rastgele bir sayı ile başlatılmalıdır. SecureRandom’u başlatmak birkaç saniye sürer, bu yüzden sabırlı olun.
Bu yapıldıktan sonra, bir anahtar oluşturmaya ayarlıyız. Programı bir sonraki çalıştırışımızda aynı anahtarı kullanabilmemiz için anahtarı SecretKey.ser dosyasına seri hale getiriyoruz.
3. Anahtarımızı aldıktan sonra, hemen hemen aynı şekilde bir şifre elde ederiz:
Şifre cipher = Cipher.getInstance(“DES/ECB/PKCS5Padding”);
Bu, DES algoritmasını ve Cipher’ın ihtiyaç duyduğu diğer bazı parametreleri belirtir.
4. Son olarak, giriş verilerini şifreler veya şifresini çözeriz. Şifre, başlatılmamış bir durumda oluşturulur; şifreleme modu veya şifre çözme modu için bir anahtarla başlatılmalıdır.
Bu, init() çağrılarak gerçekleştirilir. Şifreleme yaparken, -e seçeneğinden sonraki tüm komut satırı bağımsız değişkenlerini alır ve bunları tek bir dizide, amalgamda birleştiririz.
Sonra bu dizgeden bir bayt dizisi alırız ve bunu Cipher’in doFinal() yöntemi çağrısında şifreleriz.
Son olarak Masher örneğinde olduğu gibi ham şifreli baytları base64’e çevirerek görüntülüyoruz. Şifre çözme, tersten aynı işlemdir. Base64’ten komut satırı bağımsız değişkenini bir bayt dizisine dönüştürüyoruz. Daha sonra bunun şifresini çözmek için Cipher nesnemizi kullanırız.
Ortaya çıkan byte dizisinden yeni bir String oluşturup görüntülüyoruz. Bir String ve bir bayt dizisi arasında dönüştürme için bir kodlama belirttiğimize dikkat edin.
Varsayılan kodlamayı (argümansız getBytes()’i çağırarak) kullanırsak, bu program tarafından üretilen şifreli metin bir makineden diğerine taşınabilir olmayabilir. Tüm Unicode karakterleri ifade edebildiği için standart kodlama olarak UTF8 kullanıyoruz.
UTF8 hakkında daha fazla bilgi için, bunu bir dizgeden bir bayt dizisine ve geriye dönüştürmenin standart bir yolu olarak düşünün.
Bu sadece bir tanıtım programıdır. Anahtar yönetiminin güvenli olmadığını unutmayın. SecretWriting, gizli anahtarı sessizce bir disk dosyasına yazar. Gizli bir anahtar gizli tutulmalıdır – kullanıcıya haber vermeden bir dosyaya yazmak akıllıca değildir. Çok kullanıcılı bir sistemde, diğer kullanıcılar anahtar dosyasını kopyalayarak gizli mesajlarınızı çözmelerini sağlayabilir.
Daha iyi bir yaklaşım, kullanıcıdan anahtarı güvenli bir yere, korumalı bir dizine, bir tür korumalı veritabanına, bir diskete veya belki bir akıllı karta koymasını istemek olacaktır. Başka bir yaklaşım, anahtarı diske yazmadan önce şifrelemektir. Bunu yapmanın iyi bir yolu, kapsanan parola tabanlı şifreleme kullanmaktır.
SecretWriting pek bir şey yapmasa da, kriptografik olarak etkinleştirilen bir e-posta uygulamasını uygulamak için nasıl genişletilebileceğini görebilirsiniz. Böyle bir uygulama geliştireceğim.
Java şifreleme algoritmaları
Mono alfabetik şifreleme
Mono alfabetik şifreleme hesaplama
Java Sezar ŞİFRELEME
Metin şifreleme
Kavramlar
Uygulama programlama düzeyinde, bir programı güvenli hale getirmek için pek çok seçenek vardır. Kriptografi, uygulama programcısının cephaneliğindeki en büyük, en kötü araçtır. Ancak, kriptografik olarak etkinleştirilen bir programın mutlaka güvenli olmadığını anlamak önemlidir. Dikkatlice planlanmış ve sürekli incelenmiş bir güvenlik stratejisi olmadan, kriptografi size pek bir fayda sağlamaz.
Doğru kullanıldığında, kriptografi şu standart güvenlik özelliklerini sağlar:
• Gizlilik, verilerin yetkisiz kişilerce görüntülenemeyeceğini garanti eder.
• Dürüstlük, verilerin bilginiz dışında değiştirilmediğini garanti eder.
• Kimlik doğrulama, muhatap olduğunuz kişilerin sahtekar olmadıklarını garanti eder.
Rastgele sayılar birçok kriptografik algoritmada kullanılır. Bölümün sonunda bilgisayar tarafından üretilen rasgele sayılardan biraz bahsedeceğim. Bu çalışmada kullanılan kriptografik algoritmaları tartışarak toparlayacağız.
Gizlilik
Çoğumuz postalarımızı başkalarının okumasını istemeyiz, bu yüzden kartpostal yerine mektup kullanırız. İnternetteki hemen hemen tüm bilgiler kartpostal eşdeğerinde iletilir. Kimse sizi kasten gözetlemiyor olsa bile, elektronik posta genellikle yanlış gönderilir.
Bir alıcının adresini yanlış yazarsanız, postanız bir yerdeki sistem yöneticisine gönderilebilir. Gizli olduğunu düşündüğünüz bilgilerin İnternette yüzbinlerce kişiye ulaşması şaşırtıcı derecede kolaydır.
Bilgisayarınızın sabit diskindeki veriler bile şaşırtıcı bir şekilde iş arkadaşlarınız, ofisinizi temizleyen kişiler ve bilgisayarınıza fiziksel erişimi olabilecek herkes tarafından kullanılabilir. Mevcut işinizden ayrılmayı düşünüyorsanız, özgeçmişinizin bir kopyasını ofis bilgisayarınızda bırakmak muhtemelen kendinizi rahat hissetmezsiniz; birisi onu bulabilir.
Bilgilerinizi meraklı veya meraklı gözlerden korumak için ekstra önlemler almanız gerekmektedir. Bilgileri korumanın yaygın bir yolu, onu gönderen uçta şifrelemek ve alıcı uçta şifresini çözmektir.
Şifreleme, düz metin adı verilen verileri alma ve matematiksel olarak şifreli metin adı verilen okunamaz bir karmaşaya dönüştürme işlemidir. Şifre çözme, şifreli metni alır ve tekrar düz metne dönüştürür. Dönüşümleri gerçekleştiren matematiksel algoritmaya şifre denir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)