Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Özel Form Öğeleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Özel Form Öğeleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Özel Form Öğeleri

Yeterli beceri ve test süresi verildiğinde, tarayıcıların kullanıcıya kendi özel denetimlerinizi sağladığı ve hatta bunları klavyeyle erişilebilir hale getirdiği normal form denetimlerini genişletmek için JavaScript’i kullanabilirsiniz. Özellikle web uygulaması geliştirmede bu gerçek bir gereklilik olabilir.

Burada kendi özel öğelerinizi geliştirmeye girmeyeceğim, ancak konuya tekrar değineceğim. Şimdilik Yahoo ve Mozilla’daki geliştirme ekiplerinin neler ürettiğine göz atabilir ve ücretsiz olarak dağıtabilirsiniz.

Formların ve JavaScript’in Özeti

Umarım bu, formlar ve JavaScript ile nelerin mümkün olduğu konusunda size fikir vermiştir. Formların farklı özelliklerini ve yöntemlerini ve içerebilecekleri öğelerin her birini kendi özellikleri ve yöntemleriyle öğrendiniz.

Seçim kutuları ile nasıl başa çıkacağınızı ve başkalarına bağımlı öğeleri gizleyerek ve yalnızca diğer öğeler etkinleştirildiğinde veya doğru değere sahip olduğunda bunları göstererek bir formu nasıl daha dinamik hale getirebileceğinizi ayrıntılı olarak gördünüz.

Formlar ve JavaScript Hakkında Hatırlanması Gerekenler

• Formlarla yapabilecekleriniz konusunda aşırıya kaçmamaya çalışın. Renklendirmeyi bitirdikten sonra formun klavyeyle hala kullanılabilir olup olmadığına bakın. Özellikle, daha uzun formların, farklı öğelere tıklayıp bunları düzenlemek yerine alandan alana sekme yaparak doldurulması daha olasıdır.
• Bir olay işleyicisi olan bir formu otomatik olarak gönderme—formlar, Gönder düğmesine veya Enter’a basılarak gönderilebilir. Bu seçenekleri kullanıcının elinden almayın.
• Eski form koleksiyonları formları ve öğeleri, güncel DOM komut dosyası oluşturma teknikleri olmasa da (HTML’ye bağımlı olduklarından, diğer tüm DOM yöntemleri de bir XML dizesine uygulanabilir), kullanımları daha kolay bir seçenek olabilir. kimlikleri veya öğe sayısını kontrol edemediğiniz genel veya oluşturulmuş formlarda. Bir öğe listesinde döngü yapmak, bir formun tüm alt öğeleri arasında döngü yapmak ve bunları olası öğe adlarıyla karşılaştırmaktan veya girdi, metin alanı ve öğe koleksiyonlarını tek tek döngülemekten çok daha kolaydır.

Artık JavaScript’in en yaygın kullanımlarını halledebilmeli ve resimler, pencereler, gezinme ve formlarla nasıl başa çıkacağınıza dair hafızanızı yenilemeniz gerektiğinde bu ve önceki bölüme dönebilmelisiniz.

Bir sonraki bölümde, tarayıcı ve istemci tarafı komut dosyası oluşturma dünyasından ayrılacağız ve JavaScript’in arka uç ve sunucu tarafı komut dosyalarıyla nasıl konuşmasını sağlayabileceğimize odaklanacağız. Bu aynı zamanda komut dosyası bloğundaki yeni çocuğa bir göz atmanızı da sağlayacaktır: Ajax.

Ajax ile Arka Uç Etkileşimi

Sonunda JavaScript ile ilgili yeni şaşırtıcı fenomen Ajax hakkında konuşacağım bölüme ulaştınız. İyi haber şu ki, Ajax’ı gerçekten güzel, kaygan arayüzler oluşturmak için kullanabilir ve JavaScript’in erişimini tarayıcıdan ve şu anda görüntülenen belgeden çok daha fazla genişletebilirsiniz.

O kadar da iyi olmayan haber, Ajax’ın XMLHTTPRequest’e, kısaca XHR nesnesine (veya Microsoft eşdeğerine) bağlı olması ve üzerinde “HTTP” yazılı olmasıdır. Bunun anlamı, sunucu olmadan herhangi bir Ajax örneğini kullanamayacağınız ve ayrıca Ajax’ı kullanmak için sunucu tarafı komut dosyası oluşturma konusunda bazı temel bilgilere sahip olmanız gerektiğidir.

Aynı zamanda, Ajax kullanmanın JavaScript’i güçlü yönlerinden birini çaldığı anlamına gelir: çevrimdışı ve bir bilgisayarın dosya sisteminde veya hatta bir CD veya bellek çubuğundan çalışan arayüzler oluşturabilmek. Ancak, Ajax’ın faydaları bunu telafi ediyor.

Kodunuzu test etmek için yerel bilgisayarınız ile uzak bir bilgisayar arasında dosya aktarımı yapmak istemiyorsanız, en iyi seçenek yerel bir sunucu kurmaktır. Bu, ilk bakışta göründüğü kadar zor değil, çünkü günümüzde çok sayıda önceden paketlenmiş sunucu mevcut (1990’larda, özellikle Windows’ta bir kabustu).

Benim kişisel favorim, http://www.apachefriends.org/ adresinden indirilebilen XAMPP. Kendi sunucunuzu birkaç dakika içinde çalışır duruma getirmek için bir yükleyici alabilir ve talimatları takip edebilirsiniz.

XAMPP, Apache 2, MySQL, PHP ve ihtiyaç duyacağınız tüm eklentileri kurar ve birçok platform için kullanılabilir. Ayrıca bir FTP ve e-posta sunucusu, bir istatistik paketi ve daha birçok seçenek ile birlikte gelir ve Apache Friends’in sahipleri tarafından sürekli olarak güncel tutulur. 


Html form action Kullanımı
HTML form action
JavaScript form doğrulama
Java PDF Türkçe
Java kodları ve Anlamları Pdf
Form action ne ise yarar
Java Ders Notları PDF
Java Nesne Yönelimli PROGRAMLAMA örnek


■İpucu: Yine, bölümün geri kalanında hayal kırıklığı yaşamamak için, neden bahsettiğimi anlamak için bu bölümdeki birçok kod örneğini kendiniz denemelisiniz.

Diğer bölümlerle karşılaştırıldığında farkı, kod örneklerinin dosya sistemi üzerindeki bir bilgisayarda yerel olarak çalışmayacak olmasıdır; Ajax’ın çalışması için HTTP protokolüne ihtiyaç duyduğu için bir sunucuya ihtiyaç duyarlar. Bir sunucu kurmak istemiyorsanız ancak çevrimiçiyseniz, tüm kod örneklerini çalışırken görebileceğiniz bu kitabın ana sayfasına gidebilirsiniz.

XAMMP’yi ne zaman ve kurarsanız, bölüm örneklerini sunucu kurulumunun htdocs dizininde c:\xammp\htdocs\ olabilir, örneğin jsbook adlı bir dizinde açabilirsiniz. Örnekleri görmek için bir tarayıcı açıp konum olarak http://localhost/jsbook/ yazın.

■İpucu: Resmi yardım SSS’lerine ek olarak, Windows XP çalıştıran bir bilgisayara XAMPP’nin (ve WordPress’in) nasıl kurulacağına dair güzel bir adım adım açıklama da mevcuttur.

Ajax Nedir?

Ajax, Jesse James Garrett tarafından Şubat 2005’te Adaptive Path’de ortaya atılan bir terim olan Asenkron JavaScript ve XML’in kısaltmasıdır. Geleneksel olandan farklı bir şekilde web uygulamaları geliştirme metodolojisini tanımlar.

Makaleye göre, geleneksel web uygulamaları ve siteleri eşzamanlı olarak çalışır; bir bağlantıyı her izlediğinizde veya bir form gönderdiğinizde, tarayıcı verileri sunucuya gönderir, sunucu (umarız) yanıt verir ve tüm sayfa yenilenir.

■Not : Microsoft Outlook web arabirimi gibi eski web uygulamaları çerçevelerle çalıştığı ve tüm arabirimin yalnızca daha küçük kısımlarını bu şekilde yeniden yüklediği için bu mutlaka doğru değildir, ancak seçici olmayalım; ve Tanrı aşkına, web bağlantı hızları standart bir modemin 56K’sının altındayken çerçeveler geçmişte kaldı.

Ajax uygulamaları eşzamansız olarak çalışır, bu da tüm sayfayı yeniden yüklemeden kullanıcı aracısı ile sunucu arasında veri göndermeniz anlamına gelir. Sayfanın yalnızca değişen kısımlarını değiştirirsiniz. Ayrıca birkaç istek gönderebilir ve diğer bölümler arka planda yüklenirken sayfayı kaydırmaya ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

İyi bir karşılaştırma, e-postalar için anlık mesajlaşma neyse, Ajax’ın da geleneksel web sayfalarına göre odur: uzun bekleme süreleri olmadan ve daha fazla iletişim seçeneğiyle anında geri bildirim. Ajax uygulamalarının akışını geleneksel web sitelerine ve web uygulamalarına kıyasla gösterir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın