Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Etiketleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Etiketleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Etiketleme

Fotoğraflar, videolar, müzik vb. gibi kullanıcı tarafından oluşturulan veya kullanıcı tarafından katkıda bulunulan içeriğe erişime izin veren web uygulamaları, genellikle kullanıcıların görüntüledikleri veya ekledikleri öğeleri etiketlemelerine (yani etiketlemelerine) izin verir. Bir öğe birçok kullanıcı tarafından etiketlendiğinde, ilgi alanları, öğeye aşinalıkları ve kullanım bağlamlarındaki farklılıklar nedeniyle onlar tarafından oluşturulan etiketlerin farklı olması muhtemeldir.

Etiketlerdeki bu tür çeşitlilik, kullanıcıların gelecekte aynı öğeleri bulmasını zorlaştırabilir. Ek olarak, kullanıcılar ilgilendiklerine benzer öğeler bulmak isteyebilirler. Örneğin, bir Olimpiyatların yüzme etkinliğinin videosunu izledikten sonra, kullanıcılar aynı sporcunun diğer Olimpiyatlarda yer aldığı diğer videoları izlemekle ilgilenebilir.

Kullanıcılara, görüntüledikleri tek tek öğelerin etiketlerini ve bu öğeleri açıklamadaki “güçlerini” veya önemlerini göstermek için etiket bulutlarını kullanın. Ek olarak, kullanıcıların etiket bulutlarındaki etiketleri kullanarak bilgi alanında gezinmesine izin verin.

Kalıcı olacak şekilde tasarlanan ve hem gezinmeyi hem de yönlendirmeyi destekleyen şimdiye kadar tartışılan gezinme yaklaşımlarının aksine, etiket bulutları ilişkisel bir gezinme mekanizması olarak çalışır ve yeni içeriğin keşfedilmesini kolaylaştırır.

Bu ilişkisel gezinme, üç tür bilgi keşfini destekler:

  • Pivot tarama. Kullanıcılar, bilgi alanını keşfetmek için yeni bir referans noktası, bir pivot seçebilir.
  • Popülerliğe dayalı navigasyon. Etiket bulutları, sık kullanılan veya görüntülenen etiketleri vurgulayarak en popüler olanları gösterir.
  • Kullanıcılar daha sonra uygulamadaki kaynakların doğasını, kalitesini ve önemini yargılamak için bunları kullanabilir.
  • Filtreleme. Etiket bulutundaki her etiket bir filtre olarak kullanılabilir ve kullanıcıların yalnızca o etiketle etiketlenmiş öğeleri “detaylandırmasına” ve görüntülemesine olanak tanır.

Ek olarak, birkaç topluluk kullanıcısı bir öğeyi etiketleyebildiğinden, etiket bulutları bir bakışta genel bir bakış, etiketlenmiş öğelerin anlamsal bir haritasını ve bazı durumlarda bir bütün olarak uygulamayı sağlayabilir.

Etiketleri göstermenin en popüler yöntemi, ilgili kavramlar kümesi olarak etiket bulutlarıdır. Bir etiket bulutunun amacı, kullanıcılara yalnızca ilgili kavramları göstermek değil, aynı zamanda bir etiketin önemini (veya sıklığını veya popülerliğini) açıkça belirtmektir.

Bu, daha yaygın olarak metin boyutu, ağırlık (normale karşı kalın) ve/veya renklerle gerçekleştirilir. Tipik olarak, bir etiketin diğerlerinden daha popüler olduğunu belirtmek için daha yüksek kontrast kullanılır. Bu nedenle, daha az popüler olan etiketler daha düşük kontrastlara sahiptir.

Ancak dikkatli olunmalı ve bir etiket bulutunda çok fazla renk veya metin boyutu kullanılmamalıdır. Çok fazla renk kullanmak, etiket bulutunun karmaşık görünmesine ve kullanıcıların etiketleri ayırt etmesini zorlaştırabilir. Genel olarak, etiket popülerliğini belirtmek için metin boyutlarıyla birlikte üçten fazla renk kullanmayın.

KULLANICILARIN GÖREVLERİNE GÖRE ETİKET SIRASINI BELİRLEYİN

Etiket bulutlarındaki etiketler genellikle alfabetik olarak sıralanır. Bu, özellikle etiket kümesi büyüdükçe bir etiketin daha hızlı bulunmasını sağlar. Bununla birlikte, bir çalışma, kullanıcıların görevi etiketlemeyi yapan kişi olan “etiketleyici” hakkında bir izlenim oluşturmak olduğunda, alfabetik bir düzen yerine frekansa dayalı bir düzen lehine kanıt sağlar. Kullanıcıların görevlerinin değişebileceği uygulamalarda, kullanıcıların etiketleri birkaç farklı şekilde düzenlemesine izin vermek yararlı olabilir.

Navigasyonun çağrışımsal doğası nedeniyle, web uygulamalarında tek navigasyon aracı olarak ETİKET BULUTLARI kullanılmamalıdır. Varsa, BİRİNCİL SEYİR ve İKİNCİL SEYİR’i tamamlamalıdırlar.

Kullanıcılar, birkaç seviye derinliğindeki uygulamalarda nerede olduklarının izini kaybedebilir. Kullanıcıların kendilerini yönlendirmek veya önceki sayfalara gitmek için bir tarayıcının “geri” düğmesini tıklama seçeneği olmasına rağmen, sık uygulama kullanıcıları birkaç kez “geri” düğmesini tıklamayı veya ana sayfadan yeniden başlamayı zahmetli bulabilir. önceki bir sayfaya dönün. Ek olarak, kullanıcılar bir arama veya diğer derin bağlantı biçimlerini kullanarak bir sayfaya “ışınlandıysa”, sayfanın diğer uygulama sayfalarına göre nerede olduğunu bilemeyebilirler.


Etiket tasarla online
Telefondan etiket yapma
Etiket tasarla ücretsiz
Etiket tasarım programı ücretsiz
Etiket Tasarım Programı
Dokuma etiket tasarla
Şişe etiket tasarımı
Fiyat etiket şablonu Excel


Uygulamanın ana sayfasından başlayıp geçerli sayfaya kadar uzanan ve geçerli sayfanın uygulama hiyerarşisindeki konumunu gösteren “kırıntılar” sağlayın. İçerik haritası izindeki her sayfa referansını birbirine bağlayarak kullanıcıların herhangi bir ara sayfaya geri dönmesini sağlayın.

Konum kırıntıları, yol kırıntıları ve öz nitelik kırıntıları gibi farklı kırıntı uygulamaları olmasına rağmen yapılır. Konum kırıntıları, geçerli sayfanın uygulama yapısı içindeki göreli konumunu belirterek, kullanıcıları yönlendirmeye ve uygulamanın hiyerarşik yapısını anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, ana sayfaları birbirine bağlayarak, kullanıcıların hiyerarşi içinde önceki sayfalara daha hızlı bir şekilde geri dönmesine izin vererek, ikincil de olsa önemli bir gezinme işlevi görürler.

Her uygulama sayfasında, “ana” sayfadan başlayarak uygulama hiyerarşisindeki geçerli sayfanın konumunu belirterek konum kırıntılarını gösterin. Ek olarak, kullanıcılara içerik haritasındaki her sayfayı bağlayarak (geçerli sayfaya atıfta bulunan hariç) hiyerarşi içindeki herhangi bir sayfaya hızlı bir şekilde atlama olanağı tanıyın. Birçok konum içerik haritaları, mevcut sayfayı içerik haritalarında göstermez. Bununla birlikte, birkaç kullanılabilirlik uzmanı, dahil edilmesini tavsiye etti.

Bir gezinme yolu önermek için içerik haritası izindeki her öğeyi bir sembolle ayırın. En sık kullanılan ayırıcı simge sağ ok başıdır (). Ekmek kırıntısı kullanılan uygulamaların yüzde 47,10’unun  ayırıcı kullandığı;  kullanımının e-ticaret sitelerinde daha da yaygın olduğunu belirtmektedir.

Yaygın olarak kullanılan diğer ayırıcı simgeler /, :, |, » ve →’dir. Oklar ve ok başları genellikle bir seviyeden diğerine geçişi açıkça gösterdikleri ve kullanıcıların arama dizinlerindeki kullanımlarına aşina oldukları için (örneğin, Yahoo!) tercih edilir.

İçerik haritalarının en sık yerleşimi, sayfa başlığının yanında sayfa başlığının altındadır. Birincil gezinme ve/veya arama alanı sayfa başlığıyla entegre edilmişse, içerik haritaları izini altlarına yerleştirin Bir sayfada solda dikey gezinme varsa, içerik haritaları sağına yerleştirilebilir. Başlığın altına yerleştirilmesinin de sayfanın üst kısmına göre daha yüksek bir kullanıma sahip olduğu bulunmuştur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın