Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sayfa Belirtimi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Sayfa Belirtimi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Köprü Metni Alt Şemaları Kullanan Sayfa Belirtimi

Sayfalar ve görünürlükleri belirlendikten sonra, kaba hipermetin tasarımında oluşturulan içerik ve hizmetleri sunmak için gerekli olan birimlerin ve bağlantıların ayrıntılı belirtimlerinden oluşan sayfa belirtimine geçmek mümkündür. Sayfa belirtimi, veri tasarımında tanıtılan çekirdek, erişim, ara bağlantı ve kişiselleştirme veri alt şemalarının kullanımını destekleyen köprü metni tasarım desenleri olan bazı tipik hiper metin alt şemalarının varlığıyla kolaylaştırılır.

Bir site görünümünün alanlarına farklı türde veri alt şemalarının yayınlanması birkaç genel ilkeyi takip eder:

  • Bir çekirdek alt şema tipik olarak, alt şemanın çekirdek nesnesinin içeriğini sunmaya veya yönetmeye ayrılmış bir alanı tanımlamak için kullanılır.
  • Alanları birden çok çekirdek nesne üzerinde tanımlamak mümkündür, ama daha az sıklıktadır.

Bir ara bağlantı alt şeması, tipik olarak, alt şema tarafından bağlanan çekirdek nesnelerin yayınlanmasına veya yönetimine ayrılmış alanlar içinde dağıtılan köprü metni parçalarıyla sonuçlanır. Bu tür köprü metni parçaları, bir alandan diğerine gezinmeyi sağlar.

Bir erişim alt şeması tipik olarak site görünümünün varsayılan alanı içinde ve alt şema tarafından erişilen çekirdek nesnenin yayınlanmasına veya yönetimine ayrılmış alan içinde dağıtılan köprü metni parçalarıyla sonuçlanır. Bu tür hipermetin fragmanları, ana nesneye ayrılmış alanın ana sayfası veya varsayılan sayfası gibi üst düzey sayfalardan temel nesnelere erişim sağlar.

Kişiselleştirme alt şeması, farklı alanlara dağıtılabilen birkaç köprü metni parçası verir. Bu tür parçalara örnek olarak, oturum açma ve kapatma sayfaları, kişisel içeriğe erişim ve güncelleme sayfaları ve kişisel profil verilerini yönetme sayfaları verilebilir.

Bu bölümün geri kalanında, her bir veri alt şeması türünün, alt şemadaki varlıklar ve ilişkiler tarafından oynanan rolle uyumlu bir hiper metin parçasına nasıl dönüştürüleceğini göstereceğiz.

Köprü Metni Alt Şemasına Erişim

Bir erişim alt şemasının tipik konfigürasyonunu hatırlatır: iki kategorize eden varlık (Erişim1 ve Erişim2), kategorize edilmiş bir varlıkla (Çekirdek) ilişkilidir ve bir alt varlık (SpecialCollection), örneklerini tanımlamak için yararlı bir uzmanlığı sunar. 

Bir hiper metinde erişim nesnelerinin normal kullanımı, çekirdek kavramın istenen örneklerine ulaşmak için mekanizmalar oluşturmaktır. Böylece, kategorize eden varlıkların örnekleri hiper metne dahil edilir ve kategorize edilen varlığın ilişkili örneklerine bağlanır. Gezinme, yukarıdan aşağıya bir yolu izleyerek kategorilere ayırmadan kategorize edilmiş varlığa doğru gerçekleşir.

Ek erişim temel öğeleri, çekirdek kavramın “temsilcileri” olarak kullanılan özel bir alt kavramın köprü metni örneklerinin eklenmesiyle sağlanabilir. Tasarımı tamamlamak için, hiper metne bir arama fonksiyonunu dahil etmek de mümkündür, burada kullanıcı tarafından girilen anahtar kelimeler, eşleşen temel nesnelerin bir listesini bulmak için kullanılır.

Gösterilen erişim verisi şemasının varlıklarına ve ilişkilerine dayalı olarak, Erişim alanının varlık Çekirdeği örneklerine erişimi destekleyen bir köprü metni parçası içerdiği kaba bir belirtimi gösterir. Erişim, kategorize eden varlıklar Access1 ve Access2, özelleşmiş alt varlık SpecialCollection aracılığıyla ve doğrudan varlık Core örnekleri üzerinde bir arama yoluyla gerçekleşir.

Belirtimi, gösterildiği gibi ayrıntılı bir hiper metne çevrilebilir. Erişim hiper metni beş sayfadan oluşur. Page AccessEntry, çekirdek varlığa ulaşmak için erişim yollarının tüm giriş noktalarını toplar ve yer işareti ve varsayılan olarak tanımlanır. Bu sayede erişim yollarının giriş noktaları, aynı alandaki diğer sayfalardan ve diğer alanlardan kolayca ulaşılabilen, görünürlüğü yüksek bir sayfada yer alır.


Link kontrol etme
Google web sitesi
Web sitesini arama motoruna ekleme
Google web sitesi Kaydı
HTTPS oluşturma
URL denetleme Aracı
Yayındaki sayfa görüntüleniyor
HTTPS koruması


AccessEntry sayfası, Access1 ve Access2 erişim varlıkları üzerinde iki dizin (Access1Index ve Access2Index) içerir. Bu indeksler, kademeli indeks modeline göre düzenlenen iki bağımsız navigasyon zincirinin başlangıç ​​noktalarıdır.

Örnekte, ikinci adımdaki dizinler (CoreIndex1 ve CoreIndex2), o anda seçili erişim kategorisi hakkında bilgi göstermek için kullanılan erişim varlığı üzerinde bir veri birimi de içeren ayrı bir sayfaya yerleştirilir. Alternatif modeller, ara veri biriminden kaçınabilir (erişim kategorisinde yararlı veri yoksa) veya ana sayfada hiyerarşik bir dizin birimi kullanabilir.

AccessEntry sayfası ayrıca, çekirdek varlığın eşgörünümlerinden birinin tüm ayrıntılarını içeren sayfaya atlamanın mümkün olduğu, temsili temel kavramların bir koleksiyonunu gösteren bir dizin birimi (SpecialCollectionIndex) içerir. Bir giriş birimi (Çekirdek Arama) ayrıca anahtar kelime tabanlı bir arama sağlar. Aramanın sonuçları, temel kavramın tüm ayrıntılarına erişmenin mümkün olduğu ayrı bir sayfaya yerleştirilmiş bir dizin biriminde (SearchResultIndex) gösterilir.

Çekirdek Köprü Metni Alt Şeması

Çekirdek alt şemanın ana işlevi, çekirdek varlıkların ve bileşenlerinin içeriğini yayınlamaktır. Birkaç bileşene bağlı bir çekirdek nesneden oluşan bir çekirdek alt şemanın tipik organizasyonunu hatırlatır.

Normal olarak, çekirdek varlıklara göz atmak için bir köprü metninde, kullanıcı bazı verileri elde ederek bir çekirdek varlığın bir örneğini seçer; daha sonra ilgili bileşenlerin özelliklerine erişmek için çekirdek alt şemanın sınırları içinde gezinir.

Çekirdek Alanın, Core varlık örneğinin ve bahsedilen alt bileşenlerinin taranmasını destekleyen bir köprü metni parçası içerdiği kaba bir belirtimi gösterir.

Böyle bir spesifikasyona karşılık gelen olası bir hipermetin parçası gösterilmektedir. WebML şeması, çoklu veri, dizin ve kaydırma birimlerini kullanarak temel varlık bileşenlerine erişmenin alternatif yollarını sağlar.

Bileşen Örnekleri, atıfta bulundukları çekirdek nesne örneğiyle aynı sayfada tutulur; oysa Bileşen2 örneklerine, dizin birimi çekirdek nesne örneğiyle aynı sayfada ve kaydırma çubuğu ve veri birimleri ayrı bir sayfada olacak şekilde, dizinlenmiş bir kılavuzlu tur modeli aracılığıyla göz atılır.

Çekirdek varlığın geçerli örneğinin tanımlayıcısını Çekirdek sayfasından Bileşen sayfasına geçirmek için bir set ve bir get biriminin kullanımına dikkat edin, burada kaydırma biriminin seçici durumunda, kaydırmayı yalnızca bileşenleriyle sınırlamak için kullanılır. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın