Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Java Enterprise Nedir? – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Java Enterprise Nedir? – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JLabel Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Java Enterprise Nedir?

Java Enterprise API’leri, en yaygın olarak kullanılan bir dizi dağıtık bilgi işlem teknolojileri ve ağ hizmetleri için destek sağlar. API’ler, dağıtılmış uygulamalar için yapı taşlarıdır. Bölümün sonunda, kurumsal bir uygulama üretmek için bu ayrı API’lerin birlikte nasıl kullanılabileceğini gösteren bazı kurumsal bilgi işlem senaryoları sunacağız.

Veritabanlarıyla Çalışmak

JDBC (Java Veritabanı Bağlantısı), ilişkisel veritabanı sistemleriyle çalışmak için Java Enterprise API’dir. JDBC, bir Java programının bir veritabanı sunucusuna SQL sorgusu ve güncelleme ifadeleri göndermesine ve sunucu tarafından döndürülen sorgu sonuçlarını alıp yinelemesine izin verir. JDBC ayrıca, veritabanı sunucusundan veritabanı ve tabloları hakkında meta bilgiler almanıza olanak tanır.

JDBC API, belirli veritabanı sistemleri tarafından tanımlanan satıcıya özel API’lerden bağımsızdır. JDBC mimarisi, bir veritabanı sunucusuyla iletişimin ayrıntılarını gizleyen bir Sürücü sınıfına dayanır. Her veritabanı sunucusu ürünü, Java programlarının kendisiyle iletişim kurmasına izin vermek için özel bir Sürücü uygulaması gerektirir.

Büyük veritabanı satıcıları, ürünleri için JDBC sürücülerini kullanıma sunmuştur. Ayrıca, Java programlarının mevcut ODBC sürücüleri aracılığıyla veritabanlarıyla iletişim kurmasını sağlamak için bir “köprü” sürücüsü mevcuttur.

JDBC API, Java 1.1’de tanıtılan java.sql paketinde bulunur. Java 2 platformunun 1.2 sürümü, gelişmiş veritabanı özelliklerini desteklemek için bu pakete bir dizi yeni sınıf ekler.

Java 1.2 ayrıca javax.sql standart uzantı paketinde ek özellikler sağlar. javax.sql, veritabanı sorgu sonuçlarını JavaBeans olarak işlemek, veritabanı bağlantılarını birleştirmek ve bir ad hizmetinden veritabanı bağlantı bilgilerini almak için sınıflar içerir. Uzantı paketi ayrıca kaydırılabilir sonuç kümelerini, toplu güncellemeleri ve Java nesnelerinin veritabanlarında depolanmasını da destekler.

JDBC API basit ve iyi tasarlanmış. SQL ve genel olarak veritabanı programlamaya aşina olan programcılar, Java’daki veritabanlarıyla çalışmayı çok kolay bulmalıdır.

Uzak Yöntem Çağırma

Uzak yöntem çağırma, dağıtılmış bilgi işlem için üst düzey, genel bir yaklaşım sağlayan bir programlama modelidir. Bu model, nesne yönelimli programlama paradigmasını dağıtılmış istemci-sunucu programlamasına genişletir; bir istemcinin, sunucuda bulunan uzak nesneler üzerindeki yöntemleri çağırarak bir sunucuyla iletişim kurmasını sağlar.

Normal bir yerel nesnenin yöntemlerini çağırmak için kullanacağınız sözdizimini kullanarak uzak yöntemleri çağırırsınız. Dağıtılmış bilgi işlem için bu model çeşitli şekillerde uygulanabilir. Bu yollardan biri Java Uzak Yöntem Çağırma (RMI) API’sidir. RMI, Java 1.1’de tanıtılan ve Java 2 platformunun 1.2 Sürümü için geliştirilmiş olan java.rmi paketinde ve alt paketlerinde uygulanmaktadır.

Java RMI uygulaması tam özelliklidir, ancak yine de basit ve kullanımı kolaydır. Elbette, ağ merkezli ve dinamik olarak genişletilebilir bir platformun üzerine inşa edilerek basitliğinin çoğunu kazanır. Ancak, hem istemcinin hem de sunucunun Java’da uygulanmasını gerektirerek basitlik kazanır.


Java SE nedir
Java EE vs Spring
Java JDK Nedir
J2ee Nedir
Java Nedir
Jdk nedir ne işe yarar
Java SDK nedir
Jre nedir


Bu gereksinim, hem istemcinin hem de sunucunun ortak bir veri türleri kümesini paylaşmasını ve örneğin java.io paketinin nesne serileştirme ve seri durumdan çıkarma özelliklerine erişmesini sağlar. Öte yandan bu, RMI’nin eski sunucularda bulunan nesneler gibi Java dışındaki dillerde yazılmış dağıtılmış nesnelerle kullanılamayacağı anlamına gelir.

Ayrıca, RMI kullanılarak yazılan sunucuların yalnızca Java ile yazılmış istemciler tarafından kullanılabileceği anlamına gelir. Pratikte, RMI, istemcilerin ve sunucuların her zaman Java ile yazılacağı açık olan durumlar için mükemmel bir dağıtılmış nesne çözümüdür. Neyse ki, bu tür birçok durum var.

Java.rmi paketi, ağ bağlantılı, nesne yönelimli programlar oluşturmayı kolaylaştırır. Alt düzey teknolojileri kullanarak ağ bağlantılı uygulamalar yazmak için zaman harcayan programcılar, genellikle RMI’nin gücü karşısında hayrete düşerler.

Java.rmi, RMI’yi bu kadar kolay hale getirerek, bir ağ üzerinden birbirleriyle etkileşime giren gevşek nesne gruplarından oluşan gelecekteki uygulamalara ve sistemlere giden yolu gösterir. Bu nesneler, hem diğer nesnelerin yöntemlerini çağırarak istemciler olarak hem de kendi yöntemlerini diğer nesnelere maruz bırakarak sunucular olarak hareket edebilir.

Dağıtılmış Nesneler

Az önce gördüğümüz gibi, RMI hem istemci hem de sunucu Java ile yazıldığında iyi çalışan dağıtılmış bir nesne çözümüdür. Ancak, istemcilerin ve sunucuların keyfi dillerde yazılabileceği heterojen ortamlarda çalışmaz. Bunun gibi ortamlar için Java 2 platformu, dağıtılmış nesneler üzerinde uzaktan yöntem çağırma için CORBA tabanlı bir çözüm içerir.

CORBA (Common Object Request Broker Architecture), Nesne Yönetim Grubu (OMG) tarafından tanımlanan, yaygın olarak kullanılan bir standarttır. Bu standart, org.omg.CORBA paketinde ve alt paketlerinde Java 2 platformunun temel bir parçası olarak uygulanmaktadır.

Uygulama, bir Java uygulamasının hem istemci hem de sunucu olarak diğer ORB’lerle ve dolayısıyla diğer CORBA nesneleriyle iletişim kurmak için kullanabileceği bir Nesne İstek Aracısı (ORB) içerir. Uzak CORBA nesnelerinin arayüzleri, Arayüz Tanımlama Dili (IDL) ile platformdan ve dilden bağımsız bir şekilde tanımlanır. 

Adlandırma ve Dizin Hizmetlerine Erişim

JNDI (Java Adlandırma ve Dizin Arabirimi), ağ bağlantılı adlandırma ve dizin hizmetleriyle çalışmak için Java Enterprise API’dir. Java programlarının ad sunucularını ve dizin sunucularını kullanarak nesneleri veya verileri ada göre aramasına ve belirli bir dizi öznitelik değerine göre nesneleri veya verileri aramasına izin verir. JNDI, javax.naming paketinde ve alt paketlerinde Java 2 platformunun standart bir uzantısı olarak uygulanmaktadır.

JNDI API, herhangi bir belirli ada veya dizin sunucusu protokolüne özgü değildir. Bunun yerine, herhangi bir ad veya dizin sunucusuyla çalışacak kadar genel olan genel bir API’dir. Belirli bir protokolü desteklemek için, o protokol için bir servis sağlayıcıyı bir JNDI kurulumuna bağlarsınız. Servis sağlayıcılar, NIS, LDAP ve Novell’in NDS’si gibi en yaygın protokoller için uygulanmıştır. Servis sağlayıcılar ayrıca RMI ve CORBA nesne kayıtları ile etkileşime girecek şekilde yazılmıştır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın