Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Veri Uygulaması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Veri Uygulaması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

İçeriklerle Aramayı İyileştirme

Veri Uygulaması

Veri uygulaması, kavramsal veri şemasının, Web’de içeriğin yayınlanmasını (ve bazen yönetimini) sağlayan somut veri kaynaklarına eşlenmesiyle ilgilidir. Veri uygulaması, çeşitli farklı senaryolarda gerçekleşir; çoğu durumda, içerik Web uygulamasının geliştirilmesinden önce bulunur ve harici veri kaynaklarından alınması gerekir.

Uygulamayı destekleyen veri tabanı açısından, aşağıdaki durumları dikkate alıyoruz:

  • Adanmış veritabanı: Bu durum, uygulamanın geliştirilmesinden önce içeriğin mevcut olmadığı durumlarda ortaya çıkar. Bu durumda, Web uygulamasının geliştirilmesi ayrıca, yayınlanacak içeriği depolamak için özel olarak oluşturulmuş özel bir veritabanının oluşturulmasını da içerir.
  • İçerik bakımı, örneğin WebML’de belirtilen içerik yönetimi site görünümleri gibi özel bir uygulama ile yapılır.

Adanmış veritabanlarına sahip tipik uygulamalar, Web uygulaması dışında yeniden kullanılmayan içeriği toplamak ve sunmak için özel olarak tasarlanmış B2C ve kurumsal portallardır.

Çoğaltılan veritabanı: bu durum, içerik örneğin ilişkisel veritabanlarında veya eski sistemlerde bir veya daha fazla kurumsal veri kaynağında depolandığında ve Web uygulamasına ayrılmış bir veritabanına periyodik olarak kopyalandığında ortaya çıkar.

Web uygulaması, kurumsal verilerin salt okunur bir kopyasına sahiptir ve yayınlar ve orijinal içerik, yerel konumunda oluşturulmaya ve güncellenmeye devam eder. Bu senaryonun bir örneği, kurumsal perakende yönetim sisteminde tutulan içeriği yayınlayan bir e-ticaret Web sitesi olabilir.

Çevrimiçi veritabanı: Web uygulamasının, içeriğin mevcut sürümünü yayınlamak için kurumsal verilere doğrudan erişimi vardır. Bu durumda, Web uygulamasının özel bir veritabanı yoktur, ancak içeriği okumak veya yazmak için doğrudan harici veri kaynaklarına bağlanır. Bu uygulama kategorisine bir örnek, Web kullanıcılarının rezervasyon veritabanının güncel sürümünü görmelerine ve değiştirmelerine olanak tanıyan Web tabanlı bir rezervasyon sistemidir.

Daha teknik türden bir başka ayrım, Web uygulamasının dışındaki verileri yönetmek için kullanılan, ilişkisel veritabanı teknolojisine veya eski kaynaklara dayalı olabilen sistemlerle ilgilidir. İlk durumda, standart sorgu dilleri ve veri dağıtım teknolojisi verilere erişime yardımcı olabilir; ikincisinde, Web uygulaması eski sistemlerden veri çıkarabilmeli veya uygun yazılım ağ geçitleri aracılığıyla bunlara bağlanabilmelidir.

İçeriğin bir kısmı uygulamaya ait olabileceğinden, bir kısmı veri kaynaklarından çıkarılıp çoğaltılabileceğinden ve bir kısmına kurumsal bilgi sistemine canlı bir bağlantı ile erişilebileceğinden, gerçek uygulamalar yukarıdaki senaryoların tümünün bir karışımını sergileyebilir.

Her durumda, veri tasarımı aşamasında tanımlanan uygulamanın Varlık-İlişki şeması, veri uygulama aşamasında merkezi bir rol oynar:

  • Adanmış veya çoğaltılmış bir veritabanı ile, Web uygulaması tarafından kullanılan veritabanı şemasını türetmek için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılır.
  • Çevrimiçi veritabanları ile uzak kaynaklara bağlanmak ve okuma ve yazma işlemlerini gerçekleştirmek için uygulama programlama arayüzlerinin tasarımına yardımcı olur.

Varlık-İlişki şemasının merkezi rolü, gösterilen veri haritalama mimarisini motive eder. Mimarinin özü, Varlık-İlişki şemasına standart eşleme kuralları uygulanarak elde edilen standart ilişkisel şemadır.


veri ne demek
veri app
veristable
veri nedir bilgisayar
veri review
veri cost


Standart şema, uygulama veri modelinin varlıkları ve ilişkileriyle en iyi eşleşen tabloların tanımını içerir. Standart ilişkisel şema, web uygulamasına, içerik birimlerini ve işlemlerini uygulamak için gerekli veri alımını ve güncelleme sorgularını yazmayı kolaylaştıran, içeriğin tek tip bir görünümünü sunar.

Bu bölümde, standart şemanın doğrudan atanmış veritabanı olarak kullanıldığı en basit çözümden başlayarak ve ardından standart şemanın haritalamayı kolaylaştırdığı durumlarla devam ederek, mimarisinin uygulanmasıyla ilgili konuları tartışacağız. çoğaltılmış ve çevrimiçi veritabanı mimarilerinin gerektirdiği dış kaynaklara.

Standart Haritalama

Bir Varlık-İlişki diyagramından ilişkisel bir şema türetmek, çoğu veritabanı ders kitabında ele alınan ve aşağıdakileri gerektiren klasik bir veritabanı tasarım problemidir:

  • Varlıkları ve özniteliklerini eşleme (BLOB). Haritalama ilişkileri.
  • Haritalama genelleştirme hiyerarşileri.

Varlıklar ilişkisel tablolara çevrilirken, ilişkiler ya “köprü” tablolara ya da bir tabloya eklenen ve başka bir tabloya referans veren fazladan sütunlara çevrilebilir. Genelleme hiyerarşileri, artıları ve eksileri verilerin dağılımına ve beklenen sorgulara bağlı olan alternatif çevirilere uygundur.

Varlıkları Eşleme

Varlık-İlişki diyagramındaki her varlık, varlıktaki öznitelik sayısı kadar sütun ve ayrıca, varlığın örneklerini benzersiz bir şekilde tanımlama amacına hizmet eden OID için bir sütun içeren ilişkisel bir tablo haline gelir. tablonun birincil anahtarı. Bir varlığın tek bir tabloda standart eşlemesini gösterir ve tabloyu oluşturmak için SQL sözdiziminin bir örneğini sağlar.

Varlık özniteliklerinden biri uygulamada zaten nesne tanımlayıcı rolüne sahipse ve basit bir etki alanına (örneğin, bir ürünün kodu gibi) sahipse, OID sütunu atlanarak birincil anahtar olarak kullanılabilir.

Bununla birlikte, birincil anahtarlar, ilişkilerin eşlenmesinde yoğun olarak kullanılır, bu nedenle, uygulama özniteliklerinden kaçınmanızı ve bunun yerine, bazı VTYS’ler tarafından sağlanan, seri veya otomatik numara adı verilen özel sütun türü gibi sistem tarafından yönetilen öznitelik türlerini kullanmanızı öneririz. sistem, tablonun her satırı için ayrı bir sütun değeri oluşturarak uygulama kodunu farklı değerler üretme yükünden kurtarır.

Ayrıca, OID değerleri hiçbir zaman güncellenmemelidir, çünkü bunlar uygulanabilir bir özellik değil, bir nesnenin kimliğini belirtir. Varlığın özniteliklerini tanımlama, nesnelerin tanımlanması için alternatif araçlar olduklarını vurgulamak için tablonun ikincil anahtarı olarak tanımlanabilir.

BLOB Niteliklerini Eşleme

BLOB öznitelikleri, depolamalarını basit türlerin özniteliklerinden daha karmaşık hale getiren, resimler, videolar, uzun metinler ve belgeler gibi büyük değerler içerir. BLOB değerleri dahili olarak veritabanında veya harici olarak dosya sisteminde saklanabilir ve her alternatif, resimli olarak gösterilen iki başka durumu kabul eder.

Veritabanındaki dahili depolama şunlar olabilir:

  • Aynı tabloda, BLOB özniteliği gösterildiği gibi varlık tablosunun uygun bir sütununa eşlendiğinde.
  • Ayrı bir tabloda, BLOB öznitelikleri, en az iki sütun içeren özel bir tabloda depolandığında: BLOB’u tanımlamak için sayısal bir birincil anahtar ve gösterildiği gibi BLOB değerini depolamak için bir sütundur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın