Harici Kullanıcıların Site Görünümü – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Çoğaltılmış Birimleri Faktoringe Ayırma
Bir hipermetnin kullanılabilir olması için, zengin bir navigasyon olanakları seti tasarlanarak içeriğe erişimin mümkün olduğu kadar kolaylaştırılması gerekir. Kullanıcıların bir alanın tüm sayfalarındaki çekirdek nesnelerin konumunda desteklenmesi gerektiğinden, erişim alt şemaları birkaç sayfada çoğaltılma eğilimindedir. Ancak, aynı birimlerin farklı sayfalarda çoğaltılması istenmez, çünkü çoğaltılan birimlerin uygulanması ve sürdürülmesi gerekir.
Sayfa tasarımının kullanılabilirliği ile verimlilik ve bakım gereksinimleri arasında bir denge, iç içe alt sayfaların uygun kullanımıyla sağlanır. Özellikle, yuvalanmış VEYA alt sayfaları, tasarımcının bir sayfanın içeriğini sabit bir bölüm (sayfanın dış kısmına yerleştirilen birimler) ve alternatif VEYA alt bölümüne yerleştirilen birimlere karşılık gelen değişken bir bölüm halinde düzenlemesine izin verir. – sayfalar. Sabit kısım, bir alanın tüm sayfalarında ortak olan erişim alt şemasını barındırabilir ve aynı birimleri birden çok sayfada çoğaltma ihtiyacını ortadan kaldırabilir.
Örnek olarak, Çekirdek varlığının iki erişim varlığı Kategorisi ve Alt Kategori aracılığıyla kategorilere ayrıldığı, gösterilen erişim verileri alt şemasını düşünün. Çekirdek varlık örneklerini sunmak için bir alanın tasarımı gösterilmektedir.
Alan üç sayfadan oluşur:
- Sayfa1 bir kategori dizini ve Çekirdek varlığın örnekleri üzerinde bir arama formunu temsil eden bir giriş birimi içerir; Kategoriler dizin biriminden bir bağlantı Sayfa2’ye yönlendirir.
- Sayfa2, varlık Core örneklerine yakınlaştırma için ikinci bir adımı temsil eder. Sayfa1’den bağlantının hedefi olan seçili kategoriyi gösteren bir veri birimi ve Sayfa1’de seçilen kategorinin alt kategorilerini gösteren erişim varlığı Alt Kategorisi üzerinde ikinci bir dizin içerir. Kullanılabilirliği artırmak için Sayfa1, giriş biriminin ve kategori dizininin bir kopyasını içerir, böylece kullanıcı, Sayfa1’e geri dönmeden kategoriyi değiştirebilir ve arama yapabilir.
- Sayfa3, varlık Core örneklerine erişmek için son adımı temsil eder. Sayfa2’deki bağlantının hedefi olan seçili alt kategoriyi gösteren bir veri birimi, Sayfa2’de seçilen alt kategoriye ait veya arama anahtar sözcüğüyle eşleşen çekirdek örnekleri gösteren varlık Çekirdek üzerinde bir dizin ve bir veri birimi içerir. seçilen çekirdek varlık örneğinin ayrıntılarını görüntüleme. Sayfa3, kullanıcının Sayfa1’den yeniden başlatmadan kategoriyi değiştirebilmesi ve arama yapabilmesi için giriş biriminin ve kategori dizininin bir kopyasını ve mevcut seçili kategori üzerinde bir alma birimi kullanılarak hesaplanan alt kategoriler dizininin bir kopyasını içerir; kullanıcı, Sayfa2’ye geri dönmeden mevcut kategori içindeki alt kategoriyi değiştirebilir.
Açıkça gösterildiği gibi, yedekli erişim mekanizmalarının tüm sayfalarda mevcut olmasını sağlamak için birkaç birim çoğaltılmıştır. Birim tekrarını önleyen eşdeğer bir hipermetin gösterilmiştir. Alan artık tüm alanda görünür olması gereken birimleri toplayan ve (Kategoriler dizin birimi ve arama giriş birimi) üç sayfasının tamamında çoğaltılan tek bir sayfadan (Sayfa1) oluşmaktadır.
Sayfa iki VEYA alt sayfasından oluşur: Page1.1 varsayılan alt sayfadır ve boştur veya daha büyük olasılıkla bazı statik içerik içerir; bu, Sayfa1’e erişildiğinde yalnızca kategori indeksinin ve arama formunun görüntülendiği anlamına gelir.
