Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

JavaScript ve Erişilebilirlik – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

JavaScript ve Erişilebilirlik – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Aşamalı Geliştirme

Aşamalı geliştirme, en düşük ortak paydadan başlayarak ve ardından ardışık iyileştirmelerin desteklenip desteklenmediğini test ederek yalnızca onu görebilen ve kullanabilenlere işlevsellik sağlama uygulamasıdır.

Bu üst özellikleri destekleme kabiliyetine sahip olmayan kullanıcılar yine de web sitesini mükemmel bir şekilde kullanabileceklerdir. 

• Umarız tam olarak çalışır durumda olan çıplak bir vücutla başlarsınız – ya da en azından dün olduğu gibi, bu sizi şaşırtmasın (bu örneği kolay tutmak için pijama ve/veya iç çamaşırı indirimine tabi tutuyoruz).
• Harika bir çıplak vücuda sahip olabilirsiniz, ancak soğuk havalarda yetersiz kalır ve çevrenizdeki diğer insanlara çekici gelmeyebilir – onu örtecek bir şeye ihtiyacınız olacak.
• Mevcut giysiler varsa, hava durumuna, ruh halinize, o gün göreceğiniz insan grubuna ve farklı giysilerin iyi durumda, temiz ve doğru beden olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
• Onları giyersin ve günle yüzleşebilirsin. İsterseniz aksesuar yapmaya başlayabilirsiniz, ancak bunu yaparken lütfen diğer insanları da dikkate aldığınızdan emin olun (kalabalık bir tren vagonunda çok fazla parfüm iyi bir fikir olmayabilir).

Web geliştirme açısından bu şu anlama gelir:

• Geçerli, anlamsal olarak doğru bir (X)HTML belgesi ile başlıyoruz, alt nitelikler olarak metin alternatifleri ve anlamlı bir yapı ile ilgili görseller de dahil olmak üzere tüm içeriğe sahip.
• Bu yapının görünüşünü, okunabilirliğini ve netliğini iyileştirmek için bir stil sayfası ekliyoruz, belki biraz canlandırmak için bazı basit rollover efektleri bile ekliyoruz.
• JavaScript ekliyoruz:
• JavaScript, pencere nesnesinin onload olay işleyicisi kullanılarak belge yüklendiğinde başlar.
• JavaScript, geçerli kullanıcı aracısının W3C DOM’yi destekleyip desteklemediğini test eder.
• Ardından gerekli tüm öğelerin mevcut olup olmadığını test eder ve bunlara istenen işlevselliği uygular.

JavaScript’te aşamalı geliştirme fikrini uygulamadan önce, komut dosyalarınızdan HTML ve CSS’ye nasıl erişeceğinizi ve bunlarla nasıl etkileşimde bulunacağınızı öğrenmeniz gerekir. Bu çalışmanın iki bölümünü bu göreve ayırıyorum.

Ancak şimdilik, daha önce uyguladığımız nesne algılamanın, aşamalı geliştirmeyi uygulamamıza yardımcı olduğunu ve yalnızca doğru nesneleri anlayan tarayıcıların bunlara erişmeye çalışacağından emin olduğumuzu anlamak yeterlidir.

JavaScript ve Erişilebilirlik

Web erişilebilirliği, web sitelerini, sahip olabilecekleri herhangi bir engelden bağımsız olarak, herkes tarafından kullanılabilir hale getirme uygulamasıdır, örneğin, görme engelli kullanıcılar, web sayfası içeriğini kendilerine okumak için ekran okuyucular adı verilen özel yazılımları kullanabilirler. motor engelleri, fareyi kullanamadıkları için, web’de gezinmek için klavyeyi manipüle etmek için bir tür araç kullanabilirler.

Web kullanıcılarının önemli bir bölümünü engelli kişiler oluşturur, bu nedenle web sitelerini kullanmalarına izin vermemeyi seçen şirketler pek çok işi ve bazı ülkelerde mevzuatı (ABD’deki Bölüm 508 gibi) kaçırıyor olabilir. kamu hizmeti sunan tüm sitelerin yasalarca erişilebilir olması gerektiği anlamına gelir.

Peki JavaScript bu işin neresinde? Eski JavaScript teknikleri, belge akışını bozabileceğinden, erişilebilirlik açısından çok kötü olabilir, bu nedenle, örneğin ekran okuyucular bunları kullanıcıya düzgün bir şekilde okuyamaz (özellikle temel içerik JavaScript tarafından oluşturulduğunda, ekran okuyucunun hiç görmez!) ve böylece kullanıcıları sitelerinde gezinmek için fareyi kullanmaya zorlar (örneğin, karmaşık DHTML hızlı gezinme menüleri durumunda). Bütün mesele bundan çok daha derine iniyor, ama bu sadece size bölge hakkında bir fikir vermek içindir.


JavaScript etkinleştirme
Telefonda JavaScript etkinleştirme
JavaScript etkinleştirme Android
JavaScript etkinleştirme Chrome
JavaScript DOM kullanımı
JavaScript Dersleri
javascript’i
JavaScript download


JavaScript ve erişilebilirlik kutsal savaş malzemesidir. Hoşnutsuz geliştiriciler ve erişilebilirlik guruları arasında pek çok savaş e-posta listelerinde, forumlarda ve sohbetlerde yapılır ve her iki tarafın da kendi çok iyi argümanları vardır.

Pazarlama yöneticileri tarafından kötü tarayıcılara ve mantıksız varsayımlara maruz kalan geliştiriciler (“Kuzenimin web sitesinde gördüm, elbette çok uluslu portalımız için de kullanabilirsiniz”) yıllarca araştırma ve deneme yanılma görmek istemiyorlar. boşa gidin ve artık JavaScript kullanmayın.

Erişilebilirlik guruları JavaScript’in kapatılabileceğine, W3C’nin erişilebilirlik yönergelerinin buna hiç izin vermediğine (yönergelerde bununla ilgili çok fazla kafa karışıklığı var) ve birçok komut dosyasının yalnızca şunu varsaydığına dikkat çekiyorlar. Ziyaretçiler bir beyin cerrahının hassaslığına sahip bir fareye sahiptir ve kullanabilir.

Her ikisi de haklı ve her ikisinin de pastası var: JavaScript’i erişilebilir bir web sitesinden tamamen kaldırmaya gerek yok. Gitmesi gereken, çok fazla varsayım yapan JavaScript vardır.

Erişilebilir JavaScript aşağıdakileri sağlamalıdır:

• Web belgesinin JavaScript’li ve JavaScript’siz aynı içeriğe sahip olması gerekir—hiçbir ziyaretçi engellenmemeli veya JavaScript’i açmaya zorlanmamalıdır (çünkü onu açıp açmayacağı her zaman ziyaretçinin kararı değildir).
• Yalnızca JavaScript kullanılabilir olduğunda anlamlı olan içerik veya HTML öğeleri varsa, bu içerik ve bu öğeler JavaScript tarafından oluşturulmalıdır. Hiçbir şey, hiçbir şey yapmayan bir bağlantıdan veya sizin için uygun olmayan kaygan bir işlevi açıklayan metinden daha sinir bozucu olamaz.
• Tüm JavaScript işlevleri, giriş cihazından bağımsız olmalıdır—örneğin, kullanıcı bir sürükle ve bırak arayüzü kullanabilir, ancak öğeyi tıklayarak veya bir tuşa basarak da etkinleştirebilmelidir.
• Bir sayfada etkileşimli öğeler olmayan öğeler (pratikte bağlantılar ve form öğelerinden başka herhangi bir şey), bir geri dönüş sağlamadığınız sürece etkileşimli öğeler haline gelmemelidir. Kafa karıştırıcı? Onları takip eden metin parçasını daraltan ve genişleten başlıklar hayal edin. Bunları JavaScript’te kolayca tıklanabilir hale getirebilirsiniz, ancak bu, klavyeye bağımlı bir ziyaretçinin onlara asla ulaşamayacağı anlamına gelir. Başlıkları tıklanabilir hale getirirken içinde bir bağlantı oluşturursanız, o ziyaretçi bile o bağlantıya “sekme” yaparak ve Enter’a basarak efekti etkinleştirebilir.
• Komut dosyaları, kullanıcıyı otomatik olarak başka sayfalara yönlendirmemeli veya herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan form göndermemelidir. Bu, formların zamanından önce gönderilmesini önlemek içindir; çünkü bazı yardımcı teknolojiler, onchange olay işleyicileriyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Ayrıca, virüsler ve casus yazılımlar, kullanıcıyı JavaScript aracılığıyla başka sayfalara gönderir ve bu nedenle bu, günümüzde bazı yazılımlar tarafından engellenmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın