Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Dağıtılmış Veri  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Dağıtılmış Veri  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Rastgele Numaralar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Dağıtılmış Veri

Dağıtılmış veritabanları tarafından sağlanan hizmetler tipik olarak şunları içerir:

  • Dağıtılmış görünümler: birden çok dağıtılmış veri kaynağı üzerinden görünümleri tanımlama imkanı. Bu tür görünümler, merkezi olarak yönetilen bir ilişkisel tablonun görünümünü oluşturur, ancak dağıtılmış görünümü tanımlayan sorgu, farklı veritabanlarından veri toplar.
  • Özellikle, tüm standart ilişkisel şema, uzak veri kaynakları üzerinde bir dizi dağıtılmış görünüm olarak görünebilir.
  • Dağıtılmış sorgu işleme: Farklı veri kaynaklarında barındırılan birden çok tablo üzerinde sorgu oluşturma yeteneği. Standart ilişkisel şemanın üstündeki sorgular, görünüm ayrıştırma mekanizması tarafından temel alınan veri kaynaklarındaki sorgulara çevrilir ve ardından dağıtılmış sorgu işlemcisi tarafından yürütülür.
  • Dağıtılmış işlemler: farklı veritabanlarında depolanan tablolarda atomik olarak yürütülecek güncelleme dizilerini tanımlama imkanı.
  • Dağıtılmış yönetim hizmetleri: dağıtılmış yedekleme ve arıza kurtarma prosedürlerinin mevcudiyeti.
  • Ölçeklenebilir performans: En iyi ürünler, yüksek performans ve büyük ölçeklenebilirlik sağlayan dağıtılmış SQL sorgularına özel optimizasyon teknikleri uygular.

Dağıtılmış veritabanı sunucuları, tüm büyük veritabanı satıcıları tarafından sunulmaktadır. Bu teknolojinin dezavantajları, esasen yüksek maliyeti, kalifiye personel tarafından yönetilme ihtiyacı ve sınırlı birlikte çalışabilirlik ve mülkiyet niteliğidir.

Dağıtılmış bir veritabanının yokluğunda, Web uygulamasını uzak veri kaynaklarına bağlamak, JDBC veya ODBC gibi birlikte çalışabilirlik standartlarını kullanarak her bir veri kaynağına açık ve bağımsız bağlantılar kurulmasını gerektirir; ortaya çıkan mimariyi gösterir.

Bu yaklaşımla, Web uygulaması çeşitli veri kaynaklarına yönelik çoklu bağlantıları yönetir ve bu bağlantıları sorguları ve güncellemeleri yürütmek için kullanır.

Bu mimaride, standart ilişkisel şemaya uygun tek bir merkezi veritabanı yoktur, ancak varlıklara ve ilişkilere karşılık gelen tablolar çeşitli veri kaynaklarına dağılmıştır ve içeriği oluşturmak için uygulama tarafından ayrı ayrı erişilir. sayfalar ve birimler.

mimarisi, basitlik avantajına sahiptir, çünkü önceden var olan birden çok veritabanına bağlanmak karmaşık teknoloji gerektirmez, ancak veri kaynaklarına ODBC veya JDBC kullanılarak erişilebildiği sürece, tek bir özel veritabanına bağlanmayla aynı mekanizmalardan yararlanır.

Bununla birlikte, birkaç dezavantaj, mimari basitliği telafi eder:

  • Konum şeffaflığı mümkün değildir. Web uygulaması, doğru sorguyu doğru yere gönderebilmek için her bir içeriğin nerede saklandığını tam olarak bilmelidir. Sonuç olarak, veri kaynaklarındaki verilerin yeniden tahsisi Web uygulamasının kodunu etkiler.
  • Varlıklar arasındaki veritabanları arası ilişkiler elle programlanmalıdır. Varlık-İlişki şeması, farklı veri kaynaklarına eşlenen varlıklar arasında bir ilişki içeriyorsa, gerektiğinde uzak tablolara katılmak için SQL sorgu işlemcisinin gücünden yararlanmak mümkün değildir.
    bir nesneden başka bir ilgili nesneye gitmek için. Veritabanları arası ilişkiler, örneğin ilgili nesnelerin OID’lerini ilgili iki veritabanından birine içe aktararak özel yollarla uygulanmalıdır. Bunu yapmak, ilişkisel motorun sorgu optimizasyon yeteneklerini bozar ve teknik olarak zor ve performans açısından sorunlu olan Web uygulamasının kodunda birleştirme algoritmalarının uygulanmasını da zorlar.
  • İşlemsel atomiklik eksikliği. Web uygulamasının gerektirdiği bir içerik değişikliği birden çok veri kaynağını kapsıyorsa, uygulama kodu değişikliğin atomik olarak uygulanmasını sağlamalıdır; bu, değişikliğin ilgili tüm veri kaynaklarında başarılı olduğu veya başarısız olduğu ve tüm sitelerde geri alındığı anlamına da gelir. Bu özelliğin, özellikle dağıtılmış bir ortamda uygulanması teknik olarak zordur ve özel yazılım mimarileri ve ürünlerinin kullanılmasını da gerektirir.