İkinci VEYA alt sayfasına (Sayfa 1.2) kullanıcı bir kategori seçtiğinde erişilir: iki iç içe alternatif alt sayfada ortak olan iki birimi (Kategori veri birimi ve AltKategoriler dizin birimi) dikkate alır. Sayfa 1.2.1 boş veya statik içerik içeriyor ve varsayılan olarak görüntülenir.
Sayfa 1.2.2, seçilen alt kategoriyi, çekirdek örneklerin dizinini ve seçilen çekirdek örneğin ayrıntılarını içerir. Sayfaların yuvalanması sayesinde, çekirdek örneğin ayrıntılarının bulunduğu sayfaya erişilirken ortak birimler de görünür olur ve kullanıcı kategori ve alt kategoriyi değiştirebilir.
Bu ayar yönetilen tarayıcılarda devre dışı bırakıldı
Kişisel hesaplar ve tarayıcılar
Güvenli DNS kullan bu ayar yönetilen tarayıcılarda devre dışı bırakıldı
Chrome bellekten tasarruf etmek için bazı içerikleri kaldırdı sorunu
HTML siteyi responsive yapmak
HTML mobil uyum kodu
Web sitesi telefon görünümü
Responsive site örnekleri
Harici Kullanıcıların Site Görünümü
Harici Kullanıcılar site görünümü, belirli bir ülkenin kullanıcılarını hedefleyen ürünler ve haberler hakkında içerik yayınlar. Ana Sayfa, Yenilikler, Ürünler ve Hakkımızda adlı dört alandan oluşur ve site haritası gösterilir. Hakkımızda alanı, şirket misyonunu gösteren statik içerik içeren tek bir sayfadan oluşur ve daha fazla tartışılmayacaktır. Diğer üç alanın her birinin görünürlüğünü ve içeriğini belirten site görünümünün kaba tasarımı görünür.
İçerik yerel dile çevrildiğinden, her alanın içeriği ülkenin ilk seçimine bağlıdır. Uygulamaya erişildiğinde, mevcut ülke, bu çalışan örnekte modellenmemiş olan bir Avrupa ana sayfası aracılığıyla kullanıcı tarafından açıkça seçilir veya harici bir haritalama sayesinde kullanıcı tarafından tarayıcıya yazılan URL tarafından örtülü olarak çıkarılır. “XX” dizesine eşit Isocode özniteliği ile ülkeye karşılık gelen bir sorgu dizesi parametresi dahil olmak üzere formun dahili URL’lere adresleridir.
Belirli bir ülkenin Ana alanına erişildiğinde, ülkenin OID’si, site görünümünün diğer sayfalarında yeniden kullanılmak üzere global bir parametrede saklanır. Ana alan ayrıca NewsItem varlığının örneklerine ulaşmak için iki alternatif erişim mekanizması ve Ürün varlığının örneklerine ulaşmak için bir alternatif erişim mekanizması sağlar.
Yenilikler ve Ürünler alanları sırasıyla Haber Öğesi ve Ürün temel varlıklarına odaklanır ve kullanıcının bu temel nesnelerin örneklerine erişmesine ve göz atmasına izin verir. What’s New alanı, haberler ve ürünler arasındaki bağlantıyı da destekler.
Harici Kullanıcılar site görünümünün varsayılan alanı olarak seçilen Giriş alanı, ayrıntılı köprü metni şemasının gösterildiği tek bir sayfa içerir. Ülke (CurrentCountry) varlığı üzerindeki bir merkezi veri birimi, geçerli ülkeyle ilgili çeşitli nesne dizinlerinin seçicisinde kullanılan geçerli ülkenin OID’sini tutar.
Ana sayfa aynı zamanda mevcut ülkeyi ve buna bağlı olarak görselleştirilmiş içeriği değiştirmek için diğer tüm ülkelerin indeksini de içerir. Ülkeler dizini, site görünümünün diğer tüm sayfalarında çoğaltılır ve Ana sayfadaki Ülke veri birimine bağlanır.
Belirli bir ülkenin ana sayfasına girildiğinde mevcut ülkenin OID’sini “kaydetmek” için bir set birimi kullanılır; daha sonra bir get birimi, ana sayfaya diğer alanlardan erişildiğinde, mevcut ülkenin OID’sini CurrentCountry veri birimine besler.