Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Modern Yazılım Modelleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Modern Yazılım Modelleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Mobil İçerik Kullanımı

Modern Yazılım Modelleri

Açık Kaynak Ticari Yazılım

Ortaya çıkan bu lisanslama modeli popülerlik kazanıyor ve son kullanıcıların yazılımı yalnızca indirip kullanmasına değil, aynı zamanda kaynak kodunu da almasına olanak sağlıyor. Kullanım koşulları genellikle ücretsiz geliştirme ve dağıtıma izin verir, ancak dokümantasyon, teknik destek veya gelişmiş özellikler için ücret gerektirebilir. Bu kategorideki en belirgin örnekler JBoss uygulama sunucusu ve MySQL veritabanıdır.

Açık Kaynak Özgür Yazılım

Bu kategorideki yazılımlar, herhangi bir kısıtlama olmaksızın halka ücretsiz olarak sunulmaktadır. Açık kaynaklı ücretsiz yazılım için kullanılan en yaygın lisans, yazılımın ve kaynak kodunun ticari ve ticari olmayan kullanım için kullanımına izin veren Genel Kamu Lisansıdır (GPL). Yazılım kullanımına belirli kısıtlamalar getirebilecek GPL ve Apache gibi diğer açık kaynak lisanslarının varyasyonları vardır, ancak bunların tümü herkes için ücretsiz temel fikri için çabalar.

Ticari Özelliklerin Kilidini Açmak için Lisanslamanın Uygulanması

Kaynak kodu bir ürünle birlikte sağlandığında, lisanslama modelini uygulamak için programatik kısıtlamalara sahip olmanın anlamsız olduğu açıktır. Herhangi bir kullanıcı, kaynak kodunu değiştirerek ve ürünü yeniden oluşturarak işlevsellik üzerindeki kısıtlamaları kolayca kaldırabilir.

Bununla birlikte, bugün ürünlerin çoğu kaynak koduyla birlikte gönderilmemektedir, bu nedenle lisanslama politikasının programatik olarak uygulanması satışların oluşturulmasına yardımcı olabilir. Müşteri ortamına ve lisans türüne göre güvenli seri numaraları üreten bir LicenseManager sınıfı geliştireceğiz.

Sınıf, yalnızca yazılım satıcısının seri numaralarını verebilmesini sağlamak için asimetrik bir algoritma kullanacaktır. Lisans yönetimini uygulamanız gerekmese bile, Java güvenliği ve kriptografi API’lerinin pratik kullanımını gösterdiği için bu bölümü okumaktan yararlanacaksınız.

Lisanslama tasarımına karar vermek, müşterinin ürünle ilgili deneyiminden ödün vermeden lisanslama politikasının kötüye kullanılmasını önlemenin en etkili yolunun değerlendirilmesini gerektirir. Örneğin, son kullanıcının ortamına bağlamadan ticari ürün özelliklerinin kilidini açan bir lisans vermek güvenli değildir.

Bu tür bir lisansın verilmesi daha kolay olabilir, çünkü kullanıcının bilgileri ürün satıcısına göndermesini gerektirmez, ancak birisi lisansı İnternet’e koyarsa bu bir dağıtım kabusuna dönüşebilir. Lisansı müşteri ortamındaki ana bilgisayar adı, IP adresi veya etki alanı adı gibi bir parametreye eklemelisiniz.

Bu şekilde, lisans internette ortaya çıksa bile, verilmediği bir ortamda çalışmayacaktır. Bir diğer önemli husus, yazılımın birden çok sürümünü sürdürmek ve oluşturmak zorunda kalmadan, ürünün kısıtlanmış özelliklerinin lisans dosyası aracılığıyla etkinleştirilebilmesidir. Satıcı, ürün değerlendirmesi için geçici bir lisans vermek istiyorsa, lisans dosyasına gömülü olan sona erme süresi yararlı olabilir.

Örneğin, Chat’in ticari potansiyeli olsaydı, aynı anda bir kullanıcıya düz metin mesajları göndermeye izin veren sınırlı işlevselliğe sahip ücretsiz bir sürüm dağıtabilirdik. O zaman HTML metni, renkler, arkadaş listeleri, gülen yüzler ve resim desteği gibi ekstra özellikler uygulayabilirdik.


Yazılım Süreç Modelleri
Yazılım Geliştirme Modelleri
Yazılım geliştirme Modelleri karşılaştırma
V Modeli, yazılım
Spiral yazılım geliştirme Modeli
V-Modeli nedir
Artımlı geliştirme modeli
Yazılım süreç Modeli Nedir


Teorik olarak, sınırlı ve tam özellikli olmak üzere iki Chat örneği oluşturabilirdik. Ancak pratikte bu tür bir kodu sürdürmek çok zordur, bu nedenle çoğu satıcı gibi biz de tam özellikli sürümün bir kod tabanını tutmayı tercih ediyoruz.

Ticari bir özelliğe erişimi kısıtlamak için, bir lisans dosyasının var olup olmadığını ve bu özelliğe izin verip vermediğini test etmek için kodun belirli anahtar bölümlerine kontroller eklemeliyiz. Kontroller başarısız olursa özellik devre dışı bırakılır. O zaman Chat’i lisans dosyası olmadan ücretsiz olarak indirebiliriz.

Bir kullanıcı harika uygulamamızın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak isterse, bir lisans satın alması gerekir. Ödeme alındıktan sonra, kullanıcının ana bilgisayar adına göre bir lisans verir ve lisans dosyasını kendisine gönderirdik. Kullanıcı Chat’i bir sonraki çalıştırışında, uygulama lisans bilgilerini okur ve satın alınan özellikleri etkinleştirir.

Hangi özelliklere izin verileceği ve hangilerinin devre dışı bırakılacağı hakkındaki bilgiler lisans dosyasında şifrelenebilir, ancak bu, dosyanın okunmasını ve bakımını zorlaştırır. Lisans parametrelerini düz metin olarak saklamak daha kolaydır, ancak bu, aç bir timsahın önüne bir parça tavuk sallamak gibi olur.

Örneğin, belirli bir ana bilgisayar için bir lisans verilebilir, ancak en az bilgili kullanıcı bile lisans dosyasını başka bir ana bilgisayara kopyalayabilir ve ana bilgisayar adının değerini değiştirebilir. En temiz çözüm, lisans parametrelerine dayalı olarak güvenli bir dijital imza oluşturmak ve bunu, parametrelerle birlikte düz metin olarak lisans dosyasında saklamaktır.

İmza daha sonra bir asimetrik algoritmanın özel anahtarını kullanan bir lisanslama aracı tarafından oluşturulur. Başlangıçta uygulama, lisans dosyasından okunacak bilgilerin gerçekliğini doğrulamak için algoritmanın ve imzanın ortak anahtarını kullanır. Yalnızca doğrulama başarılı olursa lisans kısıtlamaları kaldırılacaktır.

Lisans Dosyası Oluşturma

Genel bir lisans yöneticisi geliştirmeye devam edelim ve onu Chat ile kullanalım. Basitlik açısından, lisans dosyası için Java özellikleri dosya biçimini kullanacağız. Lisanslama üç parametreye dayalı olacaktır: ana bilgisayar adı, IP adresi ve son kullanma tarihi.

Chat’in tüm bu para kazandıran özelliklerini yazmaya zaman harcamak istemediğim için bu basit örnek, yaklaşımı açıklamak için yeterince iyi. CovertJava/distrib/conf içinde gösterildiği gibi görünen chat.license adlı yeni bir dosya oluşturun.

Ana bilgisayar adınızı ve IP adresinizi kullanın ve serial özelliğinin değerini şimdilik boş bırakın; daha sonra ele alacağız. Biri lisans üretimi ve diğeri doğrulama için olmak üzere iki sınıfı kodlamalıyız. Uygulama dağıtımıyla birlikte lisans oluşturma kodunu göndermek istemiyoruz, bu nedenle iki sınıf gereklidir.

Her iki sınıfın da lisans bilgilerini bir dosyadan okuması gerektiğinden, birinin diğerini genişletmesi mantıklı olacaktır. Covertjava.protect paketindeki LicenseManager sınıfıyla başlayalım. Lisans özellikleri için üye alanları tanımlayacağız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın