Köprü Metni Modeli – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Köprü Metni Modeli
Köprü metni modellemenin amacı, bir Web uygulamasının ön uç arayüzlerinin organizasyonunu belirlemektir. Etkili olması için, bu tür bir spesifikasyonun, uygulamanın mantıksal olarak üst düzey modüllere bölünmesi gibi yönleri basit ve sezgisel bir şekilde iletebilmesi gerekir, her biri belirli bir kullanıcı sınıfını hedefleyen bir dizi tutarlı işlevi bünyesinde barındırır, büyük uygulamaların daha iyi organizasyonu için üst düzey modüllerin alt modüllere bölünmesi ve her modülün sayfalar açısından içerik öğelerinden oluşan ve kullanıcının gezinmesini ve etkileşimini desteklemek için bağlantılı olan gerçek hipermetin topolojisi.
Köprü metni modeli, doğru soyutlama düzeyinde olmalıdır; hipermetnin belirtimi kavramsal düzeyde tutulmalıdır, bu da bir Web uygulamasının çeşitli katmanları arasında gerçek işlevsellik dağılımı gibi tasarım ve uygulama ayrıntılarına çok fazla bağlanmaması gerektiği anlamına gelir.
Çok konsolide bir aktivite olan veri modellemenin aksine, hipermetin modelleme daha genç bir disiplindir ve hala iyi kurulmuş bir kavramlar, gösterimler ve tasarım yöntemleri temeline sahip değildir. Bu kitapta kullanılan dil olan WebML, Varlık-İlişki modelinden, sezgisel bir grafik gösterimle desteklenen basit ve anlamlı belirtim kavramlarını kullanma fikrini ödünç alarak, hiper metin modellemesi için ilkelleri sağlar.
Köprü metni Nedir
Köprü metin örnekleri
Hipertekst Nedir
Hiper metin nedir
Hiper metin örnekleri
Bu nedenle, tasarımcı tarafından, programcının veriyi yayınlamak ve işlemek için kullanılan hiper metinlerin belirtimi ile uygulamanın veri şemasını genişletmesine izin veren Varlık-İlişki modelinin doğal bir uzantısı olarak algılanmalıdır.
WebML’nin temel bileşenleri, alanlar ve site görünümleri adı verilen modülerleştirme yapılarında düzenlenen sayfalar, birimler ve bağlantılardır. Birimler, yayınlanabilir içeriğin atomik parçalarıdır; veri şemasının varlıklarından ve ilişkilerinden dinamik olarak çıkarılan içeriği düzenlemenin alternatif yollarını sunarlar ve ayrıca kullanıcı girdisini kabul etmek için veri giriş formlarının belirtilmesine izin verirler. Birimler, kullanıcılara sunulan gerçek arayüz öğeleri olan sayfaların yapı taşlarıdır.
Sayfalar tipik olarak, istenen iletişim etkisini elde etmek için çeşitli türlerde birkaç birimin bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Sayfa ve birimler tek başına değil, bir köprü metni yapısı oluşturmak için bağlantılıdır.
Bağlantılar, hiper metin modellemenin temel taşlarını temsil eder: hiper metinde bir noktadan diğerine gezinme olasılığını ve bir metnin içeriğinin doğru hesaplanması için gerekli olan parametrelerin bir birimden diğerine geçişini ifade ederler.
Bir sayfa kümesi, örneğin belirli bir kullanıcı grubunun ihtiyaçları gibi iyi tanımlanmış bir dizi gereksinime hizmet eden tutarlı bir köprü metni temsil eden bir site görünümünde gruplandırılabilir. Büyük uygulamalarda, aynı veri şeması üzerinde tanımlanmış birden çok site görünümü olabilir ve büyük site görünümleri, homojen bir amaca sahip sayfa kümeleri olan alanlara hiyerarşik olarak ayrıştırılabilir.
Ana sayfa, varsayılan ve yer işareti özellikleri gibi sayfaların ve alanların bazı özellikleri, tasarımcının bir site görünümünün hiyerarşik yapısı içinde bu yapıların görünürlük düzeyinde ince ayar yapmasına izin verir.
Son olarak, kullanıcı navigasyonu sırasında “kaydedilebilecek”, daha sonra alınacak ve bazı sayfaların içeriğinin hesaplanmasında kullanılacak küçük bilgi parçalarını belirtmek için site görünümü düzeyinde genel parametreler belirlenebilir.
Tanımlanan ilkeller, içeriğin yayınlanması için hiper metinleri modellemeyi amaçlamaktadır, bunun ana konusu olan, tasarımcının içeriği manipüle etmek ve keyfi dış hizmetlerle etkileşime girmek için hiper metinleri belirlemesine izin veren birkaç başka yapı sunacağız.
Birimler
Birimler, bir Web sayfasının içeriğini belirtmek için atomik öğelerdir. WebML beş tür birimi destekler:
- Veri birimleri: tek bir nesne hakkında bilgi gösterir.
- Çoklu veri birimleri: bir dizi nesne hakkında bilgi sunar.
- Dizin birimleri: ayrıntılı bilgilerini sunmadan bazı nesnelerin tanımlayıcı özelliklerinin bir listesini gösterir.
- Kaydırıcı birimleri: bir dizinin ilk, son, önceki ve sonraki öğesine erişim için komutlar sağlayarak, sıralı bir nesne kümesinin taranmasını sağlar.
- Giriş birimleri: Alanları girdi toplamaya izin veren, arama yapmak veya güncelleme işlemlerini beslemek için ihtiyaç duyulan model giriş formları.
Beş temel içerik birimi türü, keyfi karmaşıklıktaki Web sayfalarını temsil etmek için birleştirilebilir. İlk dört birim bilginin yayınlanmasını model alırken, giriş birimleri kullanıcılardan bilgi edinilmesini ifade eder.
Bilgi yayınlamaya yönelik dört birim arasında veri ve çoklu veri birimleri atıfta bulundukları nesnelerin gerçek içeriğini sunarken, indeksler ve kaydırma birimleri nesnelerin seçimini kolaylaştırır.
Veri birimleri tek bir nesneye atıfta bulunurken, çoklu veri, dizin ve kaydırma birimleri bir dizi nesneye atıfta bulunur. Veri, çoklu veri, dizin ve kaydırma birimleri, veri şemasından çıkarılan içeriği sunar; bu nedenle, içeriklerinin nereden geldiğini belirtmek gerekir.
WebML, bir birimin içeriğinin kaynağını ifade etmek için iki kavram kullanır:
- Kaynak, birimin içeriğinin çıkarıldığı varlığın adıdır. Böylece kaynak varlık, birimin içeriğini hesaplamak için kullanılan nesnelerin türünü söyler. Bir içerik birimi, en yaygın durum olan bir kaynak varlıkla veya birden çok kaynak varlıkla ilişkilendirilebilir.
- Seçici, birimin içeriğine katkıda bulunan kaynak varlığın gerçek nesnelerini belirlemek için kullanılan bir yüklemdir.
- Seçiciler, varlık özniteliklerinden ve varlığın dahil olduğu ilişki rollerinden ve sabit veya değişken terimlerden oluşturulan temel koşulların birleşimidir.
- Değişken terimler, ünitenin giriş bağlantılarıyla ilişkili parametreler kullanılarak oluşturulur. Koşulları parametreleri kullanan seçicilere parametrik seçiciler denir.
WebML’nin tüm kavramlarının, temel özellikleri taşıyan bir grafik gösterimi ve grafik gösterimle uygun şekilde ifade edilemeyen ek ayrıntılı özellikleri belirtmek için kullanılabilecek bir metin gösterimi vardır. WebML öğelerinin grafik sembollerini ve özelliklerini özetler ve Ek B, tam metin sözdizimini içerir.
İçerik birimleri, bir dizin birimi örneğini gösteren, gösterildiği gibi etiketli bir simgeyi çevreleyen dikdörtgenler olarak grafiksel olarak temsil edilir. Birim adı, birim simgesinin üzerindeki dikdörtgenin içine yerleştirilir.
Kaynak ve seçici dikdörtgenin altına yerleştirilir: örnekte, dizin biriminin kaynağı olarak Albüm varlığı vardır ve Yıl varlık özniteliğinden, eşitlik yükleminden ve sabitten oluşturulmuş bir seçicidir.
Yine gösterilen metinsel gösterim, indeks birimleri durumunda, indekste gösterilen nesnelerin sıralaması ve her bir nesneyi görüntülemek için kullanılan nitelikler gibi daha fazla ayrıntı ekler.
“billgatesweb” Köprü metni Nedir,Köprü metin örnekleri,Hipertekst Nedir,Hiper metin nedir,Hiper metin örnekleri alanlarında hizmet vermektedir.