İçerik Yönetim Sistemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
İçerik Yönetim Sistemi
Tüm görünümü ve hissi betiklerinizin dışında ve stil sayfasının içinde tutmak (ve dolayısıyla onu CSS tasarımcısının sorumluluğunda tutmak) işin sadece yarısıdır.
Bir projenin bakımı sırasında, örneğin belirli bir arka ucu veya İçerik Yönetim Sistemini (CMS) desteklemek için CSS sınıf adlarının değişmesi gerekebilir. Bir örnek, standart bir yapılandırmada mmhide_ ile başlamak için editörün stil seçicisinde görünmemesi gereken sınıflara ihtiyaç duyan Adobe’nin Contribute’u (web sitelerinin WYSIWYG düzenlemesine izin veren hafif bir CMS) olabilir.
Bu nedenle, dinamik olarak uygulanan sınıflarınızın adlarını tasarımcının değiştirmesini kolaylaştırmak önemlidir. En temel hile, sınıf adlarını kendi değişkenlerinde veya parametrelerinde tutmaktır. Bunu daha önceki örneklerde zaten yaptınız. Sınıf adlarını doğrudan uygulayabilirdin.
Bunun yerine, onları ana nesnenin özellikleri olarak yöntemlerin dışına çıkardınız ve JavaScript bilmeyenlerin, yöntemlerinizin kalitesini veya işlevselliğini tehlikeye atmadan sınıf adlarını değiştirmelerine izin vermek için yorumladınız.
Pek çok farklı JavaScript içeriği olmayan daha küçük komut dosyaları ve projeler için, konuyla ilgili bazı belgelerle birlikte verilmesi yeterlidir.
Birkaç belgeye dağılmış çok sayıda dinamik sınıfınız varsa veya kodlayıcı olmayanların kodunuzu değiştirmesi konusunda oldukça paranoyaksanız, parametre olarak tüm sınıflarla birlikte CSS adlı bir nesneyi içeren ayrı bir JavaScript içerme dosyası kullanabilirsiniz. Ona cssClassNames.js gibi bariz bir dosya adı verin ve proje belgelerinde varlığını belgeleyin.
Bu yöntemin pratik sonucu, farklı CSS sınıf adları için (normalde “sınıf” içeren ve bu nedenle programcılar için kafa karıştırıcı olan) parametre adları bulmak zorunda olmamanızdır.
Bu örnekte, cssClassNames.js dosyası nesne değişmez gösterimini kullanır. Verileri bir programdan veya sistemden diğerine aktarmak için kullanılan bir format olan JSON’u kullanırsanız daha da ileri gidebilir ve yorumlardan kurtulabilirsiniz. JSON ve faydaları hakkında daha fazla şey duyacaksınız. Şimdilik, JSON’un sınıf isimlerine sahip dosyayı insanlar için çok daha okunaklı hale getirmenize izin verdiğini fark etmek yeterlidir.
Sunumu davranıştan ayırmak için bu kadar ileri gitmek isteyip istemediğiniz gerçekten size kalmış, ancak projenin karmaşıklığına ve bakım personelinin bilgisine bağlı olarak, önlenebilir birçok hatayı önleyebilir.
CSS Destek Sorunlarının Üstesinden Gelmek
Son yıllarda, CSS web geliştirme için giderek daha önemli hale geldi. Düşen karmaşık iç içe tablo düzenleri, hafif CSS düzenleriyle değiştiriliyor. Ayrıca, görüntü rollover’ları ve katlanır menüler gibi geleneksel olarak JavaScript tarafından ele alınan efektler için CSS çözümleri moda oldu ve tasarım topluluğuna JavaScript’i anlamak zorunda kalmadan kaygan, etkileşimli arayüzler oluşturabilmeleri için yeni bir umut verdi.
Çoğu CSS geliştiricisinin er ya da geç yüzleşmek zorunda kaldığı sorun, eski tarayıcıların desteğinin olmaması veya yeni tarayıcılarla ilgili anlaşılması zor sorunlardı. CSS, nesneleri uygulamayı denemeden önce döngüye, koşullara veya nesnelerin test edilmesine izin veren bir programlama dili olmadığından, bazı efektleri desteklemek için hem CSS’ye hem de JavaScript’e güvenmeniz gerekir.
CSS2 ve CSS3’te, belirli tarayıcıları hariç tutmak için sözde sınıflar, oluşturulan içerik ve CSS hack’leri kullanarak pek çok şey mümkündür, ancak bunların desteklenmesine güvenemezsiniz – özellikle MSIE 6 gibi CSS-sorunlu tarayıcılar hala güçlü değilse, pazar lideri.
CSS korsanları da tarayıcı koklamanın sahip olduğu aynı soruna sahip olma eğilimindedir: yeni bir tarayıcı çıktığında, saldırının gerektirdiği kurallara hala uyup uymadığını kontrol etmeniz gerekir. Şu anda, MSIE 7’nin beta sürümleri, önceki kodlarını kırmak için çok sayıda CSS geliştiricisine ihtiyaç duyuyor.
Yalnızca CSS’ye özgü çok sayıda ilginç konsept, MSIE 6 gibi tarayıcıları desteklemek için bir JavaScript yedeğine güvenerek bu sorunları giderir.
CMS yöntemi özellikleri
Cms içerik yönetim sistemi Nedir
Web tabanlı içerik yönetim sistemleri Nedir
İçerik yönetim sistemi örnekleri
Cms Nedir ne İşe Yarar
İçerik yönetim sistemi programları
Youtube CMS Nedir
İçerik Yönetim Sistemleri PDF
Aynı Yüksekliğe Sahip Birden Çok Sütun Eklemek
Daha önce yalnızca tablo düzenleriyle ilgilenen tasarımcılar için CSS düzenleriyle ilgili en can sıkıcı şeylerden biri, sütunlar için CSS kayan nokta tekniklerini kullanırsanız, bunların aynı yüksekliğe sahip olmamasıdır.
Şimdi liste öğelerini ve ana listeyi sola kaydıran bir stil sayfası uygularsanız ve biraz daha metin ve düzen stili ayarlarsanız, çok sütunlu bir düzen elde edersiniz. Bunu başarmak için CSS oldukça basittir.
Örnekte görebileceğiniz gibi, her sütun farklı bir yüksekliğe sahiptir ve ne paragraflar ne de “daha fazla” bağlantılar aynı konumda değildir. Bu, tasarımın düzensiz görünmesini sağlar ve okuyucunun kafasını karıştırabilir. Bu sorunu çözmenin bir CSS yolu olabilir (insanların ne tür hackler ve geçici çözümler bulduklarından her zaman etkilendim), ancak bu sorunu çözmek için JavaScript kullanalım.
İlk olarak, en yüksek öğenin yüksekliğini ve “more” bağlantıları için kullanılan sınıfı depolamak için bir parametre tanımlayın. (Sonuncusu çok önemlidir ve yakında açıklanacaktır.) init() yönteminin içinde, DOM desteğini ve ID haberleriyle birlikte gerekli öğenin mevcut olup olmadığını test edin.
Öğeyi, diğer yöntemlerde yeniden kullanmak için n özelliğinde saklayın. Ardından listede bulunan başlıklar, paragraflar ve son olarak liste öğeleri için fix() yöntemini çağırın. Diğer öğelerin yükseklikleri sabitlendiğinde maksimum yükseklikleri değişebileceğinden, liste öğelerini en son değiştirmek önemlidir.
fix() yöntemi, biri öğelerin her birine uygulanacak maksimum yüksekliği bulmak ve diğeri bu yüksekliği uygulamak için olmak üzere iki ek yöntemi çağırır.
getHighest() yöntemi önce en yüksek parametreyi 0’a ayarlar ve ardından listedeki elm parametresi olarak gönderilen öğe adıyla eşleşen tüm öğeler arasında döngü yapar. Daha sonra offsetHeight niteliğini okuyarak elemanın yüksekliğini alır.
Bu öznitelik, tarayıcı tarafından oluşturulduktan sonra öğenin yüksekliğini saklar. Yöntem daha sonra öğenin yüksekliğinin en yüksek özellikten daha büyük olup olmadığını kontrol eder ve bu durumda özelliği yeni değere ayarlar. Bu şekilde hangi elementin en yüksek olduğunu bulursunuz.
Dikkat : GetHighest()’in, düzelttiğiniz tüm öğelerden değil, parametre olarak gönderilen öğelerin en yükseğine ihtiyacı olduğundan, burada en yüksek parametreyi 0’a sıfırlamanız önemlidir. Acayip bir kaza sonucu bir H3 en yüksek paragraftan daha yüksekse, paragraflar ve “daha fazla” bağlantılar arasında boşluklar elde edersiniz.
fixElements() yöntemi daha sonra verilen ada sahip tüm öğelere maksimum yüksekliği uygular. “Daha fazla” bağlantıyı belirleyen sınıfı test etmeniz gerektiğine dikkat edin, aksi takdirde bağlantılar en yüksek içerik paragrafıyla aynı yüksekliğe sahip olacaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)