Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Klavye Girişlerini Okuma ve Filtreleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Klavye Girişlerini Okuma ve Filtreleme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Klavye Girişlerini Okuma ve Filtreleme

Muhtemelen kullanacağınız web için en yaygın olay tıklamadır, çünkü her öğe tarafından desteklenme avantajına sahiptir ve söz konusu öğeye klavye aracılığıyla ulaşılabiliyorsa hem klavye hem de fare tarafından tetiklenebilir.

Ancak, JavaScript’teki klavye girişlerini keyup veya keypress işleyicisi ile kontrol etmenizi engelleyen hiçbir şey yoktur. İlki W3C standardıdır; ikincisi standartlarda değildir ve keydown ve keyup’tan sonra gerçekleşir, ancak tarayıcılarda iyi desteklenir.

Klavye girişlerini nasıl okuyabileceğinize ve kullanabileceğinize bir örnek olarak, bir form alanına girilen verilerin tamamen sayı olup olmadığını kontrol eden bir komut dosyası yazalım.

Girişleri zaten test ettiniz ve sayılara dönüştürdünüz, ancak bu sefer girişi, kullanıcı formu gönderdikten sonra değil, gerçekleşirken kontrol etmek istiyorsunuz. Kullanıcı sayısal olmayan bir karakter girerse, komut dosyası Gönder düğmesini devre dışı bırakmalı ve bir hata mesajı göstermelidir.

Ve aşağıdaki komut dosyasını uyguladıktan sonra, tarayıcı kullanıcının girdiğini kontrol edecek ve her ikisi de bir hata mesajı gösterecek ve giriş bir sayı olmadığında Gönder düğmesini devre dışı bırakacaktır.

İlk olarak, bir hata mesajı, halihazırda görüntülenen bir hata olup olmadığını belirten bir Boolean ve hata mesajına uygulanacak bir sınıf gibi bazı özellikleri tanımlayarak başlayacaksınız. Gerekli öğeyi test edersiniz ve checkKey() yöntemine işaret eden bir keyup olayı eklersiniz.

Daha sonra öğeyi alır (bu durumda getElementById() aracılığıyla, ancak DOMhelp.getTarget(e)’yi kolayca kullanabilirsiniz, ancak neden onu gerekenden daha karmaşık hale getiriyorsunuz?) ve error özelliğinin doğru olup olmadığını kontrol eder. Doğruysa, zaten görünür bir hata mesajı vardır ve Gönder düğmesi devre dışıdır.

Bu durumda, hata mesajını kaldırmanız, error özelliğini false olarak ayarlamanız ve Gönder düğmesini etkinleştirmeniz (giriş öğesinin bir sonraki kardeşidir – burada en yakınSibling() işlevini kullanarak düğme olduğundan emin olun. satır sonu).

Anahtar bir sayı tuşu değilse, girilen son anahtarı alan değerinden silin ve yeni bir hata mesajı oluşturun. Yeni bir yayılma öğesi oluşturun, sınıfı ekleyin, hata mesajını ekleyin, onu metin giriş kutusunun üst öğesine yeni bir alt öğe olarak ekleyin ve form düğmesini devre dışı bırakın. Eksik olan son şey, sayfanın yüklenmesi bittiğinde voucherCheck.init()’i başlatmaktır.

Olay İşlemenin Tehlikeleri

Bu fonksiyonlar ile kullanıcı tarafından başlatılan herhangi bir olayı dinleyebilir ve tepki verebilirsiniz. Bağlantıların tıklanmasından ziyade rollover’lara tepki veren gezinmeler yapabilir, yalnızca sayfanızda kullanılabilen klavye kısayolları ekleyebilir ve nesnelerin fare hareketlerine tepki vermesini sağlayabilirsiniz.

Olay işlemeyi sonuna kadar kullanmak ve navigasyon, kullanıcı yolculuk akışı ve formların kullanıcı ile nasıl etkileşime girdiği konusunda yepyeni kavramlar bulmak çok caziptir. Soru, bunun iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi olduğudur.

Neyin iyi ve kullanışlı olduğuna dair kendi fikirlerinizi göz önünde bulundurarak, bazen en iyi sürükle ve bırak arayüzünü düşünebilirsiniz, peki ya fareyi hareket ettiremeyen kullanıcılar ne yapar?

Olaylar ekleyerek belgedeki herhangi bir şeyi etkileşimli bir öğe haline getirebilirsiniz; ancak, tüm kullanıcı aracıları, ziyaretçinin fare olmadan öğeye ulaşmasına izin vermez. Klavye kullanıcıları için tıklanabilir bir başlık mevcut değildir, ancak gömülü bir bağlantıya sahip bir başlık, kullanıcının bağlantıya sekme yapabileceği ancak başlığa sekme yapamayacağı gibidir.

Temel erişilebilirlik yönergeleri ve yasal gereksinimler, DOM komut dosyası oluşturma ve HTML ile kendi zengin arayüzlerinizi oluşturmak istiyorsanız, giriş cihazından bağımsız kalmanız gerektiğini çok güçlü bir şekilde vurgulamaktadır.


Java Giriş/Çıkış İşlemleri
Java Dosya İşlemleri örnekler
Java BufferedReader Kullanımı
Java BufferedReader Nedir
Java PrintWriter kullanımı
Java Dosyadan okuyup Diziye atama
Java txt dosyasına veri yazma
Bufferedreader nedir


Sürükle ve bırak arayüzünde, klavye erişimine de izin verdiğiniz sürece yanlış bir şey yoktur. Kullanılabilir JavaScript’e güvenmemeniz gerektiğinden, sürüklenebilir öğeler üzerinde bir tıklama olayı veya hatta klavye erişimi ile geliştirilebilecek gerçek bağlantılara ihtiyacınız olacaktır.

Klavye olay işleme, başka bir solucan kutusudur. Çoğu tarayıcı tuşa basmayı desteklese de (ki bu, tuşlamayı tercih ettikleri W3C özelliklerinde belirtilmemiştir), bir öğeye atamak istediğiniz klavye kısayolunun, kullanıcının makinesindeki başka bir yazılım parçası için gerekli olup olmadığını asla bilemezsiniz.

Klavye erişimi evrensel olarak işletim sisteminin bir parçasıdır ve onu kullanmak için belirli tuş kombinasyonlarına ihtiyaç duyan ziyaretçiler, bu kombinasyonları kendi amaçlarınız için ele geçirerek işlerinde onları engellemenize sıcak bakmayacaktır. Akıllı web uygulamaları bu nedenle klavye kısayollarını isteğe bağlı ve hatta kullanıcı tarafından özelleştirilebilir hale getirir.

Accesskey özniteliğini kullandığınızda HTML’de de aynı sorun oluşur. Bu öznitelik, özniteliğin değerinde tanımlanan tuşa basıldığında tarayıcıya öğeyi etkinleştirmesini söyler (MSIE’deki Alt tuşu ve diğer tarayıcılardaki diğer kombinasyonlar aracılığıyla Mozilla ile birlikte).

Aslında bu, bir olay eklemek ve öğenin odağını ayarlayan veya o öğenin varsayılan eylemini izleyen bir olay dinleyicisi atamaktır. Yakın zamana kadar yaygın bir uygulamaydı ve bu nitelikler için sayısal tuşlar kullanmak güvenli kabul ediliyordu; bu, adında özel karakterler olan ve girmek için Alt’ı ve karakterin ASCII numarasını kullanması gereken bir kullanıcınız olana kadar işe yarar. .

Tüm bunlar, zengin HTML ve JavaScript arayüzleri alanında araştırmaların devam ettiğini ve IBM ve Mozilla tarafından geliştirilen zengin kontrollere göz atabilir ve bunları kullanabilirsiniz.

İlk yarıda, aşağıdakileri kapsayan CSS ve JavaScript etkileşimi hakkında konuştuk:

• Stil koleksiyonu aracılığıyla JavaScript’te sunum nasıl değiştirilir?
• CSS sınıflarında betiğinizin görünümünü ve verdiği hissi koruyarak CSS tasarımcılarına nasıl yardımcı olunur?
• CSS tasarımcılarına, komut dosyasının etkinleştirilmesine veya devre dışı bırakılmasına bağlı olarak belgeye farklı biçim vermeleri için kancalar nasıl sağlanır?
• Farklı üçüncü taraf stil değiştiricilere giriş ve yayınlanan JavaScript komut dosyalarının kesin olarak belirlenmediği, ancak zaman içinde geliştirilip iyileştirilebileceği fikri
• Yalnızca CSS ad bilgilerini içeren nesneleri tanıtarak CSS ve JavaScript’in birlikte çalışmasının bakımı nasıl kolaylaştırılır?
• JavaScript ile bir CSS sorununu düzeltme—bu bölümün örneğinde, aynı yüksekliğe sahip olmayan çok sütunlu ekranlar
• Tarayıcılar arası fareyle üzerine gelme efektleri uygulayarak CSS tasarımcısına yardımcı olmak
• Bu efektleri en başından JavaScript aracılığıyla uygulamak yerine CSS efektlerini desteklemek için çok sayıda HTML öğesi oluşturmak için JavaScript kullanmanın önemine bakmak gerekir.

Daha sonra, web sitelerinin -tam anlamıyla zaman zaman- tıklamasını sağlayan şeye, başka bir deyişle, olay işlemeye geçtik.

• DOM-1 onevent özellikleri aracılığıyla eski tarayıcılarda olay işleme nasıl uygulanır (onclick, onmouseover vb.)
• W3C’nin DOM-2 spesifikasyonlarındaki olaylar hakkında söyleyecekleri ve tavsiye ettikleri şeylerin nasıl kullanılacağı
• Uyumsuz tarayıcıların da aynı şeyi yapmasını sağlama
• Sayfa tam olarak yüklenmediğinde görüntü hatalarından nasıl kaçınılır?
• Klavye girişleriyle nasıl başa çıkılır?
• Olay işlemenin tehlikeleri

İşte bu, şimdi oraya gitmek için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahip olmalısınız ve kitleleri kararlı, bakımı kolay, kaygan JavaScript ile “vay” edin. Bir sonraki bölümde, JavaScript’in en yaygın kullanımlarından bazılarını inceleyeceğiz ve halihazırda kullanmış olabileceğiniz eski komut dosyalarının yerini alacak güncel çözümler geliştirmeye çalışacağız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın