Http Oturum Bağlama – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Oturum Takibi
Çok az sayıda web uygulaması tek bir sayfayla sınırlıdır, bu nedenle bir site aracılığıyla kullanıcıları izlemek için bir mekanizmaya sahip olmak genellikle uygulama geliştirmeyi basitleştirebilir. Ancak Web, doğası gereği durum bilgisi olmayan bir ortamdır. Bir müşteri bir istekte bulunur, sunucu bunu yerine getirir ve her ikisi de hemen birbirini unutur.
Geçmişte, bir kullanıcıyla birden fazla sayfa (örneğin bir alışveriş sepeti) üzerinden ilgilenmesi gereken uygulamalar, durum bilgilerini tutmak için formlardaki gizli alanlar, çerezleri ayarlayıp okumak veya URL’leri yeniden yazmak gibi karmaşık hilelere başvurmak zorundaydı. durum bilgilerini içerecektir.
Neyse ki, Servlet API’sinin 2.0 Sürümü, oturum izlemeyi işlemek için özel olarak tasarlanmış sınıflar ve yöntemler sağlar. Bir sunucu uygulaması, kullanıcı izleme işlevlerinin çoğunu sunucuya devretmek için oturum izleme API’sini kullanabilir.
Bir kullanıcı, oturumun etkin olduğu bir sunucu uygulamasına ilk kez bağlandığında, sunucu uygulaması yalnızca bir javax.servlet.http.HttpSession nesnesi oluşturur. Sunucu uygulaması daha sonra verileri bu nesneye bağlayabilir, böylece sonraki istekler verileri okuyabilir. Belirli bir süre etkin olmama süresinden sonra, oturum nesnesi yok edilir.
Bir sunucu uygulaması, geçerli oturum nesnesini almak için HttpServletRequest’in getSession() yöntemini kullanır. Bu yöntem, tek bir boole bağımsız değişkeni alır. true değerini iletirseniz ve geçerli bir oturum nesnesi yoksa, yöntem yeni bir HttpSession nesnesi oluşturur ve döndürür. false iletirseniz, geçerli oturum nesnesi yoksa yöntem null değerini döndürür.
Yeni bir HttpSession oluşturulduğunda, sunucu bir şekilde müşteriyle ilişkilendirilmesi gereken benzersiz bir oturum kimliği atar. İstemciler destekledikleri şeyler bakımından farklılık gösterdiğinden, sunucunun, sunucu uygulamasına bağlı olarak biraz farklılık gösteren birkaç seçeneği vardır. Genel olarak, sunucunun ilk tercihi, istemcide bir tanımlama bilgisi ayarlamayı denemektir (bu, istemciye başka herhangi bir veri yazmadan önce getSession() öğesinin çağrılması gerektiği anlamına gelir).
Çerez desteği yoksa API, HttpServletResponse’nin encodeUrl() yöntemini kullanarak sunucu uygulamalarının dahili bağlantıları oturum kimliğini içerecek şekilde yeniden yazmasına izin verir. Bu isteğe bağlıdır, ancak özellikle servlet’leriniz kesintisiz oturum izlemeye dayanan diğer bilinmeyen servlet’lerle bir sistemi paylaşıyorsa önerilir.
Ancak, bu anında URL kodlaması bir performans darboğazına dönüşebilir çünkü sunucunun URL’den doğru oturum anahtarını belirlemek için gelen her istekte ek ayrıştırma gerçekleştirmesi gerekir. (Performans isabeti o kadar önemlidir ki, Java Web Sunucusu varsayılan olarak URL kodlamasını devre dışı bırakır.)
Dahili bağlantılarınızı kodlamaya ek olarak, yönlendirmeleri düzgün bir şekilde işlemek için encodeRedirectUrl() kullanmanız gerekir. Bu yöntem encodeUrl() ile aynı şekilde çalışır. Servlet API’sinin 2.1 Sürümünde, adlarında daha standart “URL” kullanan özdeş yöntemler lehine her iki yöntemin de kullanımdan kaldırıldığını unutmayın: encodeURL() ve encodeRedirectURL().
Gmail SMTP ayarları 2022
Gmail POP3 ayarları
Gmail IMAP ayarları
İmap sunucusu kısmına ne yazılır
Gmail Outlook Ayarları
Gmail Outlook ayarları POP3
gmail pop/imap ayarları
Gmail SMTP Ayarları
Benzersiz oturum kimliğine, HttpSession’ıngetID() yöntemi aracılığıyla erişebilirsiniz. Bu, çoğu uygulama için yeterlidir, çünkü bir sunucu uygulaması, her oturumla ilişkili benzersiz bilgileri (örneğin, isabet sayısı veya alışveriş sepeti içeriği) depolamak için başka bir depolama mekanizması (yani düz bir dosya, bellek veya bir veritabanı) kullanabilir.
Ancak API, sunucu uygulamacıklarının HttpSession’ın putValue() yöntemini kullanarak nesneleri bir oturuma bağlamasına izin vererek oturuma özgü bilgileri tutmayı daha da kolaylaştırır. Bir nesne bir oturuma bağlandıktan sonra, getValue() yöntemini kullanabilirsiniz.
PutValue() kullanılarak bağlanan nesneler, sunucuda çalışan tüm servlet’ler tarafından kullanılabilir. Sistem, her nesneye kullanıcı tanımlı bir ad atayarak çalışır (String bağımsız değişkeni); bu ad, alma zamanında nesneleri tanımlamak için kullanılır. Çakışmaları önlemek için genel uygulama, bağlı nesneleri uygulamaadı.nesneadı biçimindeki adlarla adlandırmaktır.
Örnek, belirli bir kullanıcı tarafından siteye yapılan ziyaretlerin sayısını izleyen temel bir oturum izleme uygulamasını göstermektedir. Bir HttpSession nesnesinde bir sayaç değeri depolayarak ve gerektiğinde artırarak çalışır. Yeni bir oturum oluşturulduğunda (oturum kimliği henüz istemciden geçip sunucuya geri dönmediyse true değerini döndüren isNew() tarafından belirtildiği gibi) veya sayaç nesnesi bulunamadığında, yeni bir sayaç nesnesi oluşturulur.
Http Oturum Bağlama
Bazen, bir nesnenin bir oturum nesnesinden ne zaman bağlandığını veya ayrıldığını bilmek yararlıdır. Örneğin, bir JDBC java.sql.Connection nesnesini bir oturuma bağlayan bir uygulamada (bu arada, çok düşük trafik siteleri dışında tüm sitelerde tavsiye edilmeyen bir şey), şu durumlarda Bağlantının açıkça kapatılması önemlidir. Bu durumda da oturum bozulur.
javax.servlet.http.HttpSessionBindingListener arayüzü bu görevi yerine getirir. Arabirimi uygulayan nesne bir oturumdan sırasıyla bağlandığında veya bağlantısız olduğunda çağrılan valueBound() ve valueUnbound() olmak üzere iki yöntem de içerir.
Bu yöntemlerin her biri, bağlanan/bağlanmayan nesnenin adını ve eylemde yer alan oturumu sağlayan bir HttpSessionBindingEvent nesnesi alır. İşte bir veritabanı bağlantısının düzgün bir şekilde kapatıldığından emin olmak için Http Oturum Bağlama Dinleyici arabirimini uygulayan bir nesnedir.
Oturum Bağlamları
Servlet API’sinin 2.0 sürümü, HttpSessionContext adlı bir arabirimle birleştirilmiş HttpSession’ın getContext() yöntemini içeriyordu. Birlikte, bunlar servlet’lerin aynı bağlamda çalışan diğer oturumlara erişmesine de izin verdi.
Ne yazık ki, bu işlevsellik aynı zamanda bir servlet’in yanlışlıkla sunucuda kullanımda olan tüm oturum kimliklerini ifşa etmesine izin verdi, bu da bilgi sahibi bir yabancının bir oturumu taklit edebileceği anlamına gelir. Bu küçük güvenlik riskini ortadan kaldırmak için oturum bağlamı işlevi, Servlet API’sinin 2.1 Sürümünde kullanımdan da kaldırılmıştır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)