Gezinme ve İzleme
Gezinme ve İzleme
Yalnızca bir kampanyanız varsa, arayüzün sol üst köşesinde Yeni bir kampanya oluştur düğmesini göreceksiniz. Yeni bir kampanya oluştur düğmesini tıkladığınızda Google size birkaç seçenek sunacaktır. Buradan, mevcut kampanyalarınızın ayarlarını kolayca çoğaltabilirsiniz.
Kampanyanızın performansını istediğiniz zaman aşağıdakilerden birini yaparak kontrol edebilirsiniz:
1. Kampanya sekmesini kullanma.
2. Raporlama sekmesi altında bir rapor çalıştırma.
Kampanya Sekmesini Kullanma
Kampanya sekmesi, kampanyanızın performansına ilişkin genel bir bakış sunar. Etkin kampanyalarınızın tümü burada görüntülenecektir. Belirli bir kampanyayı bulamıyorsanız – belki de silindiği veya sona erdiği için – sağda, grafiğin altında Tümünü Göster’i tıklayabilirsiniz.
İzlediğiniz zaman dilimini not edin. Zaman çerçevesini değiştirmek için arayüzün sağ üst köşesindeki tarihleri düzenleyin.
Grafik Seçeneklerini Değiştirme
Farklı metrikleri görmek veya grafik ayarlarınızı değiştirmek için ekranın sol üst kısmındaki Grafik Seçeneklerini Değiştir’e tıklayın, size aşağıdaki seçenekler sunulur. Bir Metrik’e tıklayarak bir metriğe ilişkin sonuçları zaman içinde görüntülemeyi seçebilirsiniz.
Genellikle iki metrik grafikte bir araya gelen metrikler şunlardır:
• Gösterimler ve Tıklamalar
• Tıklamalar ve TO
• Tıklamalar ve TBM
• Tıklamalar ve Dönüşüm
• TBM ve Ort. Poz. (arama sonuçlarındaki ortalama konum)
AdWords kampanyalarınız için en önemli metriklerin tanımlarını tekrar gözden geçirelim.
1. Gösterimler: reklamınızın gösterilme sayısı.
2. Tıklamalar: reklamlarınızın tıklanma sayısı.
3. TO (Tıklama Oranı): reklamınızın tıklanma sayısının reklamınızın Google arama sonuçlarında gösterilme sayısına bölünmesiyle elde edilir. Reklamlarınızın ve anahtar kelimelerinizin her birinin, kampanya performansınıza özgü kendi TO’ları vardır.
Anahtar kelime TO’su, anahtar kelimenizin kullanıcıyla alaka düzeyinin ve anahtar kelimenin genel başarısının güçlü bir göstergesidir. TO, anahtar kelimenizin Kalite Puanını belirlemek için de kullanılır. Düşük bir TO, düşük anahtar kelime performansına işaret ederek, reklam veya anahtar kelime optimizasyonuna ihtiyaç olduğunu gösterebilir.
TO çok önemli olduğundan, iyi ve kötü TO arasındaki farkı bilmek faydalıdır. Ne yazık ki, TO standartları nişten nişe değişir (yani, bazı pazarlarda, herhangi bir nedenle reklamları tıklama olasılığı çok daha düşük olan kitleler vardır), ancak genel bir kural olarak, daha spesifik anahtar kelimeler daha yüksek TO sağlarken, daha genel anahtar kelimeler daha fazla TO sağlar. hacim, ancak daha düşük TO’lar sağlar.
Belirli anahtar kelimeler için, TO %8-10’a kadar çıkabilir. Tersine, anahtar kelimeleriniz genişse, rekabet düzeyi yüksekse veya teklif fiyatınız çok düşükse, TO’nuz %0,5’e düşebilir. Genel olarak, %1,5-2’lik bir TO ile başlayan bir kampanya iyi gidiyor.
4. Maliyet: her kampanya için yapılan toplam maliyet.
5. Ort. Konum: ortalama konum. 1,5 veya 2,3 gibi bir ondalık noktalı ortalama bir pozisyona sahip olduğunuzu görünce şaşırmayın. Konumunuz 1,5 ise, bu, reklamınızın genellikle ilk iki konumda bir yerde göründüğü anlamına gelir.
Google Etkinlik Geçmişi
chrome’da site engelleme kaldırma
Google gezinme paneli nerede
Chrome gizlilik ve güvenlik ayarları
Gizlilik kaldırma
Telefonda gizlilik ayarları
Chrome gizlilik ayarları
Google gizlilik kaldırma
Filtre ve Görünümler
Filtreleme ve görünümler, yeni AdWords arayüzünde kullanılabilen güçlü bir araçtır.
1. Grafikleri gizle/göster
2. Sütunları özelleştirin
3. Kampanyaları, reklam gruplarını ve anahtar kelimeleri filtreleyin
4. Bölümleme veya gizleme
Grafikleri gizle/göster kendini açıklayıcı olduğundan, Sütunları özelleştir işlevine bakalım.
Google, bu metriklerin her birini iki gruba ayırır:
• Performans: Bu metrikler, kampanyanızın Google Arama’daki performansını yansıtır.
• Dönüşümler: bu metrikler, AdWords kampanyanızın Yatırım Getirisi’ni (YG) belirlemenize yardımcı olmak için kullanılır.
Önizleme bölümünde sütunların sırasını sürükleyip bırakarak düzenleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, Kaydet’i tıklayın.
Kampanyaları/reklam gruplarını/anahtar kelimeleri filtrele işlevi, kampanyanın farklı alanlarını yakınlaştırabilmeniz için aynı anda birden fazla filtre almanıza olanak tanır.
Son olarak, verilerinizden eyleme dönüştürülebilir içgörüler elde etmenin anahtarı olan segmentasyondan bahsedelim.
Segmentasyon olmadan, kampanyanızda son iki ayda beş bin tıklama olduğunu görebilirsiniz. Bunun gibi kümülatif veriler, herhangi bir anlamlı eğilim belirlemenize izin vermez. Segmentasyon, bir kalıp olup olmadığını anlamak için verileri haftanın günlerine göre ayırmanıza olanak tanır. Belki de tıklamalarınızın çoğu Pazartesi ve Salı günleri oluyor, bu da o günlere daha yüksek bir günlük bütçe ayırmanız gerektiğini gösteriyor.
Kampanyanızı altı aydır yürüttükten sonra veya böylece, farklı ayların birbiriyle nasıl karşılaştırıldığını kontrol edebilirsiniz. Ay başında veya sonunda insanların daha aktif arama yaptığını keşfederseniz o dönem için daha yüksek bir bütçe ayırabilirsiniz.
Raporları Görüntüleme
Raporlama işlevi, AdWords’e yeni başlayan kişiler için bunaltıcı görünebilecek kadar kapsamlıdır. Raporlarınızı özelleştirmeye başlamanın en iyi yolu, öncelikle kullanabileceğiniz farklı rapor türlerini anlamaktır.
Raporlama sekmesinde sunulan 10 rapor kapsamlıdır ve temel bir eğitimin kapsamı dışındadır, ancak başlamak için en iyi rapor Kampanya Performansıdır.
Raporlama sekmesinde, Yeni bir rapor oluştur’u tıklayın ve ardından Kampanya Performansı’nı seçin. Ayarlar bölümünde Görünüm (Zaman Birimi) altında Özet’i seçin; Tarih Aralığı altında Bu Ay’ı seçin; ve Kampanyalar altında, Tüm Kampanyalar’ı seçin.
Raporlama işlevine alıştıktan sonra kampanyaları tek tek de görüntüleyebilirsiniz. Aynısı Gelişmiş Ayarlar (İsteğe Bağlı) bölümü için de geçerlidir. Belirli ölçütleri atlamak için belirli bir nedeniniz olana kadar varsayılanları olduğu gibi bırakın.
Belirli bir raporu oluşturmadan önce kendinize şu soruları sorun:
1. Raporlar ve grafikler, Kampanya sekmesi arayüzü altında oluşturulabilir mi? Bu bölüm şunları kapsar: Tıklamalar, Gösterimler, Tıklama Oranı (TO), Ortalama TBM, Ortalama BGBM, Maliyet, Ortalama Konum, Dönüşüm, Dönüşüm Başına Maliyet, Dönüşüm. Oran (tıklama başına birden çok), Görüntüleme Dönüşümü. ve dahası.
Dönüşüm (tıklama başına birden çok) ve Dönüşüm (tıklama başına 1) gibi bunlardan herhangi biri arasındaki farkı bilmiyorsanız, Filtre ve Görünümler altındaki sütunları özelleştirebilir, görüntülenecek her iki ölçümü de seçebilir ve ardından anlamadığınız metriğin yanındaki soru işareti simgesine tıklayın. Google, ne olduğuna dair kısa bir açıklama sağlayacaktır.
2. Kendinize “ne olmuş yani?” diye sorun. Belirli verilere bakmadan veya bir rapor çalıştırmadan önce, bu verileri bilmenin daha iyi sonuçlar almamıza yardımcı olup olmayacağını kendimize sormamız gerektiğini kastediyordu.
Bir rapordan eyleme geçirilebilir bir içgörü çıkarılamıyorsa, o raporun yapılmaya değmez. Diyelim ki hedef URL’lerinizden birinin diğerlerinden daha fazla gösterim aldığını söyleyen bir rapor çalıştırdınız. Cevabınız “hiçbir şey” ise, o zaman başka bir şeye geçin. İlginç ama anlamsız verileri “ne olmuş yani?” sorusu bu tuzaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)