Yardımcı Programlar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Yardımcı Programlar
YUI’nin Anim() yardımcı programı yöntemiyle yeni bir animasyon nesnesini çağırabilirsiniz. Bu yöntem dört parametre alır: canlandırılacak nesne, animasyon nitelikleri (az önce tanımladığınız), animasyonun süresi (bu durumda 600 milisaniye) ve nesneyi canlandırmak için gereken değerleri sağlama yöntemi.
İkincisi, yumuşak bir animasyon sağlayan değerler sağlayan YUI’nin Hareket Hızlandırma yardımcı programının birkaç özelliği olabilir. Nesneleri bir ekranda canlandırmak, yalnızca bir değişkeni başlangıç değerinden bitiş değerine yükseltmek anlamına gelmez; Bir animasyonu yavaş başlatır ve yinelemelerinizde daha hızlı alırsanız veya daha hızlı başlayıp sona doğru yavaşlarsanız, çok daha yumuşak ve daha doğal görünecektir.
Bu geçişleri hesaplamak ve farklı monitörler ve bilgisayarlarla sorunsuz çalıştıklarından emin olmak zor bir iş olabilir ve YUI geliştiricileri bunu sizin için zaten yaptı.
Kolaylaştırma yardımcı programında şu değerleri içeren birkaç nesne bulunur:
• sırasıyla daha yavaş başlayan, daha yavaş biten veya her ikisi de olan easyIn, easyOut ve easyBoth
• başlangıç değerinin altında veya bitiş değerinin üzerinde başlayan ve sorunsuz bir şekilde doğru değerlere dönen backIn backOut ve backBoth
Paragrafı göstermek için, sorunsuz görünmesini sağlamak için backOut’u kullanabilir, altında bazı ekstra piksel çizgileri gösterebilir ve gerçek değere ulaşılana kadar doğru yüksekliğe geri dönebilirsiniz. Animasyon nesnesinin animate() yöntemini çağırarak animasyonu başlatırsınız (bu durumda anim). Animasyon nesnesi ayrıca onComplete.subscribe() aracılığıyla abone olabileceğiniz ve animasyon son değerlere ulaştığında toggleCustom() yöntemini çağırmasını söyleyebileceğiniz bir onComplete olayına sahiptir.
Paragraf zaten görünür durumdaysa (gösterilen özelliğin ayarlanmasıyla belirtilir), onu tam tersi şekilde canlandırabilirsiniz. 1 opaklık değerinden ve defaultHeight paragraf yüksekliğinde başlarsınız ve her ikisini de 0’a ulaşana kadar azaltırsınız. Paragrafın kaybolmasını daha az gergin hale getirmek için backOut yerine easyBoth’u kullanın.
toggleCustom() olay dinleyici yönteminin, canlandırılan öğeyi (paragraf) alması ve gösterilen özelliğini değiştirmesi gerekir.
Kodsuz web tasarım programları
Web site yapma programı Türkçe Full
Web tasarım Programları ücretsiz
Web tasarım programları
Web tasarım programları isimleri
Web sitesi düzenleme programı
Adobe Dreamweaver
Sürükle bırak web tasarım programları
onComplete.subscribe() yöntemi, YAHOO.util.Anim() yapıcısını kullanarak yeni bir örnek olarak oluşturduğunuz animasyon nesnesi kapsamında çalıştığından, this anahtar sözcüğünü kullanarak nesneyi ve tüm özelliklerini ve yöntemlerini alabilirsiniz. Bu, YUI Anim() yöntemiyle oluşturulan her animasyon nesnesinin bir parçası olan getEl() yöntemini kullanarak öğeyi alabileceğiniz anlamına gelir.
Komut dosyanızın ihtiyaç duyduğu son şey, başlangıçta tüm paragrafları gizleyen ve init() yöntemini çağıran bir yöntemdir. addClass()’ı kullanarak başlıklar öğesine yeni bir CSS sınıfı ekleyerek paragrafları gizlersiniz.
Pencerede normal bir load olayı kullanarak paragrafları ilk olarak gizlemek için hideContents() yöntemini çağırmak yerine, YUI’nin manşetini başka bir hilesi vardır.
Ögeye bir kimlik olarak sağladığınız kimlikle ulaşmaya çalışan onAvailable() yöntemi. pencere yüklemeyi bitirmeden önceki özellik ve öğe kullanılabilir olduğunda sağlanan işlevi ikinci parametre olarak çağırır. Bunun pratik sonucu, tartışıldığı gibi satır içi CSS gibi saldırılara başvurmak zorunda kalmadan paragrafları gizleyebilmenizdir.
Umarım bu örnek size YUI’nin DOM, Etkinlik ve Animasyon bileşenlerinin gücü hakkında hızlı bir genel bakış sağlamıştır. Ana sayfadan indirdiğiniz zip dosyasında her birinin kendi örnekleri ve tam belgeleri vardır ve denemeye ve kendinizi değiştirmeye değer.
YUI Bağlantı Yöneticisini Kullanarak Açılır Pencereleri Değiştirme
YUI kitaplığının iki bileşenine daha göz atalım: Ajax çağrılarıyla ilgilenen Bağlantı Yöneticisi ve modüler pencerelere ve sayfayı kaplayan öğelere izin veren Container olur.
Bağlantı Yöneticisi, gerçekten kolay bir sözdiziminde Ajax istekleri oluşturmanıza izin verdiği için YUI’nin çok güçlü bir parçasıdır:
• Her ikisi de Ajax isteğini özellik değerleri olarak sağlanan işlevlere yönlendiren, başarı ve başarısızlık olmak üzere iki özelliğe sahip bir işleyici nesnesi tanımlarsınız.
• Bu işleyicilere yanıt verecek işlevleri tanımlarsınız ve Bölüm 8’de gördüğünüz gibi bir XHR çağrısının tüm yanıt verilerini kullanabilirsiniz.
• XHR’yi, istek yöntemini, URL’yi ve işleyici nesnesini parametre olarak alan YAHOO.util.Connect.asyncRequest() yöntemiyle başlatırsınız.
Bağlantının durumunu, çağrı devam ederken true döndüren YAHOO.util.Connect.isCallInProgress() yöntemi aracılığıyla izleyebilirsiniz.
Bir bağlantıyı belirli bir süre sonra zaman aşımına uğratmak istiyorsanız, YAHOO.util.Connect.abort() yöntemini bir window.timeOut() ile birlikte kullanabilirsiniz. Hem isCallInProgress() hem de abort() yöntemleri, bağlantının değişken adını (önceki örnek çağrıda) parametre olarak alır.
Kapsayıcı araçları, geçerli belgeyle belirli bir ilişkisi olan dinamik öğeler oluşturmanıza olanak tanır.
Komut dosyası yazılabilen sayfa öğeleri olan modüller oluşturabilirsiniz; belgeyi kapsayan bindirmeler; bir öğenin üzerine geldiğinizde görünen araç ipuçları; kullanıcı tarafından yeni bir tarayıcı penceresi gibi hareket ettirilebilen paneller; ve uyarı(), onay() veya bilgi istemi() pencere yöntemlerinin yerini alan ve hatta kendi formlarının belgeyi kapsamasına izin veren diyaloglar.
Container’ın gerçekten şaşırtıcı özelliği, kendi diyaloglarınızı veya panellerinizi elle döndürmeye çalıştığınızda karşılaştığınız birçok sorunu çözmesidir:
• Modülleri otomatik olarak tarayıcının o anda görünen kısmına ortalayabilirsiniz.
• Kullanıcı, panelin başlığını sürükleyerek modülleri hareket ettirebilir, ancak paneli o anda görünen belge bölümünün dışına kaydırmasını önleyebilirsiniz.
• Panelin sorunsuz bir şekilde görünmesini ve kaybolmasını sağlamak için efektler uygulayabilirsiniz.
• Panellere alt gölge uygulayabilirsiniz.
• Belgedeki form öğelerinin onları kaplamasına rağmen görünür olmasını önlemek için bir düzeltme uygulayabilirsiniz. Bu, MSIE’deki bindirme öğelerinde çok yaygın bir sorundur.
Aynı belgede bulunan, bir belgeyi Ajax aracılığıyla yükleyip görüntüleyen ve kullanıcının belgeyi hareket ettirip kapatmasına izin veren bir tarayıcı açılır penceresini simüle etmek için hem kitaplık bileşenlerini hem de bazı DOM hilelerini ele alalım.
Bu örneğin gerçekten göze batmayan olmadığına dikkat edin: bir satır içi onclick işleyicisi kullanıyorsunuz ve komut dosyası oluşturmaya bağımlı HTML oluşturuyorsunuz – win kimliğine sahip <div>, benzetimli açılır pencereniz olacaktır. Bunları DOM ve Etkinlik kitaplığı bileşenleri aracılığıyla kolayca oluşturabilirsiniz, ancak şimdi Bağlantı Yöneticisi ve Kapsayıcıyı kullanmaya odaklanalım.
Onclick işleyicisi, bağlantıyı, bağlantının href niteliğini okuyan ve olay işleyicileri olarak handleSuccess() ve handleFailure() işlevleriyle yeni bir Ajax isteği başlatan makeRequest() işlevine bir parametre olarak gönderir.
HandleSuccess() yöntemi, bağlantılı belgenin içeriğini alır ve YAHOO.widget.Panel() yapıcı yönteminin yeni bir örneğiyle simüle edilmiş açılır pencereyi oluşturmadan önce answerText’in tanımsız olup olmadığını kontrol eder. Bu yöntem iki parametre alır: bir panele dönüştürülmesi gereken öğenin kimliği ve bir JSON nesnesi olarak panel nitelikleri. Bu durumda panelin ID’si kazanılır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)