Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Bağlam Değerleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Bağlam Değerleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi

Öz Nitellikler

Nitelikler, bir arabirime ait olan veri üyeleridir. JavaBeans’e aşina olan okuyucular için, bir arabirimde bir öznitelik bildirmek, bir JavaBeans bileşenine bir özellik eklemekle kabaca benzerdir. Bir IDL arabirimindeki bir öznitelik, arabirimin öznitelik değerini okumak ve (çoğu durumda) yazmak için bir yol sağladığını gösterir.

Nitelik, nitelik anahtar sözcüğü ile belirtilir, ardından nitelik için bir tür belirtimi ve bir tanımlayıcı adı gelir. Tip belirticiden sonra tanımlayıcılarını virgülle ayrılmış bir listede sağlayarak aynı türden birden fazla öznitelik bildirebilirsiniz.

İsteğe bağlı salt okunur anahtar sözcük, öznitelik bildiriminden önce gelebilir. Bu, özniteliğin yalnızca harici olarak okunabileceğini ve doğrudan yazılamayacağını gösterir.

Bu, tipik olarak, bu özelliğin değerinin yalnızca diğer bazı yöntemlerin bir yan etkisi olarak ayarlandığı anlamına gelir. Örneğimizde, COG özniteliği bazı geometrik nesnelerin ağırlık merkezini temsil edebilir ve bunun yalnızca nesnenin geometrisini değiştiren diğer yöntemlerin sonucu olarak yeniden hesaplanmasını isteriz.

Yöntemler

>Yöntemler (veya IDL yerel dilini kullanmak için işlemler), uzak istemcilerin bir arabirim tarafından tanımlanan nesnelerle etkileşime girmesi için bir yol sağlar. IDL’deki bir yöntem bildirimi, yöntem için bir tanımlayıcı, yöntem tarafından döndürülen veri türü ve yöntemin kabul ettiği bir parametre listesinden oluşur.

Bir IDL yöntemi ayrıca (isteğe bağlı olarak) belirli çağrı semantiğini kullanmak, yürütme sırasında muhtemelen belirli istisnalar oluşturmak ve istemci ortamından belirli bağlam değişkenlerini kabul etmek için bildirilebilir.

Bu yöntem, tamamlandığında basitçe bir boole bayrağı döndürür. Herhangi bir bağımsız değişkeni kabul etmez, varsayılan çağrı semantiğini kullanır, standart dışı istisnalar oluşturmaz ve istemci ortamından bağlam değişkenleri kabul etmez.

Bir IDL yöntemi için dönüş türü, yapılar ve diğer arabirimler gibi kullanıcı tanımlı türler dahil herhangi bir geçerli tür olabilir. Bir yöntem herhangi bir veri döndürmezse, dönüş türü geçersiz olarak bildirilmelidir. Bir yöntemin tanımlayıcısı, geçerli bir IDL tanımlayıcısıdır. IDL’de, aynı arabirimdeki iki yöntem aynı tanımlayıcıya sahip olamaz (yani, C++ ve Java’da olduğu gibi yöntem aşırı yüklemesi yoktur).

Parametreler

Bir arabirimdeki bir yöntemin parametreleri, yöntem tanımlayıcısını izleyen parantezler içinde bildirilir ve virgülle ayrılır.

Tanımlayıcı herhangi bir geçerli IDL tanımlayıcısıdır ve parametre tipi, kullanıcı tanımlı tipler dahil herhangi bir geçerli IDL tipidir. Yön belirtimi, parametrenin sunucuya mı iletildiğini, sunucudan mı döndürüldüğünü veya her ikisini de belirtir.

Yön belirtimi üç değerden birine sahip olabilir: giriş, çıkış veya giriş. in olarak etiketlenen bir parametre yalnızca istemciden sunucu nesnesine iletilir. Out olarak etiketlenen bir parametre istemciden alınmaz, ancak değeri sunucu tarafından ayarlanır ve yöntem başarılı bir şekilde dönerse döndürülür.

Her iki yönde de bir giriş parametresi geçirilir; istemciden gelen veriler sunucuya iletilir ve sunucu verileri değiştirebilir ve yöntem başarılı bir şekilde dönerse güncellemelerin istemciye geri gönderilmesini sağlayabilir.

İlk parametre, sunucu nesnesine ne yapması gerektiğini söyler, yani salt girdidir. İkinci parametre, üzerinde işlem yapılacak olan şeydir, dolayısıyla değiştirilen nesnenin istemciye geri iletilmesine izin vermek için inout olarak bildirilir.

Bir yöntem, yürütülmesi sırasında bir istisna oluşturursa, yönteme ilişkin herhangi bir out veya inout parametresinin değeri tanımsızdır. İstisna ortaya çıkmadan ve yürütme durdurulmadan önce yöntem tarafından değiştirilmiş veya değiştirilmemiş olabilirler.

İstisnalar

Bir arabirimdeki bir yöntem, yürütülmesi sırasında herhangi bir istisna oluşturabilirse, yöntem tarafından oluşturulabilecek tüm istisnaları listeleyen yöntem bildirimine bir yan tümce ekleyerek bunu IDL’de bildirmeniz gerekir. Bu, Java yöntemlerindeki throws yan tümcesine benzer. 

Bu yan tümcede listelediğiniz her istisna, IDL dosyasında daha önce tanımlanmalıdır. Bir IDL arabiriminde bildirdiğiniz her yöntem, potansiyel olarak daha önce bahsettiğimiz standart ORB istisnalarından birini atabilir. Bu standart istisnaları, yöntemleriniz için rises yan tümcesinde listeleyemezsiniz.

Örnek olarak, doSomething() yöntemimiz için, istemcinin sunucu nesnesinin anlamadığı bir dize yönergesini iletmesi durumunda ortaya çıkan bir BadDirective istisnası belirleyelim. Yöntem bildirimini buna benzeyecek şekilde değiştirebiliriz. Yine, BadDirective istisnasını ve içerdiği verileri IDL dosyasında daha önce bildirmiş olmalıyız.


Bağlam Nedir
Edebiyat Bağlam Nedir
Metinsel bağlam nedir
Bağlam örnekleri
İletişimde bağlam Nedir
Psikolojide bağlam nedir
Eğitimde bağlam nedir
Mimaride bağlam nedir


Bağlam Değerleri

IDL, istemci ortamını bir şekilde tanımlayan ad/değer çiftleri içerebilen bir istemci bağlamı kavramını destekler. Örneğin, müşterinin bağlamında saklanan kimliği doğrulanmış bir kullanıcı adınız olabilir. Bir bağlam değerinin adı bir dizedir ve değeri bir Any nesnesidir. Bağlama yönelik arabirim, IDL Context arabirimi tarafından sağlanır ve bu arabirimin eşlemesi, CORBA standardının herhangi bir dile özgü bağlamasında sağlanmalıdır.

Yöntem bildirimlerinize, yöntem çağrıldığında hangi istemci bağlamı değişkenlerinin sunucuya yayılması gerektiğini belirten bir bağlam yan tümcesi ekleyebilirsiniz. Sunucu nesnesi daha sonra yöntemin yürütülmesi sırasında bu bağlam değişkenlerini sorgulayabilir. Yöntem bildiriminize bir bağlam yan tümcesi eklemek için sözdizimi şöyledir.

Her değişken-adı, yöntem çağrıldığında sunucuya yayılacak bağlam değişkenini adlandıran bir dizgi sabit değeridir. doSomething() yöntemimizi çağırdığımızda, isteği kimin yaptığını günlüğe kaydetmek istediğimizi varsayalım.

Müşteri bağlamında bir kullanıcı adı değişkeni arayabilir ve bunun müşterinin doğrulanmış kimliği olduğunu varsayabiliriz. Yöntem bildirimimize bir bağlam yan tümcesi ekleyerek bu bağlam değişkeninin yöntem çağrısına dahil edilmesi gerektiğini belirtebiliriz.

doSomething() yöntemini çağrılarına username bağlam değişkenini dahil edeceğini bildirdiğimiz için, bu değişken sunucu bağlamında görünür ve yöntemin yürütülmesi sırasında sorgulanabilir.

Sun’ın Java IDL bağlama uygulaması (idltojava derleyicisi dahil) bağlam değişkenlerini desteklemez. Bağlam arabirimi, Java IDL API’sinde mevcuttur, ancak IDL yöntemlerindeki bağlam yan tümceleri, oluşturulan Java kodunda temsil edilmez ve sunucuya hiçbir bağlam verisi aktarılmaz.

Yöntem bildirimine yalnızca bir yöntem bağımsız değişkeni eklemek yerine, bu bağlam özelliğinin ne zaman kullanılması gerektiğini merak edebilirsiniz. doSomething() yöntemi için bildirimime başka bir dize bağımsız değişkenini de aynı kolaylıkla ekleyebilirdim.

Bağlam değişkenlerini kullanma argümanlarından biri, bir yöntem için belirli veriler isteğe bağlı olduğunda istemcide işleri kolaylaştırmaktır. Açık bir bağımsız değişken eklemek ve kullanıcıyı yöntem çağrısına bir tür nil değeri eklemeye zorlamak yerine (örneğin, Java’da null), isteğe bağlı verileri bir bağlam değişkeni yapabilirsiniz ve kullanıcı bunu ayarlamayı seçebilir veya olumsuzluk. Yine de çoğu durumda, bağlam değişkenlerinin nadiren kullanıldığını göreceksiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın