İç İçe Veriler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
İç İçe Veriler
Yuvalanmış bir veri modeli, hiyerarşinin en üst düzeyinde kullanılan varlığın, hiyerarşinin ikinci düzeyindeki varlığa bire bir veya çoktan bire bir ilişki ile bağlanacağı şekilde iki varlıktan oluşan hiyerarşik bir dizindir. hiyerarşi; amacı, dizinin her nesnesiyle ilgili, ancak doğrudan buna dahil olmayan içeriği göstermektir.
Bu model, hiyerarşik dizinlerin rolünü, hiyerarşinin tepesindeki kaynak varlıktan ayrılan bir ilişki rolleri zincirini izleyerek ulaşılan diğer varlıklardan “içe aktarılan” içerikle genişletilen, aynı varlığın birkaç nesnesini gösteren “tekrarlayıcılar” olarak gösterir. .
Hiyerarşik dizin birimi örneğinde, tüm albümlerin başlıklarını ve her albüm için onunla ilişkili tek sanatçının adını ve soyadını gösterir. Sanatçının adı ve soyadı albüm nesnesinin parçası değildir, ancak AlbumToArtist ilişki rolü izlenerek ulaşılabilir.
Alternatif Alt Sayfalarla Dizin
Kullanıcının dizinden herhangi bir nesneyi seçmesine ve ayrıntılarını görüntülemesine izin vererek, farklı türlerdeki nesnelerin bir hiyerarşisini sunmak için alternatif alt sayfa düzenine sahip hiyerarşik bir dizin kullanılır.
Modelin bir örneğini gösterir: sayfa, Sanatçı ve Albüm varlıklarında tanımlanan hiyerarşik bir dizin ve iki VEYA alt sayfası içerir. Dizin biriminde, hiyerarşinin en üst düzeyi Sanatçı varlığının örneklerini görüntüler ve hiyerarşinin ikinci düzeyi, her sanatçı için ArtistToAlbum ilişki rolüyle bağlanan albümleri listeler.
İki OR alt sayfası, sırasıyla albümü veya sanatçıyı görüntülemek için bir veri birimi içerir. İki link hiyerarşik indeksi ve veri birimlerini birbirine bağlar: ArtistInfo veri birimine işaret eden link, indeksten seçilen bir sanatçının OID’sini tutan Artist.OID tipinde bir link parametresi ile ilişkilendirilir; AlbumInfo veri birimine işaret eden bağlantı, bir albümün OID’sini tutan Album.OID türünde bir bağlantı parametresi ile ilişkilendirilir. Kullanıcının seçimine bağlı olarak uygun VEYA alt sayfası görüntülenir.
Yeniden Kullanılabilir Birimler
Bazen aynı sayfaya farklı gezinme yollarıyla erişilmesi gerekir, bu da muhtemelen sayfanın aynı birimine farklı türde parametreler taşır. Farklı türde parametreler alan bir birim, erişilebileceği her farklı yol için bir tane olmak üzere birden çok örtük seçici içermelidir.
Tipik konfigürasyon, çeşitli kaynaklardan erişilen bir sayfadaki bir veri biriminden oluşur. Örnekte, ArtistDetails veri birimi yeniden kullanılabilir birime bir örnektir, çünkü ona farklı girişler sağlayan ve farklı seçiciler gerektiren iki farklı bağlantıyla erişilir.
ArtistIndex biriminden gelen bağlantı, bir sanatçının OID’sini tutan SelArtist parametresi ile ilişkilidir: bu bağlantıda gezinildiğinde, veri birimi seçilen sanatçının verilerini görüntülemek için [OID=SelArtist] seçicisini kullanır, ve zımni seçiciyi yok sayar.
ShortAlbum biriminden gelen bağlantı, bu tür bir albüme bağlı sanatçı nesnesini almak için örtülü seçici [AlbumToArtist(AlbumOID)] tarafından kullanılan bir albümün OID’sini tutan AlbumOID parametresiyle ilişkilidir; bu durumda ima edilen seçici [OID=SelArtist] yok sayılır.
Bu model aynı zamanda çoklu veri birimleri için de geçerlidir. Örnekte ArtistIndex birimi, kullanıcının OID’si bir parametre (SelArtist) olarak AlbümlerAyrıntıları biriminin giriş bağlantısıyla ilişkilendirilmiş belirli bir sanatçıyı seçmesine izin verir; seçilen sanatçının albüm setini görüntüleyin.
AlbumsDetails birimine ikinci bir yoldan da erişilebilir: AlbumMultichoice indeks birimi, kullanıcının OID’leri AlbumsDetails çoklu verisinin ikinci giriş bağlantısıyla bir bağlantı parametresi (SelAlbums) olarak ilişkilendirilmiş bir albüm seti seçmesine olanak tanır. birim; bu bağlantıda gezinildiğinde, örtük seçici [OID IN SelAlbums] çoktan seçmeli indekste seçilen albümlerin ayrıntılarını görüntülemek için kullanılır.
Eğer Formülü
iç içe 7’den fazla eğer
Excel’de EĞER formülü
EĞER(DÜŞEYARA)
Veri doğrulama içinde veri doğrulama
iç içe eğer ve, yada formülü
excel’de iç içe eğer ve formülü
excel’de eğer formülü örnekleri
Çalışan Örnek
Halihazırda gösterilen CDNOW Web sitesinden esinlenilen basit site görünümü parçasını yeniden inceler. Site görünümü, bir sanatçının ve albümlerinin göz atılmasını modeller.
Şimdi WebML modelinin, çalışan örneğin alındığı gerçek sayfalarla nasıl karşılaştırıldığını gösteriyoruz. Her sayfa için yalnızca en alakalı içerik öğelerini ve bağlantılarını dikkate alıyoruz. İlk sayfa (Sanatçı) belirli bir sanatçının verilerini (ArtistData) gösterir: sanatçının adı ve soyadı, fotoğrafı, doğum ve ölüm tarihleri ve yerleri ve biyografik bilgiler.
Böyle bir sayfanın gerçek bir Web sitesinde nasıl görünebileceğini gösteren CDNOW Web sitesinin anlık görüntüsünü temsil eder. Sanatçı sayfasından başlayarak bir bağlantı, sanatçının adını ve soyadını (ArtistShortData) ve tüm albümlerinin listesini (AlbumIndex) içeren ikinci bir sayfaya (AlbumIndex) götürür. Her albüm için kapak resmi, başlık ve yayın yılı sunulmaktadır. CDNOW Web sitesinde böyle bir sayfanın yorumu görünür.
Albümlerden biri seçildiğinde, albüm verilerini (AlbumData), sanatçı adını (ArtistShortData), albüm için mevcut tüm destekleri indirimli ve liste fiyatlarıyla (AlbumData) gösteren Albüm sayfasına ulaşılır. – bumSupports) ve parçaların listesi (AlbumTracks). CDNOW’da albüm sayfasını gösterir.
UML Kullanarak WebML Köprü Metinlerini Temsil Etme
Entity Relationship modeli için yaptığımıza benzer şekilde, bu bölümde hipermetin modelleme kavramlarının UML’de nasıl temsil edilebileceğini kısaca çiziyoruz, böylece bu gösterime aşina olan kullanıcılar, hipermetinlerin kavramsal modellemesini kendi favori gösterimlerini kullanarak gerçekleştirebilirler.
Bir WebML diyagramı temel olarak yapısal bilgileri iletir: Uygulamanın site görünümleri ve alanlar tarafından ifade edilen alt sistemler halinde düzenlenmesi, site görünümlerinin alanlara ve sayfalara ayrıştırılması, bir sayfayı oluşturan bileşenler ve sayfalar arasındaki bağlantı ilişkileridir.
Bu bilgi, UML’nin nesne yönelimli terminolojisinde sistemin analiz düzeyindeki açıklamasına karşılık gelen soyut bir düzeyde temsil edilir. Aslında, bir WebML diyagramı, köprü metninin işlevlerinin, sunucu tarafı bileşenleri ile tarayıcıda yürütülen istemci tarafı nesneleri arasında nasıl bölümlendiğini bilerek yok sayar, ancak uygulamanın mantıksal görünümüne odaklanır.
Bu düşünceler, bir WebML diyagramının bilgilerini temsil etmek için en uygun araç olarak UML sınıf diyagramlarının kullanılmasını önerir. UML modellemede alışıldığı gibi, bir WebML sınıf diyagramı, sınıflar ve ilişkilendirmeler gibi standart UML öğelerini ve stereotiplerle temsil edilen özel öğeleri, etiketli değerleri (yani, modelleme öğelerinin özel özelliklerini) ve modelleme ilkellerini belirtmek için yararlı olan kısıtlamaları içerebilir.