Etkinlik Modeli – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Etkinlik Modeli
javax.microedition.lcdui paketi, hem yüksek hem de düşük düzey API’lerde çalışan bir olay modeli uygular. Bu, kullanıcı etkileşimi ve ekranı yeniden çizme çağrıları gibi şeyleri ele alır. Uygulama, böyle bir olay hakkında bilgilendirilir ve MIDlet’e karşılık gelen bir geri arama yaparak yanıt verir.
Dört tür UI olayı vardır:
• üst düzey API’nin parçası olan soyut komutları temsil eden olaylar
• tek tuş basımlarını veya bırakmalarını temsil eden düşük seviyeli olaylar veya işaretçi tabanlı aygıtlar söz konusu olduğunda işaretçi olayları
• Canvas sınıfının paint() yöntemine yapılan çağrılar, örneğin bir repaint() çağrısı tarafından oluşturulur
• Display sınıfının callSerially() çağrısı tarafından talep edilen bir Runnable nesnesinin run() yöntemine yapılan çağrılar.
Tüm geri aramalar serileştirilir ve hiçbir zaman paralel olarak gerçekleşmez. Daha spesifik olarak, bir başkası çalışırken yeni bir geri arama asla başlamaz. Bir sonraki, yalnızca bir önceki bittiğinde başlayacak, bu, işlenecek bir dizi olay olduğunda bile geçerli olacaktır.
Bu durumda geri aramalar, son UI geri araması geri döndükten sonra mümkün olan en kısa sürede işlenir. Uygulama aynı zamanda, bir callSerially() çağrısı tarafından talep edilen bir run() çağrısının, bekleyen herhangi bir yeniden boyama() isteği karşılandıktan sonra yapılmasını da garanti eder.
Ancak bu kuralın bir istisnası vardır: Bu, Canvas.serviceRepaints() yöntemi MIDlet tarafından çağrıldığında gerçekleşir. Bu yöntemin çağrılması, uygulama tarafından Canvas.paint() yönteminin çağrılmasına neden olur ve ardından tamamlanmasını bekler. Bu, serviceRepaints() yöntemi her çağrıldığında, yöntemin nereden çağrıldığına bakılmaksızın, bu kaynak bir olay geri aramasının kendisi olsa bile gerçekleşir.
Soyut komutlar, somut komut düğmeleri uygulamak zorunda kalmamak için kullanılır; bunun yerine anlamsal temsiller kullanılır. Komutlar, yüksek seviyeli Liste veya Form nesneleri veya düşük seviyeli Kanvas nesneleri gibi Görüntülenebilir nesnelere eklenir. addCommand() yöntemi, Görüntülenebilir nesneye bir Komut ekler.
Komut etiketi, türü ve önceliği belirtir. CommandListener daha sonra komutun gerçek anlamını uygular. Cihazın yerel stili, kullanıcı arayüzünde belirli komutların göründüğü yerlere öncelik verebilir. Örneğin, “Çıkış”, Nokia cihazlarında her zaman sağ ekran tuşunun üzerine yerleştirilir.
Üst düzey API’nin çalışmasına katkıda bulunmaya yardımcı olan, cihaz tarafından sağlanan bazı işlemler de vardır. Örneğin, List ve ChoiceGroup gibi ekran nesneleri, kullanıcı girişini işlenmek üzere uygulamaya döndüren yerleşik olaylara sahip olacaktır.
Web ve Uygulama Etkinliği kapatma
Web Uygulama Etkinliği açma
Google etkinlik geçmişi
Web Uygulama etkinliği silme
Web ve Uygulama etkinliği nedir
Etkinlik geçmişi
Gezinme paneli nedir
Etkinliğim
Üst Düzey API
MIDP 1.0’dan bu yana, LCDUI sınıfları büyük ölçüde geliştirildi ve geliştiricinin daha sezgisel, taşınabilir uygulamalar oluşturmasına yardımcı oldu. Şekil 2.2, hem yüksek hem de düşük seviye API’ler için sınıf diyagramını göstermektedir.
Komut Sınıfı
Command sınıfı, bir eylemin anlamsal anlamını özetleyen bir yapıdır. Eyleme verilen davranış veya yanıtın kendisi sınıf tarafından değil, bir CommandListener tarafından belirtilir. Komut dinleyicisi, Görüntülenebilir bir nesneye iliştirilmiştir.
Bu komutun görüntülenmesi, o görüntülenebilir nesne için diğer komutların sayısına ve türüne bağlı olacaktır. Uygulama, komut semantik bilgilerinin ekranda temsilinden sorumludur.
Komutun kendisi yalnızca komutla ilgili aşağıdaki dört bilgiyi içerir:
• kısa etiket – Bu dizi zorunludur. Uygulama, kullanıcıdan bir etiket gösterilmesini isteyebilir. Mevcut düzene ve mevcut ekran alanına bağlı olarak, uygulama hangisinin daha uygun olduğuna karar verecektir. EKRAN dışındaki komut türleri için, bu cihazda bu komut için daha uygun kabul edilen sisteme özel bir etiket, sağlanan etiketleri geçersiz kılabilir.
• uzun etiket – bu daha uzun etiket isteğe bağlıdır; görüntülemek için yeterli alan varsa kullanılacaktır.
• tip – GERİ, İPTAL, ÇIKIŞ, YARDIM, ÖĞE, TAMAM, EKRAN ve DUR Bu, uygulamanın cihazın stilini takip edebilmesi için komutun amacını belirtmek için kullanılır. Örneğin, bir cihazdaki “geri” işlemi her zaman sağ orta tuşun üzerine yerleştirilebilir.
• öncelik
Bu tamsayı değeri, komutun aynı ekrandaki diğer komutlara göre önemini açıklar. Uygulama, ekrandaki komutların asıl sırasına ve yerleşimine ilişkin seçimi yapar. Uygulama, örneğin, herhangi bir özel stil gereksinimini kontrol etmek için önce komut tipini inceleyebilir ve ardından kalan komutları ayırt etmek için öncelik değerlerini kullanabilir.
Ekran Nesneleri
Uyarı, Liste, Form ve Metin Kutusu’nun tümü, kendisi Görüntülenebilir’den türetilen Ekran’dan türetilmiştir. Ekran nesneleri, görüntülenebilen üst düzey UI bileşenleridir. Kendi başlarına eksiksiz bir kullanıcı arabirimi sağlarlar, özel görünümü ve hissi uygulama tarafından belirlenir.
Uyarı Nesnesi
Bir Alert nesnesi kullanıcıya bir mesaj gösterir, belirli bir süre bekler ve sonra kaybolur, bu noktada bir sonraki Görüntülenebilir nesne gösterilir. Bu nesne, kullanıcıyı herhangi bir hata veya istisnai durum hakkında bilgilendirmenin bir yolu olarak tasarlanmıştır.
Geliştirici tarafından kullanıcıyı bir hataya veya başka bir koşula ulaşıldığını bildirmek için bir Uyarı kullanılabilir. Bu durumları kullanıcıya vurgulamak için AlertType, mesajın içeriğini veya önemini iletecek şekilde ayarlanabilir.
Örneğin, kullanıcının dikkatini bir hataya çekmek için uyarıyla birlikte bir uyarı sesi çalınabilir. Uyarı tavsiye amaçlı olduğunda farklı bir ses çalınabilir. Bu, AlertType.playSound() yöntemi kullanılarak elde edilebilir. ALARM, ONAY, HATA ve BİLGİ gibi diğer türler de ayarlanabilir. Bunlar, uyarı ekranının üst kısmında başlıklar olarak görünür.
Metin sağlamanın yanı sıra, uyarının doğasını belirtmek için bir resim de kullanılabilir. Örneğin, bir ünlem işareti bir hatayı gösterebilir. Kullanıcının mesajı okuduğundan emin olmak için uyarı kalıcı hale getirilebilir (kullanıcı, bir sonraki Görüntülenebilir nesne gösterilmeden önce uyarıyı kapatmalıdır). Bu, uyarıda sonsuz bir zaman aşımı ayarlayarak etkili bir şekilde elde edilir: setTimeout(Alert.FOREVER).
Kullanıcıya etkinliği göstermek için bir uyarı da kullanılabilir. Örneğin, bir oyunda yeni bir seviye yüklemek veya HTTP üzerinden uzak bir sunucuya bağlanmak için ilerlemeyi belirtmek için uyarıya bir gösterge eklenebilir.
setIndicator(Gauge) yöntemi kullanılarak bir gösterge eklenir. Gösterge nesnesi belirli sınırlamalara tabidir: etkileşimli olamaz, başka bir Form’a ait olamaz veya kendisine iliştirilmiş Komutlar olamaz; ne de bir ItemCommandListener olabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)