Birden çok veri kaynağıyla etkileşim kurmanın zorluğu, ara yazılım ürünleri ve kurumsal uygulama entegrasyon platformları tarafından azaltılır. Burada, ilişkisel veri kaynaklarını sarmak ve bunları orta katmanda iş nesneleri olarak göstermek için Enterprise JavaBeans’in kullanımını da göstereceğiz.


Dağıtılmış veri tabanı nedir
Dağıtılmış veritabanı mantığına dayalı teknolojiler nelerdir
Dağıtık Veritabanı Sistemleri
Distributed database nedir
Veri ambarı Nedir
Heterojen veri nedir
İlişkisel veritabanı


Web uygulamasının içeriğine kalıcı depolama sağlamayı amaçlayan etkinlik olan veri uygulamasını tartıştık. Varlıklar, ilişkiler ve genelleme hiyerarşilerine dönüşüm kuralları uygulayarak bir Varlık-İlişki diyagramını standart bir ilişkisel şemaya nasıl dönüştüreceğimizi de gösterdik.

Bu dönüşüm, hem sonuçta ortaya çıkan ilişkisel şemayı Varlık-İlişkisinin semantiğine daha bağlı hem de sorgu işlemeyi daha verimli hale getiren referans bütünlüğü kısıtlamaları ve dizinler gibi ilişkisel yapılardan da yararlanabilir.

Standart ilişkisel şema, farklı veri entegrasyon mimarilerinde kullanılmaktadır. İlk önce özel bir veritabanının kullanıldığı ve bu nedenle standart ilişkisel şemanın Web uygulamasının içeriğini depolamak için doğrudan kullanıldığı durumu da tartıştık.

Daha sonra, içeriğin Web uygulamasında önceden var olduğu senaryoyu ele aldık ve verilerin periyodik olarak kaynak veritabanından Web uygulamasının veritabanına kopyalandığı çoğaltılmış veritabanı mimarisini tartıştık, bu görev ticari veri çoğaltma tarafından iyi desteklenen bir görevdir. 

Son olarak, Web uygulamasının yerel veri kaynaklarında depolanan bilgilere doğrudan eriştiği çevrimiçi veritabanı mimarisini ele aldık ve dağıtık veritabanı teknolojisine dayalı yüksek seviyeli bir çözümün yanı sıra düşük seviyeli bir yaklaşımı tanımladık. dış veri kaynaklarına çeşitli bağlantıların ve sorguların programlanmasını gerektirir. Gerçek uygulamalar genellikle üç veri mimarisinin bir karışımını sergiler ve bu nedenle tartışılan çözümlerin bir karışımını da gerektirir.

Köprü Metni Uygulaması

Köprü metni uygulaması, Web uygulamasının ön ucunun kavramsal belirtiminin, gösterilen mimarilerden birine kurulabilen bir dizi somut yazılım bileşenine dönüştürülmesi gereken aşamadır. Bu bileşenler, tartışılan veri uygulama mimarilerinden birini kullanarak, veri kaynaklarında depolanan içerikten uygulamanın sayfalarını dinamik olarak da oluşturur.

Köprü metni uygulamasını örneklemek için bir platform olarak, bu bölüm Java programlama dilini ve Web geliştirme için uzantılarını, özellikle JSP sunucu komut dosyası dilini ve JDBC veritabanı bağlantı arabirimini de kullanır.

Bununla birlikte, tartışma mümkün olduğu kadar genel zeminde ilerler, böylece gösterilen teknikler, örneğin Microsoft .NET mimarisinde veya PHP tabanlı bir Web sunucusunda diğer bağlamlarda da geçerli kalır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın