Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

İkincil Gezinme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

İkincil Gezinme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Sürüm Farklılıkları 

Yardımcı Gezinme

Kullanıcıların, tüm uygulama sayfalarında alışveriş sepeti, yardım, oturum açma, oturum kapatma, hesap bilgileri, tercihler, dil seçimleri, ülke seçimleri, metin boyutu seçimleri vb. gibi belirli işlev ve araçlara erişmesi gerekir. Temel işlevler olmalarına ve uygulamanın herhangi bir yerinden erişilmeleri gerekmesine rağmen, genellikle sık kullanılmazlar.

Bu tür işlevleri ve araçları (yani yardımcı programları) gruplandırın ve kullanıcıların uygulama içindeki tüm sayfalardan bunlara erişmesine izin verin. Uygulamanın herhangi bir yerinden erişilebilir olmaları gerektiğinden, bunları başlık bölgesine yerleştirin.

Yardımcı program navigasyonu, kullanıcıların önemli ve temel uygulama işlevlerine hızlı erişimini sağlar. Uygulama boyunca tutarlı, beklenen bir konuma yerleştirerek, kullanıcılar onları kolayca bulabilir. Ancak, uygulamada gezinmek için birincil mekanizma değildirler ve birincil gezinme ile karşılaştırıldığında daha az görsel önem verilmelidir.

Yardımcı navigasyonu tüm web uygulama sayfalarının başlık bölgesine (tercihen sayfanın sağ üst köşesine) yerleştirin. Ek olarak, birincil navigasyona göre daha az görsel önem verin.

Diğerlerinden daha sık erişilen yardımcı program işlevleri için (örneğin, e-ticaret uygulamaları için alışveriş sepetleri), etiketlerini simgelerle tamamlayarak ve/veya bunları diğer yardımcı program gezinme seçeneklerinden açıkça ayıran görsel bir işlem kullanarak dikkat çekici hale getirin.

Kullanıcıların birden fazla çalışma alanı oluşturmasına ve bunlara erişmesine izin veren web uygulamaları, örneğin birden çok proje, çalışma alanları arasında geçiş yapmalarına izin vermek için genellikle bir yardımcı program gezintisi kullanır.

Benzer şekilde, Google ve Zoho tarafından sunulanlar gibi uygulama paketleri, kullanıcıların yardımcı program navigasyonunu kullanarak uygulamalar arasında geçiş yapmasına olanak tanır.

Birden çok dili destekleyen web uygulamaları, genellikle bir yardımcı program gezinme seçeneği olarak dili (veya ülkeyi) değiştirme seçeneklerini içerir.

Burada tartışılan yardımcı gezinme seçenekleri doğası gereği “küreseldir” (örneğin, tüm sayfaya uygulanır) ve başlık bölgesine yerleştirilir. Bununla birlikte, Excel veya XML’e dışa aktarma, yazıcı dostu, bir arkadaşa e-posta vb. gibi doğası gereği “yerel” olan ve sayfadaki içerik için geçerli olan ve içeriğin daha yakınına yerleştirilen yardımcı işlevler vardır. hangisini uygularlar.

Ayrıca, yardımcı program gezinme bölgesinde sayfa dilini veya ülkeyi değiştirme seçenekleri sunulur.


2 Adımlı doğrulama
2 Adımlı doğrulama Gmail
2 Adımlı doğrulama nedir
2 Adımlı doğrulama kapatma
2 adımlı doğrulama kodu gelmiyor
Doğrulama kodu nedir nasıl alınır
Google 2 Adımlı doğrulama
Doğrulama kodu nasıl alınır


İkincil Gezinme

Kullanıcıların, uygulamanın hiyerarşisindeki gezinme seçeneklerine birincil gezinmenin altındaki seviyelerde erişmek için bir yola ihtiyacı vardır.

Kullanıcılara, seçilen birincil gezinme seçeneğine karşılık gelen ikincil gezinmeyi gösterin. Ek olarak, birincil ve her ikincil gezinme düzeyi arasındaki hiyerarşik ilişkiyi açıkça gösterin.

Çoğu web uygulamasında gezinme, tipik olarak iki ila üç düzey derin olan hiyerarşik yapısını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. İkincil gezinme, birincil gezinmeyi tamamlar ve kullanıcıların uygulamanın yapısında birincil gezinmenin altındaki seviyelerde gezinmesini kolaylaştırır. İkincil gezinme seçenekleri, seçilen birincil gezinmeye göre değişse de, keşfi teşvik etmek için uygulama içindeki yerleşimleri tutarlı olmalıdır.

İkincil (ve daha derin) gezinme seviyelerinin ait olduğu birincil gezinme seçeneğini açıkça belirtin. Birincil gezinme yatay olarak yerleştirildiğinde, ikincil gezinme seçenekleri ya birincil gezinmenin altında yatay olarak yuvalanır ya da sol veya sağ gezinme çubukları olarak dikey olarak yerleştirilir.

İkincil navigasyonu dikey olarak sola veya sağa yerleştirmek, genellikle ikincil navigasyon seçeneklerinin toplam sayısı yatay olarak karşılanamadığında veya navigasyon seçenekleri daha derin seviyelerde mevcut olduğunda tercih edilir. İkincil gezinmenin dikey yerleşimi, kullanıcılar hiyerarşide aşağı doğru gezinirken gerekli ölçeklenebilirliği sağlar.

Ters L gezinme düzeni, yani ikincil gezinmeyi solda ve birincil gezinmeyi sayfanın üst kısmına yerleştirmek oldukça yaygın olmasına rağmen, sağdaki yerleşimiyle karşılaştırıldığında faydalarına dair herhangi bir kanıt bulunmadı. Derin hiyerarşileri gösterirken, gezinmeyi ağaç benzeri bir yapıda girintili bir listede göstermek yaygın bir durumdur.

İkincil gezinme seçeneklerini göstermek için masaüstü uygulamalarına benzer menülerin kullanımı web uygulamaları için popüler hale gelmektedir; dinamik menüler, açılır menüler, açılır menüler ve açılır menüler olarak da adlandırılırlar.

Menüler, fazladan yer kaplamama ve kullanıcıların birincil bir gezinme seçeneği seçmelerine gerek kalmadan gezinme hiyerarşisini keşfetmelerine izin verme avantajına sahiptir. Bununla birlikte, menülerin de birkaç dezavantajı vardır. En önemlisi, kullanıcılar açılır menülerde gizlenmek yerine tüm seçeneklerin görünür olmasını tercih eder.

Dikey yerleştirme ile karşılaştırıldığında menülerin yatay yerleşimi için daha uzun arama sürelerinin yanı sıra güçlü bir beğenmeme bulundu. Ek olarak, yardımcı teknolojiler (örn. ekran okuyucular) kullanan kullanıcılar için fareyle üzerine gelindiğinde etkinleştirilmeleri zor olabilir.

Erişilebilirliği artırmak için, bir fare tıklamasıyla etkinleştirilmeli ve gezinme seçeneklerine klavye ile erişilebilir olmalıdır. Ayrıca, seçilen seçeneğin içeriği eksik olacağından, kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir; bu endişe, yer kırıntılarının kullanılmasıyla bir dereceye kadar hafifletilebilir.

Kullanıcıları uygulamaya yönlendirmek için, seçili olan hem birincil hem de ikincil gezinme seçeneğini bir şekilde, örneğin yazı tipi boyutu ve ağırlığı, ön plan ve arka plan renkleri ve kenarlık boyutu ve renklerinin bir kombinasyonu ile vurgulayın.

İlgili tasarım desenleri

Bir uygulamanın hiyerarşik yapısı kendi navigasyon sistemi aracılığıyla erişilebilir olduğundan, İKİNCİL NAVİGASYON, BİRİNCİL NAVİGASYON olmadan düşünülemez. BREADCRUMBS kullanımı da tavsiye edilir, çünkü bunlar yalnızca bir öğenin hiyerarşideki yerleşimini görünür kılmakla kalmaz, aynı zamanda hiyerarşide daha yüksek bir seviyeye geri dönüş için etkili bir yol sağlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın