Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Düzenli İfadeler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Düzenli İfadeler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Düzenli İfadeler

Normal ifadeler, bir karakter kalıbıyla bir dizeyi eşleştirmenize yardımcı olur ve kullanıcı girişinin doğrulanması veya belge içeriğinin değiştirilmesi için mükemmeldir. JavaScript ile sınırlı değildirler ve Perl, PHP ve UNIX sunucu komut dosyaları gibi diğer dillerde bulunurlar.

Şaşırtıcı derecede güçlüdürler ve Perl veya PHP meraklıları ve sunucu yöneticileriyle konuşursanız, tek bir normal ifadeyle JavaScript’te yazdığınız 50 satırlık bir anahtarı/durumu veya if/else yapısını ne sıklıkta değiştirebileceklerine şaşıracaksınız.

Pek çok düzenleme ortamı aynı zamanda “bul” ve “ara ve değiştir” işlevlerine sahiptir ve normal ifadelerin kullanılmasına izin verir.

Normal ifadeler, kafanızı onların etrafından dolaştırdığınızda kedinin pijamalarıdır; ancak, ilk bakışta /^[\w]+(\.[\w]+)*@([\w]+\.)+[a-z]{2,7}$/i gibi bir yapı (kontrol eden bir dizgenin geçerli bir e-posta sözdizimi olup olmadığı) yürekten korkanlara korku salabilir. İyi haber şu ki, göründüğü kadar zor değil.

Sözdizimi ve Nitelikler

Metinde “kedi” dizesini aramak istediğinizi hayal edin. Normal ifade olarak bunu iki farklı biçimde tanımlayabilirsiniz. Bu ifadeyi match(), search(), exec() veya test() yöntemi aracılığıyla bir dizgede kullanırsanız, katalog gibi dizgedeki konumundan bağımsız olarak içinde “kedi” olan her şeyi döndürür, birleştirme veya scat yer alır.

“Kedi” kelimesini çevresinde başka hiçbir şey olmadan bir dize olarak eşleştirmek istiyorsanız, başlangıcı belirtmek için ^ ve bitiş için $ kullanmanız gerekir.

Örneğin, durum ne olursa olsun “kedi” bulmak istiyorsanız, örneğin “kedi”, “Catherine” veya “CAT” ile eşleştirmek için ikinci eğik çizgiden sonra i niteliğini kullanmanız gerekir. Bu durum olayın göz ardı edilmesine neden olur.

Varsayılan olarak, normal ifadeler yalnızca tek satırlı dizelerdeki kalıplarla eşleşir. Çok satırlı bir dizedeki bir kalıbı eşleştirmek istiyorsanız, “çok satırlı” için m parametresini kullanın. Bunları karıştırabilirsiniz ve sıra önemli değildir.

Joker Karakter Aramaları, Kapsamı Kısıtlama ve Alternatifler

Nokta karakteri (.), normal ifadelerde joker kartının rolünü oynar; “herhangi bir karakter” anlamına gelir. (Gelişmiş web aramalarında veya DOS ve UNIX komut satırında yıldız işareti * olduğu için bu kafa karıştırıcı olabilir.)

Bu, “cat”, “cot”, “CRT” ve hatta “c#t” ve “c!T” gibi anlamsız dizelerle veya “c T” veya “c\tt” gibi boşluklar içeren dizelerle eşleşir. (\t’nin sekme karakteri olduğunu unutmayın.)

Bu, ihtiyaçlarınız için çok fazla esneklik olabilir, bu nedenle seçeneklerin kapsamını yalnızca sunmak istediklerinizle sınırlamak için köşeli parantezler kullanabilirsiniz.

Bu normal ifadeyle tüm büyük ve küçük harfli sürümlerde “kedi”, “bebek karyolası” veya “kesim” kelimesini eşleştirebilirsiniz. Parantez içinde tüm küçük harfleri eşleştirmek için a-z, tüm büyük harfleri eşleştirmek için A-Z ve rakamları eşleştirmek için 0-9 gibi aralıklar da sağlayabilirsiniz.

■Dikkat : Normal ifadelerin değerleriyle değil, sayıların karakterleriyle eşleştiğine dikkat edin. [0-9] ile normal ifade 0200’ü geçerli bir dört basamaklı sayı olarak döndürür.

Parantezler bir seferde yalnızca bir karakterle eşleşir, bu nedenle bu ifadeyle “maliyet”, “sahil” veya “oyuncu” gibi bir şeyi eşleştiremezsiniz. Birkaç seçeneği eşleştirmek istiyorsanız, mantıksal VEYA işlevi gören parantez içindeki dikey çizgi karakterini (|) kullanabilirsiniz.

Niceleyicilerle Karakter Sayısını Kısıtlama

Çoğu durumda, a’dan z’ye gibi bir dizi karaktere izin vermek istersiniz, ancak bunların sayısını sınırlamak istersiniz. Bunun için, niceleyicileri listelendiği gibi normal ifadelerde kullanabilirsiniz.

■Not : Bu durumda tire gibi normal bir ifade düzeninde olabilecek herhangi bir özel anlamı olan değil, tam anlamıyla kullanılacak karakterlerden kaçmanız gerektiğine dikkat edin. Bunu karakterin önüne bir ters eğik çizgi, \ koyarak yapabilirsiniz. Kaçınılması gereken karakterler -, +, /, (, ), [, ], *, {, } ve ?. Örneğin, /c.t/ “kedi” veya “bebek karyolası” veya “c4t” ile eşleşirken, /c\.t/ yalnızca “c.t” ile eşleşir.


Regex Örnekleri
Regular expression
Regular expression Python
Java regex
Regex oluşturma
Düzenli ifadeler Otomata
Regex kullanımı Javascript
Regular expression C#


Kelime Sınırları, Boşluk ve Diğer Kısayollar

Bu farklı seçeneklerin tümü, oldukça karmaşık düzenli ifadelerle sonuçlanabilir, bu nedenle bazı kısayol gösterimleri mevcuttur. Satır sonu için \n ve sekme karakteri için \t gibi boşluklar için özel karakter gösterimini hatırlayabilirsiniz. Aynısı normal ifadeler için de mevcuttur.

Örneğin, üçüncü ve beşinci basamaktan sonra tireler bulunan dokuz basamaklı bir sayı olan bir ABD Sosyal Güvenlik numarasını test etmek istiyorsanız (örneğin, 456-33-1234), aşağıdaki normal ifadeyi kullanabilirsiniz.

Kısayol notasyonlarını tırnak işaretleri içinde veya yapıcı notasyonunda kullanırsanız, onlardan kaçmanız gerektiğinden, onlardan önce tek değil çift ters eğik çizgi kullanmanız gerekeceğini unutmayın! Bu bilgiyle, kendi düzenli ifadelerinizi yazmak için iyi donanımlı olmalısınız. Kanıt olarak, bu bölümün başlangıç ​​paragrafındaki örneğe geri dönelim.

E-postalar oldukça basit veya daha karmaşık olabilir. Bu normal ifade, her ikisini de geçerli e-posta olarak döndürmelidir. Dizenin bir veya daha fazla kelime karakterinden oluşan bir grupla başlayıp başlamadığını, ^[\w]+, ardından bir nokta ile gelen 0 veya daha fazla kelime karakterinden oluşan bir grup (\.[\w]+)* ile başlayıp başlamadığını test eder. 

@ işaretinden sonra, dizede bir veya daha fazla sözcük karakterinden oluşan bir veya daha fazla grup, ardından bir nokta ([\w]+\.)+ olabilir ve iki ile yedi arasında bir dizeyle biter. karakterler. Bu son dize, de gibi kısa veya ad veya müze gibi daha uzun bir şey olabilecek etki alanıdır. Dikkat ederseniz, birkaç kelimenin ardından nokta koyarak kullanıcı gibi e-postaların da tanınmasını sağlamış olursunuz.

Normal İfadeleri Kullanan Yöntemler

Normal ifadeleri parametre olarak alan birkaç yöntem vardır. Almak veya test etmek istediğiniz şeyle eşleştiğinden, eğik çizgilerin veya RegExp yapıcısının içindeki ifadenin kendisine model denir.

• model.test(string): Dizginin modelle eşleşip eşleşmediğini test eder ve doğru mu yanlış mı döndürür.
• pattern.exec(string): Dize ve deseni bir kez eşleştirir ve bir dizi eşleşme veya null döndürür.
• string.match(pattern): Dize ve desenle eşleşir ve elde edilen eşleşmeleri bir dizi dize veya boş olarak döndürür.
• string.search(pattern): Dize ve kalıbı eşleştirir ve pozitif eşleşmelerin konumlarını döndürür. Dize herhangi bir kalıpla eşleşmiyorsa, arama -1 değerini döndürür.
• string.replace(pattern, replaceString): Dizeyi modelle eşleştirir ve her pozitif eşleşmeyi replaceString ile değiştirir.
• string.split(pattern, limit): Dizeyi modelle eşleştirir ve onu, dizi öğeleri olarak desen eşleşmelerini çevreleyen alt dizelerle bir diziye böler. İsteğe bağlı limit parametresi, dizi öğelerinin sayısını azaltır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın