Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Tanımlayıcıları Java ile Eşleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Tanımlayıcıları Java ile Eşleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JLabel Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

IDL Referansı

Bir IDL belirtiminde tanımlayabileceğiniz beş üst düzey varlık vardır:

• Ad alanı görevi gören modüller
• Nesnelere arayüzler (işlemleri ve veri öznitelikleriyle birlikte)
• Veri tipleri
• Sabitler
• İstisnalar

Bu üst düzey varlıklar burada kabaca hiyerarşik bir düzende listelenmiştir. Modüller diğer modülleri, arayüzleri, veri türlerini, sabitleri ve istisnaları içerir. Arayüzler, arayüzün işlemleri ve öznitelikleri ile birlikte o arayüze özgü veri türlerini, sabitleri ve istisnaları içerir.

Bunların her birini tanımlayan IDL sözdizimine bakacağız ve her durumda IDL’nin eşdeğer Java koduna nasıl eşlendiğini göreceğiz. Ancak bunu yapmadan önce, IDL’nin bazı temellerini ele almamız gerekiyor: anahtar kelimeler, tanımlayıcılar, yorumlar ve çeşitli hazır bilgi türleri.

Tanımlayıcıları Java ile Eşleme

Bir IDL-to-Java derleyicisi, tüm IDL tanımlayıcılarını değişmeden eşdeğer Java tanımlayıcılarına eşlemeye çalışır. Bir istisna, eşlenmiş bir tanımlayıcının, IDL derleyicisi tarafından otomatik olarak oluşturulan bir tanımlayıcıyla çakıştığı durumdur. Örneğin, IDL arabirimleri, Java ile eşlendiklerinde, kendileri için oluşturulmuş, orijinal arabirim adıyla adlandırılan, Yardımcı ve Tutucu eklenmiş iki ek Java arabirimine sahiptir.

Böylece List adlı bir arabirim, List adlı bir Java arabirimine eşlenir ve ayrıca ListHelper ve ListHolder adlı Java arabirimlerinin oluşturulmasına neden olur.

IDL dosyasında ListHelper veya ListHolder olarak adlandırdığınız başka bir tanımlayıcı varsa, oluşturulan arayüz adlarıyla çakışmayı önlemek için eşlenen Java tanımlayıcısının başına bir alt çizgi eklenir (örn. _ListHelper, _ListHolder). Genel olarak, IDL derleyicisi tarafından otomatik olarak oluşturulan tanımlayıcılar, IDL dosyasında açıkça bildirilen diğer tanımlayıcılara göre önceliğe sahiptir.

IDL tanımlayıcılarını Java tanımlayıcılarıyla doğrudan eşleme genel kuralının diğer istisnası, eşlemenin bir Java anahtar sözcüğüyle çakışmasıdır. Bu durumda, eşlenen Java tanımlayıcısının başına bir alt çizgi eklenir. Örneğin, package adlı bir sabit (IDL’de ayrılmış bir anahtar sözcük değil) bildirdiyseniz, bu, _package adlı bir Java değişkenine eşlenir.

IDL’deki yorumlar C, C++ ve Java yorumlarının biçimini takip eder. Bir blok yorumu /* karakter dizisi ile başlar ve */ karakter dizisi ile biter. Bir satır yorumu, // karakter dizisiyle başlar ve başladığı satırın sonunda biter.

Yorumları Java ile Eşleme

IDL yorumlarını Java’ya eşlemek için herhangi bir kural yoktur. Birçok IDL-to-Java derleyicisi, Java’ya dönüştürme sırasında IDL dosyalarından yorumları bırakır, çünkü birçok durumda yorumlar IDL koduna atıfta bulunur ve oluşturulan Java koduyla tamamen ilgili olmayabilir.

Temel Veri Türleri

IDL, gösterilen temel veri türlerini destekler. Aynı tabloda, standart IDL-to-Java eşlemesine göre her birinin eşlendiği Java türünü gösterdim. Sabit ve uzun çift IDL türleri için tanımlanmış standart bir eşleme olmadığını unutmayın.

Bu veri türleri, nispeten yakın bir zamanda IDL sözdizimine eklenmiştir ve IDL Java eşlemesi, bu yazının yazıldığı tarihte bunları içerecek şekilde güncellenmemiştir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da Java’nın unsigned short gibi unsigned türleri desteklemediğidir.

Bu nedenle, IDL shortandunsigned shorttypes, Javashortdata türüyle eşlenir. IDL tarafından üretilen Java arabirimlerinin uygulamalarını yazarken bunun farkında olmalısınız, çünkü değerlerinin pozitif kalmasını sağlamak veya değerlerinin negatif değerlere ayarlanabileceği gerçeğini ele almak size kalmıştır.


Java İndir
Java 64-bit 261
JDK 8u311-macosx-x64 dmg
Java Runtime
Java 18 download for Mac
Java 8 Update 333
Java 1.4 2_05 indir
Java 141 download 64-bit


Dizeler ve Karakterler

IDL’de bulunan iki karakter türü vardır: char ve wchar. Karakter, ASCII gibi tek baytlık bir karakter kümesinden 8 bitlik bir karakteri temsil eder. Bir wchar, Kanji gibi çok baytlı karakter kümeleri dahil olmak üzere herhangi bir karakter kümesinden geniş bir karakteri temsil eder. Bir wchar’ın boyutu uygulamaya özgüdür.

IDL string ve wstring veri türlerini de bu tabloya dahil ettim, ancak teknik olarak bunların yapılandırılmış veri türleri (temel veri türü dizileri, karakterler) olarak kabul edilmeleri gerekir. Çok sık kullanıldıklarından, bunların tüm IDL temel veri türleri ile bir arada olması yararlıdır.

Bir dize, bir char değerleri dizisinin eşdeğeridir ve bir wstring, bir wchar değerleri dizisidir. Her durumda, bir dizi türünü belirtmenin iki yolu vardır: tür adının ardından köşeli parantez içinde boyut belirtimi olan veya olmayan.

IDL bildiriminizde bir boyut belirtimi sağlarsanız (ör. dize<10> adı), dizenin boyut sınırlarını zorlamaktan dil eşleme sorumludur. Bir boyut belirtimi sağlamazsanız, dizenin yalnızca uygulama diliyle sınırlı olarak herhangi bir boyuta büyümesine izin verilir.

Uygulamanız için çok baytlı bir karakter kümesi desteği önemliyse, tüm karakter ve dize verilerinizi wchar ve wstring değerleri olarak bildirmek en iyisidir. Bu şekilde, onu destekleyen dillerde çok baytlı destek alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Dizeleri ve Karakterleri Java ile eşleme

IDL-to-Java eşlemesinde, hem char hem de wchar Java char tipiyle eşlenir ve hem string hem de wstring java.lang.String sınıfıyla eşlenir. Java’da char türü, iki baytlık bir Unicode karakteri temsil eder ve bu nedenle varsayılan olarak çok baytlı karakter kümelerini destekleyebilir.

Uzak yöntem çağrıları sırasında veri öğeleri sıralanırken ve sıralanırken, ayarlanan veri üyeleri üzerinde sınır kontrolleri gerçekleştirmekten ORB sorumludur. Bir değer, arayüzün IDL belirtiminde dize üyesi için bildirilen sınırları aşarsa, bir org.omg.CORBA.MARSHAL istisnası atılır.

Sabit değerler, IDL koduna eklenen açık değerlerdir. Bazen bir hazır bilgi, bir arabirim özniteliği için varsayılan bir değer belirtmek veya bir sabitin değerini bildirmek için kullanılır. Sabit değerler boole (DOĞRU veya YANLIŞ), sayısal (tamsayı, kayan nokta veya sabit nokta) veya karakter tabanlı (tek bir karakter veya bir dize) olabilir.

Değişmez değerler en çok IDL’de sabitlerin değerlerini başlatmak için kullanılır. Sabitler, başlatıldıktan sonra değiştirilmesi kısıtlanan adlandırılmış değişkenlerdir. IDL’de, sözdizimi kullanılarak bir sabit bildirilir.

Tür, herhangi bir geçerli temel veri türü veya bildirilen arabirim türü olduğunda, tanımlayıcı, herhangi bir geçerli IDL tanımlayıcısıdır ve değer, sabit değer olarak değerlendirilen herhangi bir IDL ifadesidir. Başlatma ifadesi, basit bir hazır bilgi veya mantıksal veya matematiksel işleçler kullanarak birden çok değişmez değeri birleştiren karmaşık bir ifade olabilir. Birkaç yararlı sayısal sabiti aşağıdaki gibi bildirebilirsiniz.

Toplama (+), çıkarma (-), çarpma (*), bölme (/) ve mantıksal ve bitsel işleçler (|, &, ^, ||, &&, vb.) IDL tarafından desteklenmektedir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın